Προς το περιεχόμενο

e-bay και τελωνείο...

FrankGambale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θυμαμαι καλα ναι, στελνεις με fax το διαβατηριο σου.Ισως τωρα να γινεται και με τις καινουριες ταυτοτητες.

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Eιναι εταιρειες οπως αυτη ή αυτη.

Πως δουλευουν:

Συνηθως με μια μικρη συνδρομη (15-20 ευρω) σου παρεχουν μια ταχυδρομικη διευθυνση (στην Αμερικη ή οπου αλλου δραστηριοποιουνται)την οποια δηλωνεις στην αγορα σου.

Αυτοι παραλαμβανουν το πακετο και στο στελνουν με κουριερ ή ταχυδρομειο (συνηθως και με καποια εκπτωση στα ταχυδρομικα).

Καποιες απο αυτες σου δινουν τη δυνατοτητα να σου εκδωσουν δικο τους τιμολογιο το οποιο θα συνοδευει το δεμα αντι του original με οτι αυτο συνεπαγεται...

Eχω χρησιμοποιησει αυτη και ολα πηγαν ρολοι...

Καλή φάση. Όταν λες πληρώνεις συνδρομή? Αν εγώ θέλω να τους χρησιμοποιήσω μια φορά και τέρμα? Ή μήπως αυτό εννοείς.

Δημοσ.

Kι εγω μια φορα τους χρησιμοποιησα.

Εχουν ενα τελος εγγραφης, συνηθως κατω απο 10 Ευρω και μετα συνδρομες μηνιαιες,εξαμηνιαιες κλπ.Πηρα τη μικροτερη τοτε.

Νομιζω καπου 30 Ευρω μου στοιχισε η αμοιβη τους, χωρις τα εξοδα αποστολης εννοειται.

-----Προστέθηκε 23/12/2008 στις 08 : 05 : 10-----

Και κατι παρομοιο.

Την περασμενη εβδομαδα παρηγγειλα απο AmazonUK ενα λαπτοπ.

Οπως θα ξερετε δεν στελνουν Ελλαδα τετοιου ειδους εμπορευματα.

Βρηκα στο Ebay ενα τυπο(!!!) ο οποιος με 22$ σου δινει Αγγλικη διευθυνση και παραλαμβανει για σενα το πακετο.Μετα στο στελνει με κουριερ.

Εννοειται οτι πηρα μεγαλο ρισκο αλλα αυτη τη στιγμη απο το tracking του πακετου βρισκομαστε Αθηνα και κατηφοριζουμε...

Αν ολα πανε καλα και δε μου εστειλε κανενα τουβλο(...απο τα κοκκινα τα ωραια που εχουν)θα σας πω αυριο.

Δημοσ.

Παιδιά...Τελικά πόσο είναι το όριο που χρεώνει το τελωνείο??

Έχω ακούσει 50,80 και 150ε.Ξέρει κανείς??Όταν παραγγέλνω ποιά εταιρεία να επιλέγω?usps?

Δημοσ.
Παιδιά...Τελικά πόσο είναι το όριο που χρεώνει το τελωνείο??

Έχω ακούσει 50,80 και 150ε.Ξέρει κανείς??Όταν παραγγέλνω ποιά εταιρεία να επιλέγω?usps?

USPS Priority Mail International,αυτο ουσιαστικα ειναι το ''ελτα'' της Αμερικης,με αυτο να κοιτας να στο στελνουν......τωρα το χρηματικο οριο......νομιζω και εγω οτι ειναι 50 ευρω.....

Δημοσ.

παραγγελια αθλητικων παπουτσιων (οχι ακριβως απο το ebay αλλα απο το eastbay.com που εδρευει σε USA) αξιας λιγο πιο κατω απο 100 δολλάρια (75 ευρω) μου ηρθαν κανονικα μεσω usps και ελτα. Πληρωσα μονο 3 ευρω ως εξοδα για δασμους!

Δημοσ.

Το λαπτοπακι εφτασε μια χαρα σημερα το πρωι.

Ο τυπας ηταν αψογος.

Για οποιον ενδιαφερεται στο ebay.com αναζητας parcel forwarding και ο χρηστης με την ονομασια mar.e.sol (22$) ειναι αυτος που λεω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

έχει πάρει κανείς από ebay.com αμάξι;

Γιατί εγώ μπάνισα ένα και θέλω να το πάρω αλλά δεν ξέρω ούτε πως θα πληρώσω, ούτε πως θα ρθει, τπτ, σήμερα έκανα λογαριασμό στο ebay.com

και στο paypal.

Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;;;;

Δημοσ.
αμάξι απο εξωτερικο ξεχνα το... εχει τρελους φορους για εκτελωνισμο

δηλαδή??? πιο συγκεκριμένα μπορείς να μου πεις?

Δημοσ.
δηλαδή??? πιο συγκεκριμένα μπορείς να μου πεις?

Για να βγαλεις ελληνικες πινακιδες και αδεια κυκλοφοριας θελει να πληρωσεις πολλα+τελωνειο. Πιο συγκεκριμενα πρεπει να ρωτησεις καποιον εκτελωνιστη να σου πει.

Με λιγα λογια θα σου βγει το ιδιο με το αν επαιρνες το αυτοκινητο απο εδω. Απο εκει και περα αν θες να το ψαξεις περισσοτερο υπαρχει η μεταφορικη DAS που συνεργαζεται με Ebay. ρωτα τους ποσο θα σου κοστισει η μεταφορα... μετα πες μας τι σου ειπαν για να ξερουμε και εμεις ποσο παει το μαλλι... http://das.ebay.com/

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους! Σε ότι αφορά το dispute της PAYPAL έχω να πω πως μου επέστρεψαν 400$ στο λογαριασμό μου μετά από "διαμάχη" που άνοιξα για πωλητή του eBay. Ποιό συγκεκριμένα η τακτική που ακολουθεί η εταιρία είναι η εξής:

1. Αρχικά προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον καταγγελθέντα χρήστη (είτε αγοραστής είναι είτε πωλητής). Αν αυτός δεν απαντήσει εντός 10 ημερών τότε αρχίζει το πανηγύρι!

2. Δεσμεύεται το ποσό από το λογαριασμό του, όπως πολύ σωστα είπε και ένας φίλος πιο πάνω, και αν δεν υπάρχει, η PayPal καλύπτει εως 2000$. Το ποσό αυτό εξαρτάται από το που κάναμε την αγοραπωλησία, δηλαδή είναι άλλη η αποζημίωση στο ebay.uk, άλλη στο ebay.com, άλλη στο ebay.ca κ.ο.κ. Μη φανταστείτε μεγάλες διαφορές.

3. Αφού συλλέξει τα απαραίτητα έγγραφα και πληροφορίες (αριθμό αποστολής κ.τ.λ.) βγάζει μια απόφαση για το ποιός σφάλει και ποιός όχι.

4. Μετά από όλα αυτά που διαρκούν περίπου 15 ημέρες, αυτομάτως τα χρήματα φορτώνονται ξανά στον λογαριασμό μας!

Επειδή τα email που θα πρέπει να στείλετε στο αρμόδιο τμήμα της εταιρίας καθώς και αυτά που θα σας στείλουν είναι πολλά, πρέπει να είστε stand by. Επίσης το dispute πρέπει να ανοίξει σε ορισμένο χρονικό διάστημα (δε το θυμάμαι) από την ημερομηνία της συναλλαγής, αλλιώς "χάσαμε".

Να αποφεύγετε συναλλαγές εκτός ebay... Την πάτησα μια φορά και δεν τη ξαναπατάω. Ααα, και μακρυά από κινέζικα wholesales.

Και για gadgets, πολύ φθηνά με δωρεάν αποστολή στη Ελλάδα http://www.dealextreme.com/

Αγόρασα φορτιστή και μπαταρία PSP!!! Όλα τα λεφτά!!!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

εχει αγορασει κανεις απο Ισραηλ??

θελω να παρω αντικειμενο που κοστιζει 250 ευρω μην με μαμησουν στο τελωνειο

απο ebay παντα

Δημοσ.

paidia gia rouxa aksias 170+10metaforika mesw ems ...san gift me 30 $ apodiksi...apo america ti foro lete na plerwsw???????

παιδια για ρουχα απο αμερικα μεσω ems ...170+10μεταφορικα ...δηλωμενα γυρω στα 30 με 40$ σαν gift.....λετε να πλερωσω δασμους αν ναι για τι ποσο μιλαμε...ελπισμενος helpppp

Δημοσ.
εχει αγορασει κανεις απο Ισραηλ??

θελω να παρω αντικειμενο που κοστιζει 250 ευρω μην με μαμησουν στο τελωνειο

απο ebay παντα

Είχα πάρει κάτι σε μέγεθος φακέλου(90$), κανένα πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...