Προς το περιεχόμενο

Eurovision 2006

Cristina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάρδας Φωκάς(Όχι ο Ευαγγελινός!),Νικηφόρος Φωκάς,ακόμη καί η εξάρτηση της Εκκλησίας της Κρήτης απευθείας από το Φανάρι πού κρατεί μέχρι σήμερα φανερώνουν πολλά.Έτσι επιγραμματικά.Αλλά τέλος πάντων μην το κάνουμε τώρα ζήτημα μεταξύ των διαφόρων Ελληνικών επαρχιών.Απλά πιστεύω ότι είδε ό Ευαγγελινός ότι το πείραμα πέτυχε πέρυσι με την Κρητική(κατ άλλους Ποντιακή) λύρα καί είπε να βάλει καί τώρα αυτό το στοιχείο.

edit:

etheo συγγνώμη γιά τον χαρακτηρισμό αλλά διακρίνω μιά εμπάθεια ή μού φαίνεται.Είσαι Θεσσαλονικιός όπως λες?Γιατί θα πρέπει να ξέρεις την συμπάθεια των Μακεδόνων προς τούς Κρητικούς καί αντίστροφα.

Θα πω καί κάτι άσχετο.

Αν γινόταν Πανελλαδικό γκάλοπ γιά το αν θέλουμε τη φιλία με την Τουρκία πιστεύω με βεβαιότητα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό απ όλες τις περιοχές της Ελλάδας πού δεν επιζητούν κατι τέτοιο θα ήταν από την Κρήτη.Γιατί άραγε?

• Απαντ. 736
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα "Τέρατα" ......τα "Τέρατα"..........τα "Τέρατα"........ Πάνω στο zapping είδα να χαρακτηρίζουν τους φιλανδούς ως τέρατα όλα τα κανάλια, από τις εκπομπές τερατουργήματα της gr tv (Κουτσομπόλες ΑΕ) μέχρι και τα δελτία ειδήσεων. Τέρατα είναι οι φινλανδοί μόνο και όχι η μεσήλικη που θέλει να μοιάζει με μαθήτρια νηπιαγωγείου δηλαδή.....

Πάντως το συμπέρασμα είναι ένα : Lordi + Davinci Code = HUGE LOL IN GR TV.

Δημοσ.
Τα "Τέρατα" ......τα "Τέρατα"..........τα "Τέρατα"........ Πάνω στο zapping είδα να χαρακτηρίζουν τους φιλανδούς ως τέρατα όλα τα κανάλια' date=' από τις εκπομπές τερατουργήματα της gr tv (Κουτσομπόλες ΑΕ) μέχρι και τα δελτία ειδήσεων. Τέρατα είναι οι φινλανδοί μόνο και όχι η μεσήλικη που θέλει να μοιάζει με μαθήτρια νηπιαγωγείου δηλαδή.....

Πάντως το συμπέρασμα είναι ένα : Lordi + Davinci Code = HUGE LOL IN GR TV.[/quote']

Έτσι τους αποκαλούν παντούν. Έτσι αυτοαποκαλούνται. Monsters.

Ασχέτως αν εδώ το λένε υποτιμητικά.

Πράγματι, Da Vinci Code και Lordi ήταν γερό χτύπημα. tongue.gif

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι σε μια τελετή που όλοι έχουν τα μάτια στραμμένα πάνω σου, υποτιθεται ότι δεν πας να διακωμωδήσεις τα λίγα ατού που έχεις. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβει ακόμα κι ένας βλάκας όπως ο Φωκάς αυτό.

Οι αρχαίοι,ποτέ δεν διακωμωδούσαν τα του οίκου τους μπροστά στους ξένους αλλά το έκαναν με περίσσια χάρη αναμεταξύ τους. Αν η τελετή αφορούσε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Ελλάδας, πάλι θα με ενοχλούσε γιατί είμαι κατά της κιτσαρίας αλλά όχι τόσο όσο τώρα, που ένας κύριος Ευαγγελινός, εκπροσώπησε τη χώρα διακωμωδόντας την. Σιγά το μούτρο που πήρε τέτοιο ρίσκο για να βγάλει την εικόνα αυτή προς τα έξω. Μήπως θέλει να τον συγκρίνουμε και με τον Αριστοφάνη?

Πάλι καλά που δεν βγάλανε και τον Κολοκοτρώνη να τραγουδάει "Stop, μη, ροκ εντ ρολ είν' η ζωή". Μα είμαστε σοβαροί? Ούτε ο Φλωρινιώτης δεν θα τολμούσε κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

Ήταν τόσο κιτς που παραλίγο να καθαγιαστεί στη συνείδησή μου και να λάβει status magnum opus. Χαλάστηκα όμως που δεν έβαλαν τον Αρχιεπίσκοπο να τραγουδάει τη Ζιγκουάλα και τον Καρατζαφέρη να άδει το "Πάρε πασά μου την οδοντόβουρτσά μου"...η εκ του ασφαλούς σάτιρα δε μου λέει πολλά, εκτός κι αν αποδειχθεί πως οι Θεοί του Ολύμπου ζουν κι αυτοί μας οδηγούν.

Ο Ερμής ως τρελό φτεροπόδαρο αγόρι ήταν όλα τα λεφτά πάντως. Οι δε Σπαρτιάτες αδικήθηκαν κατάφωρα...έπρεπε να το ρίξουν το τσιφτετελάκι τους να γουστάρουν.

Edit:

γιατί οχι δηλαδή? :roll:

Για να λέμε και την αλήθεια, ας γράψει πρώτα τους αντίστοιχους Όρνιθες και Αχαρνείς και μετά το ξανασυζητάμε. Είμαι ο τελευταίος που θα σοκαριστεί από τέτοιου είδους αναγωγές, αλλά φοβάμαι πως με κάτι τέτοια τα κόκκαλα του συγχωρεμένου θα χορεύουν στους ρυθμούς του Λα Μπάντα.

Δημοσ.
...Μήπως θέλει να τον συγκρίνουμε και με τον Αριστοφάνη?...[/quit]

γιατί οχι δηλαδή? :roll:

Η μόνη σχέση που μπορεί να έχει ποτέ αυτός ο κακομοίρης με τον Αριστοφάνη, είναι αν κάποια στιγμή φτιάξει σκετσάκι που να έχει τον εξής διάλογο :

"Ρε Αρίστο! Τί γίνεσαι βρε ψυχή?"

"Ρε Φάνη! Καλά είσαι ρε?"

Δημοσ.

Αν υποθέσουμε πως ο Ευαγγελινός έκανε σάτυρα με τους θεούς του Ολύμπου (δεν το είδα τι ακριβός έκανε, κάτι αποσπάματα στην tv είδα και δεν μπορώ να κρίνω απο αυτά) ο Αριστοφάνης και αυτός σάτυρα με παρόμοια πράγματα δεν έκανε?

Διορθώστε με αν κάνω λάθος...

Οχι επειδή ο Αριστοφάνης έγραψε ότι έγραψε κάτι χρόνια πριν και τώρα τα διδάσκουν στα σχολεία. Άν είχε γράψει για τον Δία πως είχε σχηματίσει band με τον Ερμή, στα ντράμς τον Ήφαιστο και στα vocals την μουνίτσα-Αφροδήτη και bodyguard είχε τον Ηρακλή θα ήταν πρώτης τάξης κωμωδία... Άν το κάνει αυτό ο Ευαγγελινός είναι πρώτης τάξης αδερφή-μαλάκας και κάνει ηλιθιώτητες που προσβάλουν την Ελλάδα μας...

Δημοσ.

Κάνε υπομονή και μακάρι σε 2500 χρόνια από τώρα να μνημονεύουν τον Ευαγγελινό μας ως τον Αριστοφάνη της εποχής του.

Πάντως το αντίστοιχο θα ήταν να κάνει σάτιρα με τον Ιησού, την Παναγία, το Θεό και το Άγιο Πνεύμα ντυμένους πίθηκες. Εκεί να τον δω το Φωκά πως θα την έβγαζε καθαρή μετά. Άσε που μετά από μερικές χιλιάδες χρόνια έχεις κι άλλες απαιτήσεις πρωτοτυπίας.

Το αν είναι αδελφή, ποσώς με ενδιαφέρει και δεν εγκαλείται γι' αυτό (από εμένα τουλάχιστον), αλλά μονάχα για το αισθητικό αποτέλεσμα που παρέδωσε. Ως και τον Καραγκιόζη τράμπα τον έκαναν από μερικά πρόχειρα κουστούμια που είχαν απομείνει από τους Ολυμπιακούς. Μηδέν ευρηματικότητα, Θεο-κιτς μεγαλείο.

Πάντως τα κόκκαλα του συγχωρεμένου το γύρισαν μόλις σε καρσιλαμά στο ενδεχόμενο να τον ταυτίζουν σοβαρά με τον Φωκά.

Δημοσ.
Αν υποθέσουμε πως ο Ευαγγελινός έκανε σάτυρα με τους θεούς του Ολύμπου (δεν το είδα τι ακριβός έκανε' date=' κάτι αποσπάματα στην tv είδα και δεν μπορώ να κρίνω απο αυτά) ο Αριστοφάνης και αυτός σάτυρα με παρόμοια πράγματα δεν έκανε?

Διορθώστε με αν κάνω λάθος...

Οχι επειδή ο Αριστοφάνης έγραψε ότι έγραψε κάτι χρόνια πριν και τώρα τα διδάσκουν στα σχολεία. Άν είχε γράψει για τον Δία πως είχε σχηματίσει band με τον Ερμή, στα ντράμς τον Ήφαιστο και στα vocals την μουνίτσα-Αφροδήτη και bodyguard είχε τον Ηρακλή θα ήταν πρώτης τάξης κωμοδία... Άν το κάνει αυτό ο Ευαγγελινός είναι πρώτης τάξης αδερφή-μαλάκας και κάνει ηλιθιώτητες που προσβάλουν την Ελλάδα μας...[/quote']

Πραγματικά δεν ξέρω από πού να αρχίσω...

Ας κάνω καλύτερα κάποιες ερωτήσεις :

- Πρώτα απ' όλα, έχεις διαβάσει ή δει ποτέ Αριστοφάνη? Έχεις υπόψη σου την έννοια "αρχαία κωμωδία"? (Αν όχι, παρακαλώ μη συνεχίσεις παρακάτω).

- Νομίζεις ότι ο Αριστοφάνης ήταν οι χαζοεπιθεωρήσεις που βλέπει κανείς στην Ιπποκράτους? Δλδ ότι ο Αριστοφάνης μπουρδολογούσε ή χρησιμοποιούσε ακραίες εκφράσεις απλώς και μόνο για το χαχανητό των αρχαίων?

- Έχεις υπόψη σου το διδακτικό στοιχείο που υπήρχε στις κωμωδίες αυτές?

Εάν δεν μπορείς να απαντήσεις αυτά, πήγαινε σε παρακαλώ να μάθεις πέντε πράγματα για τον Αριστοφάνη και μετά τα ξαναλέμε γιατί βαριέμαι να κάθομαι να συζητώ με τον κάθε άσχετο που είδε ένα Φωκά Ευαγγελινό και νόμισε ότι είδε τον Αττίκ, τον Αριστοφάνη και τα καμπαρέ του Παρισιού μαζί.

Koίτα επίσης να μάθεις τί ακριβώς σημαίνει σάτιρα και για ποιούς λόγους χρησιμοποιείται...

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως ο Edgar «πατάει» πάνω στο ότι κάνουν και οι δύο σάτυρα. Ο καθένας στην εποχή του και με τα δεδόμένα που έχει αυτή.

Δε νομίζω πως κάνει τη σύγκριση για να βγάλει καλύτερο τον Ευαγγελινό έναντι του Αριστοφάνη.

Τουλάχιστον εγώ έτσι το εξέλαβα. blink.gif

Κατά την γνώμη μου μάλιστα, οποιαδήποτε σύγκριση του παρελθόντος με το παρόν, μη έχοντας λάβει υπ' όψιν παράγοντες κοινωνικούς, πολιτικούς, μορφωτικούς κλπ, δεν έχει κανένα νόημα και απλά είναι για συζητήσεις καφενείου.

Δημοσ.

Μπορείς να μου δανίσεις λίγο την μηχανή του χρόνου που έχεις και να πάω πίσω να ρωτήσω τον Αριστοφάνη άν είχε όλα αυτά υπόψη του όταν έγραφε τα έργα του?

Και ένα edit γιατι θα παρεξηγηθώ πάλι...

Πώς είσαι σίγουρος πως δεν έγραφε ο Αριστοφάνης όλα αυτά για την πλάκα του? και πως τα διάβασε ένας "κουλτουριάρης" αργότερα όλα αυτά (βάλε μέσα και Όμηρους και Θουκυδίδες κλπ κλπ εκτός του Αριστοφάνη) και τους έδωσε ένα νόημα που ναι μεν μπορεί να ισχύει, αλλά είναι άκυρο με ότι σκεφτόταν ο καλλιτέχνης?

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να προβούμε σε τόσο δραστικά μέτρα. Ένα βιβλιαράκι-μελέτη πάνω στον Αριστοφάνη ή/και μερικά έργα του να πάρεις και θα καταλάβεις. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις εύρεση στο ίντερνετ. Καλό βέβαια θα ήταν, τουλάχιστον το τελευταίο να το είχες κάνει πριν αμολήσεις τον εξυπνακισμό σου αλλά ξέχασα, ο νεοελληνάρας δεν προλαβαίνει να διαβάσει. Ότι έχει εικόνες και πηχιαίους τίτλους για αστεία θέματα κους κους τσεκάρει και καλύπτει όλους τους προβληματισμούς του.

Δημοσ.

Μίλησα εγώ για την σημασία και την δομή και και και των έργων του Αριστοφάνη? εγώ είπα κατα πόσο ο Αριστοφάνης έγραψε τα έργα του με αυτή την λογική ή του βγήκαν τυχαία... μπορεί να μου το πει αυτό κανένα βιβλίο ή site? να το διαβάσω τότε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...