Προς το περιεχόμενο

pia dianomi

jimarass26

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Paidia tha ithela na egklimatisto ligo stonb kosmo tou linux kai na thimitho to palio dos 5.0.Pia dianomi protinetai gia na arxiso?Me endiaferei poli to desktop.Thimamai mou arese palia to mandrake.Den thelo na kano papades alla thelo na matho.Thanks!!

Δημοσ.

Μπα...

Αν και γενικα δεν μου αρεσουν οι διανομες οι οποιες ειναι package-based και οχι source-based θα ελεγα πωσ το ubuntu ειναι καλη αρχη. Δεν θα σε παιδεψει πολυ, αρκει να μην αρχισεις να κανεις compile. Εκει θα μπλεξεις γιατι θα πρεπει να κατεβασεις 1002 -dev πακετα για να κανεις compile ενα. Εκτος αν εχεις ιντερνετ οπου εκει πλεον γινεται παιχνιδι με το synaptic (package manager)

Δημοσ.

Αν θες KDE με το ubuntu τοτε θα πας για Kubuntu. ext3 θα προτιμουσα και αν τα partitions των windows ειναι fat32 θα εχεις read/write χωρις προβλημα. Αν ειναι NTFS θα εχεις read μονο. MP3 player θα εχεις, xmms!

Δημοσ.

To ubuntu ειναι default gnome απο την ιδια εταιρεια υπαρχει το αντιστοιχο kde λεγεται kubuntu.ιδιο πραγμα δλδ μονο αντι για gnome εχεις kde.

Για mp3 poy λες δεν ξερω αν εχει codec για να παιξει ή πρεπει να κατεβασεις.

Παντως και το suse ειναι καλη διανομη και πιο 'πληρης' απο την αποψη οτι ειναι 1 dvd και οχι 1 cd οπως το ubuntu-kubuntu ,αρα στο dvd θα εχει προγραμματα που σιγουρα δεν θα εχει το cd μεσα.Επισης το ubuntu - kubuntu δεν εχει graphical installation ισως για ευκολια να ηθελες εγκατασταση με γραφικα (την οποια εχουν fedora core,mandriva,suse).Εσυ επιλεγεις τι θελεις!

Δημοσ.
To ubuntu ειναι default gnome απο την ιδια εταιρεια υπαρχει το αντιστοιχο kde λεγεται kubuntu.ιδιο πραγμα δλδ μονο αντι για gnome εχεις kde.

Για mp3 poy λες δεν ξερω αν εχει codec για να παιξει ή πρεπει να κατεβασεις.

Παντως και το suse ειναι καλη διανομη και πιο 'πληρης' απο την αποψη οτι ειναι 1 dvd και οχι 1 cd οπως το ubuntu-kubuntu ' date='αρα στο dvd θα εχει προγραμματα που σιγουρα δεν θα εχει το cd μεσα.Επισης το ubuntu - kubuntu δεν εχει graphical installation ισως για ευκολια να ηθελες εγκατασταση με γραφικα (την οποια εχουν fedora core,mandriva,suse).Εσυ επιλεγεις τι θελεις![/quote']

Τι πάει να πει "πιο πλήρης" το 1 dvd δε λέει και πολλά. (btw, δεν παίζει ούτε mp3 ούτε Dvd αν έτσι εννοούμε την πληρότητα).

Δημοσ.

πιο πληρης εννοω οτι μεσα στο dvd ερχονται διαφορα προγραμματα και αν θες τα εγκαθιστας .προγραμματα που ισως να μην χρειαζεται καποιος αλλά να θελει να τα δοκιμασει πχ gimp.Αρκετα audio players + οτι μπορεις να εχεις και gnome και kde.Για καποιον που δεν εχει δει τι επιλογες υπαρχουν στο linux μπορει να τα δει σχεδον ολα με ενα full install.Αρα δεν χρειαζεται να κατεβασεις σχεδον τπτ αλλο για αρχη.Εχεις ενα υπερπληρες λειτουργικο.Τωρα οτι δεν θα εχεις dvd,mp3 υποστηριξη ισχυει αλλα δεν ειναι ψεγαδι του λειτουργικου + διορθωνεται με ενα μικρο download.Ειναι πολυ σημαντικο για καποιο χωρις broadband ή για καποιον αρχαριο να μην χρειαζεται download για να εχει ενα setarismeno λειτουργικο.Καποιος ισως με μεγαλυτερη εμπειρια σχεδον ξερει ποια προγραμματα θα χρειαστει και ποιο γραφικο περιβαλλον τον βολευει περισσοτερο και ετσι η παραμετροποιηση του λειτουργικου του ειναι πολυ πιο απλη.αυτα

Δημοσ.

@getty: Ωραίο sig. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με BSD μπορείς να πεις περιληπτικά και απλά τις βασικές διαφορές με linux;

Το ubuntu είναι μια καλή διανομή για να ξεκινήσει κανείς καθώς είναι αρκετά απλό. Βέβαια η άποψή μου είναι ότι το SuSE είναι πιο εύκολο για να κάνεις την αλλαγή λόγω YAST κυρίως το οποίο θυμίζει πολύ το control panel από τα παραθυράκια.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι μια καλή χρήση για έναν αρχάριο ειναι το suse.

Εγω σαν αρχάριος χρησιμοποιό το suse (αν και μου φαίνεται λίγο βαρύ), είχα βάλει και MANDRAKE παλιά αλλά πιστεύω το suse παρέχει καλύτερη υποστήριξη. Tώρα για ubuntu δεν ξέρω αλλά έχω ακούσει αρκετά καλά λόγια .

Δημοσ.
@getty: Ωραίο sig. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με BSD μπορείς να πεις περιληπτικά και απλά τις βασικές διαφορές με linux;

Πιστεύω αυτό θα σε κατατοπίσει:

http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/articles/linux-comparison/index.html

Γενικά το bsd είναι πιο consistent και στερείται της χαοτικής φύσης του linux.

Και φυσικά το σημείο αναφοράς του bsd είναι η ασφάλεια. Να προσθέσω ότι έχει υπέροχο documentation (απλά το αναφέρω όχι σαν διαφορά αλλά επειδή μου έκανε εντύπωση, βλέπε FreeBSD handbook).

Δημοσ.

και το kanotix ειναι φιλε μου πολυ καλο ειναι gnome me kde πολυ απλο και πολυ ευχρηστο και αναγνοριζει και hardware πολυ γρηγορα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...