Προς το περιεχόμενο

Τρελό πρόβλημα με Windows...

clairvoyant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υπολογιστής μιας φίλης μου παρουσιάζει ένα πρόβλημα που δεν έχω συναντήσει ποτέ στο παρελθόν. Θα σας γράψω κάποια από τα συμπτώματα που παρατήρησα τις 2 ώρες που προσπαθούσα να το λύσω, μπας και βγάλει κανείς άκρη...

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1) Όταν το Excel ξεκινά, εμφανίζει το μενού και τις γραμμές εργαλείων, αλλά στην περιοχή που θα έπρεπε να εμφανίζονται τα κελιά, εμφανίζεται ένα άσπρο... "πράγμα". Κρατήστε το, γιατί θα συναντήσουμε αυτή την "ασπρίλα" πολύ στη συνέχεια.

2α) Με τον Internet Explorer η σελίδα του google (και πολλές άλλες φυσικά) δεν ανοίγει. Εμφανίζεται μια κάτασπρη σελίδα!! Το τρελό τώρα: ελαχιστοποιώντας το παράθυρο και επαναφέροντας το, μπορεί να εμφανιστεί η κεντρική εικόνα του google, αλλά μόνο αυτή και τίποτε άλλο. Φυσικά, ξανακάνοντας ελαχιστοποίηση και επαναφορά, εξαφανίζονται τα πάντα.

2β) Με firefox η σελίδα του Google εμφανίζεται κανονικά, αλλά με διαφορετικές γραμματοσειρές από τις συνηθισμένες.

3) Σε κάποιες σελίδες, π.χ. κατά την ανάγνωση e-mail δεν εμφανίζεται τίποτα στη θέση του κειμένου! Αν όμως κάνω επιλογή όλου του κειμένου (παρότι ούτε τότε βλέπω τίποτα) και Ctrl+C, κατά την επικόλληση το κείμενο εμφανίζεται κανονικά. Επομένως το κείμενο υπάρχει εκεί, όμως δεν εμφανίζεται ούτε όταν το επιλέγω.. (Ισχύει για Internet Explorer & Firefox)

4) Εγκαθιστώ το ewido anti-malware. Ξεκινά και με το καλημέρα βρίσκει infected files. Όμως δεν μπορώ να δω τι είδους μόλυνση βρίσκει και τι μου προτείνει να κάνω, αφού όλες οι επιλογές είτε εμφανίζονται λευκές ή δεν εμφανίζονται καν. Συνδυάστε το αυτό με το (1) και θα καταλάβετε ότι κάτι προκαλεί στον υπολογιστή την εξαφάνιση τμημάτων των παραθύρων! Τι στο καλό;

Μετά από nod32 και ewido anti-malware scan ο υπολογιστής δούλευε άψογα, μέχρι που έκανα restart και ξανάρχισαν όλα από την αρχή. Η φίλη μου ισχυρίζεται πως άλλες φορές τα προβλήματα παρουσιάζονται και άλλες όχι.. Αύριο θα ξαναπροσπαθήσω να το λύσω, ακόμη και memory test θα κάνω, αλλά πριν φάω τα νιάτα μου ψάχνοντας το πρόβλημα θα ήθελα να μου πει κανείς μια ιδέα, ειδικά αν έχει συναντήσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Thanks!

Δημοσ.

Κατέβασε ότι antivirus βρείς και βάλε το.

Με το regedit κοιτα τι φορτώνει στην αρχή των Windows και αφαίρεσε ότι δεν είναι απαραίτητο.

Αν δεν πετύχουν και αυτά που λέει ο chek2fire

Πάτα αυτή την εντολή στην γραμμή του DOS c:\format c: (αφου κανεις buckup)

Δημοσ.
Κατέβασε ότι antivirus βρείς και βάλε το.

Με το regedit κοιτα τι φορτώνει στην αρχή των Windows και αφαίρεσε ότι δεν είναι απαραίτητο.

Αν δεν πετύχουν και αυτά που λέει ο chek2fire

Πάτα αυτή την εντολή στην γραμμή του DOS c:\format c: (αφου κανεις buckup)

LOL:-D :mrgreen: kala 8a ka8otan na asxoli8i na vri pio ine to problem tote?

kane scan me antivirus(kaspersky)-antitroyan-antispyware(ad-aware' date='spybot,microsoft antispyware)[ego auta protino'],vale kai to ccleaner more etsi na to xis vale more kai to registry mechanic gia na kanis ena scan sti registry dior8ose ola ta problems pou 8a vgoun[kai pistepse me 8a ine arketa] kai an kapios allos de sou apantisi prin kanis ola auta pou leo ta 3analeme

@meta an goustaris kalese ton explorer kai mpes sto e-mail alla prota dokimase na vgaleis off to firewall

Δημοσ.
Δοκίμασες για νεότερη έκδοση driver της κάρτας γραφικών?

Το τραγουδι σου μαλλον ειναι το "Get high on your Own Supply" μαλλον ε? ROLFMAO σκεψου τι προτεινεις και τι γραφεις και θα καταλαβεις για το τραγουδακι... Ακουσε το κιολλας και θα με καταλαβεις 100% :lol:

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Μάλλον μέσα στο Σ/Κ θα ξαναεπισκεφθώ τον υπολογιστή..

Μερικά σχόλια: τα προβλήματα τα παρουσιάζει και σε safe mode, οπότε δεν νομίζω να είναι θέμα driver. Το nod32 βρήκε πάνω από 200 μολυσμένα αρχεία (υπόψιν το norton antivirus που είχε αρχικά εγκατεστημένο η φίλη μου δεν έβλεπε τίποτα...), το anti-malware άλλα 100, και όμως το πρόβλημα παρέμεινε. Κοίταξα και τη registry και όλα έμοιαζαν κανονικά. Ειλικρινά τόσο επίμονο πρόβλημα 1η φορά συναντώ. Format δεν κάνω, δεν είναι στη φύση μου :P Βασικά προτιμώ να το παλέψω 3-4 ώρες με την ελπίδα ότι θα λυθεί το πρόβλημα, παρά να ακούω επί βδομάδες παράπονα του στυλ "ξεχάσαμε να σώσουμε το τάδε αρχείο..!! τι θα κάνω τώρα;;".

Τέλος πάντων, η επόμενη μάχη θα δωθεί με agnitum firewall pro, counter-spy, hijack-this, ccleaner, hoster και ότι άλλο μου έρθει στο μυαλό. Βέβαια πριν μου βγει η ψυχή, θα τρέξω ένα memory-test γιατί (ξέχασα να το αναφέρω) κάποια στιγμή τα παράθυρα εμφανίζονταν χωρίς γραμμή τίτλου..

Δημοσ.

Πές στη φίλη σου να μην κατεβάζει wallpapers, screensavers και λοιπές μπούρδες που εγκαθιστούν πράγματα στο pc γιατί είναι τίγκα στο malware, επίσης να μην τρέχει ότι της στέλνουν μέσω e-mail....Μάλλον ιό έχεις... Good luck

Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε :) Nod32 + sygate personal firewall + ewildo anti-malware + spybot search & destroy + hijack this έδωσαν τη λύση. Αν και, απ' ότι κατάλαβα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε τελικά το spybot. Thanks για τις προτάσεις!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...