Προς το περιεχόμενο

e-bay και τελωνείο...

FrankGambale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Paidia na rotiso kai ego kati.

Exo parageilei apo USA ena ilektriko skoupaki apo ekei to stilane me USPS stis 12 martiou kai moy eipan 4-6 weeks Alla akoma tipota. Otan mpeno sto site gia na do poy vriskete mou leei had left New York At 26th march.

Kai opos fantazeste akoma erxete.

Mipos hathike ti prepei na kano?

Eyxaristo

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν αγοράσεις ένα μπλουζάκι από Αμερική και συγκεκριμένα από cafepress αξίας 18ευρώ+7 τα μεταφορικά πληρώνεις τελωνείο? Κάποιος να ξέρει?

Δημοσ.
Αν αγοράσεις ένα μπλουζάκι από Αμερική και συγκεκριμένα από cafepress αξίας 18ευρώ+7 τα μεταφορικά πληρώνεις τελωνείο? Κάποιος να ξέρει?

Όχι 10000%. Είσαι OK.:mrgreen:

Δημοσ.

Thanks!!! Για να καταλάβω μόνο ηλεκτρονικές συσκευές έχουν επιπλέον χρέωση στο τελωνείο?

Δημοσ.
Paidia na rotiso kai ego kati.

Exo parageilei apo USA ena ilektriko skoupaki apo ekei to stilane me USPS stis 12 martiou kai moy eipan 4-6 weeks Alla akoma tipota. Otan mpeno sto site gia na do poy vriskete mou leei had left New York At 26th march.

Kai opos fantazeste akoma erxete.

Mipos hathike ti prepei na kano?

Eyxaristo

οταν λένε 4-6 weeks φτάνει Ελλάδα μετά απο 3 μήνες, μπορεί να κάνει και 4. μου έχει τύχει...

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλημερα παιδια

να κανω και εγω μια ερωτηση σε σχεση με το τελωνειο

ο αδερφος μου ειναι συλεκτησ αντικειμενων του 2 παγκοσμιου πολεμου.

θελει να παραγγειλει μια ξιφολογχη του 1939 υπαρχει περιπτωση να περασει απο το τελωνειο?

Δημοσ.

Απο που το αγοραζει Αμερικη, Ασια? Αμα θα το παρει απο καποια χωρα της Ευρωπης τοτε δεν εχει προβληματα με τελωνεια αλλιωσ ειναι

πολυ πιθανο να περασει μιας κ ειναι μεγαλο(μακρυ) αντικειμενο. Οταν το αγορασει πες του πωλητη να μην βαλει αποδειξη μεσα γιατι αμα την βρουν οι εκτελωνιστες θα του βαλουν τελωνειακους δεσμους . Κ επισης εκει που θα δηλωσει την αξια του δεματος να βαλει τιμη κατω απο 45$ αλλα σε περιπτωση που χαθει δεν θα αποζημιωθεις (κοινως δεν θα εχει ασφαλεια)

Τωρα για τα συλλεκτικα αντικειμενα και για τα όπλα δεν ξερω αμα υπαρχει καποια εξαιρεση στο τελωνειο -_-

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια, εχω παρει τουλαχιστον 10 πραγματα απο Αμερικη χωρις ποτε να εχω προβλημα με το τελωνιο. Παντα με τη γνωστη συνταγη 30-40$ δηλωση και GIFT αν γινεται.

Τωρα εχω παρει κατι παπουτσια απο ebay και παλι εχω συνενοηθει με τον τυπο απο το ebay να δηλωσει 30$ και gift. Τα πηρα με το "γρηγορο" ταχυδρομειο, USPS Priority = 3-5 days + tracking. Οντως στη σελιδα του tracking λεει πως 14 Μαιου 7.50 ΠΜ εχει φτασει Ελλαδα. Και εγω ακομα περιμενω....δεν καταλαβαινω τι γινεται. Εκανα υπομονη 10 μερες υποθετοντας οτι εχει κολλησει στο τελωνειο για τους γνωστους/αγνωστους λογους (ξυσιμο) αλλα πλεον εχουν περασει 2 εβδομαδες που το αντικειμενο ειναι στην ΕΛΛΑΔΑ αλλα οχι στα χερια μου και δεν εχω και καμια ενημερωση. Καταρχην νιωθω μ@λ@κ@ς που πληρωσα παραπανω λεφτα για το "γρηγορο" ταχυδρομειο, και δευτερον δε καταλαβαινω τι γινεται και πως μπορω να μαθω που εχει κολλησει! Αν θελουν να πληρωσω καποιο φορο δε θα επρεπε να εχω ειδοποιηθει? Μπορω να παω ο ιδιος στο τελωνειο και να δω τι γινεται, ή οχι?

Δημοσ.
Παιδια, εχω παρει τουλαχιστον 10 πραγματα απο Αμερικη χωρις ποτε να εχω προβλημα με το τελωνιο. Παντα με τη γνωστη συνταγη 30-40$ δηλωση και GIFT αν γινεται.

Τωρα εχω παρει κατι παπουτσια απο ebay και παλι εχω συνενοηθει με τον τυπο απο το ebay να δηλωσει 30$ και gift. Τα πηρα με το "γρηγορο" ταχυδρομειο, USPS Priority = 3-5 days + tracking. Οντως στη σελιδα του tracking λεει πως 14 Μαιου 7.50 ΠΜ εχει φτασει Ελλαδα. Και εγω ακομα περιμενω....δεν καταλαβαινω τι γινεται. Εκανα υπομονη 10 μερες υποθετοντας οτι εχει κολλησει στο τελωνειο για τους γνωστους/αγνωστους λογους (ξυσιμο) αλλα πλεον εχουν περασει 2 εβδομαδες που το αντικειμενο ειναι στην ΕΛΛΑΔΑ αλλα οχι στα χερια μου και δεν εχω και καμια ενημερωση. Καταρχην νιωθω μ@λ@κ@ς που πληρωσα παραπανω λεφτα για το "γρηγορο" ταχυδρομειο, και δευτερον δε καταλαβαινω τι γινεται και πως μπορω να μαθω που εχει κολλησει! Αν θελουν να πληρωσω καποιο φορο δε θα επρεπε να εχω ειδοποιηθει? Μπορω να παω ο ιδιος στο τελωνειο και να δω τι γινεται, ή οχι?

Επειδή παρέλαβα την περασμένη εβδομάδα παπούτσια με το priority(6-10 μέρες)....δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Στο πορτα-πορτα το tracking τι λέει?

Δημοσ.

Παιδες το Gift δεν ειναι πανακεια...Γιατι το λεω αυτο?Γιατι τα τζιμανια στο τελωνειο ΑΝΟΙΓΟΥΝ τα δεματα και βλεπουν τι εχει μεσα..Εαν κρινουν οτι ειναι αξιας τοτε ζητανε την αποδειξη της αγορας ή τουλαχιστον την τιμη του αντικειμενου...

Το επαθα προσφατα με ενα iphone.GIft συσκευασια αλλα ελα που τάνοιξαν και ειδαν περι τινος προκειται...Δεν ειχε αποδειξη μεσα ουτε αναγραφη τιμης.Το κρατησαν λοιπον στο τελωνειο μεχρι να τους στειλω την αποδειξη και να μου ραψουν το κουστουμι.

Δημοσ.

Εννοειται οτι το gift δεν ειναι πανακεια...ενταξει αμα δουν κανα αυτοκινητο και λεει gift δε σημαινει και τιποτα :P Παντως τα παπουτσια κανανε 99 δολαρια, δεν ειναι και τιποτα ιδιαιτερα ακριβο, και εχω ξαναπαρει και εγω παπουτσια και ηρθαν ταχυτατα, αυτη τη φορα δε ξερω τι εγινε.

Το USPS tracking εχει μεινει στο :

Status: Arrived Abroad

Your item arrived in GREECE at 7:50 AM on May 14, 2008. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.

Και πλεον δε φανταζομαι να ξανα-ανανεωθει αφου το κομματι τους τελειωσε φτανοντας το αντικειμενο στην Ελλαδα, ετσι δεν ειναι? Θα επρεπε να μου γραψει και οταν εκτελωνιστει και οταν φτασει στο ταχυδρομειο πχ?

Δημοσ.
Εννοειται οτι το gift δεν ειναι πανακεια...ενταξει αμα δουν κανα αυτοκινητο και λεει gift δε σημαινει και τιποτα :P Παντως τα παπουτσια κανανε 99 δολαρια, δεν ειναι και τιποτα ιδιαιτερα ακριβο, και εχω ξαναπαρει και εγω παπουτσια και ηρθαν ταχυτατα, αυτη τη φορα δε ξερω τι εγινε.

Το USPS tracking εχει μεινει στο :

Status: Arrived Abroad

Your item arrived in GREECE at 7:50 AM on May 14, 2008. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.

Και πλεον δε φανταζομαι να ξανα-ανανεωθει αφου το κομματι τους τελειωσε φτανοντας το αντικειμενο στην Ελλαδα, ετσι δεν ειναι? Θα επρεπε να μου γραψει και οταν εκτελωνιστει και οταν φτασει στο ταχυδρομειο πχ?

Το οτι ειναι απο τις 14 Μαη στο τελωνειο ακομα, ειναι πολυ περιεργο εως αδικαιολογητο. Ελπιζω να μην αρχισαν να κανουν ελεγχους αυθεντικοτητας προιοντων, κατι που γινεται σε καποιες χωρες της ΕΕ, και οταν βρισκουν προιοντα φιρμες αλλα μαιμουδες τα κατασχουν. Παντως κι εγω περιμενω καποια πραγματα απο ΗΠΑ και ενω αλλες φορες ερχονταν σε 5-7 ημερες εχουν περασει 16 και ακομα τιποτα. Ισως επειδη οι αγορες απο ebay κανουν ζημια στη τοπικη αγορα, καποιοι να εχουν αρχισει τις πιεσεις για εντατικους ελεγχους

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι περα απο το οτι ειναι περιεργο που ειναι προφανες, εγω μπορω να κανω τιποτα για να μαθω τι γινεται? Μπορω να παρω καποιο τηλεφωνο στο τελωνειο, ή να παω αποκει?

Δημοσ.

Τελικα σημερα πηγα στο ταχυδρομειο για αλλο θεμα και ρωτησα περι του πακετου με τα παπουτσια, και το βρηκαν εκει. Υποτιθεται ειχε ερτθει χτες, και αυριο θα στελνοταν ειδοποιηση σπιτι...

Οποτε τελος καλο, ωστοσο ακομα αναρωτιεμαι τι εκανε 15 μερες στην Ελλαδα το πακετο, και τι νοημα ειχαν τελικα το γρηγορο priority mail που πληρωσα....anyway δε το πολυψαχνω αφου τα εχω στα χερια μου, αλλα αλλη φορα δε ξερω αν θα ξαναπληρωσω γρηγορα μεταφορικα στο ebay.

Δημοσ.

Αυτό που λες δεν είναι και πολύ νορμάλ.Παίρνω δέματα από Αμερική σχεδόν κάθε βδομάδα και δεν έχω αντιμετοπίσει ποτέ αυτό το πρόβλημα.Σίγουρα βρίσκεται στο τελωνείο.Το ξέρεις ότι το τελωνείο θα σε χρεώσει και extra χρήματα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...