theoritikos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Αγόρασε πρόσφατα ένας ξάδελφος μου laptop με wi-fi κάρτα. Όπως λέω και στο topic μένει στου Ζωγράφου πάνω στην Γρηγόρου Αυξεντίου. Απο περιέργεια, δοκιμάσαμε να δούμε αν υπάρχουν ανοιχτά ασύρματα δύκτια στην περιοχή βγαίνοντας στο μπαλκόνι. Εκεί ανακαλύψαμε πως υπάρχει ένα δύκτιο με το όνομα linksys (πιθανότατα το όνομα του access point). Σε παλιότερο thread είχα διαβάσει κάτι για ένα access point που το έχουν αφήσει επίτηδες ανοιχτό στου Ζωγράφου για να μπαίνει ελεύθερα ο κόσμος. Μήπως είναι αυτό? Συνδεθίκαμε κανονικά αλλά δεν μπορέσαμε να μπούμε στο ιντερνετ. Πως θα ξέρω αν το δύκτιο παρέχει πρόσβαση στο ιντερνετ? Και γενικά πως αποκτάς πρόσβαση στο ιντερνετ μέσω wi-fi? Είμαι λίγο άσχετος με τα ασύρματα δίκτυα
spyrosole Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 εαν αναφερεσαι στο thread που ειχα κανει post, δεν λεει οτι το ειχαν αφησει επιτηδες ανοικτο, απλως μπορει ο κατοχος να μην το εχει κλειδωμενο επειδη δεν ξερει ή για καποιο αλλο λογο, βλεπεις, σε καποιους δεν αρεσε το thread και το κλειδωσαν, anyway, εγω μενω κοντα στην πολυτεχνουπολη, και δεν ειναι το ιδιο access point, γιατι αυτο που βρηκα εχει αλλο ονομα, και απο τι λες μενεις στην Γρηγοριου Αυξεντίου, αποτε δεν σε καλυπτει αυτο το βρηκα, και εγω στον φορητο εχω wifi, και απο περιεργεια το λειτουργησα, για να μπορεσεις να μπεις στο internet πρεπει καταρχας να μην ειναι κλειδωμενο δηλαδη ελευθερο ή να εχεις καποιο κωδικο προσβασης, μετα κανεις συνδεση και ανοιγεις το προγραμμα πλοηγησης που εχεις, και μπαινεις κανονικα στο διαδικτυο με καλη ταχυτητα, αυτα ξερω, δεν ασκολουμε με δικτυα και δεν ξερω περισσοτερα, τωρα οσο αφορα εαν ειναι σωστο ή οχι να μπαινεις στο δικτυο ενος αλλου, αφορα εσενα, αυτα ειχα να πω.
theoritikos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Σε αυτό το thread αναφέρομαι, αλλα όχι στο συγκεκριμένο access point. Κάποιος σε αυτό το thread είπε πως έχει ακουστεί για ένα access point απο κάποιον που έχει adsl γραμμή, και το άφησε επίτηδες ανοιχτό για να μπαίνει ελεύθερα ο κόσμος, επειδή η dsl έιναι ακριβή. Όταν λες για κωδικό πρόσβασης, που τον εισάγω για να αποκτήσω πρόσβαση? Εμείς όταν συνδεθήκαμε, προσπαθήσαμε να μπούμε στο internet, αλλά όταν ανοίξαμε τον explorer μας ζητούσε να κάνει σύνδεση.
Sta Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Για να έχει τέτοια SSID το δίκτυο υποθέτω πως κάποιος το έχει ξεχάσει ανοικτό. Για να λες συνδέθηκες μάλλον θα είναι ελεύθερο, δε θα έχει δηλαδή WEP. Κοίτα αν σου δίνει IP το δίκτυο σε πρώτη φάση μέσω DHCP. Αν και δεν έχω διαβάσει το "άλλο" post, να υποθέσω ότι αναφέρεται στο δίκτυο με SSID ntua, είναι το ασύρματο δίκτυο του ΕΜΠ, που απευθύνεται σε φοιτητες, διδακτικό προσωπικό κ.τλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.