Προς το περιεχόμενο

NForce Chipsets και αναβάθμιση

stuxk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω μπερδευτεί. Τι διαφορά έχει το Nforce 4 με το NForce 410/430 ? Ποιό είναι καλύτερο ? Σκεφτόμουν για αναβάθμιση και να πάρω μία

ASROCK 939NF4G-SATA2

και έναν

AMD ATHLON 64 3700]

ή

Athlon64 3200+ (αν βρώ μεταχειρισμένο για πιο οικονομική λύση).

Πως τα βλέπεται αυτά ?

Υ.Γ : Να πω πως δεν με ενδιαφέρει τρελά το gaming αλλά κανένα παιχνιδάκι το παίζω που και πού...

Το σύστημα που έχω τώρα είναι :

Μ/Β Albatron k18DII Pro

SATA Western digital 250 Gb

EIDE HDD Quantum Fireball AS 30GB

EIDE HDD Seagate 20 GB

AGP MSI gforce 4 MX 64MB DDR

DVD-R nec 3500

CD-R Plextor

Soundcard Audigy 2

PCTV Pinacle

DVB Kworld

Δημοσ.

φιλε νομιζω οτι τα chipset 410, 430 klp εχουν ενσωματωμέτνη καρτα γραφικών στη μητρική. κοιτα τις λεπτομερειες στις μητρικες που σε ενδιαφέρουν για να το επαληθεύσεις.

--------------------

ASROCK 939NF4G-SATA2 = Micro ATX, nForce 410, 1 x PCI Express x16,

2 x PCI slots, 2 x Serial ATA2

Integrated NV44 graphics VGA έως 128MB από την κοινόχρηστη μνήμη

80 euro

ASROCK 939DUAL-SATA2 = ATX, ULi M1695, 1 x AGP8X/4X, 1 x PCI Express x16, 3 x PCI, 2 x SATA, 1 x SATA2.

67 euro

--------------------

Φυσικα δεχονται και κανονικες καρτες στα pci-x slots, αλλα απευθυνονται σε συστηματα servers ή για χρηση office/internet , για "κατεβαστήρια", και media pc σαλονιού σε μικρά κουτιά.,

που δεν χρειαζονται 3D gaming, οποτε δεν θα παρουν ποτέ πρόσθετη κάρτα.

με τα μεγεθη Micro-ATX σηνυθως χάνεις 1-2 απλες PCI, και SATA slots.

(σημ. η ενσωματωμένη τους ειναι αρκετά ανώτερη βεβαια απο την 440MX που εχεις τώρα)

Αν θα παρεις και καρτα pci-x δεν σε ενδιαφέρει αυτο το χαρακτηριστικό.

Για μητρικη απο μαγαζί, παρε με chipset NF4 "απλό", ή NF4 ultra. (με 67 ευρω δε υπαρχει)

to NF4 sli, παιρνει 2 vga ταυτόχρονα αλλα αν το υλοποιήσεις δεν ειναι οικονομική λύση. μονο για extreme gamers.

to nf4 ειναι και αν σε ενδιαφέρει επεκτασιμοτητα, για να μπορει να βαλεις αργοτερα dual core.

φτηνες μπορει να βρεις και με NF3 (MSI K8N NEO2-FX ), VIA ()

ή να σκεφτεις ATI XPRESS (MICROSTAR RS482M4-ILD , 90 euro)

Απο αγγελίες πάρε οτι βρεις σε μια καλή τιμή (και να σου δωσει και αποδειξη αγοράς οπωσδηποτε).

εγω πχ, δεν μ ενδιαφερει το sli, αλλα πηρα μια τέτοια, γιατι θεώρησα καλη τιμή την αγγελια, και ειχε καποια αλλα χαρακτηριστικα που μου αρεσαν ( 6 sata, καλό soundchip).

Δημοσ.

Φίλε random έχεις δίκιο. Το NForce 410, 430 έχει και κάρτα γραφικών ενσωματωμένη. Νομίζω πως για μένα είναι πολύ καλή λύση αν σκεφτείς οτι και την MX 440 την ειχα πάρει πριν τόσα χρόνια και δεν μπήκα στον κόπο να την αλλάξω.

Επίσης ποιό chipset θεωρείται καλύτερο VIA K8T800Pro ή NForce 4 ???

Για τον AMD 3200+ s939 γύρω στα 130 Ευρώ είναι καλά ?

Επίσης αν πουλήσω

Μ/Β Albatron k18DII Pro

AGP MSI gforce 4 MX 64MB DDR

ΑΜD 2600+ cooler και ψύκτρα

Πόσο λέτε να πιάσουν ?

Δημοσ.

3200 με 130 καλουτσικα ειναι. για 939, retail box me fan, αποδειξη και υπολοιπο εγγυησης 1,5-2 χρονια ακομα, βεβαια. 120-140 παιζουν. 10 ευρω δεν ειναι περιουσια.

ειχα βρει αγγελιες 3200 me 120, kai 3000 me 90, την περασμενη βδομαδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...