Προς το περιεχόμενο

e-bay και τελωνείο...

FrankGambale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχω εναν αριθμό που μου λέει και καλά την κατάσταση του δέματος μου! και το μήνυμα που μου βγάζει όταν πατάω είναι μόνο αυτό....

"The U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on July 15, 2008 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date." ...και τίποτα άλλο.... :rolleyes:

Που μπορεί να χάθηκε? Δεν πιστεύω να μην μου το έστειλαν γιατι ήταν απο διαδικτυακό μαγαζί (μέσω e-bay)

Μπας και έχει κολλήσει κανα τελωνείο και μου χάθηκε το ειδοποιητήτριο??? :fear:

Επειδή το είδα αυτό το μήνυμα και εγώ πρόσφατα... σημαίνει ότι ο πωλητής ακόμα δεν έχει στείλει το πακέτο (ή δεν έχουν πάει ακόμα το πάρουν απο αυτόν). Αμέσως μετά απο αυτό το μήνυμα γράφει ότι το έστειλαν την τάδε μέρα κτλ κτλ ... !!

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Επειδή το είδα αυτό το μήνυμα και εγώ πρόσφατα... σημαίνει ότι ο πωλητής ακόμα δεν έχει στείλει το πακέτο (ή δεν έχουν πάει ακόμα το πάρουν απο αυτόν). Αμέσως μετά απο αυτό το μήνυμα γράφει ότι το έστειλαν την τάδε μέρα κτλ κτλ ... !!

Φίλε μαλλον έχεις δίκιο...

θα τους κανονίσω....:mad:

αρχίζω διαδικασίες dispute....

Δημοσ.
Φίλε μαλλον έχεις δίκιο...

θα τους κανονίσω....:mad:

αρχίζω διαδικασίες dispute....

Φίλε μου,δεν θέλω να σε απογοητεύσω...αλλά τα dispute το έχουν μονο και μονο για να λένε οτι υπάρχει η δυνατότητα ένστασης η της ελπίδας να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.

Το paypaλ το μόνο που μπορεί να κάνει ειναι να προσπαθίσει να επικοινωνίσει με τoν πωλητή,και μη νομίζεις οτι εχει τη δυνατότητα να κάτι κατι παραπάνω απο αυτά που θα έκανες εσυ εαν επικοινωνούσες ο ίδιος μαζί του(νομικά εννοώ).

Το μόνο που μπορείς να κάνεις ειναι όντως να επικοινωνίσεις με τον πωλήτη,εαν σου πει οτι τα εχει στείλει να περιμένεις,και αν παράσει πάνω απο ενάμισι μήνας τότε να αρχίσεις τις διαδικασίες παραπόνων και αρνιτικών feedback,ελπίζω να μην του έριξες απο τώρα το αρνιτικό...γιατί εαν το έκανες...πες αντίο στα λεφτουδάκια σου....:))

Δημοσ.

Εγώ πάντως όταν μια φορά πλήρωσα έναν τυπο και αυτός εξαφανίστηκε, έκανα dispute στο PayPal και σε 3 εβδομάδες πήρα τα λεφτά μου πίσω.

Το PayPal τη στιγμή που ανοίγεις dispute σε κάποιο χρήστη, αμέσως δεσμέυει στο λογαριασμό αυτού του χρήστη το ποσό που διεκδικείς πίσω ώστε να μην μπορέσει να το τραβήξει. Όταν στο dispute γίνει escallation σε claim και μετά από καθορισμένο αριθμό ημερών το PayPal αποφασίσει ποιός έχει δίκιο (από την επικοινωνία των χρηστών την οποία και βλέπει το PayPal), παίρνεις τα λεφτά σου πίσω.

Ακόμα και αν ο χρήστης που έκανε την πουστιά δεν έχει τα χρήματα πια στο λογαρισμό του (σαν credit), τα χρήματα στα δίνει το PayPal (μέχρι ένα ποσό, νομίζω 2000 ευρώ) και μετά κανονίζει το νομικό τους τμήμα να τον βρεί.

Δημοσ.
Εγώ πάντως όταν μια φορά πλήρωσα έναν τυπο και αυτός εξαφανίστηκε, έκανα dispute στο PayPal και σε 3 εβδομάδες πήρα τα λεφτά μου πίσω.

Το PayPal τη στιγμή που ανοίγεις dispute σε κάποιο χρήστη, αμέσως δεσμέυει στο λογαριασμό αυτού του χρήστη το ποσό που διεκδικείς πίσω ώστε να μην μπορέσει να το τραβήξει. Όταν στο dispute γίνει escallation σε claim και μετά από καθορισμένο αριθμό ημερών το PayPal αποφασίσει ποιός έχει δίκιο (από την επικοινωνία των χρηστών την οποία και βλέπει το PayPal), παίρνεις τα λεφτά σου πίσω.

Ακόμα και αν ο χρήστης που έκανε την πουστιά δεν έχει τα χρήματα πια στο λογαρισμό του (σαν credit), τα χρήματα στα δίνει το PayPal (μέχρι ένα ποσό, νομίζω 2000 ευρώ) και μετά κανονίζει το νομικό τους τμήμα να τον βρεί.

Σαν διαφημιστική καμπάνια για το Paypal μου ακούγεται αυτό...:-D

Πλάκα κάνω,

Προσωπικά πάντως εχω χάσει δυο φορες λεφτά φυσικά έχοντας ανοίξει dispute,ουδε μία απάντηση απο τον πωλητή και τις δυο φορές,και μετα απο ενα μηνα καθυστέριση extra,η απάντηση του paypal ηταν:"Συγνώμη αλλα εμεις δεν μπορούμε να κάνουμε τιποτα διότι δεν μας απαντάει στα δικά μας μυνήματα,και εκτος αυού εχει περάσει πάνω απο ενας μήνας που είναι το όριο το δικό μας για να μπορουμε να κάνουμε κάτι,και την δευτερη φορά μου είπαν οτι μάλλον ο συνγκεκριμένος έχει πεθάνει",αν ειναι δυνατόν...

Αρκετοί γνωστοί μου εχουν παρόμοια προβλήματα,και ειδικά αν βάλετε στο Google στην αναζήτηση "paypal complaints" θα σας βγάλει εκκατομύρια αναφορές...

Τελοσπάντων,απο τότε πάντως δεν είχα ποτέ ξανα πρόβλημα,ίσως γιατι επιλέγω πολύ προσεκτικά τους πωλητές που με την σειρά τους ειναι αξιόπιστοι,

και να μην ξεχνάμε την πιθανότητα το Paypal να το κάνει αυτό σε κάθε πελάτη του απο μία φορά,για υπολογίστε πόσα εκκατομύρια θα κερδίσει....

Δημοσ.

Escalate to a claim έκανες μετά από 10 μέρες ή έμεινες μόνο στο dispute? Έκανες έγκαιρα τις απαραίτητες ενέργειες ή αφησες να περάσει καιρός και βγήκες εκτός χρονικών ορίων?

Εγώ πάντως και ένας φίλος που συχνά χρησιμοποιεί PayPal έχουμε πάρει τα λεφτά μας πίσω.

Δημοσ.

Εκανα ολες τις απαραιτητες ενεργιες που μου ειχε ζητησει το Paypal,αυτά που ανέφερα ηταν η τελική τους απαντηση...

Μπορει να έτυχα σε περίπτωση...αλλά το "γιατι" θα υπάρχει....

Δημοσ.

Tι να σου πω περίεργο μου φαίνεται. Ότι περιπτώσεις είχα ακούσει μέχρι τώρα είχαν πάρει τα χρήματα πίσω χωρίς πρόβλημα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα!!Από τις 8 Οκτωβρίου έχει φθάσει ένα λαπτοπακι που πήρα από Hong Kong Ελλάδα όχι με EMS αλλά με το πιο φθηνό τρόπο ωs registered airmail.Είνaι δηλωμένο κλασικά ώς gift με δηλωθέν αξία 100dollars με description "toy" με χωρίς απόδειξη με την πραγματική του αξία μέσα στο πακέτο.Παρολα αυτα σήμερα το Hong Post Tracking μου εχει μείνει στην ίδια ένδειξη...

Date # Location Delivery Status

3-Oct-2008 Hong Kong Item posted.

3-Oct-2008 Hong Kong In transit.

4-Oct-2008 Hong Kong Processed for departure.

5-Oct-2008 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 5-Oct-2008

8-Oct-2008 Greece Arrived and is being processed.

8-Oct-2008 Greece Pending customs inspection.

Σήμερα 14 και τίποτα ακόμα...Περιμένω να γράψει το ρημάδι "In transit" αλλά μάταια..

Στο αντίστοιχο site για tracking number των ΕΛΤΑ μου λέει πως δεν βρέθηκαν αντικείμενα..Πώς Γίνεται αυτό???

Λέτε να το παραλάβω τα Χριστούγεννα?

Δημοσ.

Παιδια εγω θελω να παρω ενα λαπτοπ απο καναδα, τι πρεπει να κανω??

Λογικα θα του πω να γραψει πανω gift, αλλα απο κει και περα??

Θα του πω να το στειλει με το απλο ΕΛΤΑ(ας το πουμε) του καναδα, μην ερθει με καμια courier!

Τι αξια ομως πρεπει να δηλωσει?

Επισης πριν καποιος ανεφερε οτι εαν ειναι ιδιωτης, αρκει να δηλωσει gift, εαν ειναι εταιρια, πρεπει εκτος αυτου να δηλωσει και πολυ μικρη αξια (<45ευρω)

Με λιγα λογια, αυτος εδω, θεωρειται εταιρια?

Και εαν ναι, τι να κανω?? Εχω διαβασει οτι αν σταματησει τελωνειο πληρωνεις 22% του αρχικου ποσου.

Αν δηλωσουμε το αντικειμενο ως used και gift, ωστε να πουμε οτι η αξια του ειναι καπου στα 300 ευρω αρα αν περασει τελωνειο να πληρωσω κανενα 60αρι?

Βεβαια μετα υπαρχει αλλο προβλημα, οτι ετσι και χαθει την κατσαμε... Απο τα >1000 που κανει το λαπτοπ, θα παρω τα 300??

Εκτος και αν γινεται να το ασφαλισω κανονικα, σε μια αξια πχ 1500 ευρω αλλα να δηλωσει μικροτερη αξια... Δεν ξερω τι παιζει μαυτα....

Αν μπορουσε να βοηθησει καποιος...!

Το βαρος του αντικειμενου πρεπει να ειναι καπου στα 4-5 κιλα!

PS: Εαν περασει τελωνειο, μου βγαλουν κανενα τρελο ποσο και δεν το δεχθω, θα γυρισει πισω στον πωλητη?!

Δημοσ.

Την πάτησα κ εγώ μάλλον..... :fear:

Αξία αγοράς: 143.20 Us Dollars

Μεταφορική: USPS International Express

Για δείτε τα παρακάτω και πείτε μου και μένα.

Detailed Results:

Out of Foreign Customs, October 17, 2008, 9:38 am, GREECE

Out of Foreign Customs, October 17, 2008, 9:34 am, GREECE

Into Foreign Customs, October 17, 2008, 1:52 am, GREECE

Arrived Abroad, October 17, 2008, 1:39 am, GREECE

International Dispatch, October 15, 2008, 12:00 pm, ISC MIAMI FL (USPS)

Processed, October 15, 2008, 8:34 am, MIAMI, FL 33112

Processed, October 14, 2008, 8:08 pm, NASHVILLE, TN 37227

Acceptance, October 14, 2008, 3:26 pm, HOHENWALD, TN 38462

Electronic Shipping Info Received, October 13, 2008

Από 17/10 έως κ σήμερα καμία ενημέρωση στο tracking της USPS

Λέτε να έχει κολλήσει στο τελωνείο;

Δημοσ.

Λογικα αφου εγραψε out of foreign customs πρεπει να ειναι καθ'οδων για την πορτα σου.... Η για το κοντινοτερο ταχυδρομειο, ξερω γω?!

[customs=τελωνειο]

Δημοσ.
Λογικα αφου εγραψε out of foreign customs πρεπει να ειναι καθ'οδων για την πορτα σου.... Η για το κοντινοτερο ταχυδρομειο, ξερω γω?!

[customs=τελωνειο]

Μόλις το παρέλαβα :-) Χωρίς καμία έξτρα χρέωση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...