Προς το περιεχόμενο

windows Vista kai Laptops

Fuel7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Erothsh!

1on)Kserei kaneis pote telika tha vgoun ta Nea Windows Vista?

2on)Ta Vista tha einai symvata me ta Laptops paragoghs 1/1/2005 kai meta h tha prepei na soutaroume idh iparxon ta laptop mas kai na paroume kainouria kai malista 64bita?

Δημοσ.

To θεμα ειναι αν οι κατασκευαστες του laptop σου θα παρεχουν υποστηριξη με Vista drivers και κατα δευτερο λογο αν θα ειναι δυνατο απο αποψη hardware να τα τρεξεις.

Ενας Laptop του 2005 κατα πασα πιθανοτητα θα μπορει να τρεξει τα vista... το θεμα ειναι εαν θα μπορει να τα τρεξει με full δυνατοτητες (χλωμο για τα περισσοτερα laptops)

Σε γενικες γραμμες τα laptops καλο ειναι κατα την διαρκεια της ζωης τους να τρεχουνε το λειτουργικο για το οποιο σχεδιαστηκαν.

Τα Vista απο οσο γνωριζω θα γινουν Release To Manufacturers το καλοκαιρι... αρα και πιθανα το καλοκαιρι να τα δουμε leaked στα γνωστα "μαγαζια".

Δημοσ.

Βοήθα με σε παρακαλώ. Θα πετάξεις το λαπτοπ σου που τρέχει μια χαρά με τα ΧΡ και θα δώσεις 1000 Ευρώ (τουλάχιστον) για να πάρεις κάποιο που θα τρέχει τα Vista;

Πρέπει να είμαι εντελώς βλάκας γιατί δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική...

Δημοσ.

κανείς, μα κανείς δε σε υποχρεώνει να τρέξεις τα vista! Άσχημα είσαι με τα xp? Έτσι και αλλιώς θα βγουν τα vista, όλοι θα τα δοκιμάσουν και θα το κάνουν, μόνιμο λειτουργικό μετά το sp1!

Δημοσ.

Απο τα λιγα που εχω διαβασει...

τα Βιστα θα εχουν 5-6 νέες λειτουργίες, βελτιώσεις σε ταχύτητα και μπαλωματα ασφαλειας εναντι των XP.

Αυτη ειναι η ουσία, η λειτουργικότητα. αυτα θα τρεχουν ανετα σε οποιο μηχανημα δέχεται άνετα και τα win2000, win xp, win 2003.

Μετά ειναι το εμφανισιακό θεμα. θα εχουν 3 mode για το user interface:

- Classic, no themes (οπως τα win2000 )

- Themes, τυπου luna (σαν τα XP),

και το νεο...

- Aero. διαφάνειες, ψευδο 3D, και άλλα εφετζήδικα. Η σημαντικότερη υποσχεση της ms ειναι οτι ολα αυτα τα εφφέ θα εκμεταλεύονται τις 3D καρτες γραφικών (που μεχρι τωρα καθονται και ξυνονται στο 2D desktop), και δεν θα ζητάνε απασχόληση του επεξεργαστή καθε φορά που κανουμε maximize, minimize, και τετοια ευτελή. Το αν θα την εκπληρώσει την υπόσχεση, μονο με τη final version θα το δούμε.

Δεν ειναι θεμα ΝΕΟΥ Hardware, αλλα να βγαλουν Windows Vista Display Driver Model Drivers για τις υπάρχουσες κάρτες.

Δεν μπορεί τα βιστα να ειναι πιο βαριά απο παιχνιδια που εχουμε δεί ακομα και 3 χρόνια πριν.

"At this point, the nVidia FX family and up, and ATI Radeon 9500 and up are supported."

Το Συμπερασμα μου: εκτός απο το Aero, σε ολα τα άλλα ενα συστημα που σηκωνει άνετα XP δεν εχει να φοβηθεί τιποτα.

Οι απαιτησεις aero, ειναι θεμα vga, και μαλλον ουτε η ιδια η Ms δεν ξερει τι της γινεται.

ακομα κι αν δεν σηκωνει to Aero, δεν σημαινει οτι το λειτουργικό θα αρνηθεί να συνεχίσει εγκατασταση. Απλά θα αρκεστείς στα αλλα 2 ui: classic, kai Luna type.

και η πρόβλεψή μου: ειτε το σηκώνει το Αερο, ειτε οχι η vga μου, εγω και αρκετοί ακόμα, θα το χρησιμοποιήσουμε 2 βδομάδες, και θα γυρίσουμε στο clean, fast n' mean Classic.

δεν ειναι απαραιτητος 64bit cpu. θα εχει και 32μπιτη εκδοση.

περισσοτερα εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Vista

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Βοήθα με σε παρακαλώ. Θα πετάξεις το λαπτοπ σου που τρέχει μια χαρά με τα ΧΡ και θα δώσεις 1000 Ευρώ (τουλάχιστον) για να πάρεις κάποιο που θα τρέχει τα Vista;

Πρέπει να είμαι εντελώς βλάκας γιατί δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική...

Καλησπέρα.Έτυχε να δω αυτό το topic για τα vista και είπα να πω κι εγώ τη γνώμη μου καθώς τα έχω δουλέψει.Ούτε να το σκέφτεσαι να κάνεις κάτι τέτοιο.Εξάλλου τα vista δεν είναι και τίποτα σπουδαίο...Εγώ έβαλα πέρσι το Δεκέμβριο την version 5231 ή πιο απλά την beta 2 των vista και μου έκανε ένα σωρό προβλήματα.Και μη μου πείτε πώς τα βρήκα τώρα,γιατί θα σας πω μια λέξη:torrents.

Βασικό πρόβλημα το ότι δεν αναγνώριζαν εξωτερικούς δίσκους.Ή για την ακρίβεια τον έβλεπε το δίσκο αλλά δεν μπορούσες να δεις τίποτα από τα αρχεία του.Επίσης συνέχεια κόλλαγε ο windows explorer,συν του ότι o internet explorer όλο κάτι παράξενα μου βγάζε,αργούσε στο σερφάρισμα κ.λ.π.Κρίμα,γιατί μιλάμε για τον internet exlorer 7 με 256-bit δυνατότητα κρυπτογράφησης.Έτσι τα κράτησα 2 μέρες και μετά τα ξαπόστειλα.:evil: :evil: :evil:

Θα μου πείτε είχα τη beta,προσωπικά όμως πιστεύω ότι και η πρώτη επίσημη έκδοσή τους θα είναι μάπα.Μακάρι να βγω λαθος...

Πάντως όσον αφορά το τι υπολογιστη χρειάζονται,εγώ όταν τα έβαλα στον 32-bit υπολογιστή μου φόρτωναν πολύ γρήγορα.Αλλά τις φοβερές διαφορές που όλοι περιμένουν ,εγώ προσωπικά δεν τις είδα...

Και όσον αφόρα το GUI πραγματικά σκιζει...

Γενικά όπως όλα τα windows έχουν και καλά και κακά.

Δημοσ.

1)ta vista genari 2007

2)tha vgoun se 6 ekdosis kai tha iparxoun kai 32bit kai 64bit opote den xriazete na allaksis laptop

3)sigoura tha vgoun kai drivers to thema einai an tha einai simvata me programata kai paixnidi pandos ta 64bita den tha einai sigoura

auta :mrgreen:

Δημοσ.
Καλησπέρα.Έτυχε να δω αυτό το topic για τα vista και είπα να πω κι εγώ τη γνώμη μου καθώς τα έχω δουλέψει.Ούτε να το σκέφτεσαι να κάνεις κάτι τέτοιο.Εξάλλου τα vista δεν είναι και τίποτα σπουδαίο...Εγώ έβαλα πέρσι το Δεκέμβριο την version 5231 ή πιο απλά την beta 2 των vista και μου έκανε ένα σωρό προβλήματα.Και μη μου πείτε πώς τα βρήκα τώρα' date='γιατί θα σας πω μια λέξη:torrents.

Βασικό πρόβλημα το ότι δεν αναγνώριζαν εξωτερικούς δίσκους.Ή για την ακρίβεια τον έβλεπε το δίσκο αλλά δεν μπορούσες να δεις τίποτα από τα αρχεία του.Επίσης συνέχεια κόλλαγε ο windows explorer,συν του ότι o internet explorer όλο κάτι παράξενα μου βγάζε,αργούσε στο σερφάρισμα κ.λ.π.Κρίμα,γιατί μιλάμε για τον internet exlorer 7 με 256-bit δυνατότητα κρυπτογράφησης.Έτσι τα κράτησα 2 μέρες και μετά τα ξαπόστειλα.:evil: :evil: :evil:

Θα μου πείτε είχα τη beta,προσωπικά όμως πιστεύω ότι και η πρώτη επίσημη έκδοσή τους θα είναι μάπα.Μακάρι να βγω λαθος...

Πάντως όσον αφορά το τι υπολογιστη χρειάζονται,εγώ όταν τα έβαλα στον 32-bit υπολογιστή μου φόρτωναν πολύ γρήγορα.Αλλά τις φοβερές διαφορές που όλοι περιμένουν ,εγώ προσωπικά δεν τις είδα...

Και όσον αφόρα το GUI πραγματικά σκιζει...

Γενικά όπως όλα τα windows έχουν και καλά και κακά.[/quote']

Ετσι ετσι... χαλια τα Vista... να μην τα παρει κανεις :roll:

Δημοσ.
Ετσι ετσι... χαλια τα Vista... να μην τα παρει κανεις :roll:

Καλά μην είμαστε και απόλυτοι έτσι??Εγώ τη beta λειτούργησα και για beta στεκόταν αρκετά καλά...Το βασικό που είπα είναι ότι δεν έχει τις τρελές διαφορές που οι περισσότεροι περιμένουν ότι θα έχουν απο τα xp ας πουμε...

Για να δούμε και την κανονική έκδοση τι θα λέει...

Δημοσ.

egw file mou ta egatestisa (beta2 v5308) sto laptop mou (athlon xp-m 2200 @1800mhz, 2x512mb pc2700,20gb hdd, onboard vga) kai ola doulevan miaxara... vevea itan ligo varia alla poli ligotero apo oso perimena, kai episis min ksexname oti einai POLI BETA akomi gia na ekfrasw telikes entiposeis, omws to vlepw poli kalo leitourgiko.

Δημοσ.

apo oti diavasas telika ta vista tha vgoun stin agora ton ianouario 2007 opote exoume akoma kairo! oso gia to na ginoun monimo litourgiko se kapoion tha prepei na perasei ligo kairos akoma gia na doume kai pos doulevoun!

ego evala tin beta 2 se enan filo me athlon 64 x2 kai psilosernotan to mixanima! tora isos eftege kati alo! pantos apo apopsi optikis super!

Δημοσ.
egw file mou ta egatestisa (beta2 v5308) sto laptop mou (athlon xp-m 2200 @1800mhz, 2x512mb pc2700,20gb hdd, onboard vga) kai ola doulevan miaxara... vevea itan ligo varia alla poli ligotero apo oso perimena, kai episis min ksexname oti einai POLI BETA akomi gia na ekfrasw telikes entiposeis, omws to vlepw poli kalo leitourgiko.

Μα και η δική μου beta για beta καλά δούλευε.Αυτό είναι καλό σημάδι.Με καποιες βελτιώσεις τα vista θα γίνουν φοβερό λειτουργικό.Συμφωνείς????:-D :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...