Hamurabi Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Παιδια εχω συνδεδεμενο το πισι μου με του αδερφου μου ασυρματα μεσω ενος wireless ADSL router AP us robotics 9108. Το ενα στον κατω οροφο το αλλο στον πανω.ΤΟ δικο μου εχει ιντερνετ και το κανει share ωστε ναχει και ο bro μου. Ψαχνω για χρησιμα προγραμματακια για λαν... θελω οπωσδηποτε * ενα messenger, * ενα προγραμματακι που να αποφασιζω εγω ποσο bandwidth να δινω στο αλλο πισι(ενα απλο προγραμματακι θελω οχι κανα δυσκολο) * ενα απλο προγραμματακι για να βλεπω τι κανει το αλλο πισι. και αυτο θελω ναναι απλο γιατι ειδα καποια και δεν τα καταλαβαινα! Οτι αλλο χρησιμο προγραμμα εχετε κατα νου πειτε το μου και πειτε και τι κανει. Θενκς!!!
DungeonaS Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 geia sou file loipon afou kai oi 2 tha eiste internet oti chat kai na valeis sta pc einai to idio an pali den s aresoun (mirc,msn etc) mporeis panta na xrisimopoihseis to winchat start-run-winchat twra sto thema bandwith ena netlimiter einai kalo pistevw
Hamurabi Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 φιλε μου το νετλιμιτερ θα μπορει ο αλλος στο αλλο πισι να το κανει οτι θελει. Το θεμα ειναι να εχω εγω τον πληρη ελεγχο του ποσου bandwidth θα παρει ο αλλοις.
Costinio Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Aν το ίντερνετ το μοιράζει το usr τότε δεν μπορείς από το pc σου να ελέγχεις την κατανομή του bandwidth. Για να κάνεις αυτό που λες πρέπει το ίντερνετ από το usr να πηγαίνει μόνο στο pc σου, εκεί να ενεργοποιήσεις το internet connection sharing και μετά όσοι συνδέονται στο usr θα παίρνουν ίντερνετ από τον υπολογιστή σου. Ακούγεται λίγο κουφό σαν ιδέα (τη στιγμή που πολύ πιο εύκολα μπορείς να μοιράζεις το ίντερνετ απευθείας στο κάθε pc με το usr) όμως είναι απαραίτητο αν θες από τον υπολογιστή σου να ελέγχεις την κατανομή του bandwidth! Στη συνέχεια εγκαθιστάς το Netpeeker στον υπολογιστή σου και βάζεις όρια σε download/upload για κάθε υπολογιστή του lan ή ακόμα και για συγκεκριμένο port ή IP (και όχι μόνο για εφαρμογές όπως κάνει το Netlimiter ;-) ). Μπορείς ακόμα και προτεραιότητες να δώσεις με το Netpeeker, κάτι σαν το QoS του usr! Δεν το έχω δοκιμάσει όμως στην πράξη να δω αν δουλεύει σωστά καθώς μου crashare συνέχεια Το όλο αυτό σκηνικό το έχω εφαρμόσει στο σπίτι μου και αυτή τη στιγμή ψάχνω software QoS αλλά δεν έχω βρει κάτι αξιόλογο. Το Netpeeker για κατανομή bandwidth είναι ίσως ό,τι καλύτερο! Ρίξε μια ματιά και εδω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.