Προς το περιεχόμενο

Στήνοντας τοπικό δίκτυο desktop-laptop.

giorgosc61

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πρώτα απ'όλα θέλω να ενημερώσω ότι δεν έχω καμία ιδέα από δίκτυα αλλά η αγορά νεόυ laptop και η δυνατότητα πρόσβαση στο Internet και εκτύπωσης με οδηγεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός δικτίου.

Desktop -> Ethernet card, Arch Linux λειτουργικό

Laptop -> Ethernet card, Windows XP Professional λειτουργικό.

Jetspeed 520 -> συνδεδεμένο μέσω ethernet στο Desktop.

Εκτυπωτής -> συνδεδεμένος με usb στο Desktop.

Θέλω να συνδέσω το laptop με το desktop ως εξής:

1) Να αγοράσω ένα switch.

2) Να συνδέσω laptop με switch με καλώδιο

3) Να συνδέσω Jetspeed με switch με καλώδιο.

4) Να συνδέσω Desktop με switch με καλώδιο.

Με αυτό το τρόπο θα μπορέσει ο φορητός να έχει πρόσβαση στο Internet και να εκτυπώνει?

Δηλαδή το δίκτυο έχει λογική?

Το switch θα με καλύψει? Θέλω απλά όταν θέλω να κάνω δουλειά να συνδέω το ακλώδιο με το switch και να δουλέυω.

Και κάτι τελευταίο...Αν δεν έχω το desktop ανοιχτό θα έχω πρόσβαση στο Internet μέσω του Jetspeed από το φορητό ή θα πρέπει το desktop μόνιμα ανοιχτό?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Η συνδεσμολογία σου είναι σωστή!

Πρόσβαση στο νετ θα έχεις άσχετα με το τι κάνει το desktop. Μόνο το jetspeed πρέπει να είναι ανοιχτό συνέχεια. Για να εκτυπώνεις όμως με το laptop πρεπει να είναι το desktop ανοιχτό. (Αν ο εκτυπωτής σου είχε θύρα ethernet και τον έριχνες κι αυτον στο switch θα εκτύπωνες όποτε ήθελες)

Δημοσ.

Μια χαρά σωστή είναι η συνδεσμολογία σου αλλά αυτός (Jetspeed 520) ο "αδύναμος κρίκος" μπορεί να σε παιδέψει αρκετά.

Στη θέση σου θα το αντικαθιστούσα με ένα US Robotics 9107/8 που εκτός ότι είναι πολύ πιο αξιόπιστο από όποιο Jetspeed, έχει κ θύρα usb επάνω του. ;)

/sc

Δημοσ.

Επιβαιβεώνω για τις αδυναμίες του jetspeed...

Αν έχεις σκοπό να κατεβάζεις αβέρτα από p2p το jetspeed θα τα παίζει συνέχεια από τις πολλές συνδέσεις.

Τα usr 9105/9106 δουλεύουν πολύ καλά, τα 9107/9108 όπως σου είπε κι ο madsc έχουν usb θύρα οπότε μπορείς να βάλεις εκεί τον εκτυπωτή και είσαι κομπλέ! ;-)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να διαθέσω ποσό μεγαλύτερο των 30 ευρώ για να συνδέσω το laptop με τον desktop.

Καλό το Usr και αν θα έπερνα κάτι αυτό θα ήταν το 9108 που έχει και το wireless.

Σκέφτηκα όμως και το εξής:

1) Αγορά wireless pci κάρτας με αποσπώμενη κεραία και τοποθέτηση στο Desktop

2) Σύνδεση με το desktop μέσω του wireless που ήδη έχει

(+) Δεν μπλέκω με καλώδια

(-) Ακτινοβολία, πρέπει να έχω ανοιχτό το Desktop για surf

Επειδή όμως είμαι και άσχετος από wireless μήπως μπορεί κάποιος αν η σκέψη είναι καλή μια wireless pci με αποσπώμενη κεραία με υποστήριξη linux μέχρι 30 ευρώ?

Ψάχνοντας στο e-shop βρήκα

1) LEVEL ONE WNC-0301 WLAN 54MBPS PCI ADAPTER

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616334

2) MSI Wi-Fi G 54Mbps PCI - PC54G2

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614801

Είναι καλές ή θα πρέπει να κοιτάξω για άλλες?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...