Kortenaer Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Για χαρα σε ολους. Σκεφτομαι να μπω στην διαδικασια να μετατρεψω την δισκοθηκη μου σε mp3 και θα ηθελα πριν αρχισω να μου πει αν γνωριζει καποιος ποιο ειναι το καλυτερο προγραμμα για αυτη την δουλεια. Αυτο που με νοιαζει κυριως ειναι η ποιοτητα του mp3. Αν εχει μπει και καποιος αλλος σε αυτην την διαδικασια και εχει προτασεις ή συμβουλες θα ηθελα να τις ακουσω. Προς το παρων ενας Segate 300Gb περιμενει. Ευχαριστω εκ των προτερων.
giorgio_g Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 cd extraktor (CDEX) kai to blaze media pro ine poli kala programatakia. bebea gia tin sigkekrimeni doylia iparxoyn apira progs. diafora ston ixo ton mp3 den tha katalabis apo prog se prog apla na kanis sosta ta settings.
ifrit Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Εγώ χρησιμοποιώ MusicMatch Jukebox για ripάρισμα και tagging
Bourdoulas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 teleytaia ekdosi toy Lame (o kaliteros encoder gia mp3) se sindiasmo me to winlame (GUI gia to lame)
blueviper Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Επειδή ακριβώς δε γνωρίζω σε τι κατάσταση είναι τα cd σου κι από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει η ποιότητα, θα σου συνιστούσα να κατεβάσεις ως ripper το δωρεάν Exact Audio Copy, το οποίο παρέχει κι ένα "secure mode" που σε ειδοποιεί για τυχόν λάθη κατά τη διάρκεια του ripping. Το συγκεκριμένο mode είναι πιο αργό, γιατί διαβάζει κάθε sector μέχρι και 99 φορές ώστε να "πάρει" σωστή κόπια σε περίπτωση σκρατσαρισμένης/βρώμικης επιφάνειας, αλλά σου εξασφαλίζει τα πιστότερα δυνατά αποτελέσματα. Φυσικά υπάρχει και το παραδοσιακό "Burst Mode" για τις "γρήγορες" περιπτώσεις. Δε νομίζω πως υπάρχει καλύτερος ripper τη δεδομένη στιγμή με βάση αυτά τα στοιχεία (πιο πρακτικός ή εύκολος στη χρήση ενδεχομένως...η "ποιότητα" όμως δεν κάνει συμβιβασμούς). Από άποψη mp3 encoder μη διανοηθείς να χρησιμοποιήσεις τίποτα διαφορετικό από τον Lame 3.97 beta 2. Προσφέρει τη μεγαλύτερη ποιότητα...το πιστοποιεί κάθε listening test που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Κάνε μια επίσκεψη στο Hydrogenaudio και στο FAQ και WIKI που έχουν φτιάξει, ώστε να πάρεις πρόσθετες πληροφορίες, απαντήσεις κι οδηγούς για τα προγράμματα και τη χρήση τους. Μάθε τα από την αρχή "σωστά", ώστε να μη χρειάζεται να ξαναριπάρεις, όταν διαπίστώσεις πως κάτι πήγε στραβά μετά από καιρό.
Kortenaer Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις .Τα cd μου ειναι σε αρκετα καλη κατασταση. Το 60% τουλαχιστον ειναι original και τα υπολοιπα $^^%$#& σε music cd σε χαμηλη ταχυτητα απο original cd. Δουλευω το Easy CD-DA Extractor v.6 το οποιο ομως αν δεν κανω λαθος εχει παλαιοτερο Lame και επισης σε ορισμενα κομματια αν και κανω ripping σε secure mode μου κοβει το τελευταιο 1 με 2 sec. Το bitrate το εχω ορισει στα 320 (σταθερο) αφου πλεον δεν υπαρχουν περιορισμοι στο θεμα αποθηκευσης. Το extract audio copy περιεχει τον Lame 3.97? Ειναι Free? Υπαρχει δυνατοτητα στο ID TAG να προσθεσω το εξωφυλλο του αλμπουμ? και αν ναι αξιζει τον κοπο η καλυτερα να το αποφυγω? Sorry αν κουρασα με τις ερωτησεις. blueviper ευχαριστω για τα Links. Θα μπω να τα τσεκαρω
blueviper Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Το bitrate το εχω ορισει στα 320 (σταθερο) αφου πλεον δεν υπαρχουν περιορισμοι στο θεμα αποθηκευσης. Δε θέλω να σε βάλω σε σκέψεις, αλλά καλό είναι να έχεις ξεκαθαρίσει τα πάντα προτού ξεκινήσεις αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία, που στην τελική δεν την κάνεις και κάθε μέρα. Από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει η ποιότητα και δεν υπάρχουν περιορισμοί στο ζήτημα της αποθήκευσης, μήπως θα ήταν χρήσιμο να σκεφτείς τη λύση του lossless? Τα πλεονεκτήματα: * Δε χάνεται η μουσική πληροφορία σε αντιδιαστολή με έναν lossy format (όπως είναι το mp3). Διατηρείς ένα ακέραιο αντίγραφο του original cd σου, μια ακριβή κόπια, που ανά πάσα στιγμή μπορείς να τη μετατρέψεις σε mp3 στα 320Kbps ή στα 32Kbps ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής. Έχε υπόψη σου πως αν για άλφα βήτα λόγους επιθυμήσεις να μετατρέψεις το 320Kbps mp3 σου σε ένα ανάλογο στα 128Kbps πχ προκειμένου να το παίζεις με το φορητό player που διαθέτεις και δεν έχει μεγάλη αποθηκευτική δυνατότητα, θα χάσεις περισσότερο σε ποιότητα ήχου, από ό,τι αν το είχες μετατρέψει κατευθείαν στα 128Kbps. Η διαδικασία λέγεται transcoding (συναντάται κι ως re-encoding) και μειώνει πάντα περαιτέρω την ποιότητα. * Η χασούρα σε αποθηκευτικό χώρο είναι περίπου η διπλάσια. Ένα cd των 74 λεπτών στα 320Kbps θα σου έρθει περίπου στα 180Mb, ενώ ένα συμπιεσμένο με μη απωλεστικό αλγόριθμο όπως το wavpack γύρω στα 300-350. Τα οφέλη στα προανέφερα. * Μπορείς πάντα να ακούς τα κομμάτια κανονικά μέσα από το Winamp φερ' ειπείν με το ανάλογο plugin. Δεν αλλάζει κάτι σε επίπεδο συνήθειας. Αν σε ενδιαφέρει, στα links που ανέφερα στο προηγούμενο post, θα βρεις πολλές πληροφορίες. Δες κι ένα συγκριτικό test μεταξύ των πλέον δημοφιλών μη απωλεστικών αλγόριθμων. Το extract audio copy περιεχει τον Lame 3.97? Το EAC είναι ένας ripper που λειτουργεί κι ως κέλυφος για οποιονδήποτε σχεδόν encoder υφίσταται. Κατεβάζεις το Lame από το δεσμό που σου έδωσα παραπάνω, αποσυμπιέζεις το .rar αρχείο και μεταφέρεις το Lame.exe στο φάκελο του EAC. Πήγαινε εδώ για πληροφορίες σχετικά με το EAC και πως μπορείς να το σετάρεις. Εμπεριέχει και οδηγό χρήσης του με το Lame. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιείς κι αυτό το tutorial. Ειναι Free? Είναι εντελώς δωρεάν...φυσικά δε φαντάζομαι να έχει πρόβλημα ο δημιουργός του, αν του στείλεις 2 κουνελάκια του Playboy κι ένα υποβρύχιο δώρο! Υπαρχει δυνατοτητα στο ID TAG να προσθεσω το εξωφυλλο του αλμπουμ? και αν ναι αξιζει τον κοπο η καλυτερα να το αποφυγω? Το Exact Audio Copy παρέχει βασικό tagging...μπορείς μετά να χρησιμοποιήσεις το The Godfather, το MP3Tag ή το Tag&Rename για να προσθέσεις όποιο tag τραβάει η ψυχή σου. Προσωπικά προτιμώ την εξειδίκευση των προγραμμάτων, που συνήθως προσφέρει ανώτερη ποιότητα από τη λύση του όλα σε ένα. Το αν αξίζει τον κόπο ή όχι είναι περισσότερο ζήτημα προσωπικής εκτίμησης. Επειδή το image tag ερχόταν με το ID3v2 με το οποία κάποιοι παλιότεροι mp3 players δε συνεργαζόντουσαν αρμονικά και δε βοηθούσε το gapless playing, μερικοί το απέφευγαν. Πλέον δε νομίζω πως υφίσταται πρόβλημα, αλλά το κατά πόσο είναι χρήσιμο/σημαντικό, είναι κάτι που θα το απαντήσεις ο ίδιος. blueviper ευχαριστω για τα Links. Θα μπω να τα τσεκαρω Επιβάλλεται να το κάνεις, ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξεις. Το Hydrogenaudio είναι από τις πλέον αξιόπιστες πηγές γι' αυτά τα θέματα.
dim_b Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δουλευω το Easy CD-DA Extractor v.6 το οποιο ομως αν δεν κανω λαθος εχει παλαιοτερο Lame Εκτός από τους δικούς του encoders, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και οποιονδήποτε άλλο θέλεις (επιλέγεις "send to external encoder" σαν output format).
stefanos_79 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Και εγώ πιστέυω το Easy CD-DA Extractor είναια κορυφαίο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.