MY80- Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 To G71 δεν θα έχει μικρό χρόνο ζωής όπως μερικοί ίσως φανταστούν απλά θα συνυπάρξει από ένα σημείο και μετά με το G80 στην κορυφή του high end από τεχνολογικής άποψης. Hmm, exeis kamia idea peripou ti auxhsh sto transistor count epiferoun oi apaithseis tou dx10 ? An einai arketa megalh kai ta g71 kai g80 einai konta konta...de tha me exeplhtte katholou an htan kai neck to neck kai oson afora thn apodwsh se arketes periptwseis, mexri na orimasei ligo to dx10 toulaxiston.
Ailuros Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Εγω απλα λεω πως εκτος του οτι η ΑΤΙ βιαστηκε πολυ να βγαλει την Χ1900 ωστε να βγει μπροστα ( Δεν ειναι τυχαιο πως οι Χ1800ΧΤ δεν εχουν ουτε 1 μηνα στην αγορα ) δεν εκανε και αρκετα καλη δουλεια εφοσον η Χ1900 υποσχοταν τρομερες διαφορες σε σχεση με τις ως τωρα Nvidia πραγμα που εγω δεν εχω δει σε κανενα Review. Oι επιδόσεις των CrossFire συστημάτων είναι μάλλον απογοητευτικές, αλλά σαν μεμονομένες κάρτες ξεπερνάνε μέχρι και 40% τουλάχιστον μια GTX512. Τώρα προβάδισμα είχαν ούτως ή άλλος ήδη στην μια ή άλλη περίπτωση οι μέχρι στιγμής κάρτες οπότε και οι παλιές διακυμάνσεις υφίστανται. Από το Νοέμβριο είναι οι Χ1800 στην αγορά και καλύτερα να μην μιλήσουμε για την διαθεσιμότητα της GTX512. Παρεπιπτόντως ούτε και το GTX512 είχε τις "τρομερές" διαφορές έναντι της Χ1800. Στα φυσιολογικά πλαίσια του ανταγωνισμού όλα και πουθενά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συνολική "σφαγή" ή "δύο φορές γρηγορότερη". Τωρα για το αν το R580 ειναι μια Refresh εκδοση του R520 αφηνω να κανετε μια γυρα στο ιντερνετ και στα reviews της X1900. Τότε τι είναι κατά την δική σου άποψη; Καινούργια γενιά; Ανεβάσανε την αριθμητική επάρκεια όπως την ανέβασε και η NVIDIA μεταξύ NV40 & G70. ΄Η είναι οι 2 τελευταίες στα ίδια επίπεδα; Το G71 θα βγαζει καλυτερες επιδοσεις απο το R580 και το G80 συμφωνα με πληροφοριες θα ειναι το πρωτο GPU που θα χρησιμοποιει τις νεες μνημες τις Samsung που θα φτανουν τα 2500mhz συμφωνα παντα με την Samsung....Τωρα οποιος πιστευει οτι η ΑΤΙ δεν ειναι ενα βημα πισω δικαιωμα του. Υπάρχουν πιθανότητες να δούμε και GDDR4 νωρίτερα σε GeForces, αλλά δεν είναι καν το θέμα. Σαφώς και θα είναι γρηγορότερο κάτα λίγο το G71 αλλά τίποτα το θαυματουργό από την άλλη. ΄Οσων αφορά το βήμα μπρος και το βήμα πίσω, η ΑΤΙ μπέρδεψε τα μπούτια της με τα πολλαπλά συμβόλαια για κονσόλες και είχε και διαμετρικά διαφορετικές αρχιτεκτονικές μεταξύ console/PC. Στην δεύτερη περίπτωση όχι μόνο άργησε αρκετά με το SM3.0 (αφού αναγκαστήκανε να ακυρώσουν το παλιό "R400") αλλά ταλανίστηκε και από μεγάλες καθυστερήσεις. Mε το Xenos όμως σαφώς δεν είναι ένα βήμα πίσω. Το αν πόνταρε τα χαρτιά της σωστά μόνο ο χρόνος θα το δείξει και η εμπειρία με μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική μόνο καλό κάνει. Το ότι η NVIDIA δεν υπάρχει περίπτωση μακροχρόνια να μην βγάλει USC για την περίοδο D3D10 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένα. Δεν βγάζει ο ένας μπανάνες και ο άλλος Chiquita. Αντάξιοι αντίπαλοι είναι και οι 2 με τα ανάλογα σκαμπανεβάσματά τους στην διάρκεια του χρόνου. Καμία εταιρία δεν έχει διαρκείς επιτυχίες και μόνο.
Ailuros Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Hmm, exeis kamia idea peripou ti auxhsh sto transistor count epiferoun oi apaithseis tou dx10 ? An einai arketa megalh kai ta g71 kai g80 einai konta konta...de tha me exeplhtte katholou an htan kai neck to neck kai oson afora thn apodwsh se arketes periptwseis, mexri na orimasei ligo to dx10 toulaxiston. Από 400Μ και πάνω θα έλεγα. Για να αποδώσει μια τέτοια αρχιτεκτονική όπως πρέπει θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο λογισμικό. Δίνουμε απλά hardware στους δημιουργούς για να έχουν να παίζουν
littlelouievegos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Το G71 ήταν αρχικά σχεδιασμένο για αργότερα πριν τις γιορτές. Το G71 δηλαδή τι θα είναι εκτός από refresh του refresh; Μμμ το ιδιο λεμε με αλλα λογια.. Δεν διαφωνω οτι εαν και εφοσον δεν υπηρξουν δραστικες αλλαγες στο marchitecture της G71 θα ειναι refresh του refresh απλα λεω οτι εφοσον δεν ηταν σχεδιασμενο εγινε για λογους πρεστιζ.. GDDR4 και το ξεκίνημα θα γίνει με 64GB/s. Ποτε και που; Σε dx9 καρτα;
littlelouievegos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Hmm, exeis kamia idea peripou ti auxhsh sto transistor count epiferoun oi apaithseis tou dx10 ? An einai arketa megalh kai ta g71 kai g80 einai konta konta...de tha me exeplhtte katholou an htan kai neck to neck kai oson afora thn apodwsh se arketes periptwseis, mexri na orimasei ligo to dx10 toulaxiston. Ετσι πιστευω και εγω. Το r580 και το G71(Πιθανοτατα αν αναλογιστουμε τι μπορει να κανει ηδη η 512 gtx) ειναι ηδη πολυ μπροστα σε σχεση με τις gtx256 και x1800xt. Μεγαλη αυξηση επιδοσεων δυσκολα βλεπω να επιφερουν οι πρωτες dx10 καρτες, μαλλον πιο πολυ το feature set τους θα ειναι το δυνατο σημειο τους.
Ailuros Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Και μόνο 24*700 να πάρω μιλάμε για μια αύξηση της τάξης του 27% έναντι μιας GTX512. Εύρος μνήμης δηλαδή δεν χρειαζόμαστε καθόλου επιπλέον;
Ailuros Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Ετσι πιστευω και εγω. Το r580 και το G71(Πιθανοτατα αν αναλογιστουμε τι μπορει να κανει ηδη η 512 gtx) ειναι ηδη πολυ μπροστα σε σχεση με τις gtx256 και x1800xt. Μεγαλη αυξηση επιδοσεων δυσκολα βλεπω να επιφερουν οι πρωτες dx10 καρτες, μαλλον πιο πολυ το feature set τους θα ειναι το δυνατο σημειο τους. ΄Ενα παράδειγμα που θα πετάξουν οι δημιουργοί την σκούφια τους είναι το συνολικά αρκετά γρηγορότερο dynamic branching. Προς στιγμήν έχουμε αρκετά καλό PS db και τραγικό VS db στις Radeon και από την ανάποδη αρκετά καλό VS db και τραγικό PS db στις GeForce.
littlelouievegos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Και μόνο 24*700 να πάρω μιλάμε για μια αύξηση της τάξης του 27% έναντι μιας GTX512. Εύρος μνήμης δηλαδή δεν χρειαζόμαστε καθόλου επιπλέον; Βρε μαζι σου δεν διαφωνω απλα λεω βλεπεις G71 με DDR4?
Ailuros Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Βρε μαζι σου δεν διαφωνω απλα λεω βλεπεις G71 με DDR4? Κάτι ψυθιρίζουν κάτι πουλάκια για 1GHz που να ξέρω εγώ το κακόμοιρο.... Δεν μπορείς να με ρωτήσεις αλλού δηλαδή;
littlelouievegos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Κάτι ψυθιρίζουν κάτι πουλάκια για 1GHz που να ξέρω εγώ το κακόμοιρο.... Δεν μπορείς να με ρωτήσεις αλλού δηλαδή; :mrgreen: Copy that
HellasVagabond Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2006 Εγω παντως ακουσα για 1.25 ( 2.5 ) στην G80.
littlelouievegos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2006 2ο αρθρο στο Digit Life για οποιον ενδιαφερεται..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.