OVERLORD Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Λοιπον....τα φωτα σας σε ενα θεμα.... για πρωτη φορα αποφασισα να φτιαξω εξ ολοκληρου ενα μικρο pc χρησιμοποιωντας καποια parts που βρηκα "κανιβαλιζοντας" 2 παλια pc που καθονταν στην αποθηκη. Η ολη δυσκολια μου ηταν απο την αρχη στο οτι δεν εχω ποτε βαλει cpu πανω σε mobo. Αυτη που εχω ειναι μια amd sempron 3000 η οποια θα κατσει σε ενα mobo assus αντιστοιχου socket 754 (καινουρια και τα 2). Διαβασα για τη σωστη τοποθετηση (pins, προσανατολισμος..... bla bla ) και οκ αυτο δεν ειναι prob αφου ειναι ξεκαθαρο εξ αρχης ποια ειναι η μαρκαρισμενη πλευρα και που παει . το ζητημα ειναι το εξης: απ οτι καταλαβα το socket ειναι "zero insertion force" οποτε και περιμενα μηδενικη αντισταση κατα την τοποθετηση της cpu. Αυτο που συμβαινει ομως -και αυτο ειναι το prob- ειναι οτι οταν παω να κατεβασω το μοχλο ασφαλισης στη θεση του καθε αλλο παρα zero force μου μοιαζει. Αραγε εχω καταλαβει εγω λαθος την εννοια του zero insertion force και ειναι φυσικο οτι χρειαζεται λιγη δυναμη για να παει στη θεση της η cpu η κατι δεν εχω κανει καλα και υπαρχει αυτη η δυσκολια στην τοποθετηση??
Dark_son20 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 i cpu eprepe na mpei xoris katholou dinami... kai na vgenei aera... o moxlos mia mikri dinami mporei na ti thelei...alla to proto skelos me tromazi ligo..
OVERLORD Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 xmmm βιαστικος οπως παντα μαλλον δεν τι διευκρινησα καλα. η cpu μπαινει μια χαρα στο socket, o μοχλος ειναι που μου "αντιστεκεται" και ακριβως αυτο ειναι το ερωτημα δηλ αν η αντισταση του μοχλου ειναι φυσικο πραγμα (οπως το διαβασα σε καποια αρθρα περιμενα οτι δεν θα ειχε ΚΑΜΜΙΑ απολυτως αντισταση). Λες ειναι φυσικη μια μικρη αντισταση στο μοχλο ε? xmmmm (.........thinking )
Dark_son20 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 kamia apokliete panta exei kai pou na deis sto socket tis intel pou vazeis kai kontra tora pos na sou perigrapso to poso peripou piesi....zippo exeis aniksei?
georgeadams Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Καλά τα λέει ο Dark_son20, το "zero insertion force" αφορά την τοποθέτηση του επεξεργαστή στο socket, όχι το κλείδωμα του socket με το μοχλό
Donacgr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 nai ala kai pali o moxlos den exei kai megali adistasi! edaxi xriazete ligo parapano dinami gia na koumposei kala ala oxi tipota to idietero! Mia fora enas filos mou pige na kanei kati paromio kai itan toso ...... pou evase tin cpu kai xana evale apo pano to kapaki pou exei i motherboard se afti ti thesi kai prospathouse na to klisei meta! kati pou fisika den ginotane!
OVERLORD Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Λεπον ευχαριστωντας για τις αμεσες απαντησεις απλα ενημερωνω οτι το pc ειναι up and running ηδη απο το μεσημερι οποτε και μπορεσα να ασχοληθω λιγο. Τελικα η αντισταση στο μοχλο που ελεγα δεν ηταν και τοσο μεγαλη απλα φοβηθηκα να το ζορισω εχοντας σχηματισει λαθος αντιληψη για την εννοια του Z.I.F. Aυριο το σετταρω linux me open office kai to βαζω σε Lan με αλλα 4 pc του γραφειου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.