Προς το περιεχόμενο

Το MTV είναι για γέλια και για κλάματα

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δοκιμάστε το Vh1... ;)

To Vh1 είναι πραγματικά κορυφαίο κανάλι. Ίσως το καλύτερο μουσικό κανάλι.

Τα τραγούδια που βάζει είναι αυτά που ακούει ο κόσμος (παλιά και καινούρια ανεξαρτήτος είδος μουσικής) και όχι αυτά που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να ακούσει.

Εγώ όμως ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως το Frantic βγήκε το καλύτερο τραγούδι των metallica.

Ρε παιδιά υπάρχει ένας να μου πεί ότι αξίζει να μπεί έστω και στην πρώτη δεκάδα; Αφού είναι μεγάλη λαλακία ρε γμτ!

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και θεωρείς το ίδιο να βλέπεις ζωντανά μια μπάντα να παίζει για το κοινό της με το να την βλέπεις στη tv να παίζει σε μια εκδήλωση.

Όσο για το σχόλιο σου για το black album' date=' μάλλον κάπου μπερδεύτηκες... το να μιλάς απαξιωτικά γι αυτόν τον δίσκο ("άντε και το black album") ήταν της μόδας πριν μια δεκαετία.[/quote']

1) Ναι, γιατι το live τους στη Ρωσσια (και οσοι το ειδαν ειπαν οτι ειναι απο τα καλυτερα οχι μονο των metallica) το ειδα στη τν. Δες το και πες αν εχει καμμια σχεση με τα σημερινα live.

2) δεν μιλησα απαξιωτικα. Απλα, δεν μου αρεσε οσο τα υπολοιπα 4.

Πως θα σας φαινοταν αν οι zeppelin το γυρνουσαν στο πιο χορευτικο?

Δημοσ.
Πως γίνεται να πιστεύεις πως γνωρίζω την αξία τους και ταυτόχρονα να μην το νομίζεις?! :mrgreen:

Κι επειδή έχουμε χάσει την μπάλα και βγάζει ο καθένας ό' date='τι συμπέρασμα του κάνει κέφι, ανεξάρτητα από το τι έχει ειπωθεί...που ακριβώς με είδες να απαξιώνω την ιστορία των Metallica και την προσφορά τους στη metal σκηνή και στη μουσική εν γένει?!

Νόμιζα πως ήταν προφανέστατο πως μιλούσα για τις τελευταίες καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και δει to St. Anger, στο οποίο, στη συνείδησή μου πάντα, τα drums ήταν μια πειραματική τροποποιημένη εκδοχή κατσαρολικών, το άκουσμα των οποίων μου προκαλούσε γέλιο.

Από πότε πρέπει να παίρνουμε άδεια προκειμένου να εκφράσουμε την άποψή μας, ακόμα κι αν είναι ισοπεδωτική, για ένα συγκρότημα, στο βαθμό που δεν προσβάλλουμε κανέναν εκ των ακροατών του? Εκτός κι αν αυτοί οι τελευταίοι, αρρωστημένα φυσικά, ταυτίζουν την ύπαρξή τους με το ίδιο το συγκρότημα κι αναλαμβάνουν συνήγοροι υπεράσπισης του, μια και σε αυτό βλέπουν τον εαυτό τους. Πρόβλημά τους. Διατηρώ πάντα το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορώ να εκφράζω ελεύθερα τη γνώμη μου για έναν καλλιτέχνη/συγκρότημα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών, ακόμα κι αν διαφωνούν μαζί μου όλοι οι υπόλοιποι.

Μήπως δηλαδή πρέπει να εκθειάσω τους Metallica μόνο και μόνο για να γίνω αρεστός στους fan τους? Ή μίλησα πουθενά για αντικειμενικό στοιχείο και δεν το πήρα χαμπάρι? Την αποκλειστικά προσωπική, υποκειμενική και κείμενη σε κριτική θέση μου έθεσα και δε θα λογοδοτήσω κι όλας, γιατί την πιστεύω.

Για να εξηγούμαστε...[/quote']

etsi nai, otan kakoxaraktirizeis kati kai les tin apopsi sou (pou pros 8eou dimokratia exoume)se polla atoma pou se akoun tote ine epitaktiko na ekfraseis kai tous logous gia tous opoious nio8eis etsi..

@na e3igoume gia na min pare3igoume

Δημοσ.

Για μενα το MTV αξιζε μεχρι το 94-95. Μετα ξεφτιλιστηκε τελειως με τις ατελειωτες διαφημισεις του και το κονσερβαρισμενο playlist. Eνω πριν μπορουσες να δεις ενα Greatest Hits, ενα 120 Minutes, ενα Most Wanted εστω :P

Πλεον μονο στην Αμερικη το παιρνουν σοβαρα (και αν).

Δημοσ.

Θα απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις που ετέθησαν (;-) ) χωρίς να κάνω Quote γιατί ψιλοβαριέμαι... :-P

Τα πρώτα κομμάτια Metallica που μου έρχονται στο μυαλό και θα μπορούσα άνετα να τα παίξω live απο την μετά Black Album εποχή είναι το The House Jack Built, 2x4, Fixxer, Unnamed Feeling...(Δεν έβαλα κάποιο απο τα Garage Inc. και S&M γιατί δεν είναι καινούριες δουλειές!)

Eπίσης αυτό για τα κατσαρολικά κτλπ εγώ δεν μπορώ να κρίνω κάποιον που δεν του άρεσε αυτό το ξεκούρδισμα πέσ το, βλακεία πές το, περίεργος ήχος πές το...Στην αρχή όταν το είχα ακούσει με είχε παραξενέψει αρκετά αλλά μετά συνειδητοποίησα πως μ'αρέσουν. (προσωπική άποψη πάντα έτσι?) Αυτή την στιγμή σκέφτομαι αν κάποιο άλλο συγκρότημα μετά απο 25 χρόνια κάνει ολόκληρο τον πλανήτη να μιλάει για αυτό τον περίεργο ήχο στα drums...Πόσες άλλες μπάντες το έχουν καταφέρει?Και με όμορφο αποτέλεσμα (ναι εμένα μου άρεσε -2η φορά-)

Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι οτι ήταν μία ψιλοδύσκολη περίοδος για ένα σημαντικό μέλος του συγκροτήματος (και επίσης μεγάλη πηγή τραγουδιών-στίχων)...Hetfield σε rehab και οι υπόλοιποι να μην ξέρουν τι τους γίνεται.Για όσους το αμφισβητούν αυτό η τρανταχτή απόδειξη είναι η φωνή του James που έχει αλλάξει αρκετά...(και είναι λογικό)Α, και να μήν ξεχάσουμε οτι στις συνθέσεις των κομματιών του St. Anger συμμετέχουν ΟΛΟΙ...Πράγμα που δεν γινόταν τόσα χρόνια, οπότε μου φαίνεται λογική αυτή η αλλαγή του ύφους!

Σίγουρα μπορώ να γράφω μέχρι να ξημερώσει αλλά δεν έχω τόσο όρεξη...Πόσο μάλιστα εσείς να τα διαβάζετε...

Αυτά σε γενικές γραμμές είναι οι απόψεις μου για τα θέματα που θέσατε γύρω απο το φαινόμενο.Τώρα ηλικίες και μεγαλώματα (δεν λέω προσωπικά για σένα Blueviper δεν με νοιάζουν και πολύ)Σημαντικό πιστεύω (και σε αυτό συμφωνείτε όλοι) είναι αυτά τα κύματα που βγαίνουν απο το στερεοφωνικό να σε κάνουν να αλλάζει η βιολογική σου κατάσταση...(κατα κόσμον, να σε πειράζουν)

Μ'εχουν πειράξει οι Metallica, τί να κάνουμε?(Ή μήπως να φταίνε τα μπιφτέκια?)

Cheers!!!

Δημοσ.

Μια και το προχωρήσαμε και τέθηκαν θέματα ενδιαφέροντα (πέρα από τις αρχικές υπερβολικές αιτιάσεις).

Προσωπικά με εξιτάρει η ιδέα της ανανέωσης του ήχου οποιουδήποτε συγκροτήματος βρίσκεται σε κάποια ηλικιακή (βιολογική αν θέλετε κι όχι απαραίτητα καλλιτεχνική) ωρίμανση...από τη στιγμή που βγαίνει αβίαστα, ως μια φυσική ανάγκη να ξεπεράσουμε και να υπερβούμε τις κατακτήσεις μας, όχι μόνο το δέχομαι, αλλά το χαιρετίζω κι όλας. Οτιδήποτε δεν κινείται και παραμένει στα καθιερωμένα, χορταριάζει και καταλήγει απλό αναμάσημα κι ευκολία.

Το ζητούμενο λοιπόν για μένα δεν είναι αν οι Metallica άλλαξαν και πόσο...στην τελική δε μεταπήδησαν από το metal στα ηπειρώτικα για να μας κάνει και τόσο εντύπωση η αλλαγή ρότας. Το ουσιώδες είναι αν αυτό που κάνουν τώρα το κάνουν καλά ή απλώς συνεχίζουν να δισκογραφούν για χάρη της δισκογραφίας και μόνο. Η δική μου οπτική θέλει το St. Anger έναν άνευρο, παρωχημένο και δίχως πρωτοτυπία δίσκο που πάσχει σε συνθετικό επίπεδο. Όπως είπα καλωσορίζω οποιαδήποτε προσπάθεια απαγκίστρωσης από τη μανιέρα και την κοινοτοπία, αλλά δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός και σίγουρα δε θα κριθούν μονάχα οι προθέσεις, αλλά και το αποτέλεσμα.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του...έχω κατέβει από το τρένο των >20 (ενδεικτικός ο αριθμός) συγκροτημάτων, αφιερώνοντας περισσότερο πολύτιμο χρόνο στην αναζήτηση κι ακρόαση νέων πραγμάτων, αφήνοντας φυσικά και μια ματιά πάντα σε όσα μας ακολουθούν από το παρελθόν. Οι Metallica, κι αρκετοί Metallica εκεί έξω, πρωτοτύπησαν στην εποχή τους, διεύρυναν τους μουσικούς ορίζοντες, έδειξαν το δρόμο σε άλλους, πρόσφεραν και πήραν...τους ευχαριστώ και στρέφομαι ως προσωπική ανάγκη και μόνο στην εύρεση ενός καινούριου ενδιαφέροντος ακούσματος. Η μουσική μας σχέση απλώς στέρεψε και δε νοιώθω ο μοναδικός υπεύθυνος, ούτε είναι κάτι που μου προκαλεί εντύπωση.

Δημοσ.

Συμφωνώ στο 80% όσων λές...

Μία ερώτηση:

Περίμενες να σε εντυπωσιάσει ένα καινούριος δίσκος Metallica?

Εγώ πάντως δεν το περίμενα (όπως και δεν έγινε δηλαδή), ούτε είναι ο δίσκος που θα κουβαλίσω μαζί μου όταν θα πάω διακοπές ούτε που ακούω σε μηνιαία (ούτε κάν) βάση...

Δημοσ.

Όχι...δεν το περίμενα. Έχω αναπτύξει με τον καιρό χαμηλές προσδοκίες από τέτοιες περιπτώσεις. Συνήθως δεν περιμένω πολλά, ακριβώς για να ενθουσιαστώ και περισσότερο όταν διαψευστούν οι αρχικές μου προβλέψεις. Δεν πρόσκειμαι πάντως με προκατάληψη απέναντί τους...περισσότερο με αδιαφορία θα έλεγα, μια και οι κεραίες του ενδιαφέροντός μου είναι πλέον στραμμένες αλλού. Κι ο χρόνος, όσο περνάνε τα χρόνια, γίνεται όλο και πιο πολύτιμος για να εξετάζεις διπλά το που θα τον αφιερώσεις.

Δημοσ.

den borw na katalavw aftous pou lene oti to Vh1 einai POLY kalytero apo to mtv afou einai to ena kai to ayto. oi mises ekpombes tou VH1 einai kai sto mtv kai kati ekpombes tou styl 'my sweet 16' pragmatika me kanoun na 8elw na spasw thn o8onh kai na kopanaw opio anhliko amerikanaki vlepw.

ta vradya mono to Vh1 exei ekpombes me diaforetika hdh mousikis pou lene alla to idio exei kai to mtv kati perierges wres. den lew oti m aresei to mtv alla to vh1 einai akrivws to idio kai exw thn entypwsh oti anoikei kai sto mtv to Vh1.

ta kalytera mousika kanalia einai kati gallika apo syndromitiko galliko paketo pou an 8ymamai kala (giati exw na dw ta sygekrimena kanalia kana mhna) legonte Music Rock h Music Black analoga me to eidos pou paizoun.

to afierwma pou leei o filos pou 3ekinhse to topic to eida k egw sto mtv kai genika eixe ola ta hrema tracks twn metallica. ta tracks pou paizonte OMWS sto afierwma den ta dialegei to kanali an prose3eis sthn arxh kai sto telos tis ekpombhs alla kapios thle8eaths pou apla paei sto site tou mtv kai psifizei ta top10 kata ayton gia kapoio apo ta sygrothmata pou tou aresoun.

offtopic: exei dei kaneis to andy milonakis show???!!! den yparxei pio hli8ia ekpombh se olo ton kosmo kai aporw pws thn deixnoun. eixa katevasei ena hli8io video prin 1-2 xronia apo to internet me ena hli8io paidaki na leei i m an fbi agent olh thn wra. kai anoigw to mtv prin kana 2mhno k ton vlepw!!!!eleos!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...