De@th L0rd Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Έδώ και 3 μέρες βλέπω να αναφέρουν σε διάφορα Forum το παραπάνω σαν την αιτία για τις χαμηλές ταχύτητες.Μπορεί να είναι πάλι κανένα ράδιο αρβύλα των Forums πάλι, αλλά αν ισχυεί κάτι τέτοιο μιλάμε για χοντρή απατεωνιά και θα πρέπει να αντιδράσουμε...Αλλά πώς να αντιδράσουμε από την στιγμή που καμία εταιρία στο συμβόλαιο δεν δεσμεύεται για ελάχιστη ταχύτητα?Μήπως τελικά εκτός από τις τιμές πρέπει να ζητήσουμε κ ποιότητα?Να ζητήσουμε μήπως να αναγράφεται στο συμβόλαιο όρος για την ελάχιστη ταχύτητα?Τις γνώμες σας ζητώ.Ευχαριστώ.
sYn Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 mpa de pisteuo na simvainei kati tetoio. de nomizo na mas pernan gia toso arnakia. alloste ellines imaste... pantos emmeno sto gegonos oti i texniki ipodomi pou ixe ri3i o OTE prin kamposa xronia fteei gia tis taxitites Pantos an kati tetio ine ali8ino tote ine kati poli antiepaggelmatiko gia mia eteria pou dia8eti to monopolio se mia xora.. ora gia provlimatismo...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Ναι υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τα πακέτα αλλά οχι σε όλους. Ενώ τρέχετε μια εφαρμογή voip(μιλήστε με τον εαυτό σας) κάντε ένα ping -t στο bbras-the-01L0.forthnet.gr για forthnet και athe730p-l0.otenet.net για otenet. Μεγάλα pings σημαίνουν πρόβλημα.
spirosta Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δεν είναι σκόπιμος ο περιορισμός αλλά μια κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγο κακής ρύθμισης των συστημάτων και δεν το διορθώνουν γιατί ΟΤΕ και πάροχοι έχουν πολλά συμφέροντα.
qtgeo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Basika paidia gia na ginw ligo o dikhgoros tou Diabolou...mhpws exete diabasei kaneis apo sas pote ta sxetika symbolaia / symfwnitika xrhshs twn ISP? panataw egw... OXI. Giati ama ta diabasete 8a deite oti sas lene ka8ara oti to QoS pou prosferoun einai ABR (Available Bit Rate) h UBR (Unspecified Bit Rate) kati pou simainei pws den einai anagkasmenos o foreas kai oute to symbolaio tou ton kleinei sto na sas dinei panta to ry8mo dedomenwn gia ton opio plhrwnetai.... Auto isxyei mono stis mis8wmenes grammes.... (opios exei lefta as plhrwsei!) Den 8elw na akousw istories me arkoudes....diabaste ta symfwnhtika sas kai deite ti grafei..... dystyxws to apodexomaste...giati poly apla den yparxei allos tropos gia thn Ellada auth thn sitgmh! Ciao!
getty Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 mpa de pisteuo na simvainei kati tetoio. de nomizo na mas pernan gia toso arnakia. alloste ellines imaste...pantos emmeno sto gegonos oti i texniki ipodomi pou ixe ri3i o OTE prin kamposa xronia fteei gia tis taxitites Pantos an kati tetio ine ali8ino tote ine kati poli antiepaggelmatiko gia mia eteria pou dia8eti to monopolio se mia xora.. ora gia provlimatismo... Ο κόσμος το χει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι! Φυσικά ισχύει το packet limiting policy το οποίο λίγο πολύ το έχει παραδεκτεί και ο ίδιο ο ΟΤΕ σε ανακοίνωσή του. Για τρέξτε ένα perfmon και βάλτε όσοι έχετε πρόβλημα με voip και γενικά εφαρμογές που χρησιμοποιούν real time πακέτα να δείτε πόσα packets/second λαμβάνεται να το καταλάβετε.
getty Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δεν είναι σκόπιμος ο περιορισμός αλλά μια κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγο κακής ρύθμισης των συστημάτων και δεν το διορθώνουν γιατί ΟΤΕ και πάροχοι έχουν πολλά συμφέροντα. Ακριβώς! Το θέμα είναι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτήν την κατάσταση
dimitris74 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 δεν μιλάμε για banwith αλλα για Packet loss. δοκιμάστε με την ταπεινη Pstn σας να δείτε ποσα πακέτα ερχονται και πόσα με την adsl. προφανώς ο οτε έχει καλύψει την μόνη πλευρά που έχει απώλεια εσόδων δηλαδή το voiceIP. δεν είναι λογικό με skype και Pstn να μιλας κανονικά ενώ με adsl οχι. θα το δείτε και στην διαφήμιση του icall που λέει ξεκάθαρα ότι με adsl είναι πιθανο να αντιμετωπίσεις πρόβλημα ενω με απλές συνδέσεις όχι. το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, απλά τα μαζεύουμε και την κάνουμε ομαδικώς απο ελλάδα, εδώ δεν γίνεται τίποτα.
getty Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Μίλησα και με τον παροχέα μου σήμερα, μου είπαν ότι το γνωρίζουν το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα ΟΤΕ, το έχουν συζητήσει μαζί του αλλά δεν έχει λυθεί και ούτε ξέρουν πότε και αν θα λυθεί. Απλά είναι ένα πρόβλημα που συμβαίνει σε κάποια dslams. Σε ερώτηση μου αν λύνεται με αναβάθμιση γραμμής η απάντηση ήταν ότι δεν εγγυούντε ότι θα παίξει voip. Μόλις βρεθεί εναλλακτικός παροχέας γραμμής στη περιοχή μου έφυγα από ΟΤΕ.
sYn Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Μίλησα και με τον παροχέα μου σήμερα, μου είπαν ότι το γνωρίζουν το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα ΟΤΕ, το έχουν συζητήσει μαζί του αλλά δεν έχει λυθεί και ούτε ξέρουν πότε και αν θα λυθεί. Απλά είναι ένα πρόβλημα που συμβαίνει σε κάποια dslams. Σε ερώτηση μου αν λύνεται με αναβάθμιση γραμμής η απάντηση ήταν ότι δεν εγγυούντε ότι θα παίξει voip. Μόλις βρεθεί εναλλακτικός παροχέας γραμμής στη περιοχή μου έφυγα από ΟΤΕ. vivodi stin perioxi sou den iparxei??
getty Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 vivodi stin perioxi sou den iparxei?? Δεν υπάρχει και δεν ξέρουν αν και πότε θα υπάρχει οπότε στην αναμονή.
De@th L0rd Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 'Ωρα να αρχίσουν οι μολότωφ να δουλέυουν μου φαίνεται.Ώστε κλειδώνουν το VoIP....Θα τους δω σε λίγα χρόνια...
getty Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 'Ωρα να αρχίσουν οι μολότωφ να δουλέυουν μου φαίνεται.Ώστε κλειδώνουν το VoIP....Θα τους δω σε λίγα χρόνια... Δεν ξέρω αν το έκανα ηθελημένα ή από λάθος πάντως ένα είναι σίγουρο, ο ΟΤΕ δεν έχει την πρόθεση να διορθώσει το λάθος του στο άμεσο μέλλον γιατί το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες και παραμένει χωρίς να υπάρχει καμία ενήμερωση ή δέσμευση. Πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο.
openman Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Basika paidia gia na ginw ligo o dikhgoros tou Diabolou...mhpws exete diabasei kaneis apo sas pote ta sxetika symbolaia / symfwnitika xrhshs twn ISP?panataw egw... OXI. Giati ama ta diabasete 8a deite oti sas lene ka8ara oti to QoS pou prosferoun einai ABR (Available Bit Rate) h UBR (Unspecified Bit Rate) kati pou simainei pws den einai anagkasmenos o foreas kai oute to symbolaio tou ton kleinei sto na sas dinei panta to ry8mo dedomenwn gia ton opio plhrwnetai.... Auto isxyei mono stis mis8wmenes grammes.... (opios exei lefta as plhrwsei!) Den 8elw na akousw istories me arkoudes....diabaste ta symfwnhtika sas kai deite ti grafei..... dystyxws to apodexomaste...giati poly apla den yparxei allos tropos gia thn Ellada auth thn sitgmh! Ciao! Μπορείς να μου βρεις αυτά που λές εδώ: http://www.oteshop.gr/adsl_oroisimvasis.htm ??? Για διάβασε λίγο εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=30234
getty Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2006 Με απλά λογάκια, είναι σαν να σου πουλάει αυτοκίνητο και να σου λένε οι όροι, δεν πιάνει 0-100 στα 8.1 εγγυημένα γιατί μπορεί να φταίει ο οδηγός, η θερμοκρασία, η άσφαλτος κλπ. αλλά στην περίπτωση του ΟΤΕ σου πουλάει αμάξι που άμα το ανοίξεις πάνω απο 5500 στροφές μπουκώνει και σβήνει και πρέπει να περιμένεις να ξαναξεμπουκώσει για να το ξεκινήσεις πάλι. Μιλάμε για λάθος δικό τους (στον προγραμματισμό των dslams) που σε περίπτωση φυσιολογικής χρήσης (π.χ. προγραμμάτων με πολλά πακέτα) σου στερούν τελείως την υπηρεσία για την οποία πλήρωσες. Σαν να σου πουλήσαν χαλασμένες γραμμές είναι η κατάσταση και σίγουρα ο ΟΤΕ έχει ευθύνη και μεγάλη μάλιστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.