Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Xalia, θελουμε notebook apple στη χειροτερη χρονικη στιγμη... Κι εγω τις ιδιες σκεψεις κανω :? Αν θέλετε notebook της Apple για να εγκαταστείσετε Windows, τότε όντως είναι η χειρότερη στιγμή - αφήστε που, ΙΜΗΟ, είναι και πεταμένα λεφτά γιατί με τα ίδια ή και λιγότερα λεφτά παίρνετε ένα παραπλήσιο σε δυνατότητες Wintel notebook που θα φορτώνει σίγουρα Windows. Και γιατί είναι η χειρότερη στιγμή; Γιατί ακόμα δεν έχει σπάσει το EFI (το αντίστοιχο του BIOS) των Intel-iMac/MacBook Pro έτσι ώστε να είναι δυνατή η εγκατάσταση των Windows - ούτε καν τα Vista που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν EFI (σε αντίθεση με τα WinXP που δεν το υποστηρίζουν). Οπότε μπορεί να πειραματιστείτε για κάτι που δεν είναι ακόμα εφικτό. Πολλά λεφτά για πειραματισμούς ρε παιδιά... Απ' την άλλη, αν στραφείτε σε MacOS X, τα iBook/PowerBook με PowerPC έχουν αφθονία προγραμμάτων, είναι δοκιμασμένο υλικό και πιστεύω ότι θα υποστηρίζονται από πλευράς software για καμιά 5ετία τουλάχιστον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LordArthas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Χαιρομαι που εξεφρασες την αποψη σου για το πως βλεπεις τον προβληματισμο μας. Θα σου μιλησω για εμενα, γιατι φυσικα δεν γνωριζω τι θελει να κανει ο xalia. Αν θέλετε notebook της Apple για να εγκαταστείσετε Windows' date=' τότε όντως είναι η χειρότερη στιγμή - αφήστε που, ΙΜΗΟ, είναι και πεταμένα λεφτά γιατί με τα ίδια ή και λιγότερα λεφτά παίρνετε ένα [i']παραπλήσιο σε δυνατότητες[/i] Wintel notebook που θα φορτώνει σίγουρα Windows. Και γιατί είναι η χειρότερη στιγμή; Γιατί ακόμα δεν έχει σπάσει το EFI (το αντίστοιχο του BIOS) των Intel-iMac/MacBook Pro έτσι ώστε να είναι δυνατή η εγκατάσταση των Windows - ούτε καν τα Vista που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν EFI (σε αντίθεση με τα WinXP που δεν το υποστηρίζουν). Οπότε μπορεί να πειραματιστείτε για κάτι που δεν είναι ακόμα εφικτό. Πολλά λεφτά για πειραματισμούς ρε παιδιά... Ξεκινω λεγοντας ο κυριως λογος που θελω apple ειναι το λειτουργικο του και το κινητρο που εχω να δω το κατι διαφορετικο απο τα windows. Αυτο λοιπον με σταματα και δεν παιρνω notebook pc, αφου δε θα εχω κατι καινουριο να μαθω. Άλλοι λογοι ειναι η αυτονομια, το γεγονος οτι «αντεχει» περισσοτερο στο χρονο, η ποιοτητα κατασκευης κτλ. Δεν μου παιρνα καν απο το μυαλο να βαλω windows στο mac, αφου πιστευω οτι θα μπορω να κανω ο,τι θελω ανετα με το MacOS. Σημειωνω οτι δεν παιζω games, αλλά ουτως η αλλως θα κρατησω και το desktop pc με windows αφου δεν ειμαι απο τους σκληροπυρηνικους που πιστευουν οτι τα windows ειναι εντελως αχρηστα και για πεταμα... Δε μου χρειαζεται το laptop για επαγγελματικη χρηση, αλλα οπως θα διαβασεις στη συνεχεια ψαχνω το καλυτερο με τα χρηματα που διαθετω. Απ' την άλλη' date=' αν στραφείτε σε MacOS X, τα iBook/PowerBook με PowerPC έχουν αφθονία προγραμμάτων, είναι δοκιμασμένο υλικό και πιστεύω ότι θα υποστηρίζονται από πλευράς software για καμιά 5ετία τουλάχιστον.[/quote'] Συμφωνω απολυτα οτι θα υπαρχει υποστηριξη για 4-5 χρονια ακομη, αλλα βρισκω λογικο καποιος να μη θελει να αγορασει ενα προιον, ακομη και για ψυχολογικους λογους αφου και αυτοι συμβαλουν στην ικανοποιηση που λαμβανει κανεις με την αγορα του, γνωριζοντας οτι σε 1-2 μηνες θα αντικατασταθει με αλλο βελτιωμενο, στην ιδια τιμη. Ο καθενας μας νομιζω ψαχνει να αγορασει το καλυτερο με τα χρηματα του. Ο ισχυρισμος που προβαλουν πολλοι: κανεις τη δουλεια σου και με το iBook g4 βρισκω οτι εχει μια λογικη, αλλα με την ιδια σκεψη, οσοι θα ηθελαν ενα μεγαλο και ανετο αυτοκινητο τοτε θα αγοραζαν πχ. Skoda ή Citroen που κοστιζουν λιγοτερο απο μια Mercedes και «κανουν τη δουλεια τους» μια χαρα ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Λίγο πολύ τις ίδιες απόψεις έχουμε, εγώ θέλω ένα φορητό μικρό σε όγκο, ασύρματο με διάρκεια μπαταρίας. Ούτε λόγος για να βάλω windows. Γι αυτό και κοιτάω τα 12” της apple, ibook-powerbook. Την αγορά θα πρέπει να την έχω κάνει μέχρι 10-12 Φεβρουαρίου και ακόμα ψάχνομαι. Τα macintel τα φοβάμαι για πρώτο release. Και όπως λέει και ο lord είναι κάπως να δεις σε ένα μήνα το νέο μοντέλο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dazzlestef Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δεν καταλαβατε καλα, τι εννοουσα!! Θελω να εχω στα windows λειτουργικο συστημα του μακιντος. Για παραδειγμα το τιγερ λειτουργικο. Οπως γινεται να εχεις σε ενα pc linux και windows. Εγω θελω windows kai macintos. Nα τα αλλαζω με το VMware. No games. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iam_o-ti_na'nai Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 egw pisteuw pws oso skeftesai kati gia polu,dedomenou oti gnwrizeis oti 8a se kalupsei se auta pou 8es, trelainesai kai xwris logo.exw 1 example panw se auto: 1.egw,prin 2 mhnes eixa 3etrela8ei me ton imacg5 8ewrwntas ton san ena mhxanhma dunato(pera apo to gegonos oti einai mac)to opoio tairiaze ganti sta need mou.molis ema8a gia ton intel 3afnika arxisa na skeftomai mhpws na parw ton intel pou lene gia 2x...pou shmainei na perimenw mexri to pasxa(toulaxiston) H' na parw auton. Shmera to apogeuma 8a paw na ton agorasw. 3erw oti molis ton parw den 8a skeftomai poso 8oruvo ligotero 8a kanei o intel h poso grhgorotera 8a anoigei to iTunes...apla 8a kanw oti 8elw ston g5 mou dedomenou oti auta pou 8elw ta kanei.To idio pisteuw ekane kai o PAREDWSE.me auto den 8elw na sas parw ston laimo mou,sevomenos apoluta thn opoia gnwmh sas, alla mhn ftasoume sto shmeio na skeftomaste ton S.Jobs san mia gomena pou mas ta forese kai twra eimaste se dillhma na thn xwrisoume h na sunexisoume epeidh goustaroume! auth einai h apopsh m kai ekfrazontas thn den exw skopo na prosvallw kanenan.proeipa pws sevomai thn opoia apopsh sas. Auta eixa na pw egw. Sas euxaristw osous me diavasete.Me geia mou o imac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LordArthas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 egw pisteuw pws oso skeftesai kati gia polu,dedomenou oti gnwrizeis oti 8a se kalupsei se auta pou 8es, trelainesai kai xwris logo.exw 2 examples panw se auto: 1.egw,prin 2 mhnes eixa 3etrela8ei me ton imacg5 8ewrwntas ton san ena mhxanhma dunato(pera apo to gegonos oti einai mac)to opoio tairiaze ganti sta need mou.molis ema8a gia ton intel 3afnika arxisa na skeftomai mhpws na parw ton intel pou lene gia 2x...pou shmainei na perimenw mexri to pasxa(toulaxiston) H' na parw auton. Shmera to apogeuma 8a paw na ton agorasw. 3erw oti molis ton parw den 8a skeftomai poso 8oruvo ligotero 8a kanei o intel h poso grhgorotera 8a anoigei to iTunes...apla 8a kanw oti 8elw ston g5 mou dedomenou oti auta pou 8elw ta kanei.To idio pisteuw ekane kai o PAREDWSE.me auto den 8elw na sas parw ston laimo mou,sevomenos apoluta thn opoia gnwmh sas, alla mhn ftasoume sto shmeio na skeftomaste ton S.Jobs san mia gomena pou mas ta forese kai twra eimaste se dillhma na thn xwrisoume h na sunexisoume epeidh goustaroume! auth einai h apopsh m kai ekfrazontas thn den exw skopo na prosvallw kanenan.proeipa pws sevomai thn opoia apopsh sas. 2.enas filos mou h8ele na parei fwtografikh me mono skopo na fwtogafizei stis diakopes tou(home use).eixe psofhsei na skeftetai tis diastaseis tou ka8e montelou kai ti 8a tou arese+to varos ths ka8e mias.ARRWSTHMENA pragmata t 8ewrw auta.(dedomenou oti thn h8ele gia thn plaka tou) Auta eixa na pw egw. Sas euxaristw osous me diavasete.Me geia mou o imac Καλα εκανες και μας ειπες την αποψη σου και ακομη καλυτερα που θα παρεις τον iMac σημερα. Θεωρω οτι απο τη στιγμη που υπαρχει τοση πολυ προσφορα, ειναι ευκολο να μπερδευεται κανεις και να υπολογιζει οσο μπορει ολες τις συνισταμενες, ειδικα αν δεν εχει τη δυνατοτητα να αλλαξει το pc ή τη φωτογραφικη του, σε περιπτωση που δεν ειναι ευχαριστημενος. Αυτο βεβαια πιστευω οτι ισχυει για τους περισσοτερους... Απλα υπαρχουν ανθρωποι που «συμβιβαζονται» και αυτο το λεω με την καλη εννοια, που ενδεχομενως ζουν και καλυτερα, απο καποιους που το ψαχνουν περισσοτερο. Απο τη στιγμη που τα σκεφτηκες και με τη δικη σου λογικη αποφασισες, με γεια σου ο Mac και αναμενουμε εντυπωσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorgio1 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 kalorizikos o mac paredwse.Ante kai sta dika mas!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Δεν καταλαβατε καλα' date=' τι εννοουσα!! Θελω να εχω στα windows λειτουργικο συστημα του μακιντος. Για παραδειγμα το τιγερ λειτουργικο. Οπως γινεται να εχεις σε ενα pc linux και windows. Εγω θελω windows kai macintos. Nα τα αλλαζω με το VMware. No games.[/quote'] Κι εγώ πολλά πράγματα θέλω στη ζωή μου αλλά δεν γίνονται όλα. Αν θέλεις να αλλάζεις Windows/MacOS με VMWare, σου προτείνω να πάρεις έναν Mac και να του βάλεις το πρόγραμμα VirtualPC, μέσω του οποίου 'εγκαθιστάς' Windows σε Mac. Έτσι θα τρέχεις ως 'κεντρικό' λειτουργικό το MacOS κι όποτε θέλεις θα μπαίνεις στα Windows. Στο PC είναι αδύνατον (τουλάχιστον προς το παρόν) να γίνει αυτό που θέλεις... egw pisteuw pws oso skeftesai kati gia polu,dedomenou oti gnwrizeis oti 8a se kalupsei se auta pou 8es, trelainesai kai xwris logo.exw 2 examples panw se auto: 1.egw,prin 2 mhnes eixa 3etrela8ei me ton imacg5 8ewrwntas ton san ena mhxanhma dunato(pera apo to gegonos oti einai mac)to opoio tairiaze ganti sta need mou.molis ema8a gia ton intel 3afnika arxisa na skeftomai mhpws na parw ton intel pou lene gia 2x...pou shmainei na perimenw mexri to pasxa(toulaxiston) H' na parw auton. Shmera to apogeuma 8a paw na ton agorasw. 3erw oti molis ton parw den 8a skeftomai poso 8oruvo ligotero 8a kanei o intel h poso grhgorotera 8a anoigei to iTunes...apla 8a kanw oti 8elw ston g5 mou dedomenou oti auta pou 8elw ta kanei.To idio pisteuw ekane kai o PAREDWSE.me auto den 8elw na sas parw ston laimo mou,sevomenos apoluta thn opoia gnwmh sas, alla mhn ftasoume sto shmeio na skeftomaste ton S.Jobs san mia gomena pou mas ta forese kai twra eimaste se dillhma na thn xwrisoume h na sunexisoume epeidh goustaroume! auth einai h apopsh m kai ekfrazontas thn den exw skopo na prosvallw kanenan.proeipa pws sevomai thn opoia apopsh sas. Ακριβώς έτσι σκέφτηκα κι εγώ και πήρα τον iMac τώρα. Προσυπογράφω την άποψή σου, συμφωνώ 100%. [...] Me geia mou o imac Άντε, με το καλό το επόμενό σου post εδώ να γραφτεί από τον iMac. kalorizikos o mac paredwse.Ante kai sta dika mas!!!!! Να'σαι καλά, σε ευχαριστώ. Και στα δικά σας και στα δικά σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gerontas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Καλορίζικος! Δυό-τρεις παρατηρήσεις: dokimases ka8olou games?wow h' warcraft?px?Σύμφωνα με τους ειδικούς της οικογένειας, το Worcraft III με το expansion set (Frozen Throne) παίζει άψογα. Μένει μόνο η μεταφορά όλων των εγγράφων και δεδομένων που θέλω να κρατήσω, από τα Windows στον MacΤο μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα: Εβαλα το MS Office και μόλις εγκαταστάθηκε, έφυγε σφαίρα για τη Microsoft να ψάξει για Updates! Απενεργοποιείται η αυτόματη ενημέρωση; Πιθανόν, αλλά δεν τόψαξα: Τράβηξα το καλώδιο του Ethernet και πήρε το Office τον Π@@λόπ@@λο Πάντως to OpenOffice, αν εξαιρεθούν ψιλοπροβλήματα στα Ελληνικά, μια χαρά είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 openoffice με x11 η neooffice με java?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2006 @ paredwse Βγάλε καμιά φωτογραφία (από πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά, μέσα, ποντίκια κ.τ.λ.) να το καμαρώσουμε λίγο. Freeware λογισμικό υπάρχει? Ισχύει ότι και για τα windows από αυτή την σκοπιά ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 @ gerontas: Παππού, ανακάλυψες το Warcraft στα γεράματα; Προσωπικά, αν και το έχω [και μάλιστα την Apple Internal Edition ], δεν βάζω το Microsoft Office στον Mac μου, μη το μαγαρίσω από τώρα γαμώτο... Προτιμώ το Pages (από το iWork) ή το AppleWorks που το δίνουν δωρεάν με τον Mac. Περισσότερα για office suit σε λίγες μέρες. @ xalia: Έχω δουλέψει το OpenOffice σε X11, πίστεψέ με, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Το NeoOffice/J θα το δοκιμάσω το σαββατοκύριακο... @firewalker: Ευχαρίστως να ανεβάσω φωτογραφίες. Απλά περίμενε το σαββατοκύριακο που θα'χω λίγο παραπάνω χρόνο. Από freeware λογισμικό άλλο τίποτα. Υπάρχει μπόλικο, το'χω ψάξει γιατί γενικά προτιμώ free ή open-source που πάρα πολλές φορές είναι ισάξιο (ή και ανώτερο) από αντίστοιχα εμπορικά πακέτα. Οι ήδη Mac users ας τσεκάρουν τη λίστα με το απαραίτητο λογισμικό (πολλά εξ αυτών freeware/opensource). Περιμένουμε εντυπώσεις από τον Iam_o,ti_na'nai. Τι έγινε, το πήρε το μηχάνημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Καλοριζικο το εργαλειο φιλε paredwse :D Οσο για το doom 3 ή οποιο αλλο παιχνιδι θελεις...pm me Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LordArthas Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Παραθετω μια λιστα με freeware λογισμικο για Mac. Η σελιδα ειναι στα ιταλικα, αλλα πολλα πραγματα μπορει να τα καταλαβει κανεις απο το ονομα των προγραμματων. Αν εχετε αναγκη απο μεταφραση, ειμαι προθυμος να βοηθησω. FREEWARE για Mac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iam_o-ti_na'nai Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 opws sas eipa(an 8umosaste)8a epairna ton imac.apo auton sas milaw twra.xaxa.teleio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.