Προς το περιεχόμενο

e-bay και τελωνείο...

FrankGambale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αριθμό αποστολής έχει να σου δώσει; Άσχετα εάν είναι express, θα περιμένεις το λιγότερο μια εβδομάδα + τον χρόνο από το κέντρο διαλογής σου (προσωπικό δράμα). Με τον αριθμό αποστολής, μπορείς να το παρακολουθείς και από την σελίδα των ΕΛΤΑ..

Δημοσ.
Αριθμό αποστολής έχει να σου δώσει; Άσχετα εάν είναι express, θα περιμένεις το λιγότερο μια εβδομάδα + τον χρόνο από το κέντρο διαλογής σου (προσωπικό δράμα). Με τον αριθμό αποστολής, μπορείς να το παρακολουθείς και από την σελίδα των ΕΛΤΑ..

Ναι, μου δωσε. Τι τραβηξες, αν επιτρεπεται? Ελλαδα ποσες μερες θελει να ρθει? Σε περιπτωση εκτελωνισμου, ποσα θα πληρωσω κ τι πιθανοτητες εχω να γλιτωσω? Μιλαμε εχω χασει τον υπνο μου

Δημοσ.

Κοιτα φιλος...μην χανεις τον υπνο σου...πεσε για υπνο.στην χειροτερη να πλρωσεις 23% ΦΠΑ και 2-3% εξοδα εκτελωνισμου.Στην περιπτωση σου αν δεν ειναι δηλωμενο ως 45$ η gift τοτε το πολυ πολυ να παρουν εναν καταλογο να δουν οτι κανει 150€ και να πληρωσεις περιπου 38 € τελωνειο...αυτα

Δημοσ.
Κοιτα φιλος...μην χανεις τον υπνο σου...πεσε για υπνο.στην χειροτερη να πλρωσεις 23% ΦΠΑ και 2-3% εξοδα εκτελωνισμου.Στην περιπτωση σου αν δεν ειναι δηλωμενο ως 45$ η gift τοτε το πολυ πολυ να παρουν εναν καταλογο να δουν οτι κανει 150€ και να πληρωσεις περιπου 38 € τελωνειο...αυτα

μα, ειναι κ τα 2, δωρο κ αξια 37 ευρω περιπου. Το πακετο ειναι δν ειναι 2 κιλα. Απλα τα χρηματα τα μαζευα με δυσκολια κ δε μπορω να πληρωνω παραπανω στο τελωνειο κ στην τελικη 45 δολλαρια εδωσα για να ναι εδω σε μια εβδομαδα. Συν του οτι ελλαδα κανει 260 κ το πηρα για να το χω πιο γρηγορα επειδη δε κυκλοφορησε ακομα

Τελος παντων, φιλε μου ευχαριστω πολυ :)

Δημοσ.

Μωρε εσυ μπορει να εβαλλες οτι κανει -100€. Ο τελωνειακος δεν ειναι χαζος ομως....αλλα και χαζος να ειναι ολα τα προιονμτα υποκεινται σε ΦΠΑ αντος ΕΕ που ειναι και η ελλαδα....στην κριση του ειναι....αλλα συνηθως τα αφηνουνε τα περισσοτερα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλησπερα. αγορασα iphone 4 απο usa στις 10/10 και 1 μηνα μετα,ακομα το περιμενω. επικοινωνησα με τον πωλητη ο οποιος μου ειπε πως το δηλωσε iphone 4 και τιμη 600$ και οτι δεν θα εγραφε gift ή μικροτερη αξια ετσι ωστε να ειμαι καλυμενος σε περιπτωση που δεν το παραλαβω. Ξερει καποιος τι ενεργειες μπορω να κανω?

Δημοσ.
καλησπερα. αγορασα iphone 4 απο usa στις 10/10 και 1 μηνα μετα,ακομα το περιμενω. επικοινωνησα με τον πωλητη ο οποιος μου ειπε πως το δηλωσε iphone 4 και τιμη 600$ και οτι δεν θα εγραφε gift ή μικροτερη αξια ετσι ωστε να ειμαι καλυμενος σε περιπτωση που δεν το παραλαβω. Ξερει καποιος τι ενεργειες μπορω να κανω?

Ανοίγεις dispute στο paypal περιγραφοντας το περιστατικό. Αν δεις ότι περνάει κι άλλος καιρός και δεν λαμβάνεις το αντικείμενο κάνεις escalate dispute ζητώντας τα χρήματά σου πίσω επειδή πλήρωσες και δεν έλαβες τίποτα. Εξετάζεται η περίπτωσή σου και κατά πάσα πιθανότητα σου επιστρέφεται το ποσό.

Δημοσ.
Ανοίγεις dispute στο paypal περιγραφοντας το περιστατικό. Αν δεις ότι περνάει κι άλλος καιρός και δεν λαμβάνεις το αντικείμενο κάνεις escalate dispute ζητώντας τα χρήματά σου πίσω επειδή πλήρωσες και δεν έλαβες τίποτα. Εξετάζεται η περίπτωσή σου και κατά πάσα πιθανότητα σου επιστρέφεται το ποσό.

Τι χρονικο περιθωριο εχω για να κανω dispute? Σε ευχαριστω για την πληροφορια..

---------- Προσθήκη στις 18:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:00 ----------

Τι χρονικο περιθωριο εχω για να κανω dispute? Σε ευχαριστω για την πληροφορια..

οκ! το βρηκα. αναφερει 45 ημερολογιακες ημερες απο την ημερα αγορας. Ελπιζω να εχω καποιο νεο απο το ταχυδρομειο απο εβδομαδα...αλλιως dispute και βλεπουμε.

Δημοσ.

Να ρισκάρω να αγοράσω κατευθείαν από ΗΠΑ ένα ζακετάκι με αξία περίπου $130; Ή να το στείλω σε parcel forwarding service ώστε να μπορέσω να συμπληρώσω εγώ τη φόρμα για το τελωνείο; Ο πωλητής είναι ανένδοτος, δεν δέχεται να κατεβάσει την αξία στη φόρμα που θα συμπληρώσει!

:-(

@parismac

Dispute ανοίγεις πάντα προς το τέλος της προθεσμίας και αφού φυσικά έχεις έρθει σε επαφή με τον πωλητή.

Τον τελευταίο καιρό έτρεξα δύο φορές τη διαδικασία. Μία για ένα μαγαζί από UK που δε μου έστειλε ποτέ τις μπαταρίες που πλήρωσα (περίπου 50£ σε αξία) και άλλη μία για έναν ιδιώτη από Ισλανδία που αγόρασα ένα router και δε το πήρα ποτέ. Δικαιώθηκα και τις δύο σαφώς και πήρα πίσω τα χρήματά μου.

Δημοσ.

thanks! αυτο θα κανω. θα περιμενω και αυτην την εβδομαδα που εχω περιθωριο και αν δεν εχω καποια ειδοποιηση θα ξεκινησω dispute.

---------- Προσθήκη στις 01:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:43 ----------

Να ρισκάρω να αγοράσω κατευθείαν από ΗΠΑ ένα ζακετάκι με αξία περίπου $130; Ή να το στείλω σε parcel forwarding service ώστε να μπορέσω να συμπληρώσω εγώ τη φόρμα για το τελωνείο; Ο πωλητής είναι ανένδοτος, δεν δέχεται να κατεβάσει την αξία στη φόρμα που θα συμπληρώσει!

:-(

@parismac

Dispute ανοίγεις πάντα προς το τέλος της προθεσμίας και αφού φυσικά έχεις έρθει σε επαφή με τον πωλητή.

Τον τελευταίο καιρό έτρεξα δύο φορές τη διαδικασία. Μία για ένα μαγαζί από UK που δε μου έστειλε ποτέ τις μπαταρίες που πλήρωσα (περίπου 50£ σε αξία) και άλλη μία για έναν ιδιώτη από Ισλανδία που αγόρασα ένα router και δε το πήρα ποτέ. Δικαιώθηκα και τις δύο σαφώς και πήρα πίσω τα χρήματά μου.

οσο για την ζακετα που αναφερεις, δεν πιστευω να εχεις προβλημα. Εχω αγορασει αρκετα ρουχα και δεν ειχα ποτε το παραμικρο προβλημα, αλλα μην σε παρω στον λαιμο μου.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχει πάρει κανείς ρολόι απο ebay?Ο τύπος που έχω βρεί είνα έμπιστος με πολλές πωλήσεις(100.000+)και παρέχει και ένα χρόνο εργοστασιακή εγγύηση!Γενικά δέν τίθεται θέμα γνησιότητας από όσο το έψαξα,άλλο με ανησυχεί!

Μίλησα λοιπόν μαζί του και μου είπε ότι τα προιόντα τα μαρκάρει ως gift!

Yπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο για ένα ρολόι με αξία 104$+13$μεταφορικά=88.0024 EUR ??

Γιατί μου είπε ότι δέν μπορεί να ξέρει τί ακριβώς ισχύει για Ελλάδα!

αναλυτικά γράφει ότι δηλώνει το δέμα ως:gift and a low value on the customs form

συμπλήρωσε επίσης ότι :greek controls the taxes-not me

no matter what i mark-they may say it is not true-and charge anyway-i can not guarantee anything on taxes

USPS First Class Mail International θα το στείλει αλλά το φοβάμαι και πάλι

Τί λέτε?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

παιδια γεια σας.

θ ηθελα τη βοηθεια σας.θελω να παραγγειλω μια εξατμιση για την μηχανη μ απο αμερικη μεσο e-bay.

η τιμη τις εξατμισης ειναι 526$ + 64$ εξοδα αποστολης.

θα τι παραγγειλω με pay pal.

ποσο τελωνειο θα πληρωσω?

τη ενεργειες πρεπει να κανω για να μην με κοψουν το ποπο??????????

παρακαλω να με βοηθησετε αν μπορειτε.ευχαριστω πολυ.

τι να κανω ρε παιδες..

1 να παρω τηλεφωνο το μαγαζατορα κ να τον πω να το στηλει συστιμενο σε μενα?

2 να το στηλει με usps για να μην πληρωσω τελωνειο?

αληθεια δεν ξερω κα θα ηθελα να με βοηθεισετε...

η εξατμιση δεν υπαρχει στην ευρωπη για να την παραγγειλω απο εκει...

περιμενω νεα σας... ευχαριστω εκ τον προτερον..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...