NicolasP Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Προσπαθω να ξεκινήσω να μάθω sql. Υπάρχει σε πελάτες μου εγκαταστημένος Sql server και θέλω (βλ. πρέπει) να μάθω πράγματα σχετικά με τη διαχείρηση του. Επίσης σε άλλη εγκατάσταση μου με ERP υπάρχει εγκατεστημένο MSDE - για το οποίο επίσης δεν έχω κάποιο reference. Ειμαι παλιος προγραμματιστής και δυστυχώς άργησα να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι (το αναφέρω για να αποφύγουμε την καζούρα ... ) Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κατεβάσω ή να απευθυνθώ κατ' ευθείαν στον Παπασωτηρίου ?
bandito Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Προσπαθω να ξεκινήσω να μάθω sql. Υπάρχει σε πελάτες μου εγκαταστημένος Sql server και θέλω (βλ. πρέπει) να μάθω πράγματα σχετικά με τη διαχείρηση του. Επίσης σε άλλη εγκατάσταση μου με ERP υπάρχει εγκατεστημένο MSDE - για το οποίο επίσης δεν έχω κάποιο reference. Ειμαι παλιος προγραμματιστής και δυστυχώς άργησα να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι (το αναφέρω για να αποφύγουμε την καζούρα ... )Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κατεβάσω ή να απευθυνθώ κατ' ευθείαν στον Παπασωτηρίου ? To MSDE είναι μια γδυμένη έκδοση του MS Sql Server, και είναι obsolete πιά (αντικαταστάθηκα απο τον Sql Server Express). Στον MSDE δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα μιας και δεν παρέχει από μόνος του κάποιο εργαλείο. Αν έχεις όμως και τον Server, έχεις τον Entreprise Manager απ'οπου μπορείς να πειράξεις αρκετά πράγματα (jobs, replications κτλ). Για την sql ενα απλό "sql tutorial" στον google αρκεί. Υ.Γ ERP με MSDE? Νομίζω οτι εκτός απο τα 2GB οριο , υπάρχει και workload governor που επιτρέπει μόνο τρεις συνδέσεις. Ο MSDE δεν είναι για τέτοια πράγματα εκτός αν το έχεις για testing purposes μόνο.
NicolasP Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Ευχαριστώ Bandito θα το ψάξω ... Οσο για το ERP με MSDE, είναι απλά εφαρμογή σε ένα λογιστικό γραφείο και τρέχει το xline tax της altec (unisoft) για τις δηλώσεις φορολογίας - απλά αναφέρεται σαν erp στο welcome screen που έχει... Πάντως ευχαριστώ και πάλι...
xalia Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Το μόνο κακό με την sql είναι οι παραλλαγές που έχει, διάλεκτοι. Το αναφέρω γιατί με είχε μπερδέψει αρκετά στην αρχή. Πχ ενώ στη σχολή κάναμε oracle iscql plus σπίτι πέρασα τον sql server και δε λειτουργούσε τίποτα! Μαζί με το tutorial κατέβασε και το ανάλογο reference για τη βάση που χρησιμοποιείς για να είσαι κομπλέ.
bandito Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Το μόνο κακό με την sql είναι οι παραλλαγές που έχει, διάλεκτοι. Το αναφέρω γιατί με είχε μπερδέψει αρκετά στην αρχή. Πχ ενώ στη σχολή κάναμε oracle iscql plus σπίτι πέρασα τον sql server και δε λειτουργούσε τίποτα! Μαζί με το tutorial κατέβασε και το ανάλογο reference για τη βάση που χρησιμοποιείς για να είσαι κομπλέ. Ναι αυτο ισχυει. Αν γραψεις standard sql τοτε δεν εχεις προβλημα, αλλα αυτο δεν ειναι ποτε ευκολο.
NicolasP Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Το βασικό λάθος μου είναι οτι ξεκινησα να "στηνω" εφαρμογες με access χωρις να μάθω sql. Οπως σωστά νομίζω αναφέρει κι ένας φίλος σε άλλο Post, ειναι σα να έμαθα ποδήλατο με τρίκυκλο και τώρα προσπαθω να κάνω ακροβατικά... πάντως παιδιά δεν ήταν επιλογή μου 100% να δουλευω 15 χρόνια cobol ... (μη γελάτε καθόλου...)
random Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 οι διάλεκτοι, δεν ειναι πρόβλημα, αλλα αναγκαστικά για να κανεις κατι χρήσιμο πρεπει να χρησιμοποιήσεις functions και βιβλιοθήκες που εχει υλοποιήσει ο καθε κατασκευαστής. η λεξη DUAL δεν ειναι word της γλώσσας SQL. ειναι πίνακας συστηματος της oracle. μέρος του data dictionary. πολυ φυσιολογικό να μην υπάρχει σε mysql, kai Ms. και η C/C++ ειναι και καλά στάνταρ. αλλα με τα reserved words και μόνο, που να πάς? να ξανα-επινοήσεις τον τροχό? αναγκαστικά αν χρησιμοποιείς Ms VC πρεπει να εξικοιωθείς με τα πακετα της ms, ή με gcc με τα αντίστοιχα gnu, κλπ.. οποτε NicolasP μη χανεις χρόπο με στάνταρ, θεωρίες, Ansi, ISO, και "generic SQL for dummies". Αφου σου φόρτωσαν Ms-SQL server, ψάξε μόνο τα δικά του e-books, tutorials, και διάβασε μόνο τη δική του sql dialect.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.