Προς το περιεχόμενο

Για όσους γνωρίζουν από Active Directory ...

spin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να ορίσεις διαφορετικά disk quotas για τα διάφορα organizational units του active directory?

Δηλαδή αυτό που θέλω να πετύχω είναι οι χρήστες του δικτύου να έχουν διαφορετικό όριο στη χρήση του δίσκου του domain controller (που έχει και ρόλο file server), ανάλογα με το OU στο οποίο ανήκουν.<p>Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...

Δημοσ.

Ευχαριστώωωωω...

Ήταν τόσο απλό που με μπέρδεψε! wink.gif" border="0 <p>Αλλά αν κάποιοι χρήστες έχουν ήδη ξεπεράσει το όριο που θα θέσω;

Τι γίνεται με αυτούς;<p>[ 17-01-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: spin ]</p>

Δημοσ.

Φίλε μου καλέμ καλέ μου φίλε,<p>Είναι απλό και μπορείς να το κάνεις εύκολα με τον εξής τρόπο:

Θα κάνεις δεξί κλικ στο δίσκο που θέλεις να δηλώσεις τους περιορισμούς σου και θα επιλέξεις properties.Από εκεί θα πας στο tab quota και θα τσεκάρεις την επιλογή Enable Quota Management.Τέλος θα κάνεις κλικ στο quota entries και θα σου ανοίξει ένα πίνακα στον οποίο κάνεις εισαγωγή των χρηστών και των αντίστοιχων περιορισμών στο δίσκο.

Δοκίμασε το και αν έχει κανένα πρόβλημα let us know.

Ελπίζω να σε βοήθησα να ξεπερασεις την δυσκολία σου. cool.gif" border="0

Δημοσ.

Δεν μπορούν να το ξεπεράσουν γιατί θα τους ενημερώσει ο domain controller ότι πλησιάζουν στο όριο και μόλις το καλύψουν θα τους βγάζει disk full.

Τα όρια για τις προηδοποιήσεις τα καθορίζεις εσύ από εκεί που φτιάχνεις τις ρυθμίσεις.

Δημοσ.

Φίλε proklitike εννοώ το εξής:

Όλοι οι χρήστες του δικτύου έχουν roaming profile ώστε να συνδέονται σε οποιοδήποτε workstation και να εργάζονται σαν να βρίσκονται στο ίδιο.

Το θέμα είναι ότι *ΗΔΗ* έχουν αποθηκεύσει κάποια αρχεία στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Εάν κάποιος έχει 20ΜΒ στο account του και εγώ πάω τώρα και θέσω το όριό του στα 10ΜΒ, τι γίνεται;

Πιθανά σενάρια:<p>α) Δεν θα ισχύσει γι αυτόν το quota; (χλωμό)<p>β) Θα του βγάζει disk full μέχρι να μειώσει το μέγεθος των αρχείων κάτω των 10ΜΒ; (πιθανότερο)<p>Ξέρεις μήπως (στα σίγουρα) τι θα συμβεί;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...