Snolly Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Γνωρίζω αρκετά για την εμβέλεια των WiFi δικτύων αλλά δεν έχω καταλάβει αν η απόσταση που δίνουν οι τεχνικές προδιαγραφές των εκάστοτε συσκευών αναφέρεται σε οριζόντιο μόνο ή και κάθετο άξονα. Πιο συγκεκριμένα εγώ μένω στον 6ο όροφο μιας πολυκατοικίας και οι αδερφές μου στον 2ο. Αγόρασαν τώρα ένα φορητό υπολογιστή που έχει ασύρματη κάρτα δικτύου και εγώ ήδη παρήγγειλα ένα ADSL Modem/Router επίσης ασύρματο. Αν το router είναι στον 6ο όροφο θα φτάνει το δίκτυο στον 2ο; Θα χρειαστεί ίσως να αγοράσω κάποια κεραία; Αν ναι τί τύπου; Έχω πρόσβαση στα μπαλκόνια των 2 διαμερισμάτων από όπου αν μπουν κεραίες "βλέπει" το ένα το άλλο χωρίς εμπόδια (τοίχους κλπ). Ακόμα όμως και έτσι το σήμα θα μεταφέρεται κατακόρυφα; Σας παρακαλώ απορρίψτε την εκδοχή ενσύρματης δικτύωσης κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό από τον κανονισμό της πολυκατοικίας (είτε εξωτερικά είτε από τα κανάλια τα εσωτερικά -που έτσι κι αλλιώς δεν χωράει το UTP-). Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή σας.
Sta Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Γενικά, η μέγιστη εμβέλεια αναφέρεται στον οριζόντιο άξονα. Για να πάρεις όμως σωστή πληροφορία πρέπει κανονικά να δεις το διάγραμμα ακτινοβολίας κάθε κεραίας. Έτσι βλέπεις τι ισχύ δίνει σε κάθε κατεύθυνση και υπολογίζοντας και τις αποσβέσεις βρίσκεις την ισχύ που θα πάρεις σε άλλα σημεία του χώρου. Όλα αυτά είναι όμως θεωρία. Στην πράξη και στην περίπτωσή σου: μιάς και έχεις ήδη παραγγείλει κάποιο router, ρύθμισέ το και κοίτα αν ο 2ος όροφος έχει ικανοποιητικό σήμα. Δεν παίζει ρόλο η απόσταση τόσο, όσο η απόσβεση (εξασθένηση) που προκαλούν στο σήμα οι πλάκες μεταξύ των ορόφων. Εικάζω ότι δε θα έχεις καλό σήμα. Αν όντως συμβαίνει αυτό πρέπει να βρεις 2 σημεία στους 2 ορόφους με οπτική επαφή, π.χ. στις βεράντες. Στήνεις μία κατευθυντική ζεύξη μεταξύ τους και ησύχασες. Έτσι, δεν ψήνεις και τα κεφάλια των κατοίκων των μεταξύ σας ορόφων.
mandate Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Έτσι, δεν ψήνεις και τα κεφάλια των κατοίκων των μεταξύ σας ορόφων.μάλλον αυτό είναι και το μόνο μειονέκτημα των ασύρματων άρα και καρκινογόνων?
Sta Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 μάλλον αυτό είναι και το μόνο μειονέκτημα των ασύρματων άρα και καρκινογόνων? Δύσκολη ερώτηση, όλοι λένε πως τα κινητά τηλ. βλάπτουν πολύ περισσότερο λόγω μεγαλύτερης ισχύος κ.τλ. Μέχρι στιγμής τίποτε δεν έχει αποδειχθεί πάντως, ο χρόνος θα δείξει. Εγώ το είπα παραπάνω για λόγους ηθικής τάξης: να μην "εκτεθούν" οι γείτονες σε κάτι που οι ίδιοι δε γνωρίζουν.
triantis7 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 ta wi-fi ekpempoun stous 2,4 kai exoun poli mikri epiptwsi!!Skepsou oti to kinito sou exei 10plasia aktinobolia apo ena asirmato diktio...
xaotikos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Άλλη συχνότητα άλλη ισχύ εκπομπής. Στο θέμα μας τώρα, δεν νομίζω να παίξεις από 6ο -2ο. Μπορείς να πάρεις 1 κεραία panel και να την βάλεις να κοιτάει στο μπαλκόνι του 2ου. Το θέμα είναι ότι το laptop δεν έχει υποδοχή για κεραία. Οπότε χρειάζεσαι πέρα από ακόμα μια μικρή κεραιούλα (έστω ένα μικρό πανελάκι) + μια κάρτα pcmcia ώστε να έχεις υποδοχή για κεραία.
xalara87 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 pedia apo ton 6 ston 2 ine mallon apithano na piani... me usr 9108 pou ipotithete exi kali embelia den blepo sima 3 orofous pano
Snolly Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Αν βάλω μια κεραία να "βλέπει" το μπαλκόνι του δεύτερου, μια δεύτερη κεραία στο μπαλκόνι του 2ου και ένα ασύρματο router στον 2ο πάνω στον οποίο θα συνδέεται η κεράια τότε το laptop θα έχει σήμα σωστά;
Sta Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Το ADSL στον 6ο δεν είναι; Εκεί θα έχεις router-->κεραία που βλέπει στο μπαλκόνι του 2ου. Στο μπαλκόνι του 2ου θα έχεις κεραία-->κάρτα pcmcia στο laptop.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.