Fan Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Ρε παιδιά υπάρχει κανένα site που να κάνεις ερωτήσεις πάνω σε νομικά θέματα και να σου απαντάνε υπεύθυνα; Μια ερώτηση που θέλω να κάνω είναι πως γίνετε για παράδειγμα ένας δημόσιος υπάλληλος να πάρει ποσοστά από ένα μαγαζί ή να ανοίξει δικιά του επιχείρηση ή μια σελίδα για να κάνει εμπόριο μέσω ιντερνετ κτλ; Απευθείας στο ονομα του δεν γίνετε (στην μοναδική χώρα που υπάρχει αυτό είναι η Ελλάδα) μήπως γίνετε με κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό ή με άλλον τρόπο;
GeminiMAX Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Ο τσαμπας πεθανε φιλε, τι θα κανουν οι δικηγοροι αν ειναι να δινουν τσαμπα συμβουλες? Δεν νομιζω να υπαρχει Forum δικηγορων ιδιως, που να δινει τσαμπα συμβουλες... Και αν υπαρχει θα ειναι κλειδωμενο
random Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Γράψε την ερώτηση οπως θα την έκανες, και φαντάσου τι λεξεις-κλειδιά θα χρησιμοποιουσε σε μια πιθανη απάντηση. πχ. δημόσιος, επιχείρηση, εταιρεία, έσοδα... αυτα μπορει να βρεθουν σε κατι σχετικό με φορολογία, εργασιακά, επιχειρήσεις. δεν ειναι αποκλειστικά νομικών. Επέλεξε 2-6 λέξεις απο αυτά, και ριχτα στο Γούγλη. ποτέ δεν ξέρεις...
takis456 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Βασικά νομίζω ότι είναι παράνομο ένας δημόσιος υπάλληλος κάνει δεύτερη δουλειά.. άρα δεν νομίζω να υπάρχουν εξαιρέσεις.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Η εργασία εκτός Δημοσίου στον δημόσιο υπάλληλο απαγορεύεται ρητά από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Μπορεί βέβαια να είναι μέτοχος σε επιχείρηση (είτε ΑΕ είτε ΕΠΕ - μάλλον όχι όμως σε ΟΕ - ΕΕ) αλλά όχι να εργάζεται σε αυτή την επιχείρηση. Τουλάχιστον όχι φανερά. Οι περισσότεροι δημ. υπάλληλοι ανοίγουν ατομική επιχείρηση στο όνομα πχ της γυναίκας τους, του αδερφού τους, της μάνας τους κλπ. Το ιδιωτικό συμφωνητικό που αναφέρθηκε, πού κολλάει; :?
sotris99 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Συμφωνώ με τον paredwse... Δυστυχώς οι δικηγόροι δεν δίνουν ποτέ τσάμπα συμβουλές όπως οι λογιστές... Αν ήταν οικονομικό το θέμα θα σου έλεγα http://www.taxheaven.gr αλλά για νομικό... χλωμό το κόβω.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 [...]Δυστυχώς οι δικηγόροι δεν δίνουν ποτέ τσάμπα συμβουλές όπως οι λογιστές... Ο Κώδικας Περί Δικηγόρων το απαγορεύει.
marios07 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Mporei kai na inai asxeto alla giati den rotas sto KEP tis perioxis sou. Mporei na kseroun i mporei na se sindesoun me kapion pou na mporei na kserei.
Xdanger Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Ο δημόσιος υπάλληλος έχει ασυμβήβαστο με την εμπορία, μπορεί να είναι έμπορος όμως αλλά αν τον πιάσουν θα έχει κυρώσεις από το δημόσιο ή και να τον διώξουν. Μπορεί να γράψει όμως την επιχείρηση του (Οικονική δικαιοπραξία) στο όνομα π.χ. της γυναίκας του ή των γονιών του και να μην έχει πρόβλημα.
Dikemou Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Και τώρα πες μας κάτι που δεν είπε ο paredwse
EPa Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Φίλος καθηγητής πληροφορικής σε σχολείο, μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, παίρνει άδεια από το υπηρεσιακό συμβούλιο, να προσφέρει υπηρεσίες ανάπτυξης εφαρμογών (βλέπε προγραμματισμό) σε εταιρεία. Προβλέπεται από το νόμο κανονικά, αρκεί α) να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με τη δουλειά του στο δημόσιο (βλέπε ο καθηγητής δεν επιτρέπεται να κάνει ιδιαίτερα ή φροντιστήρια), και β) να μην επηρεάζεται το ωράριό του στο δημόσιο από την "άλλη" ασχολία του Νομίζω υπάρχει και κάποιος περιορισμός στο μέγιστο ποσό που μπορεί να κερδίσει από την "άλλη" ασχολία (κάποιο πολλαπλάσιο των χρημάτων που βγάζει στο δημόσιο) Υποθέτω παρόμοιες ρυθμίσεις υπάρχουν και για άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων. Γενικά η ρήση "ο δημόσιος υπάλληλος δεν επιτρέπεται να κάνει τίποτα άλλο" είναι πολύ γενική. Πάντα υπάρχουν μικρολεπτομέρειες και εξαιρέσεις στους νόμους, που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.
Godfath3r Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Aλήθεια γιατί δεν ρωτάς τον δικηγόρο σου? (Αν δεν έχεις γιατί δεν βρίσκεις κάποιον να ρωτήσεις?)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 [...] Υποθέτω παρόμοιες ρυθμίσεις υπάρχουν και για άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων. Γενικά η ρήση "ο δημόσιος υπάλληλος δεν επιτρέπεται να κάνει τίποτα άλλο" είναι πολύ γενική. Πάντα υπάρχουν μικρολεπτομέρειες και εξαιρέσεις στους νόμους' date=' που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.[/quote'] Ίσως για τους καθηγητές να υπάρχει κάποια ειδική ρύθμιση, δεν ξέρω, δεν το'χω ψάξει. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους καθηγητές των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αλλά γενικά στους δημοσίους υπαλλήλους απαγορεύεται δια ροπάλου η άσκηση εμπορικής δραστηριότητας.
Godfath3r Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Ίσως για τους καθηγητές να υπάρχει κάποια ειδική ρύθμιση' date=' δεν ξέρω, δεν το'χω ψάξει. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους καθηγητές των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αλλά γενικά [b']στους δημοσίους υπαλλήλους απαγορεύεται δια ροπάλου η άσκηση εμπορικής δραστηριότητας.[/b] Αυτό συμβαίνει σε όλες τι χώρες??? (Απλά ρωταω επειδή δεν ξέρω...)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2006 δεν έχω ιδέα... αλλά δεν είναι παράλογη η απαγόρευση οπότε δεν θα παραξενευόμουν αν συνέβαινε και σε άλλες χώρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.