Προς το περιεχόμενο

Motherboard για P4 2.66Ghz

DiNoR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα μου έδωσε ενα φιλαράκι μια CPU P4 2.66Ghz (512/533)

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια μητρική η οποία να δίνει πλήρης απόδοση (μνήμες κτλ).

Επισεις αν υπάρχουν Μ/Β με socket 478 ωστε να υποστιρίζουν AGP 8x και PCI Express για VGA.

Βέβαια δε γνωρίζω αν είναι ΗΤ, μου είπαν οτι είχαν βγεί 2.66 με ΗΤ. Αληθεύει κατι τέτοιο?

Το pc μου είναι παλιό, Ρ4 1,5 Ghz και δυστυχώς το socket δε κανει.

Εχω 2 μνήμες RDRAM υπάρχει περίπτωσει να τις βάλω στη νέα Μ/Β ή θα πάνε για πέταμα;

Αν θυμηθώ κάποια άλλη λεπτομέρεια θα τη παραθέσω αργότερα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

MSI PM8M-V Socket 478 VIA P4M800 Micro ATX Intel Motherboard - Retail

AGP Slots: 1x AGP 4X/8X

CPU Type: Intel Pentium 4/Celeron

DDR Standard: DDR 400 (PC 3200)

FSB: 800/533MHz

Maximum Memory Supported: 2GB

Number of DDR Slots: 2x 184pin DDR

P ATA: 2 x ATA100 up to 4 Devices

PCI Slots: 3

South Bridge: VIA VT8237

Supported CPU Technologies: Hyper-Threading Technology

# Model #: PM8M-V

# Item #: N82E16813130519

Οι μνημες που εχεις πανε χαμενες δυστιχως.

Δημοσ.

ASRock P4Dual-880Pro

* Socket478 for Intel P4 processor

* VIA PT880 Pro chipset

1. Supports 800/533/400MHz processor, Prescott Ready and H-T Technology

2. Supports DDR400/333/266, Dual Channel Technology

3. Hybrid Booster - ASRock Safe Overclocking Technology

4. PCI Express Grpahics and AGP interface to adopt both PCI Express and AGP Display card

5. SerialATA 1.5Gb/s, RAID 0,1, JBOD, SATA HDD Hotplug, plus 2 ports of ATA 133

6. 7.1channel Audio, 10/100 PCI Ethernet LAN

7. ASRock 8CH I/O: 8 Channel audio jacks, 4 ready-to-use USB2.0 ports

http://www.asrock.com/product/P4Dual-880Pro.htm

Δημοσ.

Εκείνο που μπορώ να σου προτείνω είναι η μερική αναβάθμιση σε ένα συστηματάκι που δεν θα είναι τελευταία λέξη αλλά θα αντέξει τουλάχιστον για δυο ακόμα χρόνια...

-H καλύτερη λύση λοιπόν είναι να πάρεις ένα από τα «παλιά» καλά μπόρντ για Ρ4 με chipset intel875 ή i865, dual channel μνήμες και agp 8χ... (ASUS, DFI, MSI κλπ).

-Προσθέτεις δύο καλές μνήμες 512 για το dual channel (ή ακόμα και 2 χ 1GB)

Aγοράζεις μία από τις τελευταίες κάρτες με agp που κυκλοφορούν, όχι απαραίτητα τις ακριβές (π.χ. Ati X800GT)...

-Ένα καλό τροφοδοτικό με κουτί (όχι απαραίτητα αλλά αν θέλεις... ).

Έτσι έχεις ένα πολύ καλό και σταθερό σύστημα που θα το κρατήσεις αρκετό καιρό μέχρι να χρειαστεί να αγοράσεις καινούργιο.

Το παλιό κουτί - board - RDRAM το πουλάς για να βγάλεις ένα μέρος από τα χρήματα τις αναβάθμησης... ;)

Δεν συνιστώ να κοιτάξεις τις λύσεις agp + pci-x επειδή είναι μεσοβέζικες, σίγουρα κάπου θα χάνει σε επιδόσεις το pci-x λόγο των περιορισμών του παλιού apg και μπορεί να μην έχει την σταθερότητα των καθαρών συστημάτων.

Δημοσ.

Αυτη τη στιγμή έχω:

P4 1,5Ghz

256 RDRam (rambus)

Intel M/B GB850i (Ένα απο τα καλύτερα Μ/Β μεχρι και πριν 3 χρόνια)

SB live platinum 5.1

Vga Asus V7700 GF2 pro

Βασικά όταν αγόρασα αυτό το σύστημα ήταν το πρώτο μου pc και έδωσα αρκετά χρήματα, με το καιρό διαπίστωσα οτι δεν αξίζει να δίνω πολλά χρήματα για Η/Υ γιατι συνεχώς πέφτουν οι τιμές και συνεχώς αναπτύσεται η τεχνολογία.

Κατέληξα να είμαι της φιλοσοφίας, αφου κάνει τη δουλεία μου είμαι μια χαρά.

Βλέπω όμως πως το pc μου έχει παλιώσει πια και χρειάζομαι μια αναβάθμιση. Αυτό που ζητάω λοιπόν είναι ενα καλός Η/Υ με ελάχιστα χρήματα (μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι).

Έχω λοιπον τον επεξεργαστή, κατα τη γνώμη μου μια Μ/Β με intel chipset δίνει τέλεια απόδοση, και συγκεκριμένα για τα 865 και 875 έχω διαβάσει τα καλύτερα.

Η κάρτα γραφικών μου είναι παλία, αν και κάνει καλή δουλειά ακόμα σκέφτομαι να την αλλάξω αλλα σε NVidia πάλι, ποια μου προτείνετε αν γίνεται με tv-out και dv-in (video in)?

Με τη κάρτα ήχου είμαι ικανοποιημένος πολύ. Τώρα σχετικά με τις μνήμες, οι Μ/Β με 478 socket υποστιρίζουν DDR2 ?

Επίσεις να πώ οτι δε με απασχολεί αν η Μ/Β δεν έχει ethernet, on board audio & video.

Τροφοδοτικό θα αλλάξω γιατί κάνει ενα παράξενο θόρυβο τώρα τελευταία.

Λοιπόν αυτά...

Τα φώτα σας κύριοι...

Δημοσ.

Τα Socket478 boards δεν υποστηρίζουν ddr2 οπότε πας για το απλό ddr... (never mind για τα ddr2)

Κάρτα γραφικών κρατάς την παλιά αλλά αν θέλεις κάτι ποιό δυνατό κοίτα λίγο στο section με τις κάρτες γραφικών που υπάρχει ένα θέμα sticky...

Κάρτα ήχου είσαι μια χαρά με αυτή που έχεις...

Για τροφοδοτικό κοίτα να πάρεις κάποιο ποιοτικό και σχετικά δυνατό, τόσογια την καλή υγεία του συστήματος σου αλλά και γιατί θα το κρατήσεις για το επόμενο σου σύστημα... (υποστήριξη 24πινων μπόρντ, υποστήριξη sli κλπ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...