Προς το περιεχόμενο

Internet sharing

Costinio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν υπολογιστή με κοινόχρηστη σύνδεση ίντερνετ η οποία μοιράζεται σε άλλα 2 pc με τη χρήση του ICS των Windows. Αυτό που θέλω είναι να ελέγχω το πώς θα μοιράζεται το bandwidth στους υπολογιστές του δικτύου, δηλαδή traffic shaping και ΚΥΡΙΩΣ prioritization σε συγκεκριμένα ports (web, voip κλπ.)

Έχω δοκιμάσει το netpeeker το οποίο και bandwidth limiting κάνει και προτεραιότητες δίνει αλλά αναγκάστηκα και το έβγαλα επειδή η "αγορασμένη" έκδοση προκαλούσε συνεχώς restart στον υπολογιστή και δεν πρόλαβα να διαπιστώσω αν λειτουργούν στην πράξη οι προτεραιότητες.

Επίσης δοκίμασα και το Bandwidth Controller στο οποίο δεν μου άρεσε καθόλου το interface του και οι προτεραιότητες δούλευαν μεν, αλλά όχι απόλυτα.

(Αντίθετα το netpeeker είχε φοβερό interface με άψογη απεικόνιση όλων των connections των clients που σε βοηθάει να φτιάξεις και τα σωστά rules στο QoS)

Το Softperfect bandwidth manager δεν ήταν άσχημο αλλά δεν είχε QoS :(

Μπορείτε να μου προτείνετε ένα πρόγραμμα που να κάνει αυτή τη δουλειά?

Αν ταυτόχρονα κάνει και το sharing του internet ακόμα καλύτερα!

Σημείωση: Δεν έχω πρόβλημα να αρχίσω να την ψάχνω και εκτός Windows (linux, FreeBSD κλπ.) αν και δεν έχω ξανασχοληθεί. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο να προτείνετε πείτε το!

Thanx!

Δημοσ.

netlimiter χρησιμοποιώ πάνω από ένα χρόνο, bandwidth allocation κάνει αλλά μόνο σε εφαρμογές και φυσικα μόνο σε ένα pc και όχι σε όλα τα pc του δικτύου.

πρεπει δηλαδή να μπει σε κάθε pc όπου φυσικά μπορεί αυτός που το χειρίζεται να πειράξει το όριο...

το netpeeker αντίθετα παίρνει rules όπου ορίζεις ports και ips και μάλιστα δίνει και προτεραιότητες! αλλά έχει bugs ρε γμτ και δεν ειναι καθολου σταθερό.

Δημοσ.

ξέρεις λεπτομέρειες? για ποιες εκδόσεις linux μιλάμε? θα με ενδιέφερε το στήσιμο ενός linux ρούτερ παρ'όλο που θα είναι φασαρία. Έτσι κι αλλιώς έχω ήδη μπλέξει σε φασαρίες... ;-)

Δημοσ.

Oxi kathe allo para fasaria einai!!!!

Kai egw etsi nomiza sthn arxh. Tha sou parei peripou 30 lepta kai tha einai ola mia xara.

Aparaithth proupothesh einai to pc na douleuei mono san server kai tipota allo!

An thes plhrofories pes mou kai otan gurisw spiti tha dw to onoma ths "ekdwshs" pou xrhshmopoiw

Δημοσ.

lalexoulhs, μπορείς με αυτό τον τρόπο να ελέγχεις το bandwidth του κάθε υπολογιστή ολοκληρωτικά;

Με ενδιαφέρει αρχικά να παίζει το ένα μηχάνημα Counter Strike και το δεύτερο να τρέχει dc++ δίχως να περιορίζει το παιχνίδι. Τα ping να παραμένουν ίδια, όπως όταν ο ένας παίζει counter και ο άλλος απλά σερφάρει.

Δημοσ.

ουσιαστικά το ίδιο πράγμα θέλουμε!

lalexoulhs αν δε σου κάνει κόπο πες μας με ποια διανομή δουλεύεις! :-)

Δημοσ.

Δεν εχω γυρισει ακομα στο σπιτι. Σιγουρα μπορει να γινει το shearing οπως ζητατε, απλα τι γραμμη εχετε? Και κυριως τι upload, μη μου πειτε 384/128 :P

Δημοσ.

512/128 και αν όντως είναι εφικτό αυτό το μοίρασμα, όχι όπως το netlimiter γιατί στην πράξη τα ping στο CS είναι αρκετά χάλια, τότε πάμε και σε 1024/256 (otenet/forthnet).

Δημοσ.

κι εγώ 512 έχω αλλά τι σημασία έχει αυτό?

άλλωστε αν είχαμε μεγάλες συνδέσεις δε θα μας ενδιέφερε το μοίρασμα του bandwidth διότι πολύ απλά ο καθένας θα είχε όσο ήθελε ;-)

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα, και για να μη χρειαστεί να ανοίξω καινούριο θέμα, είπα να δω μήπως μπορεί να λυθεί μέσα από αυτό το ήδη υπάρχον.

Στο σπίτι υπάρχουν 2 pc συνδεδεμένα μέσα από ένα router Linksys με Ethernet. Δυστυχώς είναι βάσανο να χρησιμοποιούνται και τα δύο μαζί με την DSL 384, κι ακόμα χειρότερα όταν και στα δύο είναι ανοιγμένα p2p clients, η ταχύτητα δε μοιράζεται σωστά με συνέπεια το συνολικό download rate και των 2 να μην φτάνει ούτε στο μισό το rate που θα έπρεπε να έχει ένα pc από μόνο του.

Να μην τα πολυλογώ, έψαξα για bandwidth limiter και ανάμεσα σε άλλα, βρήκα το NetLimiter 2.0.6. Όπως λέει κι ο φίλος παραπάνω, το πρόβλημα είναι πως δυστυχώς δεν έχω βρει τρόπο με το NetLimiter να ελέγχω το bandwidth ΚΑΙ των 2 pc, μέσα από το δικό μου. Αναγνωρίζει μόνο το δικό μου pc. Οπότε από το να βάζω το πρόγραμμα και στα 2 pc, θα ήταν πιο χρήσιμο αν υπάρχει πρόγραμμα που να ελέγχει (και να περιορίζει, αν το θέλω) την internet traffic ταυτόχρονα σε όλα τα pc που είναι συνδεδεμένα στον router. Το NetPeeker κάνει κάτι τέτοιο? Ή κάποιο άλλο?

Πληροφοριακά μέσα στην έρευνά μου κατέβασα ακόμα μερικά προγράμματα, δεν ξέρω αν κάποιο από αυτά όμως κάνει ακριβώς αυτό που χρειάζομαι: ΤΖ Connection Booster, TCP Optimizer, Cyber Tweak, iNet Shaper, DRTCP.

Ευχαριστώ προκαταβολικά. Και καλώς σας βρίσκω στο forum.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...