oceansofangels Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Καλησπέρα, μια γρηγορη ερωτηση...ξερει κανεις πως μπορω να συνδεθω σε δυο δικτυα wireless ταυτοχρονα? Δηλαδη αν η wireless καρτα μου ανιχνευει δυο δικτυα ταυτοχρονα και το ξερω πως μπορω να συνδεθω και στα δυο ..πως το κανω? Φανταζομαι αν γινεται θα παιρνω διαφορετικα IP στο καθενα (θεωρωντας οτι τρεχουν DHCP) κτλ κτλ κτλ... Any ideas? Muchos grazias.
gorgio1 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 den eimai sigouros alla den nomizw oti mporeis na eisai se dio wifi diktya taftoxrona
_LunaTiC_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Καλησπέρα. Χωρίς να είμαι σίγουρος, για να είσαι συνδεδεμένος σε 2 δίκτυα ταυτόχρονα θα πρέπει να έχεις 2 ασύρματες κάρτες. Μια για το ένα δίκτυο και μια για το άλλο! Αν κάποιος έχει πιο εμπεριστατωμένη άποψη, ας μιλήσει..
Costinio Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 δεν γίνεται. πρέπει να έχεις 2 κάρτες για να συνδεθείς σε 2 δίκτυα. 1 κάρτα δεν μπορεί να έχει 2 ip!
oceansofangels Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Καλησπέρα' date=' μια γρηγορη ερωτηση...ξερει κανεις πως μπορω να συνδεθω σε δυο δικτυα wireless ταυτοχρονα? Δηλαδη αν η wireless καρτα μου ανιχνευει δυο δικτυα ταυτοχρονα και το ξερω πως μπορω να συνδεθω και στα δυο ..πως το κανω? Φανταζομαι αν γινεται θα παιρνω διαφορετικα IP στο καθενα (θεωρωντας οτι τρεχουν DHCP) κτλ κτλ κτλ... Any ideas? Muchos grazias.[/quote'] μετα απο ενα γρηγορο ψαξιμο βρηκα το εξης χακεριστικο : http://research.microsoft.com/netres/projects/virtualwifi/default.htm
nikpet Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 δεν γίνεται.πρέπει να έχεις 2 κάρτες για να συνδεθείς σε 2 δίκτυα. 1 κάρτα δεν μπορεί να έχει 2 ip! Δεξί click στο εικονίδιο της ασύρματης διεπαφής και properties... tcp/ip και properties... Advanced και κάνεις add στο ip addresses... Βεβαίως και μία κάρτα μπορεί να έχει δύο addresses ταυτόχρονα... Όπως και δύο gateway ταυτόχρονα (εννοείται με διαφοτερικό metric) Όσον αφορά το αν μπορείς να συνδεθείς ταυτόχρονα σε δύο ασύρματα δίσκτυα με μία κάρτα... Όχι αυτό δεν είναι εφικτό... Η κάρτα κλειδώνει με βάση το ssid (είτε bssid είτε essid) ή με βάση την mac address... Αυτό που παραθέτεις παραπάνω του έριξα μια ματιά... Αρκετά ενδιαφέρον αλλά όχι για τώρα... Ίσως για το μέλλον... Χρησιμοποιεί ένα πρωτόκολλο που είναι ακόμα υπό ανάπτυξη το SSCH (Slotted Seeded Channel Hopping). Έριξα μια ματία στο Abstract για το SSCH (http://research.microsoft.com/netres/projects/virtualwifi/ssch_mobicom.pdf) Πολύ ενδιαφέρον σαν πρωτόκολλο.
Costinio Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δεξί click στο εικονίδιο της ασύρματης διεπαφής και properties...tcp/ip και properties... Advanced και κάνεις add στο ip addresses... Βεβαίως και μία κάρτα μπορεί να έχει δύο addresses ταυτόχρονα... Όπως και δύο gateway ταυτόχρονα (εννοείται με διαφοτερικό metric) Όσον αφορά το αν μπορείς να συνδεθείς ταυτόχρονα σε δύο ασύρματα δίσκτυα με μία κάρτα... Όχι αυτό δεν είναι εφικτό... Εννοούσα ό,τι δεν μπορεί να είναι ενεργές και οι 2 ip ταυτόχρονα. Ναι μεν τις βάζεις στα advanced properties όπως λες αλλά μία από τις δύο χρησιμοποιείται κάθε φορά. (Αν κάνω λάθος διορθώστε με)
lalexoulhs Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Εννοούσα ό,τι δεν μπορεί να είναι ενεργές και οι 2 ip ταυτόχρονα. Ναι μεν τις βάζεις στα advanced properties όπως λες αλλά μία από τις δύο χρησιμοποιείται κάθε φορά. (Αν κάνω λάθος διορθώστε με) Den kaneis lathos. Me to metric otan den einai sto automatic dialegeis pia protimas na einai energh alla pote kai oi duo tautoxrona! Eksalou kanena pc den mporei akoma kai me 2 kartes dikriou na eixei 2 gateway tautoxrona. Oson afora na kaneis connect se 2 wireless duktia auto ginetai me 2 kartes wifi. p.s. an to internet sharing einai auto pou se endiaferei, akoma kai oi 2 na exoun net kai na sto kanoun share tha mporeis na pareis mono apo ton ena kathe fora.
Sta Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι: έχω δύο ip, μία από το adsl modem και μία από ένα ασύρματο δίκτυο που επίσης με βγάζει στο internet. Πώς μπορώ να ορίσω από που θα δομολογείται η κίνηση; Επίσης, γίνεται να θέσω κανόνες ώστε ας πούμε να βλέπω ένα site μέσω του ενός δικτύου και κάποιο άλλο μέσω του άλλου, γίνεται κάτι τετοιό;
lalexoulhs Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι: έχω δύο ip, μία από το adsl modem και μία από ένα ασύρματο δίκτυο που επίσης με βγάζει στο internet. Πώς μπορώ να ορίσω από που θα δομολογείται η κίνηση; Orizeis to gateway kai me xrhsh static ip sto diktio sou kai metric sto gateway dialegeis kathe toso pia thes na xrhshmopoieis Επίσης, γίνεται να θέσω κανόνες ώστε ας πούμε να βλέπω ένα site μέσω του ενός δικτύου και κάποιο άλλο μέσω του άλλου, γίνεται κάτι τετοιό; Dustixos nomizw pws oxi. Egw eixa dokimasei na kanw bridge 2 sundeseis twn 2mbit alla telika den uphrxe tropos na ginei kati tetoio.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.