Προς το περιεχόμενο

Review:Dual-core desktop CPU bout: AMD vs. Intel!!!

Biull

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
billpepas prepei na exeis psyxologika problhmata.sygnwmh oloi eseis poy me krazete katishate na to diabasete estw kai elaxista?amfibalo an phrate kan to periodiko. ti kollhmadia eiste eseis re.

Είπα την άποψή μου για τα περιοδικά του χώρου. Ο λόγος που δε τα διαβάζω είναι προφανής. Τώρα που είδες κολλήματα, Ψυχολογικά προβλήματα και τα λοιπά δε ξέρω...

Σε συμβουλεύω να προσέχεις το ύφος σου.

Δημοσ.
ti tha faw monimo ban? kai o logos? kala perimene na perasoyn merikes meres kai tha doume.

τι πίνεις και δεν μας δίνεις βρε πιτσιρικά ?

Ανακάλυψες την καθαρή ρώσικη vodka ?

"Κανόνες του Insomnia.gr, τόμος 3"

Οποιαδήποτε επίθεση ( οποιουδήποτε τύπου ) κατά άλλου μέλους είναι εκτός των κανόνων, και με επαν. συμπεριφορά μας λέτε γειά.

Δημοσ.

@CyberDreamer

Επειδή παντού υπάρχει ένας μύθος και κατά πως φαίνεται η πραγματικότητα μας διαψεύδει, ας δούμε με βάση το stress test τα συμπεράσματα σε σχέση με το stability...άραγε αυτή η περιβόητη σταθερότητα της Intel ισχύει ή τα παραλέμε μένοντας προσκολλημένοι σε παλαιότερες εποχές:

Stability is an important topic for professional-level situations, and there were some surprises in this respect: with the Intel system, three motherboards with the nForce SLI chipset turned out to be problematic. There were several crashes, and in one case the voltage regulator even burned out.

The only thing that could help stabilize the system was to combine the Intel CPU with the Intel chipset, which then of course rules out a SLI graphics configuration. However, in exchange, the user does gain the benefit of stability - our Intel system ran for 14 days without a problem. The AMD system ran smoothly from the start, which leads us to conclude that the nForce SLI basis is stable with the AMD platform. The only downside was that after long periods of operation, the AMD machine wouldn't shut down via software.

In the end, we can conclude that the Intel Pentium 840 EE should be used with a motherboard that has the Intel 955X chipset. We do not recommend its use with a board with NVIDIA's nForce4 SLI chipset.

With the AMD platform you've only got one option, which fortunately is stable: to combine the AMD platform with a motherboard based on NVIDIA's nForce4 SLI chipset. The results of our stress test show that the nForce4 SLI chipset for the AMD platform has matured.

@devil_will_cry

Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι το προφανές...από τη στιγμή που δε μιλάμε για τίποτα ζηλωτές, το ουσιώδες δεν είναι να ενισχύσουμε τα συμφέροντα της AMD, αλλά την αλήθεια και μόνο αυτή. Αν είναι η καλύτερη και πιο φτηνή η Intel, καλώς έχει. Αν δεν αποδεικνύεται αυτό στην πράξη, δε θα φοβηθούμε δα κα να το πούμε.

Επίσης η "επέλαση" της AMD (από τη στιγμή που το αξίζει φυσικά με βάση τους επεξεργαστές που βγάζει) είναι απαραίτητη προκειμένου να σπάσει το μονοπώλιο της Intel (έπεσε ήδη στο 80%) και να βγει κερδισμένος ο τελικός καταναλωτής. Απλά πράγματα...

Δημοσ.

Cyberdreamer χωρίς παρεξήγηση αλλά τι εννοείς λέγοντας ότι η Inter είναι "πιο σταθερή" σε κάποιες εφαρμογές σε σχέση με την AMD; Ίσως εννοείς ταχύτερη γιατί τα θέματα αστάθεις/ασυμβατότητας νομίζω ότι έχουν λυθεί (ή έστω τείνουν στο 0) από εποχής AMD K5 (αν θυμάμαι καλά) αν και πιθανότητα ακόμα και τότε ήταν μια "καραμέλα" των πωλητών κι όσων είχαν κάποιο κέρδος από την πώληση επεξεργαστών Intel έναντι (των φθηνότερων) AMD.

Τέσπα για να μην ξεφεύγω (πολυ :) ) από το θέμα είναι γενικότερα παραδεκτό ότι ΑΥΤΗ την εποχή οι επεξεργαστές της AMD είναι τεχνολογικά μπροστά από τους αντίστοιχους της Intel. Αν έπαιρνα CPU σήμερα θα επέλεγα AMD αλλά δε δηλώνω "fan" της. Αύριο μπορεί να βγάλει κάποιο ανώτερο προιόν η Intel, θα γίνω δικός της "fan"; Εξάλλου τι διαφορά έχει αν τα λεφτά μου πάνε στο Τέξας ή στην Καλιφόρνια (τυχαίες περιοχές ανέφερα δεν ξέρω που έχει την έδρα της η κάθε εταιρία);

Αντίστοιχα και με τις ATi-nVidia (οκ εδώ ξέφυγα απλά μου φάνηκε ότι κολλούσε :P). Κύκλος είναι. Εγώ πάντως δηλώνω "οπαδός" της "χειρότερης" (την τρέχουσα περίοδο) κατασκευάστριας. Κι αυτό για να βγάλει κι εκείνη ένα ανταγωνιστικό προιόν ώστε να αναγκάσει την "καλύτερη" να ρίξει τις τιμές της και τελικά να επωφεληθώ εγώ :Ρ.

Δημοσ.

bluviper emena ayto poy me enoxlei apla einai ta kollhmata. san enan filo moy poy den pairnei ati mono kai mono epeidh einai ati. me enoxloyn poly oi stenomyaloi anthropoi pou akoyne kati to denoyne kompo kai den dinoune kan shmasia se ayto poy les kai to apporiptoyn amesws.egw den mporw na dextw oti to pc magazine grafei paramythia. twra ama alloiwnoyn tis metrhseis kai grafoyn alla ti na pw. to na yposthrixeis thn mia h thn allh etairia gia mena einai effikto mono me bash ton proforiko h ton grapto logo.twra to na paizoyne me ta noymera den moy fainete kai toso pisteyto.kai to na moy les oti mia cpu einai toso anwterh epeidh bgazei 5 frames parapanw se ena paixnidi einai kolhma.kai oi kollhmenoi anthropoi einai ekneyristikoi. den nomizw na diafwnei kaneis.

Δημοσ.
thn aristh agora thn phre o 820 ths intel analogia timhs apodoshs.

κοίτα, τα λέφτά μου δεν τα δινω για να αγοράζω cores, αλλα απόδοση.

και οχι απόδοση σε αυριανές και μεθαυριανές εφαρμογές και λειτουργικά, αλλα σε αυτα που κυκλοφορούν σήμερα, και με ενδιαφέρει να χρησιμοποιώ εγώ (πχ. για video kai mp3 encoding δεκάρα δε δίνω, αφου τα κατεβάζω ήδη συμπιεσμενα απο το νετ, ενω για office apps ειναι υπεραρκετος ενας P3, 1 Ghz )

Φυσικά ... αν ο φτηνοτερος διπλοπηρυνος AMD κάνει 349 kai o αντοιστοιχος Intel κανει 269, ειναι σωστό να πεις "για να μπω στον κοσμο των διπλοπυρηνων, η Ιντελ συμφερει".

αυτο δεν ειναι value for money.

VfM ειναι με 2 cpu που πιάνουν 100 fps σε ιδιo game, αναλυση, vga.. ποιος ειναι ο φτηνότερος.

και VfM ειναι με 2 cpu που κοστίζουν 300 ευρώ, στο ιδιo game, αναλυση, vga.. ποιος κανει τα περισσότερα fps.

φυσικα δεν θα συγκρινω τον 820 με τον 4400χ2 που κανει τα διπλα. ειναι έγκλημα.

χωρις να το ψαξω πολύ το θέμα.... επεσα σε ενα τεστ που ειχε τον P 820 dual,

Intel Pentium D 820 2.8 GHz Dual Core Review

http://www.pcper.com/article.php?aid=145&type=expert

και ευτυχώς ειχε και τον εγκληματία A64 3500+

το δικό μου συμπέρασμα ειναι οτι intel 820 dual, εχει πανω-κατω περιπου παρόμοιες επιδόσεις,

σε λιγα test ανώτερες,

και σε αρκετά (games, games, games) χειρότερες επιδόσεις απο τον SINGLE core 3500+

-----------------------------------------------------------

παω και στο σαιτ Ελληνικού καταστήματος και βλέπω...

Pentium 820 ?269

Athlon 64 3500+ ?225

Athlon 64 3700+ ?240

αυτα περι value for money.

-----------------------

Intel = stable / AMD = may be is faster (at lowest price budgets)

αυτό ποιος το απέδειξε?

εβαλαν 1000 κομμάτια απο καθε εταιρεια να τρέχουν επι 1 μηνα super-pi και ξαφνικά αρχισαν οι Αθλον να πετάνε λάθη, να ανατινάζονται, και να rebootάρουν ??

Δημοσ.
.....εβαλαν 1000 κομμάτια απο καθε εταιρεια να τρέχουν επι 1 μηνα super-pi και ξαφνικά αρχισαν οι Αθλον να πετάνε λάθη, να ανατινάζονται, και να rebootάρουν ??

XAXAXAXAXAXAXA!Καλό!

Ειλικρινά τι θέλετε από ένα τεστ;Σε 7 σημεία(τα σημαντικότερα) οι AMD απλά πατάνε κάτω τους Pentium Dual Core!

Και εγώ έναν P4 έχω αλλά αναγνωρίζω αυτήν την εποχή την ανωτερότητα των AMD!

Το συγκεκριμένο τεστ περιείχε πολλούς επεξεργαστές!Νομίζω φαινόταν η κυριαρχία της AMD!Δεν έχει να κάνει με κολλήματα ή το οτιδήποτε άλλο!Ξέρεις να διαβάζεις οπότε και βλέπεις!Δεν είναι τυχαίο οτι σχεδόν όλοι οι τελευταίοι επεξεργαστές της AMD είναι τεχνολογικά ανώτεροι από τους INTEL!Και δεν είναι το μόνο review!Σχεδόν 9 στα 10 βγάζουν τους AMD καλύτερους!Τι κόλλημα μπορεί να έχει κάποιος οταν διαβάζει 10 reviews από τα οποία τα 9 βγάζουν καλύτερους τους AMD;;;

Δημοσ.
bluviper emena ayto poy me enoxlei apla einai ta kollhmata. san enan filo moy poy den pairnei ati mono kai mono epeidh einai ati. me enoxloyn poly oi stenomyaloi anthropoi pou akoyne kati to denoyne kompo kai den dinoune kan shmasia se ayto poy les kai to apporiptoyn amesws.egw den mporw na dextw oti to pc magazine grafei paramythia. twra ama alloiwnoyn tis metrhseis kai grafoyn alla ti na pw. to na yposthrixeis thn mia h thn allh etairia gia mena einai effikto mono me bash ton proforiko h ton grapto logo.twra to na paizoyne me ta noymera den moy fainete kai toso pisteyto.kai to na moy les oti mia cpu einai toso anwterh epeidh bgazei 5 frames parapanw se ena paixnidi einai kolhma.kai oi kollhmenoi anthropoi einai ekneyristikoi. den nomizw na diafwnei kaneis.

Θα μπω στον κόπο να σου επαναλάβω οτι αυτό με το "κόλλημα" δε καταλαβαίνω που το βλέπεις. Όλοι εδώ μέσα πιστεύω οτι διαβάσαμε περιοδικά του χώρου.Επέτρψε σε μερικούς να μη τα εμπιστεύονται! Δε μπορείς να γνωρίζεις τις εμπειρίες του καθενός. Επίσης ο καθένας εδώ παραθέτει απλά την άποψή του...

Ξανασκέψου αν θές τις λέξεις "κόλλημα", "στενόμυαλοι", "εκνευρισμός"!

Φιλικά.

Δημοσ.

to mono pou mporite na analogistite ine i sixnotita sta cpu tis mias eterias kai tis allis kai 8a katalavete pia etairia 8a mporesei na anaptix8ei pio kala sto mellon

HINT:(gia osous mperdeutikan auti ine i AMD):)

Δημοσ.
to mono pou mporite na analogistite ine i sixnotita sta cpu tis mias eterias kai tis allis kai 8a katalavete pia etairia 8a mporesei na anaptix8ei pio kala sto mellon

HINT:(gia osous mperdeutikan auti ine i AMD):)

Μπορείς να εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς;

Δημοσ.
Μπορείς να εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς;

apo ti stigmi pou i intel exi "e3antlisi to fasma sixnotion tou rologiou tis cpu" nomizo 3,6-3,8 8a se gelaso kai prepi na perasi se alli arxitektoniki gia na mporesei na proxorisi i AMD dixnei na mporei na prosferi pio apodotika se xamiloteres taxitites(endiktika 2,4-2,6GHz)

Elpizo na egina oso pio katanoitos ginetai:)

Δημοσ.

egw ayto poy xerw einai oti sta games sto sygritiko kai sygrinoyme dual core me dual core o 820 me ton amd 3800x2 pou einai 100 eyrw pio akribos exei eksi frames ligotera sto fear kai 1 ligotero sto quake 4 . twra poy thn blepete thn dramatikh diafora kai pios einai value for money ama den to blepete ti na pw i rest my case. kai mhn moy sygrinete se paixnidia otan trexei single core me kati 3.5 me 3.7 ti hlithia sygrish einai ayth.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...