MasterX Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Πήρα ένα MUSTEK UPS πριν 2 μήνες. Είχα ακούσει τότε από κάποιον γνωστό μου ότι είχε παρατηρήσει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος από τότε που αγόρασε UPS. Οπότε σκέφτηκε να το σβήνει, όταν δεν δουλεύει το PC του. Αυτή τη λογική ακολούθησα και γω από τότε. Είναι αυτός ο σωστός τρόπος χρήσης του UPS; Ή μήπως δεν είναι καλό για την μπαταρία; Όταν το έχω σβηστό φορτίζει τη μπαταρία; Αλλιώς αν το έχω συνέχεια ανοιχτό καταναλώνει συνέχεια το maximum φορτίο που μπορεί να σηκώσει, π.χ. 480W; Έχω παρατηρήσει τα εξής: Μια νύχτα που είχε δυνατή καταιγίδα, ενώ κοιμόμουν έχω την εντώπωση ότι το ακουσα 2 φορές να σφυρίζει, σαν να έγινε διακοπή ρεύματος (το PC πάντως δεν το είχα σε λειτουργία). Επίσης, χτες που έλειπα διήμερο και είχα βγάλει το πολύμπριζο (από το οποίο παίρνει ρεύμα και το UPS) από την μπρίζα, όταν μετα προσπάθησα να ανάψω το PC δεν αναβε κανονικά, έκανε εκκίνηση αλλά δεν προχωρούσε και άνοιξε και το μόνιτορ. Μπορεί να ήταν κάποιο άλλο πρόβλημα και έτυχε συμπτωματικά πάντως. Ας μας πει όποιος γνωρίζει πως είναι η σωστή χρήση για τα UPS...
STEVEtheGREEK Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Φιλτατε μιας κι έχω κανα 2 χρονια ένα ups greenwave συγκεκριμένα έχω να σου πώ οτι είναι μέγα σφάλμα να το αφήνεις ,πως να το πω,ΑΓΥΜΝΑΣΤΟ το UPS σου. Κατανάλωση δεν έχει σημαντική εφόσον ειναι όλα κλειστά και η/οι μπαταρια/ες του σε πλήρη φόρτιση.Απλά κάνει μια συντήρηση που και που όταν "διαγνώσει" χαμηλά επίπεδα ισχύος. Αντίθετα αποτελέσματα θα επιφέρει η όποια αχρηστία του παρά μακροζωία στους συσσωρευτές του. Καλό μάλιστα λένε και μερικοί είναι να το τεστάρεις που και που σε πραγματικές συνθήκες (παράδειγμα κλείσε το διακοπτάκι από το πολύμπριζο ενώ το pc ειναι idle) για να δεις εάν και πόσο σου κρατάει εν ζωή το όλο σύστημά σου. Φυσικά εάν διαπιστώσεις οτι η διάρκεια on-battery όλο και λιγοστεύει τότε ξέρεις οτι η αντικατάσταση των στοιχείων είναι κοντά <<<<Επίσης, χτες που έλειπα διήμερο και είχα βγάλει το πολύμπριζο (από το οποίο παίρνει ρεύμα και το UPS) από την μπρίζα, όταν μετα προσπάθησα να ανάψω το PC δεν αναβε κανονικά, έκανε εκκίνηση αλλά δεν προχωρούσε και άνοιξε και το μόνιτορ. Μπορεί να ήταν κάποιο άλλο πρόβλημα και έτυχε συμπτωματικά πάντως.>>>> ΓΙΝΕ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΣΑΦΗΣ ,δυσκολεύομαι να καταλάβω.πήγες αμέσως και άνοιξες το pc ενώ ήταν αφόρτιστο το ups για καναδυό μέρες? Ελπίζω κάπως να έδωσα μια εικόνα
MasterX Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Eίχα το UPS εντελως αποσυνδεμένο από το ρεύμα, για 2 μέρες.. Που σημαίνει ότι ίσως αποφορτίστηκε η μπαταρία??? (ας μας πει και κάποιος που ξέρει καλύτερα σχετικά με τα ηλεκτρολογικά τι κάνει με την μπαταρία του το UPS όταν είναι σβηστό και στο ρεύμα, αλλά και όταν είναι εκτός ρεύματος) Όταν επέστρεψα, ανοίγω το UPS και πάω να νοίξω και το PC. Και ενω το μόνιτορ άνοιξε αλλά δεν έπερνε σήμα, το PC ανοιξε αλλά δεν έκανε boot.. (αν και τώρα έχω μια αμφιβολία. ίσως να μην άνοιξε καθόλου και να μην θυμάμαι καλά).
DIMERR Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 EIxa kanei ena paromoio thema kapote: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=116238 apo tote to exw sinexeia anixto to ups kai den exei kanena provlima
MasterX Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Το διάβασα αλλά πάλι δεν έβγαλα συμπέρασμα.. Ίσως κάποιος φίλος που είναι ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα να ξέρει να μας πει πιο σίγουρα...
STEVEtheGREEK Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 λοιπόν για να μην μπερδευόμαστε ας κάνω ένα συλλογισμό και αν κάνω λάθος ας με διορθώσετε. Φεύγεις για 2μερο με το πολύμπριζο εκτός πρίζας τοίχου. Υποθέτω ότι το διακόπτη του PSU σου όμως δεν τον έχεις κλείσει,είτε γιατί ορισμένα δεν έχουν είτε γιατί δε το σκέφτηκες. Αρα έχεις ένα ups με διαρκή τάση προς εκφόρτηση (λόγω εσωτερικών αντιστάσεων των στοιχείων) και έναν καταναλωτή (βλ.υπολογιστής) με διαρκή τάση για κατανάλωση! ΟΧΙ όχι με το που τον κλείνεις από το power off ,δε σημαίνει με τιποτα οτι εσωτερικά δεν δουλεύει,stand by η μητρική και το ίδιο το swiched τροφοδοτικό. Συμπέρασμα,μετά από 2μέρες που μόνο του ζητούσες ενέργεια του ups σου,αλλά δεν του την αναπλήρωνες το καημένο αποφορτίστηκε κατα ένα μεγάλο μέρος και δεν χρειάστηκε παρά η ελάχιστη πλέον αύξηση κατανάλωσης ,όταν έθεσες το pc σε λειτουργία για να "πέσει" εντελώς.Πλην όμως διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις ώς πρόσ τις ρυθμισεις σου,γιατί τη στιγμή που το έβαλες να δουλέψει το PC υποθέτω οτι είχες επαναφέρει έστω και λ'ιγα λεπτά το πολύπριζο στη θέση του και άρα το όλο σύστημα έπρεπε να είναι υπο τάση δικτυου ΔΕΗ κι όχι μπαταρίας UPS.Και άρα λογικά δεν έπρεπε να ζωριστεί το UPS παρά μόνο να δέχεται την φόρτισή του ενώ παράλληλα ,by-pass να δίνεται και ρεύμα στο Pc.... καμμιά ιδέα κανείς? το UPS τι προδιαγραφών είπαμε οτι είναι?
MasterX Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 το σύστημά μου... - UPS MUSTEK PowerMust 800 USB - AMD ATHLON 64 3000+ VENICE SOCKET 939 BOX - MSI K8N Neo4 Platinum - GEIL GE1GB3200BHDC VALUE RAM 1024MB PC3200 400MHz DUAL CHANNEL KIT - LEADTEK WINFAST PX6600 GT TDH Extreme - 2x SEAGATE BARRACUDA ST3200826AS 200GB 8MB 7200rpm SATA (σε RAID0 stripping) - PLEXTOR DVD PX-130A 16X50 ATAPI BULK BLACK - NEC DVD+/-R/RW ND-3540Α 16X BLACK - HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK - ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER - MICROCOM INPORT HOME /M PCI V.92 56K BULK - CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIGY - SONY TRINITRON G220 17'' CRT - HP DESKJET 920 PRINTER (σπάνια τον ανοίγω) Επίσης ο ήχος βγαίνει σε ένα ενισχυτή Pioneer A/V VSX-D511 (5x100 watts) και ηχεία Roister HT 2000 5.1 (6x80 watts). Αυτά όμως συνδέονται πάνω στο πολύμπριζο APC Surge Arrest που έχω, όπως και ο εκτυπωτης. Το UPS επίσης πάνω στο πολύμπριζο APC Surge Arrest. Και τελικά το πολύμπριζο APC Surge Arrest είναι και το μόνο που πάει στο μπρίζα του τοίχου. Το διακόπτη του PSU δεν τον είχα κλείσει με τη λογική ότι αφού σβήνω το UPS δεν παίρνει καθόλου ρεύμα το PC, δηλαδή δεν είναι stand by πλεον γιατί εν παίρνει καθόλου ρεύμα...
MasterX Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 επίσης ξέρει κανείς τι είναι ένας ήχος που κάνει το Ups σε ανύποπτες στιγμές (κάτι σαν διακόπτης, ή κάπως έτσι); Δεν βλέπω πάντως κάτι στα φωτιστικά του δωματίου όταν το κάνει αυτό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.