Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Έστω ότι ζείτε σε ένα χωριουδάκι που δεν έχει και δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ πρόσβαση σε γραμμές ADSL. Έχετε όμως ζήσει με internet ενσωματωμένο στον Η/Υ σας για κάποια χρόνια, και δεν αντέχετε άλλο. Υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση, έστω και λίγο ακριβότερη (γύρω στα 60-70 ευρώ το μήνα) που να μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε; Κάτι ακούω για το δορυφορικό ίντερνετ, αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα. Έχω ακούσει και για κάποιες ιστορίες όπου κάποιος κατεβάζει με τρελές ταχύτητες, χωρίς να πληρώνει καν συνδρομή, μόνο με τον εξοπλισμό. Τι θα κάνατε αν είσασταν στη θέση μου; Ευχαριστώ τον οποιονδήποτε κάνει τον κόπο να μου μεταφέρει κάποια γνώση που έχει στο θέμα.
random Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δεν υπάρχει καμία λύση για φτηνή ,γρηγορη και απεριόριστη πρόσβαση. εκτος αν μπεις σε καμια σχολή, ή προσληφθεις σε εταιρεία με προσβαση ιντερνετ να ξεχαρμανιαζεις απο το πρωι ως το απογευμα και να μη σου λείπει το βράδυ στο σπίτι Το δορυφορικό ιντερνετ απαιτεί να εχεις αλλη μια συνδρομή με καλώδιο (dsl, pstn or isdn). Οποτε, ειτε με τη χρονοχρέωση dialup, ειτε με την τιμη της dsl, δεν ειναι καθολου φτηνό. απλα ειναι πιο γρηγορο στο κατέβασμα (και το τι ειδους κατεβασμα, παιζεται. αλλο ftp, αλλο p2p. ) 60-70 ευρώ το λογαριασμό (2μήνο), πλήρωνα εγω μεχρι πέρσι που εβαλα dsl. Χώρια το πάγιο και τα τηλέφωνα. Μονο απο μονάδες ΕΠΑΚ, θα σου βγει αν σερφαρεις με ISDN 64, χωρις να το ξεσκίζεις. μια συνετή χρήση δηλαδή, browser, mail, και κανενα chat. εσυ που δεχεσαι να δινεις 70 το μήνα, εχεις διπλάσιες ώρες στη διάθεσή σου κανε τον υπολογισμό με την τιμη του ΕΠΑΚ, να δεις ποσες ωρες βγαινει αυτο το ποσό. ξεχνα οτιδηποτε download πανω απο 10mb, και ολα τα file sharing.
nautilus7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Μπορείς να έχεις και αμφίδρομο δορυφορικό internet, χωρίς να χρειάζεσαι άλλη συνδρομή (dsl, pstn ή isdn), αλλά ο εξοπλισμός γι' αυτό κοστίζει περίπου 1500 ευρώ.
theoritikos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Επίσης μπορείς να κοιτάξεις το ενδεχόμενο να μπαίνεις με wi-fi. Αν είσαι κοντά σε κάποια πολή που έχει κάποιο wi-fi hotspot θα μπορείς να μπείς, αν αγοράσεις ένα καλό access point και βάλεις μια μεγάλη κεραία.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Επίσης μπορείς να κοιτάξεις το ενδεχόμενο να μπαίνεις με wi-fi. Αν είσαι κοντά σε κάποια πολή που έχει κάποιο wi-fi hotspot θα μπορείς να μπείς, αν αγοράσεις ένα καλό access point και βάλεις μια μεγάλη κεραία. Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Είμαι αρκετά κοντά στη Λάρισα, που μπορεί να έχει hotspot. Για τι πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα μιλάμε; Έχω γραμμή PSTN, αλλά δεν είναι κάτι πρακτικό. Θέλω κάτι που να μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς ανα πάσα στιγμή. Η ταχύτητα με ενδιαφέρει λιγότερο (ας πάρει και 3 μέρες να κατέβουν τα 700ΜΒ, δε με πειράζει).
JiKL Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 ρε παιδια 70 ευρω το διμηνο για ΕΠΑΚ ειναι ΠΑΡΑ πολλα για απλο browsing, mail, chat κτλ κτλ.. Βγαινει 4.2 ωρες την ημερα... Υπολογισμοι: Μεσο ποσο χρεωσης ειναι 60% * 0,352 + 40% 0.176 = 0.28 ευρω η ωρα 70/ 0.28 = 250 250/60 = 4.2 ωρες την ημερα
random Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 αφου αυτό ζήτησε στο #1. μέχρι τόσα μπορει να δώσει. εγω εδινα τα μισά πέρσι χωρις ντι-εσ-ελ. 70 το 2μηνο. δηλ. 2 ωρες την ημερα - και δεν θα σερφαρεις καθε μερα. κανε και καμια βόλτα τα σ-κ
Cromb Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Αν και φαντάζομαι οτι το χεις κάνει, δε ρώτας και τον οτε καλού κακού... Μπορει να περάσει και η adsl απο κει στο άμεσο μέλλον! Είσαι και κόντα στη Λάρισα. theoritikos, επειδή είμαι άσχετος με wi-fi, σε τι απόσταση πρέπει να ναι για να εφαρμόσει τη λύση που προτείνεις? Μου φαίνεται αρκετά μακρυά... όσο κοντα κι αν μένει σε μεγάλη πόλη (Για παράδειγμα αν μένει 5ΚΜ μακρυά γινεται?)
theoritikos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Είμαι αρκετά κοντά στη Λάρισα' date=' που μπορεί να έχει hotspot. Για τι πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα μιλάμε; Έχω γραμμή PSTN, αλλά δεν είναι κάτι πρακτικό. Θέλω κάτι που να μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς ανα πάσα στιγμή. Η ταχύτητα με ενδιαφέρει λιγότερο (ας πάρει και 3 μέρες να κατέβουν τα 700ΜΒ, δε με πειράζει).[/quote'] Το πλεονέκτημα είναι πως δεν πληρώνεις χρονοχρέωση/ογκοκρέωση κλπ, επειδή δεν απασχολείς το τηλεφώνο. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι λίγο ακριβή λύση επειδή θα χρειαστείς access point, το οποίο θα πρέπει να βάλεις σε σημείο που να μπορεί να πιάσει το σήμα του δυκτίου. Δηλαδή μπορεί να χρειαστεί να το βάλεις και σε χώρο έξω απο το σπίτι σου, οπότε θα είναι εκτεθημένο στις καιρηκές συνθήκες. Cromb, η εμβέλεια του wi-fi μπορεί να φτάσει το 1km, αλλά αμα παρεμβάλονται access points, η εμβέλεια μπορεί να αυξηθεί. Ξέρω ένα άτομο που έχει κάνει ασύρματο δύκτιο απο το κατάστημα του στην Καρδίτσα με το κατάστημα του στα Τρίκαλα, με καλή εμβέλεια.
Sta Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Δεν ξέρω αν ξέρεις το awmn, είναι ένα ασύρματο δίκτυο που διατρέχει όλη την Αθήνα. Από ότι είδα κάτι ανάλογο υπάρχει και στη Λάρισα, ζεύξεις παίζουν και σε μεγαλύτερη απόσταση από 1km. Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρχει οπτική επαφή, έχεις εσύ οπτική επαφή με την πόλή της Λάρισας; Για κοίτα εδώ για περισσότερες πληροφορίες: http://www.awmn.net/forum/viewforum.php?f=26&sid=adfa6f957765af9abcd94f7cd4673e55
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.