Προς το περιεχόμενο

XBOX 360 Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Xbox 360 Overheating Caused by Protective Foil on Heatsink?

>> Arakon from the german modding community modcontrol.com informed us about a new discovery they made with assistance from the guys at gamestore24.de.

They checked on 2 independantly bought Xbox 360 consoles and found that the protective layer on the GPU heatsink's heat transfer pad didn't get removed.

On the left you see the CPU heatsink and how the thermal compound should normally look like. On the right you see the ATI GPU heatsink and people who are used to assemble PCs themself known this isn't how it should look like. It's not just a thick layer of compound ... there's actaully a plastic protective foil on top of the thermal compound.

JD500015_s400.jpg

On the left a close-up of the protective layer/foil on top of the heat transfer pad. On the right the protective foil has been removed and placed next to the heat pad. This protective layer is probably placed by the manifacturer of the heatsink and is used to protect the heat transfer pad from dust, but should normally be removed just prior installing the heatsink on the GPU. The way it's installed now by MS the GPU chip makes contact with the plastic protection foil instead of the heat transfer pad. This can of course cause cooling issues for the graphics chip as for optimal cooling performance there should just be a thin layer of thermal pad between the GPU chip and heatsink.

JD500022_s200.jpgJD500011_s200.jpg

Watch video (in german too, but it clearly shows the protective foil as they remove it):here[youtube.com] | here[xbox-scene.com] (16MB)

Δημοσ.

Μπα, εμένα μου φαίνεται ότι είναι συναρμολογιστική πατάτα.

Κάποιος από τους εργάτες ξεχνούσε να βγάλει τη ζελατίνα. Ή δε ήξερε ότι έπρεπε να βγαίνει.

Απλώς η βλακεία είναι ότι αν είχα εγώ π.χ XBOX360 και μάθαινα τέτοιο πράγμα, θα τρωγόμουν όλη την ώρα να το ανοίξω να δώ αν κάνανε και σε μένα αυτό το λάθος. Και είναι μεγάλη βλακεία γιατί καί την εγγύηση θα χάσω αλλά καί ζημιά μπορεί να του κάνω κατα λάθος (αποκλείεται, αλλά λέμε τώρα).

Το ότι τώρα το μηχάνημα λειτουργεί σωστά, δέν σημαίνει ότι δεν καταστρέφεται σιγά σιγά η GPU.

Να σου δώσω παράδειγμα? Χάλασε ένα ανεμιστήρι (radiator) από το laptop μου. Έχει 3 μέσα. Το ξήλωσα το χαλασμένο και δεν το αντικατέστησα. Όλες οι θερμοκρασίες όμως κανονικότατες. Ούτε ένας βαθμός παραπάνω. Μετά από 1 χρόνο, ανακάλυψα ότι το μηχάνημα χωρίς το ανεμιστήρι αυτό, υπερθέμανε πολύ λίγο τους σταθεροποιητές τάσεως, οι οποίοι και διαβρωθήκανε τελείως. Ευτυχώς δεν ήταν μεγάλη υπόθεση να τους αλλάξω. Απλώς σου λέω ότι μιά μικρή υπερθέρμανση, που όμως συμβαίνει συνέχεια, μπορεί να σου βγάλει προβλήματα μετά από πολύ καιρό.

Τώρα για αυτό που λές, ότι δηλαδή σκοπήμως το έχουνε βάλει. Λίγο απίθανο, διότι θα έπρεπε όπως γράφεις/παραθέτεις κι εσύ, να υπάρχει πάστα καί από τις δύο πλευρές. Εδώ έχουμε πάστα μόνο από τη μία.

Δημοσ.

...μετα απο ενα χρονο (καλου/κακου αφου ανησυχεις),

ειτε στην πρωτη φορα που θα σου κολλησει,

το αλλαζεις στην εγγυηση και τελειωσε..

εμενα προσωπικα αυτο που μου αρεσει στις κονσολες, ειναι οτι τις βλεπω σαν consumer goods (καταναλωτικο αγαθο) και οχι σαν το pc μου που το σκαλιζω(σκαλιζα) ολη την ωρα.

πατας ενα κουμπι μονο (power) και δουλευει.

δεν δουλευει? στη "μαμα" γρηγορα και αλλο!!

;)

..παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι καποια στιγμη θα παρει θεση και η microsoft στο θεμα, ειδικα αν αυτο γιγαντωθει οπως τα προηγουμενα...

Δημοσ.

Χμ, δεν μπορώ να διαφωνήσω με το τρόπο που το βλέπεις το πράγμα. Έχεις και κάποιο δίκιο.

Από τα links πάντως που πόσταρες, είδα ότι αρκετοί "τολμηροί" που ανοίξαν τα μηχανήματά τους δεν είχαν τη ζελατίνα επάνω, ενώ άλλοι την είχαν.

Άρα μάλλον ενισχύεται η θέση ότι πρόκειται για συναρμολογιστική πατάτα...

Δημοσ.

....οταν θα βγουνε τα τσιπακια, τοτε θα δω αν εχει το δικο μου ζελατινα ή οχι..

μεχρι τοτε, και αφου δουλευει ρολόϊ, who cares? ;) 8)

παντως στο xboxscene (που ξερουνε τι τους γινεται) φαινεται πως επιμενουνε οτι ειναι:

The tape is part of the thermal pad

ps

xrest δεν υπαρχει λογος να ανοιξεις την κονσολα σου.

ειδικα εφ'οσον δουλευει καλα, μην χαλασεις την εγγυηση. αν το ανοιγες για να εβαζες και τιποτα μεσα, τοτε να πω ΝΑΙ :D

Δημοσ.

Ναί, κι εγώ το παρατήρησα αυτό.

Αλλά αν όντως έπρεπε να είναι εκεί η ζελατίνα, τότε γιατί άλλα το έχουν και άλλα όχι?

Ένας τύπος άνοιξε 3 XBOX που έχουν διαφορετικές ημερομηνίες κατασκευής και κανένα δεν είχε επάνω.

xrest, δεν είναι ανάγκη να χάσεις την εγγύησή σου για αυτό το πράγμα.

Αν σου βγάζει προβλήματα άλλαξέ το, αν δεν σου βγάζει, άστο και μήν το ψάχνεις.

Δημοσ.
Ναί' date=' κι εγώ το παρατήρησα αυτό.

Αλλά αν όντως έπρεπε να είναι εκεί η ζελατίνα, τότε γιατί άλλα το έχουν και άλλα όχι?

Ένας τύπος άνοιξε 3 XBOX που έχουν διαφορετικές ημερομηνίες κατασκευής και κανένα δεν είχε επάνω.[/quote']

το οτι μπορει να αλλαξει κατασκευαστικα το 360 (ή ακομα και να εχει ηδη αλλαξει(βλεπε διαφορετικα dvd players))

δεν σημαινει οτι καπου ειναι λαθος.. ειναι πολλοι και διαφοροι λογοι που γινονται ψιλοαλλαγες σε τετοια πραγαμτα..

κοστος, διαθεσιμοτητα, γραμμες παραγωγης, deadlines κλπ κλπ κλπ

πιστευω παντως οτι συμφωνα με οτι μας εχει δειξει η m$ μεχρι στιγμης, θα το ψαξει και θα βγει να ανακοινωσει στους πελατες της..

Δημοσ.

Στάνταρντ.

Εν αναμονή λοιπόν, αν και να ακούσουμε από το στόμα της ότι είναι λάθος είναι μάλλον απίθανο, μιάς και θα πανικοβάλλονταν όλοι οι κάτοχοι XBOX360 και θα κάναν βίδες τα μηχανήματά τους να δούν αν έχουν και αυτοί ζελατίνα.

Η πιθανότητα να πούν ότι πρέπει να είναι η ζελατίνα επάνω είναι παραπάνω από 100% μιάς και ούτως ή άλλως τα μηχανήματα έχουν εγγύηση και αν κάποιο χαλάσει το αλλάζουν κατευθείαν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...