Προς το περιεχόμενο

e-bay και τελωνείο...

FrankGambale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Ναι είναι λίγο ακριβό αλλά το βρήκα από εδώ πιο φθηνά (97$ Σύνολο). Αν είναι μόνο 6€ ο εκτελωνισμός συμφέρει... αλλά θα έρθει από Hong Kong όχι από USA ίσως να διαφέρουν οι τιμές εκτελωνισμού. :rolleyes: Αν το Αγοράσω από Ελλάδα θα μου στοιχίσει 110€ (143$) και αν το αγοράσω από Hong Kong 98$ (75€). Είναι 35€ διαφορά. Λέτε να μου στοιχίσει περισσότερα από 35€ (45$) ο εκτελωνισμός; :fear:

Ίσως καλύτερα θα ήταν να το αγοράσω από εδώ...;

Προσωπικά, για τέτοια διαφορά, δεν θα το διακινδύνευα, θα το αγόραζα από εδώ.

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Προσωπικά, για τέτοια διαφορά, δεν θα το διακινδύνευα, θα το αγόραζα από εδώ.

Από εδώ θα το αγοράσω τελικά.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.:-D

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα

έφερε απ το hong kong ένα xperia 350€

Όλα καλά μέχρι εδώ

όταν μου ήρθε το χαρτί απο ελτα όμως... #!41413#

πέρασε απο τελωνείο και μου χρεώνουν τελωνείο 300€!!!!

υπάρχει καμια εναλλακτική;;;

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω την πώληση μιας πληθώρας αντικειμένων σε μορφή λίστας σαν μαγαζί. Είδα ότι έχει ένα κόστος μέχρι 5 λίρες στο πιο ακριβό αντικείμενο και μετά διάβασα για ένα 8,25% συνολικής αξίας ότι κρατάει το ebay ή κάτι τέτοιο. Ωστόσο δεν ξέρω σε ποιο ebay να απευθυνθώ. Στη συνέχεια θα χρειαστώ κάρτα, λογαριασμό τραπέζης για να γίνουν οι συναλλαγές. Θα εκτιμούσα πολύ να μου δώσετε μία βοήθεια! Επικοινωνήστε στο [email protected] η στείλτε μου σε μήνυμά.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα/Καλησπέρα παιδιά!Παρακαλώ όποιος μπορει να με βοηθήσει.Σκέφτομαι να παραγγείλω μια καφετιέρα απο το ebay αξίας 200 ευρώ+10 μεταφορικά απο Γαλλία.Έχει βάρος 9 με 10 κιλά.Αν γνωρίζει κάποιος να μου πει αν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει απο τελωνείο.Ρωτώ απ την άποψη οτι το προιόν έρχεται απο Ε.Ε. μεν, είναι πολύ βαρύ δε.Αν όχι ξέρετε αν θα πληρώσω κάτι άλλο?

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλημέρα/Καλησπέρα παιδιά!Παρακαλώ όποιος μπορει να με βοηθήσει.Σκέφτομαι να παραγγείλω μια καφετιέρα απο το ebay αξίας 200 ευρώ+10 μεταφορικά απο Γαλλία.Έχει βάρος 9 με 10 κιλά.Αν γνωρίζει κάποιος να μου πει αν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει απο τελωνείο.Ρωτώ απ την άποψη οτι το προιόν έρχεται απο Ε.Ε. μεν, είναι πολύ βαρύ δε.Αν όχι ξέρετε αν θα πληρώσω κάτι άλλο?

Εφ' όσον έρχεται από χώρα της Ε.Ε., δεν τίθεται θέμα τελωνείου, ανεξαρτήτως βάρους - μεγέθους κλπ.

Το μόνο που θα πληρώσεις είναι τα μεταφορικά και (φυσικά) το τίμημα της πώλησης.

• Super Moderators
Δημοσ.
εκτός ΕΕ περνάνε όλα τελωνείο έτσι;

Θεωρητικά ναι. Πρακτικά, ανάλογα το μέγεθος του πακέτου, τα κέφια των τελωνειακών και το τι γράφει έξω από το πακέτο ο αποστολέας.

;)

Δημοσ.

Γεια σας. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα laptop από την Αμερική το οποίο κοστίζει 1250 euros και φυσικά δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά. Έχω βρει κάπιον να το πάρει από εκεί για μένα και να μου το στείλει εδώ καθόσον η εταιρεία δεν στέλνει στο εξωτερικό. Θα ήθελα να ρωτήσω πως να του πω να μου το στείλει και πόσο περίπου θα μου κοστίσει ο εκτελωνισμός του? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για την απάντηση σας.

Δημοσ.

Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω αν και εχει ερωτηθει πολλες φορες . Ποιο ειναι το ανωτερο ποσο που μπορει να κρατησει το τελωνειο? Υπαρχει καποιο στανταρ ποσο ? Ενα ρολοϊ εχω παραγγειλει απο Αμερικη 150EURO , ποσο μπορει να πληρωσω τελωνειο? Ευχαριστω

Δημοσ.

χονδρικά υπολογίστε τελωνείο 25-40%. Φροντίστε μόνο να κάνετε εσείς τον εκτελωνισμό και να μην τον κάνει κάποιος εκτελωνιστής για σας, γιατί έτσι η τιμή θ' ανέβει πολύ. Και τα δύο δέματα θα σταματήσουν, πάντως.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω αν και εχει ερωτηθει πολλες φορες . Ποιο ειναι το ανωτερο ποσο που μπορει να κρατησει το τελωνειο? Υπαρχει καποιο στανταρ ποσο ?

Γεια χαρα. Θα ηθελα να μαθω κι εγω πιο ειναι το ποσο που δεν κινδυνευει να εκτελωνιστει απο USA. Θυμαμαι πριν 2-3 χρονια ητανε στα 100 ευρω. Αλλα διαβασα λιγο πιο πανω οτι ενας για 50$ πληρωσε 3ευρω. Ευχαριστω

Δημοσ.

Έχω και εγώ μια απορία... Κάνω συχνά αγορές απο ebay και γνωρίζω ότι εκτός ΕΕ μέχρι 40 ευρώ τιμή δεν έχει επιπλέον έξοδα προς το τελωνείο. Έχω κάνει αρκετές αγορές και δεν είχα πρόβλημα εκτός από 2 φορές... Αγόρασα τον μάιο από κίνα μια δερμάτινη θήκη για το κινητό η οποία δεν έφτασε ποτέ... Μετά από επικοινωνία με τον πωλητή μου την ξανάστειλε και πάλι δεν έφτασε... Η τιμή της ήταν 5-6 ευρώ με τα έξοδα αποστολής οπότε δεν ασχολήθηκα περαιτέρω.

Στις 5 Αυγούστου αγόρασα από Hong Kong full housing για το κινητό γύρω στα 20-25 ευρώ με την αποστολή και πάλι δεν ήρθε τίποτε και είναι σχεδόν 2 μήνες. Σε επικοινωνία μου με τον πωλητή είπε ότι θα μου το ξαναστείλει αλλά φοβάμαι ότι πάλι δεν θα έρθει. Το φοβερό είναι ότι ο πωλητής μου δίνει κωδικό αποστολής και μπαίνω στο ίντερνετ στη σελίδα του ταχυδρομείου του Hong kong και λέει ότι πράγματι το δέμα αποστάληκε στις 7 του Αυγούστου... Μπορεί να έχει σταματήσει στο τελωνείο και δεν έρχεται ή μάλλον χάθηκε; Απ όσο γνωρίζω για τόσο μικρό ποσό δεν τίθεται θέμα τελωνείου. Τί άλλο μπορεί να έγινε; Έχει κάποιος καμιά ιδέα; Μπορώ πχ να παρακολουθήσω την κατάσταση της αποστολής και αφού το δέμα έφυγε από το ταχυδρομείο του Hong Kong; Δε μιλάμε για κανένα σημαντικό ποσό σε λεφτά αλλά αφου τα έδωσα που τα έδωσα γιατί να μην πάρω αυτό που πλήρωσα;

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...