Προς το περιεχόμενο

cablestar2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι οικισμός οπου ο κατασκευαστής εχει βάλει ενα πίατο και μια αναλογική κεραία και σε όλα τα σπίτια φερνεί το σήμα μέσω cable, δέν ξέρω γιάτι το έκανε αυτό, το progdvb δεν γράφει οτι την υποστηρίζει, η κάρτα είχε το dvbviewer, αλλα δεν βρίσκει κανένα κανάλι. καμμία ιδέα?

Δημοσ.

Μ΄αυτό που λες είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα κανάλια έχουν αναλογικό σήμα στο καλωδιακό δίκτυο. Σ' αυτή τη περίπτωση η cablestar δεν θα πιάνει τίποτα φυσικά, αλλά οι περισσότερες τηλεοράσεις/βίντεο έχουν δυνατότητα λήψης αυτών των καναλιών.

Δημοσ.

Αύτος που εχει κανει την εγκατασταση στο προσπεκτους που εχει δωσει λεει οτι μονο Qam αποκωδικοποιητες λειτουργουν στον οικισμο.

Δημοσ.

Ok, σ' αυτή τη περίπτωση η cablestar θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά. Από αυτά που διαβάζω στο manual του dvbviewer το μόνο που χρειάζεται για να κάνεις scan τα κανάλια είναι πηγαίνοντας από channel>channelist>channelscan και να επιλέξεις τη σωστή διαμόρφωση QAM από τη λίστα root. Αν δεν κάνω λάθος η πιο συνηθισμένη διαμόρφωση είναι η QAM 64. Διαλέγεις και τη περιοχή συχνοτήτων που θα σκανάρει και πατάμε το κουμπί scan. Αν υπάρχει κάτι θα το βρει. Δοκίμασε και τους άλλους τύπους διαμόρφωσης αν δεν δουλεύει το QAM 64. Δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω και πολύ διότι ούτε αυτή τη κάρτα έχω ούτε έχω σύνδεση σε τέτοιο δίκτυο για να ξέρω λεπτομέρειες. Πάντως στις βασικές λειτουργίες και οι τρεις τύποι της οικογένειας Star (Skystar2, Airstar2, Cablestar2) είναι πανομοιότυπες.

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος 100% (εξαρτάται από την υλοποίηση), αλλά νομίζω ότι δεν αναμεταδίδονται όλα τα κανάλια στο cable δίκτυο. Εξαρτάται από τι θέλει να δώσει ο πάροχος (στη περίπτωσή σου αυτός που διαχειρίζεται το δίκτυο που υπάρχει στον οικισμό).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...