Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με AMD 3800x2

akonakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και τώρα τίθεται κανα θέμα αντικατάστασης ή θα πάρω το...."μακρύτερο"?Έχεις καθόλου ιδέα?Αν είναι να τον κυνηγήσω μέχρι τέλους το φιλάρα εκεί, γιατί μου τόπαιζε και ότι τα ξέρει όλα.Τεσπα αύριο πρωί θα πάρω τηλ γιατί δεν έιμαι και αθήνα.Θα βγάλω άκρη? Πως το βλέπεις?Ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως αν και θα βάλω αύριο το bios update μπας και διορθωθεί(λέμε τώρα).Αλλά είπαμε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Αν όταν πήγες να τον αγοράσεις του ζήτησες Athlon 64 x2 3800...ή απλά του είπες τον διπύρηνο 3800+ έπρεπε να σου δώσει αυτόν που ζήτησες.

Πόσες μέρες πέρασαν από την ημερομηνία που γράφει η απόδειξη αγοράς ?

...ανάλογα με την απάντησή σου στην ερώτηση περί ημερομηνίας, τα πράγματα θα γίνουν είτε απλά είτε θα μπλεχθούν...

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η ημερομηνία αγοράς είναι:27/1/2006 και ναι όταν πήγα του είπα ότι:"θέλω τον dual core 3800" επι λέξη.Άσε που στην απόδειξη γράφει: AMD ATHLON X2 3800 B s 939 και από δίπλα η τιμή:330 euro. Για πες μου μπορώ να ζητήσω αντικατάσταση?

Δημοσ.
Η ημερομηνία αγοράς είναι:27/1/2006 και ναι όταν πήγα του είπα ότι:"θέλω τον dual core 3800" επι λέξη.Άσε που στην απόδειξη γράφει: AMD ATHLON X2 3800 B s 939 και από δίπλα η τιμή:330 euro. Για πες μου μπορώ να ζητήσω αντικατάσταση?

στον ίδιο και θα τον κράξεις και άγρια αν δεν στον αλλάξει.

Δημοσ.

Θα πας στο ίδιο μαγαζί και θα του πας την CPU σου στο κουτί που την πήρες, και μαζί με την απόδειξη αγοράς στα χέρια θα του εξηγήσεις ΗΡΕΜΑ και ΕΥΓΕΝΙΚΑ το πως έχει η ιστορία σου.

Αν όλα πάνε καλά, του δίνεις την CPU σου δίνει έναν Athlon 64 x2 3800+ και το θέμα είναι ληξάν.

Αν τώρα αρχίσει τα...ελληνιλίκια ( ρίζα: καραγκιοζιλίκια )...πες του ότι η απόδειξη γράφει αυτό, το προϊόν δεν είναι αυτό, και ότι υπάρχει μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία που ακούει στο όνομα ΙΝΚΑ.

Δημοσ.

billpeppas το πρόβλημα είναι πως τη συσκευασία του επεξεργαστή την εξωτερική την πέταξα και κράτησα μόνο τα έγγραφα που είχε μέσα. Ωχ μάλλον δύσκολο το βλέπω για αντικατάσταση ε?Πωπω ρε παιδιά δε μπορείται να φανταστείται πως είναι τα νεύρα μου αυτή τη στιγμή. Αν τον είχα μπροστά μου.......Τεσπα θα πάρω αύριο πρωί τηλέφωνο και θα μπω να σας πω τι έγινε. Ελπίζω να καταφέρω να κοιμηθώ...Καλό βράδυ και billpeppas πως το βλέπεις τώρα?Απίθανη η αλλαγή?

Δημοσ.
billpeppas το πρόβλημα είναι πως τη συσκευασία του επεξεργαστή την εξωτερική την πέταξα και κράτησα μόνο τα έγγραφα που είχε μέσα. Ωχ μάλλον δύσκολο το βλέπω για αντικατάσταση ε?Πωπω ρε παιδιά δε μπορείται να φανταστείται πως είναι τα νεύρα μου αυτή τη στιγμή. Αν τον είχα μπροστά μου.......Τεσπα θα πάρω αύριο πρωί τηλέφωνο και θα μπω να σας πω τι έγινε. Ελπίζω να καταφέρω να κοιμηθώ...Καλό βράδυ και billpeppas πως το βλέπεις τώρα?Απίθανη η αλλαγή?

Και χωρίς την συσκευασία παίζει αλλαγή...που κανονικά αλλαγή δεν είναι..διόρθωση της ****τητας ή της *****ιάς ( δεν λέω...αλλά στην Ελλάδα παίζει και τέτοια φάση :D ) του πωλητή είναι.

Αυτός μπορεί κάλιστα να στείλει τον επεξεργαστή για "RMA"...ή ακόμα πιο απλά να τον πουλήσει σε έτοιμη σύνθεση.

Το ότι εσύ πέταξες την συσκευασία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιβαρύνει εσένα, εφόσον το κύριο λάθος ( και μέγα λάθος ) είναι του πωλητή που σου έδωσε άλλο πράγμα από αυτό που ζήτησες ( και σημαντικότερο από αυτό που γράφει η απόδειξη ).

Υ.Γ. Αν χρειαστείς την οποιαδήποτε βοήθειά μου, ακόμα και διαδικαστικά με το κατάστημα, μην διστάσεις να μου αποστείλεις PM :)

Δημοσ.

Έγινε φίλε σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη.Αν σε χρειαστώ δε θα σε ξεχάσω!καλό βράδυ και πάλι παιδιά και αύριο πρωί θα σας πω τι έγινε!

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Μόλις μίλησα με τον κύριο που μου έδωσε του επεξεργαστή και αν και δεν με πολυπίστεψε ότι όντως κάνανε κάποιο λάθος μου είπε ότι μπορώ να τον πάω και να μου δώσει τον σωστό! Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαι Πάτρα αλλά μου πε πως έχω περιθώριο να τον πάω μέχρι και 10-15 ημέρες από σήμερα, οπότε με βλέπω το άλλο σαβ/κο για αθήνα! Αυτό είναι το λιγότερο θα μου πείτε αφού έγινε η δουλειά μου!Τεσπα αυτο που με προβληματίζει τώρα είναι το τρόπο που πρέπει να βγάλω τον επεξεργαστή από τη μητρική, γιατί φοβάμαι ότι θα έχει κολλήσει με τη πάστα που του έβαλα! Έχει κανείς κάποιο σίγουρο τρόπο να μου πει να το κάνω αυτό ή να κάνω το σταυρό μου και προσεκτικά να το επειχειρήσω? Κάπου διάβασα κάτι για πιστολάκι μαλλιών, να το ζεστάνω δηλαδή στη περιοχή ψύκτρα-επεξεργαστή και θα βγει! Ισχύει αυτό ή κάτι άλλο?

Δημοσ.

Θα ανοίξεις το PC για 10sec έχοντας κρατημένο τον ανεμιστήρα της ψύκτρας του επεξεργαστή ώστε να ζεσταθεί, και αμέσως το κλείνεις.

Έπειτα, αρχίζεις και απασφαλίζεις την ψύκτρα...αλλά...δεν θα την τραβήξεις πάνω με την μια...θα την "κουνήσεις" αριστερά δεξιά, ώστε σιγά σιγά να σπάσει ο δεσμός της ψύκτρας με την CPU...όπως την κουνάς αριστερά δεξιά, κάποια στιγμή θα νιώσεις ότι χαλάρωσε αρκετά...τότε σιγά σιγά την σηκώνεις :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ, για όλα, παιδιά και ειδικότερα τον billpeppas για τις καταδείξεις και συμβουλές του!Ελπίζω να μου επιτρέπετε μια τελευταία ερώτηση: Θα χρειαστεί να κάνω πάλι format με την αλλαγή του επεξεργαστή?Εγώ ψιλιάζομαι πως μάλλον! Όχι ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία αλλά απλά να ξέρω!Αν ναι τα xp 64 αξίζει να τα βάλω? Ευχαριστώ και πάλι παιδιά ναστε όλοι καλά και αν χρειαστώ ξανά κάτι ξέρω που θα απευθυνθώ! Εις το επανειδείν!!!!!!

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ, για όλα, παιδιά και ειδικότερα τον billpeppas για τις καταδείξεις και συμβουλές του!Ελπίζω να μου επιτρέπετε μια τελευταία ερώτηση: Θα χρειαστεί να κάνω πάλι format με την αλλαγή του επεξεργαστή?Εγώ ψιλιάζομαι πως μάλλον! Όχι ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία αλλά απλά να ξέρω!Αν ναι τα xp 64 αξίζει να τα βάλω? Ευχαριστώ και πάλι παιδιά ναστε όλοι καλά και αν χρειαστώ ξανά κάτι ξέρω που θα απευθυνθώ! Εις το επανειδείν!!!!!!

Πρώτον δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσεις :)

Καλό θα ήταν να κάνεις ένα clean windows setup, μιας και θα αλλάξει το ACPI σε Multiprocessor.

Τα WinXP x64 απλά διέγραψέ τα από την λίστα σου.

Ασυμβατότητες ασυμβατότητες..προβλήματα...και η απόδοση χαμένη.

Οπότε Windows XP SP2 και είσαι ok :)

Δημοσ.

akonakis,

agorasa telos kalokairiou akrivos ton idio epeksergasti kai eixa kai ego akrivos to idio provlima. Oles i endikseis elegan oti exo ena epeksergasti. Ipopsin, exo kai ego MSI mobo kai sigekrimena tin MSI Neo 4 Platinum SLI. Ksilosa ton epeksergasti kai eida oti ondos itan o 3800+ x2. Ekana update to BIOS pou itan diathesimo apo to live update utility tis MSI kai ola eftiaksan! Tha se simvouleva prin kaneis otidipote alo na dokimaseis na katevaseis to version pou einai diathesimo apo to live update kai meta apofasizeis.

Kali tixi

Δημοσ.

TELSON τελικά το έκανα το bios update στην έκδοση 1.B0 από την 1.90 αλλά πάλι δεν άλλαξε τίποτα. Άρα όντως έγινε λάθος από το μαγαζί και πρέπει να τον πάω για αντικατάσταση!Με τη καινούρια version του bios δε, παρατήρησα πως το cpu-z εκεί που πριν έλεγε multiplier x5 και core speed 1005mhz τώρα λέει multiplier χ12 και core speed 2412,3. Μάλλον τελικά κάτι άλλαξε με το bios update αλλά δυστυχώς όχι αυτό που θαθελα, δηλαδή ναναι dual core και να γλίτωνα από την ταλαιπωρία της αλλαγής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...