akonakis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Ρε παιδιά μου συμβαίνει κάτι κουλό και θα θελα τα φώτα σας!"Υποτίθεται ότι αγόρασα τον AMD 3800x2 και μάλιστα 330euro(πριν 1 εβδομάδα), αλλά τρέχοντας το cpu-z βλέπω ότι ο επεξεργαστής είναι ο 3800+ ο απλός(μονού πυρήνα) και μάλιστα με πυρήνα venice, core speed 1005 Mhz και multiplier x5. Όταν το είδα καράφλιασα και ανησύχησα. Το mobo είναι MSI K8N nforce4ultra. Έψαξα στο site της AMD μπας και βρω κάτι αλλά μάταια. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην το βλέπει το motherboard για κάποιο λόγο ή έγινε μ@λ@κια και πήρα άλλο επεξεργαστή? Ρωτάω το πρώτο γιατί το μηχάνημα το συνέθεσα μόνος μου και φοβάμαι μην έχω κάνει καμιά χαζομάρα και τον βλέπει έτσι και το δεύτερο αν ισχύει να πάω να πάρω τα λεφτά μου πίσω! Για πέστε μου ρε παιδιά γιατί έχω αρχίσει και αγανακτίζω. Υ.Γ.1 Δοκίμασα και το sandra για ναμαι σίγουρος αλλά και αυτό λέει ότι έχω 1 core. Υ.Γ.2 Είδα και το site της MSI μπας και με κανά bios update διορθωθεί αλλά στις περιγραφές που είχε δεν έλεγε κάτι τέτοιο.
billpeppas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Φαντάζομαι έτρεξες το τελευταίο CPU-z from http://www.cpuid.com right ? Αν όχι, do it now. Μπορείς να δείς ποιό BIOS έχει ήδη η μητρική σου ?
akonakis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Ναι αυτό το cpu-z έτρεξα, μόλις χτες το κατέβασα και κάπου ψάχνοντας είδα πως έχω την version 1.90 αν θυμάμαι καλά Υ.Γ. thanx για το γρήγορο reply και σόρυ για το διπλό topic
akonakis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Διορθώνω το sandra μου λέει πως: SMBIOS/DMI VERSION 2.30 και στο κάτω κάτω της σελίδας πως το bios είναι παλιό και θέλει update
billpeppas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 κατέβασε αυτό εδώ http://www.thecoolest.zerobrains.com/Hidden_Stuff/A64MaxTemp.zip Και εκτέλεσέ το. Κάνε upload την photo από το πρόγραμμα στο http://tinypic.com και βάλε την εδώ σε ένα post να βεβαιωθώ για κάτι
billpeppas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 allakse firmware kai pes mas BIOS λέγεται
akonakis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 ελπίζω να εννοείς αυτό(γιατί δεν τόχω ξανακάνει):http://tinypic.com/view/?pic=mr2uer φίλε REDBOUL τι εννοείς να κάνω αλλαγή στο firmware? Δεν ήξερα ότι γίνεται σε motherboards αλλά μόνο σε DVD,CD...
billpeppas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Ο CPU σου είναι ο Athlon 64 3800+ ...μονοπύρηνος. Μπορείς άνετα να πας στο μαγαζί και να...ζητήσεις εξηγήσεις.
devil_will_cry Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 kala re man den koitaxes kan ti grafei panw to cpu?pio magazi to ekane ayto an kai den nomizw na to kanane epithdes...amesws o allos
REDBOUL Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 to egrapsa lathos,ennow bios update...lynei polles fores arketa provlimata,alla afoy edwse paron edw o billhs akoy ayton kserei ton pires box ton cpu?Kouti soy dwsane?an nai ti grafei?
akonakis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Φίλε billpeppas τρέχοντας πριν λίγο το live update της MSI μου είπε πως υπάρχει διαθέσιμη η version 1.B0 και ότι έχω την 1.90. Μάλιστα λέει πως διορθώνει τα εξής: 1. This is Award BIOS release. 2. This BIOS fixes the following problem of the previous version: - Update CPU ID. 3. 2005/12/02 Μήπως βάζοντάς το μου τον δει? ή το cpu-z είναι αλάνθαστο και έχω όντως μονοπύρηνο?
akonakis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 REDBOUL τον πήρα box για την εγγύηση και εκείνη τη στιγμή δεν το πρόσεξα το κουτί απέξω. Κόλλησα στις μνήμες γιατί είδα ότι ήταν με cas latency 3 και τα είπαμε μαυτόν.Τον πήρα από το γραμμή compouters στη Στουρνάρη 330euro.
billpeppas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Φίλε billpeppas τρέχοντας πριν λίγο το live update της MSI μου είπε πως υπάρχει διαθέσιμη η version 1.B0 και ότι έχω την 1.90. Μάλιστα λέει πως διορθώνει τα εξής:1. This is Award BIOS release. 2. This BIOS fixes the following problem of the previous version: - Update CPU ID. 3. 2005/12/02 Μήπως βάζοντάς το μου τον δει? ή το cpu-z είναι αλάνθαστο και έχω όντως μονοπύρηνο? Αυτά τα κόλπα τα κάνει το Live Update...γι αυτό ποτέ δεν το συμπάθησα Το CPU-z σε συνδυασμό με το MaxTcaseTemp δεν κάνουν λάθος δυστυχώς... Αν παρά ταύτα έχεις αμφιβολία, βγάλε την CPU και διάβασε τα info πάνω στο heatspreader
akonakis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Και τώρα τίθεται κανα θέμα αντικατάστασης ή θα πάρω το...."μακρύτερο"?Έχεις καθόλου ιδέα?Αν είναι να τον κυνηγήσω μέχρι τέλους το φιλάρα εκεί, γιατί μου τόπαιζε και ότι τα ξέρει όλα.Τεσπα αύριο πρωί θα πάρω τηλ γιατί δεν έιμαι και αθήνα.Θα βγάλω άκρη? Πως το βλέπεις?Ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως αν και θα βάλω αύριο το bios update μπας και διορθωθεί(λέμε τώρα).Αλλά είπαμε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.