Προς το περιεχόμενο

New hdd and questions!

panagiotis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ομορφόπαιδα του ινσόμνια.

Θέλω να να κάνω μια ερωτησούλα...

Είμαι σε φάση που θέλω να τοποθετήσω έναν σκληρό σε ένα παλιό μηχάνημα.

Η μητρική του είναι η platinux2, και έχει (ide), τα κλασικά connectors.

Άμμα βάλω sata2 hdd, θα βρώ καλώδια σύνδεσης; ή θα χρειαστώ ide controler?

Επίσης οι sata2 πλέον είναι πιό γρήγοροι από τους ide ή μικροπράγματα?

Τέλος σκέφτομαι για seagate αυτή την φορά ή να πάω ξανά σε western digital? Which is better?

Thank u in advance,

PANOS

Δημοσ.

aporia : pws tha valeis sata HDD se mhtrikh pou exei mono IDE ?? edw theleis SATA PCI Controller (kai den tha exeis kanena provlima), (sata2 controller den exw dei pouthena)

ta kalwdia syndeshs enos sata2 me enan sata1 einai idia akrivws (an den kanw lathos kai egw).

egw tha protimousa WD apo aposph thorivou (den akous tpt). an kai oi seagate exoune 5 xronia eggysh (arketa endiaferon afto)

diafora se taxitites :

IDE ATA 100 = 100mb/sec

IDE ATA 133 = 133mb/sec

SATA 1 = 150mb/sec

SATA 2 = 300mb/sec (thewritika, nomizw praktika den ginetai logo mhxanikhs kataponishs tou diskoy)

afta apo emena... elpizw na eipa kana swsto pragma shmera :? :)

Δημοσ.

Για sata θα χρειαστεις και επιπλεον καρτα pci, χωρις κανενα όφελος.

εκτός αν το βλέπεις με την προοπτική να πουλησεις καποτε την παλια μητρική, και να κρατησεις το δισκο για αλλο συστημα (και η καρτα τοτε θα ειναι ψιλοπεριττή).

Ούτε και την θεωρητική ταχυτητα του Ata100 δεν πιάνει κανενας δισκος, ποσο μαλλον τα 300.

Δημοσ.

H allazeis MoBo kai perneis mia me sata I/II h perneis opws eipan kai ta paidia parapanw ena pci sate controller ws ''prosorini'' lysh.

Twra gia sklhrous diskous tha sou elega na protimiseis seagate oxi mono gia thn aksiopistia tous alla kai gia thn 5eti eggyhsh pou prosferoun.Endiktika enas sataI seagate sta 200gb kostizei peripou 115 euro....

Δημοσ.

Το PC που θέλεις να βάλεις σκληρό, είναι για βασικές δουλειές? Δηλ θα το χρησιμοποιήσεις για download κτλ? Ή το βασικό σου PC? Αν είναι το βασικό, καλύτερα αναβάθμιση στη mobo. Αλλιώς και ένα απλό ide δίσκο να του βάλεις δε θα υπάρχει μεγάλη διαφορά, για να μην δίνεις 40+ ευρώ για κάτι που αργότερα δύσκολα θα το χρειαστείς..

Δημοσ.

Εγω θα προτεινω τους καινουριους maxtor maxline III SATAII,εναν 250αρη.Ειναι πολυ γρηγοροι(θα χρειαστεις και τον αντιστοιχο controller που σου προτειναν τα παιδια πιο πανω) και εχουν και 5 χρονια εγγυηση.Αν σου φαινεται ακριβος προτεινω seagate 200αρη.Εγω εχω WD προς το παρον και σκεφτομαι για maxtor maxline.....

Διαφορες σε ταχυτητες παντως ειναι μικρες μεταξυ IDE και SATA,SATAI και SATAII ακομα μικροτερες....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...