Προς το περιεχόμενο

Επιτέλους Macintosh!

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Εισαγωγή: Από το 1990 μέχρι και σήμερα έχουν περάσει διάφορα Mac από τα χέρια μου: ένας Macintosh Classic 128K (αντίγραφο του original Macintosh που βγήκε το 1984), ένας φορητός PowerBook Duo Dock και τελευταία ένας PowerMac G3 [blue & White]. Δεν δούλεψα πολύ με τα μηχανήματα, ήταν μεταχειρισμένα, παρωχημένης (σχετικά!) τεχνολογίας, δεν τα ένιωθα απόλυτα δικά μου...

Πάντα όμως μου άρεσαν οι Macintosh, ίσως απομεινάρι από το δέος που είχα όταν πρωτοαντίκρυσα τον πρώτο Macintosh το 1985, στην πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του στην Ευρώπη.

Το τελευταίο ενάμισυ έτος είχα παθιαστεί με την ιδέα να πάρω Mac. Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο χειρότερο το πάθος. Τους τελευταίους 8 μήνες άρχισα να κατεβάζω software αποκλειστικά και μόνο για Mac! Κατάλαβα ότι, για να παίξω κάποια παλιότερα και αγαπημένα σε εμένα παιχνίδια, χρειαζόμουν το περιβάλλον Classic - ήτοι, χρειαζόμουν Macintosh με PowerPC (καθώς η Rosetta δεν 'μεταφράζει' το Classic).

Ώσπου χθες το αποφάσισα, μάζεψα τα σχεδόν 1.500 ευρώ που χρειαζόμουν και τα έσκασα για έναν iMac G5 iSight 17" (προς το παρόν με μόλις 512ΜΒ μνήμη, η οποία πολύ σύντομα θα ανέβει στο 1,5GB). Είχα αποφασίσει εκ των προτέρων ότι θα 'κόψω' τα Windows μαχαίρι. Κι έτσι θα κάνω. Μένει μόνο η μεταφορά όλων των εγγράφων και δεδομένων που θέλω να κρατήσω, από τα Windows στον Mac και μετά... τέλος! :)

Πρώτες εντυπώσεις: plug and play. Πραγματικό. Συνέδεσα τέσσερα (4) καλώδια: το ποντίκι στο πληκτρολόγιο, το πληκτρολόγιο στον υπολογιστή, το Ethernet από το router στον υπολογιστή και το ρεύμα στην πρίζα. Αυτό ήταν. Ο υπολογιστής άνοιξε και είχε συνδεθεί στο Internet. Τίποτε άλλο. :o

Αρχίζω να εξερευνώ και σε κάθε βήμα βρίσκω ένα απόλυτα φιλικό σύστημα από το οποίο δεν λείπει σχεδόν τίποτα.

Καλώς σας βρήκα! :-D

[το πρώτο μου post από Macintosh]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

θα μπορούσα να ρωτήσω κάτι?Όταν εννοείς πραγματικό plug and play αυτό είναι θέμα του hardware ή του software?Γιατί τώρα που θα γίνουν INTEL και θα παίρνουν τα περιφεριακά που έχουμε εμείς οι υπόλοιποι, δεν θα πέσουν στις ίδιες δυσκολίες?

• Super Moderators

Τα περιφερειακά δεν έχουν σχέση, νομίζω. Απλά είναι πραγματικά πολύ φιλικός και πανέτοιμος στη χρήση του. Εκτός από το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν έχω tower στα πόδια μου, όλες οι συνδέσεις του υπολογιστή γίνονται με ένα καλώδιο: του ρεύματος!

Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι θέμα software άρρηκτα συνδεδεμένου με το hardware. ;)

Νομίζω πάντως ότι τα περιφεριακά που έβαλες δεν θα είχαν πρόβλημα ούτε στα windows. Εγώ παίζω με OSX μέσω VMware και μου αρέσει πολύ, αν βρεί κανά φτηνό λαπιτόπι με Intel θα το αποφασίσω μάλλον....

Απάντηση στον vagos78: Τα νέα Mac (intel inside) είναι 32 bit σίγουρα, τα Power ήταν 64 bit. Τώρα για τα μεγάλα Desktop και τα λοιπά μοντέλα που θα ακολουθήσουν, είδομεν...

plug and play. Πραγματικό. Συνέδεσα τέσσερα (4) καλώδια: το ποντίκι στο πληκτρολόγιο, το πληκτρολόγιο στον υπολογιστή, το Ethernet από το router στον υπολογιστή και το ρεύμα στην πρίζα. Αυτό ήταν. Ο υπολογιστής άνοιξε και είχε συνδεθεί στο Internet. Τίποτε άλλο. :o

Καλορίζικος και απο μένα!!!!! Και εγω θα ήθελα να μπορούσα να κοψω τα Windows μαχαίρι, ας τα ειχα ας πουμε σε ένα λαπτοπάκι ή ενα δεύτερο pc ώστε αν κάτι χρειαστεί να είχα κάτι να δουλέψω!

Απλά δεν κατάλαβα ακριβως αυτο με το plug & play...? Από αυτά που έγραψες, ίσως μόνο η κάρτα δικτύου να ήθελε drivers.. :)

Γενικά στους printer etc, δεν έχει drivers? πως παίζει ακριβώς, δεν ξέρω!...

Μένει μόνο η μεταφορά όλων των εγγράφων και δεδομένων που θέλω να κρατήσω, από τα Windows στον Mac και μετά... τέλος! :)

Δεν μπορείς να κάνεις χωρίς τα Windows. 'Οσο γρηγορότερα το παραδεχτείς τόσο περισσότερα mac posts θα γλυτώσουμε. Περιμένω να σε δείξει κυριακάτικη εκπομπή και να σου προσφέρει 2-3 φακέλους φτάνει να το πετάξεις από το παράθυρο.

Τους τελευταίους 8 μήνες άρχισα να κατεβάζω software αποκλειστικά και μόνο για Mac!

Α ναι ?? Διάβασε σε παρακαλώ τους κανόνες που συμφώνησες κατα την εγγραφή σου. BAN για 1 μήνα 2560.gif

'Ωρα για πάρτυ νομίζω banana-computer.gif

Καλορίζικος. Επειδί και εγώ ψάχνομαι για mac είδα ότι ο εκτυπωτής μου χρειάζεται drivers! Από τη στιγμή που το μηχάνημα το παίρνεις μαμά λογικό είναι να μη χρειάζεσαι drivers για ότι έχει μέσα. Τώρα ανάλογα τι usb του βάλεις παίζει... με βλέπω για ibook πολύ σύντομα, πριν τα intel!!

και τα G4 64bit είναι???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...