mjmj Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Απο τη μια πλευρα μπορει κανεις να βρει οτι θελει στο νετ και να το διαβασει, και μαλιστα χωρις κοπο(που να τρεχεις οπως παλια σε βιβλιοθηκες, να ρωτας κλπ-και τι πληροφοριες θα βρεις, παλιες κλπ) και συχνα και χωρις χρημα, αλλα απο την αλλη δεν ξερω τελικα πόσο 'ποιοτικο' ειναι το διαβασμα στην οθονη. Εννοω δεν ξερει τι μας μενει τελικα. Ειναι τοσο αποδοτικο οσο το διαβασμα επι χαρτου ή όλα ειναι θεμα συνηθειας και τιποτε αλλο?
wert Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 αλλα απο την αλλη δεν ξερω τελικα πόσο 'ποιοτικο' ειναι το διαβασμα στην οθονη. Νομίζω ότι όταν λές ποιοτικό θα ενοείς σίγουρα κατά πόσο είναι αληθές και σίγουρο αυτό που διαβάζεις. Στο διαδίκτυο μπορείς να το τσεκάρεις αυτό κάνοντας ένα search στις μηχανές αναζήτησης. Επί χάρτου είσε-είμαστε σίγουροι ότι αυτό που διαβάζουμε ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα; Η μόνη πραγματικότητα στο χαρτί που διαβάζουμε είναι ότι ήδη το έχουμε πληρώσει αυτό που έχουμε στα χέρια μας και ότι ήδη κρατάμε στα χέρια μας ένα κατεστραμένο δένδρο. :???: Είναι πιστεύω καθαρά θέμα συνήθειας. Το χαρτί και η οθόνη. Τώρα για παράδειγμα γράφω από ένα ubuntu live cd. Ενώ όλα είναι τέλεια από θέμα συνήθειας και μόνο ψάχνω τα windows μου. Εχω τα πάντα σε ένα cd και όλα στο τσάμπα και είμαι κύριος. Και όμως απο συνήθεια θέλω win ...... θέλω τους ιούς μου τους dialers μου και ολα τα κακά της μοίρας μου :? Μάλλον για το καλό μας θα πρέπει να αλλάξουμε λιγάκι τις συνήθειές μας. Σε πολλά πράγματα και όχι μόνο το χαρτί.
laokratwr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Η μόνη πραγματικότητα στο χαρτί που διαβάζουμε είναι ότι ήδη το έχουμε πληρώσει αυτό που έχουμε στα χέρια μας και ότι ήδη κρατάμε στα χέρια μας ένα κατεστραμένο δένδρο. ayto den einai logikh...giati symfwna me ayth skepsou ola ta energeiaka provlimata kai thn katastrofh ths fyshs pou prokaloun ta pcia mas...mia h allh erxetai..
NOMIKOS Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Πιστεύω ότι είναι δύο παράλληλοι δρόμοι που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.Μέσα από το διαδυκτιο έχουμε την πληθώρα των επιλογών αλλά και στη φυσική του μορφή το έντυπο είναι αναπόσπαστο στοιχείο γνώσης και απαραίτητο εργαλείο ,τουλάχιστον μέχρι στιγμής,βασικής κάλυψης της ανάγνωσης. Επειδή ασχολούμαι με την Ελληνική βιβλιογραφία πριν το 1900 ένας λόγος ακόμα παραπάνω ειδικά για τα ελληνικά βιβλία και έντυπα στην κλασική τους μορφή είναι η ολική απουσία στο διαδίκτυο τους έστω και απλής παραθεσής τους. Τέλος η συγκίνηση και η ικανοποίηση που νιώθεις όταν κρατάς στα χέρια σου μια εφημερίδα π.χ. του 1870 με την φθορά της και την μυρουδιά της του αιώνα που κουβαλά δεν την αλλάζω με οποιαδήποτε εικονική τεχνολογία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.