mclaughlin Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Παιδιά το τελωνείο χρεώνει και πράγματα από Ασία ή Αυστραλία; Κάτι άκουσα ότι για την Ασία παίζει να είναι ανοιχτά τα σύνορα στο εμπόριο όπως στην ΕΕ.
Flying_Dutchman Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Παιδιά το τελωνείο χρεώνει και πράγματα από Ασία ή Αυστραλία; Κάτι άκουσα ότι για την Ασία παίζει να είναι ανοιχτά τα σύνορα στο εμπόριο όπως στην ΕΕ. Ο,τιδηποτε (αξιας πανω απο περιπου $20-40) ερχεται εκτος Ε.Ε. υποκειται σε δασμους.
deviant Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Απο αμερικάνικο amazon που ψωνίζω συχνά βιβλία και το σύνολο κάθε παραγγελίας είναι 50-60Ε = 75-90$ ποτέ δεν είχα πρόβλημα μα τελωνείο και τα δέματα είναι και βαριά κάποιες φορές (περίπου 2kg).Επίσης με απλο ταχυδρομίο μπορει να μην ανοιχτουνε στο τελωνειο.. Απο courier ανοίγονται όλα !!!
mclaughlin Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Νομίζω η χρέωση γίνεται περισσότερο σε συγκεκριμένα είδη προϊόντων. Κυρίως σε είδη δευτερεύουσας σημασίας, πχ μουσικά όργανα, ηλεκτρονικά κλπ. Τρόφιμα και ρουχισμός σπάνια θα επιβαρυνθούν από τελωνείο ακόμα και για 100+ δολλάρια.
isaias1983 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Εγω πηρα μια εξατμιση για την μηχανη μου που την βρηκα σε πολυ καλη τιμη μολις 190ευρω με τα μεταφορικα.Εδω κανει 400+ Μου την εστειλαν με Usps 4-6 μερες ελεγε κ ειπα του πωλητη να γραψει επανω gift.Λετε να κολλησει στο τελωνειο η ολα ok?
mclaughlin Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2008 Ε παίζεται, αν και μπορεί να θεωρηθεί είδος ανάγκης οπότε να μην το χρεώσουν καθόλου, εφόσον έχει και την ένδειξη gift.
geosoy Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2008 Γειά σας παίδες,τυχαια διάβασα κάπου το συνγκεκριμένο τόπικ και έκανα εγγραφή μονο και μονο για να σας βοηθίσω σχετικά με τις αγορές-τελωνείο. Μπορείτε να παραγγείλετε οτι θέλετε και άφοβα απο όπου θέλετε χωρίς το φόβο του τελωνείου,και συνγκεκριμένα μέσω "ε-βαΥ" να τσεκάρετε πρώτα αν ο πωλητής εχει καλό feedback(97% θετικο και πάνω τους τελευταιους μήνες),και μετα να κάνετε την αγορά ρωτόντας πρώτα αν μπορεί να σας το στείλει με USPS express ή απλό,οχι με "UPSSS",οχι με "Fedddex" η κάποια άλλη ιδιωτική μεταφορική!!!!,αυτές οι δυο εταιρίες εχουν άδεια να εκτελωνίζουν οι ίδιες τα πακέτα εξωτερικού χωρίς να περνάνε το κρατικό τελωνείο,σου πέρνουν λεφτά για αποθήκη,λεφτα για κατι παράβολα και άλλα,και λεφτά για τον εκτελωνισμο που κάνουν αυτοί και την αμοιβή τους,δηλαδή βγαίνουν περίπου ολα μαζί γύρω στα 150-200 ευρώ,και φυσικά δεν είναι χαζοί,ανοίγουν για εκτελωνισμο σχεδόν όλα τα δέματα για να εισπράξουν περισσότερα! Με USPS(USA POSTAL SERVISE) αναγκαστικά το ΄δεμα περνάει μέσω κρατικού εκτελωνισμού(αν περάσει) και το περισσότερο που έχουν δικαίωμα να χρεώσουν είναι 19% το ΦΠΑ,και κατι αλλα 1-2% εξτρα της συνολικής αξίας,τρίχες δηλαδή. Τώρα,αν θέλετε να μην περάσει καθόλου τελωνείο η τουλάχιστων να έχετε πιθανότητες να μην περάσει,τότε να πείτε του πωλητή να βάλει σαν αξία δέματος χαμιλή τιμή,ποτέ σαν δώρο,αν οι τελώνες δουν δέμα σαν gift τότε το ανοίγουν και κάνουν τον εκτελωνισμό με βάση την αξία που εχει το συνγκεκριμένο στην Ελλάδα,και οχι οσο κάνει στην Αμερική. Αυτά αν τα θυμάστε δεν χριάζεστε τίποτα αλλο, Φιλικά Γιώργος... Υ.Γ. Και ενα τελευταίο,με USPS express mail international αν μπορεί ο πωλητής να σας στείλει έστω με εξτρα χρέωση είναι οτι καλύτερο,σε 3-5 μέρες έχετε το δέμα στα χέρια σας,αν το στείλει απλά σαν απλό priority mail τότε θα καθυστερίσει απο 1-2 εβδομάδες μεχρι ενα μήνα!
isaias1983 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπον παραθετω κ την δικια μου εμπειρια: Παραγγειλα εξατμιση για την μηχανη μου απο εναν πωλητη απο Αμερικη. Του ειπα να βαλει την ενδειξη GIFT επανω στο κουτι. Το δεμα μου ηρθε στα Χανια μετα απο 8 μερες που το ειχα παραγγειλει. Το εστειλε με USPS EXPRESS MAIL πανω στο κουτι εγραφε την αξια της εξατμισης που ηταν 236ευρω+ τα μεταφορικα που ηταν 42ευρω. Δεν πληρωσα τιποτα δασμους παρα μονο 3 ευρω κ καλα για κατι τελωνειακο.Κατι τετοιο εγραφε αλλα δεν θυμαμαι ακριβως γιατι πεταξα το χαρτι. Αυτα απο μενα!!
geosoy Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ εχω φέρει εξάτμιση αξίας 600?,ο πωλητης την δήλωσε αξίας 150?,με USPS express mail,δεν πέρασε εκτελωνισμό,ήρθε σε 4 μέρες,αλλά και να περνούσε θα πλήρωνα το 21% των 150? δηλαδή περίπου 30?,στα 600? που πλήρωσα την εξάτμιση τα 30? ειναι το 5%,γιαυτό σας λέω ο εκτελωνισμός του ταχυδρομείου σε δέμα μικρής αξίας είναι τρίχες... και να φανταστεί κανείς οτι η συνγκεκριμένη εξάτμιση εδώ στην Ελλάδα εχει 1300?;;;
kirmis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2008 Ρε παιδιά εγώ πριν κανα 2 κέρδισα μια δημοπρασία απ το ebay ενα handsfree αξίας 33ευρώ (μαζί με μεταφορικά). Το οποίο δεν το έχω λάβει ακόμα... Επικοινώνησα με αυτόν που μου το έστειλε (ο οποίος έχει πολύ καλό feedback 99,9999) και μου είπε πως το έχει στείλει κανονικά με την USPS... Προσπάθησα να επικοινωνήσω εδώ στην Ελλάδα μπας και βγάλω κάποια άκρη και μου είπαν πως εφόσον το δεμα μου δεν μου το έστειλαν “προσωπικά” δεν μπορεί να εντοπιστεί... και μπορεί να είναι οπουδήποτε... Οπότε εδω και πολύ καιρό είμαι στην αναμονή και δεν έχω ιδέα που μπορεί να είναι... Λέτε να έχει κολλήσει σε τίποτε τελωνείο? Ειδοποιητήριο πάντως δεν μου έχει έρθει ούτε απο τελωνείο, ούτε κι απο ταχυδρομίο...
geosoy Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Ρε παιδιά εγώ πριν κανα 2 κέρδισα μια δημοπρασία απ το ebay ενα handsfree αξίας 33ευρώ (μαζί με μεταφορικά). Το οποίο δεν το έχω λάβει ακόμα...Επικοινώνησα με αυτόν που μου το έστειλε (ο οποίος έχει πολύ καλό feedback 99,9999) και μου είπε πως το έχει στείλει κανονικά με την USPS... Προσπάθησα να επικοινωνήσω εδώ στην Ελλάδα μπας και βγάλω κάποια άκρη και μου είπαν πως εφόσον το δεμα μου δεν μου το έστειλαν “προσωπικά” δεν μπορεί να εντοπιστεί... και μπορεί να είναι οπουδήποτε... Οπότε εδω και πολύ καιρό είμαι στην αναμονή και δεν έχω ιδέα που μπορεί να είναι... Λέτε να έχει κολλήσει σε τίποτε τελωνείο? Ειδοποιητήριο πάντως δεν μου έχει έρθει ούτε απο τελωνείο, ούτε κι απο ταχυδρομίο... Μάλλον για ψακέ αποστολή την κόβω,ζήτα του τον αριθμό αποστολής,ειδικά το USPS δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου πει που είναι το δέμα,οπως επίσης μόνο με αυτόν τον αριθμό θα μπορέσουν να σου πούν εδω απο το ταχυδρομείο σε τι κατάσταση βρίσκεται... Αν αυτός που το εχει στείλει σου πει οτι δεν εχει αριθμό...τότε φοβάμαι οτι έπεσες σε παραπλάνιση...
adamakos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 αν εχει περασει καιρος γιατι δεν ανοιγεις ενα dispute για να ψαξει το εβαυ να δει τι γινεται και να εχεις τουλαχιστον ελπιδες να παρεις τα λεφτα σου πισω ?
flik Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μου έστειλαν απο αμερική κινητό nokia 8800 sirocco, το έστειλε με usps ems, αλλά πλήρωσα τελωνείο 40 ευρώ. Γύρω στα 345 ευρώ αν θυμάμαι καλά, και 15 ευρώ μεταφορικά, και 40 ευρώ το τελωνείο. Σε σχέση με 1000+ που το βρίσκω εδώ... Αλλά του είχα πει να γράψει gift πάνω, και μου είπε οκ. Αν είχε γράψει θα φαινόταν στο δέμα που πήρα εγώ?
kirmis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μάλλον για ψακέ αποστολή την κόβω,ζήτα του τον αριθμό αποστολής,ειδικά το USPS δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου πει που είναι το δέμα,οπως επίσης μόνο με αυτόν τον αριθμό θα μπορέσουν να σου πούν εδω απο το ταχυδρομείο σε τι κατάσταση βρίσκεται...Αν αυτός που το εχει στείλει σου πει οτι δεν εχει αριθμό...τότε φοβάμαι οτι έπεσες σε παραπλάνιση... Έχω εναν αριθμό που μου λέει και καλά την κατάσταση του δέματος μου! και το μήνυμα που μου βγάζει όταν πατάω είναι μόνο αυτό.... "The U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on July 15, 2008 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date." ...και τίποτα άλλο.... Που μπορεί να χάθηκε? Δεν πιστεύω να μην μου το έστειλαν γιατι ήταν απο διαδικτυακό μαγαζί (μέσω e-bay) Μπας και έχει κολλήσει κανα τελωνείο και μου χάθηκε το ειδοποιητήτριο???
geosoy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Οταν λέει το USPS οτι εχουν ειδοποιηθεί ηλεκτρονικά για να παραλάβουν το πακέτο,σημαίνει οτι το πακέτο δεν εχει σταλεί ακόμα,επειδή όμως μπορεί να εχει σταλεί και να τα εχει μπερδέψει το USPS,θα ηταν καλύτερα να πάρεις τηλ το κεντρικό τελωνείο εδω στην Ελλάδα και να τους δώσεις τον αριθμό έτσι ώστε να σου πούν τι γίνεται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.