DrFreeman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Μάλλον δεν διάβασες καλά το προηγούμενο post μου.Για να μην απαντήσω πάλι λέγοντας τα ίδια, απλά διάβασε το λίγο πιο προσεκτικά. Λάθος κάνεις. Το διάβασα προσεκτικά. Επειδή αγόρασες την GTX295 πιστεύεις πως αυτομάτως νομιμοποιείσαι να γκρινιάζεις επειδή το Crysis δεν τρέχει όπως θέλεις, στις ρυθμίσεις που το θέλεις. Δεν είναι έτσι. Και δεν απευθυνόμουν προσωπικά σε σένα, αλλά σε όλους όσους γκρινιάζουν για το πόσο βαρύ είναι το παιχνίδι ακόμη και σε καθ' όλα πανίσχυρες κάρτες γραφικών. (Με τα texture packs γίνεται ακόμη ωραιότερο - αλλά και βαρύτερο το game. Αλλωστε μέρος της μαγείας του PC είναι το modding). ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:24 ---------- Γι' αυτό έχω δώσει και ένα μηνιάτικο για VGA.Το παιχνίδι οφείλει να παίζει σωστά, όταν το έχεις αγοράσει αυθεντικό πάντα, χωρίς να πειράξεις τίποτα πέρα από τα Settings από το Menu του παιχνιδιού. Επίσης όταν έχεις ότι καλύτερο σε Hardware και πάλι το παιχνίδι οφείλει να τα παίζει όλα στο τέρμα. Το παιχνίδι δεν οφείλει να κάνει τίποτα τέτοιο. Η Crytek το είπε ξεκάθαρα πως το παιχνίδι θα δείχνει καλύτερο όσο περνούν τα χρόνια διότι πολύ απλά θα εξελίσσεται το hardware. Ισως όχι η παραδοσιακή προσέγγιση (και σίγουρα καμία σχέση με τη λογική των κονσόλων) - αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Ας περιορίσουμε λίγο το εγωισμό μας. Μακάρι να κυκλοφορούσαν περισσότεροι εξίσου future-proof τίτλοι σαν το Crysis, αντί για τα νερόβραστα (οπτικώς) console ports στα οποία μας έχουν πήξει.
ikaruga24 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Welcome to PC Gaming Part 2 To οποιο μαλιστα ακομα απασχολει το χρονο μου σχεδον 20 χρονια μετα. In this world, the games have menus. In those menus there is something we call Graphics Options. In there, you can adjust your fucking game! No shit Sherlock, για να δουμε παρακατω τι θα ακουσουμε. Μου φαίνεται ότι μερικοί κοιτάτε το e-penis σας στην πρόταση <<Τρέχει τέλεια το PC μου το Crysis στα max settings>> κι όχι το παιχνίδι που παίζετε ή το τι σας προσφέρει; Καλά καλά δεν ξέρετε τον λόγο που είναι τόσο βαρύ στα Very High settings, απλά θέλετε να τρέχει τέλεια επείδη σας την βάρεσε. Επίσης δεν ξέρετε καν ότι μπορείτε να το κάνετε να δείχνει καλύτερο από τα Very High settings (το γέλιο της αρκούδας θα είναι να διαβάσει κάποιος τι κάνει το LOD, να πάει να το βγάλει εντελώς, να φάει στην μάπα τα μονοψήφια frames και να πει <<Μάπα το καρπούζι>>, την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια όπως το Call Of Juarez έχουν ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΟ-ΤΑ-ΤΟ LOD :lol: ) Και αυτο φυσικα δεν εχει απολυτως κανεναν αντικτυπο στις επιδοσεις ετσι δεν ειναι? Επισης εχει αμεση σχεση με τα "settings" του κατασκευαστη οπως ειπες και ποιο πανω ετσι δεν ειναι? Ε λοιπόν τρέχει τέλεια για το hardware που προορίζεται. Επίσης τρέχει τέλεια για όλους τους consoles gamers που τρώνε εδώ και χρόνια τα 15-30fps στην μάπα και ξαφνικά θέλουν το Crysis με constant 60fps σε υψηλές αναλύσεις με όλα full. Δεν ξερω για 'σενα αλλα εγω θελω να τρεχει τελεια ενα παιχνιδι γιατι -οφειλει- να τρεχει τελεια και ειδικα δη σε συστηματα που εχουν GTX285 σε SLI και οχι δεν μου "τη βαρεσε". Το απαιτω γιατι το πληρωσα, το απαιτω γιατι το παιχνιδι -αποτυγχανει- να τρεξει σωστα ακομα και σε χειροτερα setings και αναλυσεις και φυσικα το απαιτω γιατι η διαφορα η οπτικη απο τα υπολοιπα παιχνιδια δεν ειναι και τραγικη για να δικαιολογει το "βαρος". Σου ειπα οτι το παιχνιδι διχνει αρκετα χειροτερο απο τα περισσοτερα FPS στα medium απο το 2005 και μετα? Δεν έχετε λοιπόν το hardware; Κατεβάστε ανάλυση, βγάλτε φίλτρα, βάλτε medium settings (που με την ευκαιρία είναι καλύτερα από αρκετά άλλα παιχνίδια της σημερινής εποχής). Είστε ψαγμένοι (το θέμα είναι να είστε. Όχι να το παίζετε και να μην ξέρετε το "LOD" τι αλλάζει, το "POM" τι είναι, το SSAO τι είναι και πως να το πειράξετε ώστε να δείχνει όπως ΕΣΕΙΣ θέλατε/θέλετε κλπ κλπ) ; Παίξτε με τα Cvar αρχεία και φέρτε το παιχνίδι στα μέτρα σας. Ναι αλλα αν κατεβασω αναλυση και το γυρισω σε medium και λιγοτερο το παιχνιδι διχνει αρκετα χειροτερο απο πολλα αλλα παιχνιδια ενω ταυτοχρονα διατηρει το χαμηλο και αλλοπροσαλλο framerate. Μονο και αποκλειστικα στα ultra high το παιχνιδι διχνει να εχει ενα προβαδισμα (οπτικα) απο τα αλλα παιχνιδια οπου ειναι και το μονο μερος, που σαν gamer που τα εχω "σκασει" σε διαφορες καρτες εδω και 2 χρονια, μπορω να λεω με σιγουρια οτι -εδω- πρεπει να παιζω. Πραγματικα απορω με ορισμενους απο εσας που τρωτε οτι τυρι σας σερβιρουν χωρις να το σκεφτειτε και να το δειτε και να το μελετησετε και λιγο μονοι σας. Δεν μπορω να καταλαβω με τιποτα το ποσο ευκολα πιστευετε στο marketing του καθε Βουδα που πεταει και απο μια βλακεια και εσεις την επικροτειτε για ενα εμφανως -μετριο- αποτελεσμα κιολας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 σε high είναι ανώτερο, σε very high ξεφεύγει και σε custom ultra very high είναι άντε γεια...
ikaruga24 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Το παιχνίδι δεν οφείλει να κάνει τίποτα τέτοιο. Η Crytek το είπε ξεκάθαρα πως το παιχνίδι θα δείχνει καλύτερο όσο περνούν τα χρόνια διότι πολύ απλά θα εξελίσσεται το hardware. Ισως όχι η παραδοσιακή προσέγγιση (και σίγουρα καμία σχέση με τη λογική των κονσόλων) - αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Ας περιορίσουμε λίγο το εγωισμό μας. Μακάρι να κυκλοφορούσαν περισσότεροι εξίσου future-proof τίτλοι σαν το Crysis, αντί για τα νερόβραστα (οπτικώς) console ports στα οποία μας έχουν πήξει. Ενδιαφερον, το γεγονος του οτι -ηδη- βρισκονται στα σκαρια παιχνιδια με αναλογα γραφικα του crisis, αν οχι καλυτερα, που θα τα δουμε αρκετα συντομα και θα τρεχουν και "νερακι" ετσι για το κερασακι στην τουρτα που το πας? Να μην ξεχναμε οτι μιλαμε για παιχνιδι και οχι καμια ταινια της Pixar η κανενα tech demo. Το οτι βγηκε ενα παιχνιδι που απλα ειναι ακομα και σημερα σε γενικες γραμμες ειναι unplayable για εμενα ειναι αδικαιολογητο. Θυμασαι το Doom 3? Μηπως θυμασαι πως ετρεχε με τις τοτε καρτες "τερατα"? Κατι 9800XT κατι 5700 ultra που εβλεπαν κατι 6 - 12 frames σε αναλυσεις οχι μεγαλυτερες απο 800 χ 600? Τι εγινε ομως με την επομενη γενια? Και η 6800 και η 6600 μπορουσαν να παιξουν -ανετα- το παιχνιδι χωρις αυτο να χανει την "αιγλη" του και μαλιστα ετρεχε με την 6600gt μου σε 1024 * 768 με 60+ frames και σπανια επεφτε κατω απο τα 40 (οταν γινοταν πανικος απο barons of hell). Ειδαμε δηλαδη σωστο και λογικο scaling σε ενα παιχνιδι που ηταν 100% ομορφοτερο απο οτιδηποτε ειχαμε δει εκεινη την περιοδο.
john2gr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Άσε μας ρε ikaruga, εδώ εσύ έλεγες ότι τάχα μου χρειάζονται τρία headshots για να πεθάνουν οι αντίπαλοι στο Crysis (να φανταστώ ότι το είχες δει το video capturing με τα headshots... right? ). Όσοι γνωρίζουν μερικά πράγματα, έχει καλώς. Όλες οι ράδιο αρβύλες που πετάτε οι υπόλοιποι είναι για κλάματα (εσύ δεν έλεγες ότι δεν έχει καμία απολύτως διαφορά η 8800GTX με την GTX295; Από εκεί να φανταστείς πόσα ξέρεις και πόσα λες) Είναι ακριβώς σαν να πήρες Φεράρι και να παραπονιέσαι ότι είναι μούφα, επειδή στα τραγικά σοκάκια της γειτονιάς σου δεν πιάνει τα 300 σε 0.3 κλάσματα και δεν σταματάει στα 0.4. "Πούλα το λοιπόν" να ησυχάσουμε!
ikaruga24 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 σε high είναι ανώτερο, σε very high ξεφεύγει και σε custom ultra very high είναι άντε γεια... Σε ultra very high ειναι αντε γεια και στο framerate ομως. Δεν ξερω για εσενα αλλα αν ηθελα να βλεπω slideshow μπορω να το κανω με καλυτερους τροπους.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 εγώ πάντως με την GTX280 είμαι μια χαρά σε very high dx10 με AF αλλά χωρίς ΑΑ και το οπτικό αποτέλεσμα είναι ανώτερο από ότι έχω δει ακόμα και αν είχα τα settings στο high...
ikaruga24 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Άσε μας ρε ikaruga, εδώ εσύ έλεγες ότι τάχα μου χρειάζονται τρία headshots για να πεθάνουν οι αντίπαλοι στο Crysis (να φανταστώ ότι το είχες δει το video capturing με τα headshots... right? ). Ειπα οτι συμβαινει αρκετα, δεν ειπα οτι γινεται συνεχεια. Μην μου βαζεις λογια. Όσοι γνωρίζουν μερικά πράγματα, έχει καλώς. Όλες οι ράδιο αρβύλες που πετάτε οι υπόλοιποι είναι για κλάματα (εσύ δεν έλεγες ότι δεν έχει καμία απολύτως διαφορά η 8800GTX με την GTX295; Από εκεί να φανταστείς πόσα ξέρεις και πόσα λες) Ναι ναι ριξε τις σαλτσουλες σου και πες οτι σου γουσταρει. Ειπα οτι δεν εχει -ουσιαστικες- διαφορες και για καρτες με τετοια διαφορα δυναμης περιμενες σιγουρα πολυ καλυτερα. Τωρα εσυ αν διαβαζεις μεμονομενα ποστ και καπως τα "μεταφραζεις" στο μυαλο σου δεν φταιω εγω σε αυτο. Πιστευω εχω γινει σαφης ως τωρα. Είναι ακριβώς σαν να πήρες Φεράρι και να παραπονιέσαι ότι είναι μούφα, επειδή στα τραγικά σοκάκια της γειτονιάς σου δεν πιάνει τα 300 σε 0.3 κλάσματα και δεν σταματάει στα 0.4. "Πούλα το λοιπόν" να ησυχάσουμε! Τι μας λες μωρες? Δηλαδη αν το παραδειγμα για τετοιο παιχνιδι ειναι μονο ενα (crisis) παει να πει οτι φταιει το hardware? Οχι παλικαρι το Software φταιει οτι και να λεμε. Να φανταστω οτι για τα τραγικα σοκακια της γειτονιας μου παρομοιαζεις το Crisis και την φεραρι την GTX285 sli? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:36 ---------- εγώ πάντως με την GTX280 είμαι μια χαρά σε very high dx10 με AF αλλά χωρίς ΑΑ και το οπτικό αποτέλεσμα είναι ανώτερο από ότι έχω δει ακόμα και αν είχα τα settings στο high... Ενταξει, πες με μαζωχα, θελω το παιχνιδι μου να εχει τρομερη αποδοση και επιδοσεις. Παραλογο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 και εγώ θέλω Bugatti Veyron με τα λεφτά ενός Yugo... αν θες να τρέχει γρήγορα πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις στην ποιότητα γραφικών...
john2gr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Καταρχήν δεν έχεις 285 σε SLI αλλά μια 4870, οπότε δεν έχεις δει ο ίδιος πως τρέχει στο hardware που αναφέρεσαι και απλά λες κάτι, έτσι για να χωθείς κι εσύ στην συζήτηση. Όσον αφορά τα headshots Ειπα οτι συμβαινει αρκετα, δεν ειπα οτι γινεται συνεχεια. Μην μου βαζεις λογια Αν σε καποιον δεν αρεσει το Crysis μπορω να το αποδωσω στην ελλειψη πραγματικου ρεαλισμου (το να βαραω 3 φορες στο κεφαλι του εχθρου δεν ειναι και οτι καλυτερο) Riiiiiiiiight. Βασικά όταν παίζεις το παιχνίδι ενεργοποιείται ο αλγόριθμος των τριών headshots ώστε να γκρινιάζει σαν παιδάκι ο ikaruga (ο οποίος τώρα λέει ότι εννίοτε συμβαίνει αυτό. Κάτι που δεν ισχύει αλλά ΟΚ, όπως την βλέπει ο καθένας ) Και για την διαφορά της 8800GTX με την 295GTX σου δώσαμε τους αριθμούς, βάλε το μυαλουδάκι σου να δούλεψει κι αυτό λίγο. Το να περάσεις από τα 18fps στα 46 είναι τεράστια διαφορά. Και επειδή δεν είχες ούτε την μια κάρτα, ούτε την άλλη, άσε να μιλήσουν όσοι τα έζησαν από πρώτο χέρι αυτά!
liakjim Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) 1. Ενδιαφερον, το γεγονος του οτι -ηδη- βρισκονται στα σκαρια παιχνιδια με αναλογα γραφικα του crisis, αν οχι καλυτερα, που θα τα δουμε αρκετα συντομα και θα τρεχουν και "νερακι" ετσι για το κερασακι στην τουρτα που το πας? Να μην ξεχναμε οτι μιλαμε για παιχνιδι και οχι καμια ταινια της Pixar η κανενα tech demo. Το οτι βγηκε ενα παιχνιδι που απλα ειναι ακομα και σημερα σε γενικες γραμμες ειναι unplayable για εμενα ειναι αδικαιολογητο. 2. Θυμασαι το Doom 3? Μηπως θυμασαι πως ετρεχε με τις τοτε καρτες "τερατα"? Κατι 9800XT κατι 5700 ultra που εβλεπαν κατι 6 - 12 frames σε αναλυσεις οχι μεγαλυτερες απο 800 χ 600? Τι εγινε ομως με την επομενη γενια? Και η 6800 και η 6600 μπορουσαν να παιξουν -ανετα- το παιχνιδι χωρις αυτο να χανει την "αιγλη" του και μαλιστα ετρεχε με την 6600gt μου σε 1024 * 768 με 60+ frames και σπανια επεφτε κατω απο τα 40 (οταν γινοταν πανικος απο barons of hell). Ειδαμε δηλαδη σωστο και λογικο scaling σε ενα παιχνιδι που ηταν 100% ομορφοτερο απο οτιδηποτε ειχαμε δει εκεινη την περιοδο. 1. Ειναι πλεον φανερο οτι εχεις στερεψει απο επιχειρηματα. Πες μας ενα. -ΕΝΑ- 2. Ακριβως το ιδιο λεμε και εμεις. Στειλε email διαμαρτυριας στην ATI και Nvidia που οταν βγηκε αυτο το καταπληκτικο παιχνιδι που λεγεται Crysis και τους εσκισε τα ραμματα δεν εκατσαν να στρωσουν τον κωλο τους και να βγαλουν την επομενη γενια καρτων με πραγματικη 2χ αποδοση ωστε να παιζει νερακι και το Crysis.(οχι στα 1024χ768 που ειναι γελία αναλυση-και που την αναφερεις με πιανουν γελια-αλλα σε HD). To software υπαρχει. Το hardware εχει μεινει πισω. (βλ. κονσολες-πειρατεια) και επιτελους -ελεος - εχεις γινει πολυ κουραστικος /εκνευριστικος- γυρνα στις κονσολες σου και μη κλαιγεσαι αλλο Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2009 από liakjim
Psycho_Warhead Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Ε ρε αυτος o IKARUGA δεν θελει να νιωσει το τερας.....Θελει και max details και performance....Ρε φιλε ειληκρινα ξεκολα λιγο το κεφαλι σου και πες κατι ποιο ουσιωδες και μην μας τα πριζεις...
ikaruga24 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Καταρχήν δεν έχεις 285 σε SLI αλλά μια 4870, οπότε δεν έχεις δει ο ίδιος πως τρέχει στο hardware που αναφέρεσαι και απλά λες κάτι, έτσι για να χωθείς κι εσύ στην συζήτηση. Δεν ειπα οτι εχω GTX285 sli. Παλι μου βαζεις λογια. Όσον αφορά τα headshots Riiiiiiiiight. Βασικά όταν παίζεις το παιχνίδι ενεργοποιείται ο αλγόριθμος των τριών headshots ώστε να γκρινιάζει σαν παιδάκι ο ikaruga (ο οποίος τώρα λέει ότι εννίοτε συμβαίνει αυτό. Κάτι που δεν ισχύει αλλά ΟΚ, όπως την βλέπει ο καθένας ) Γιατι πιανεις συγκεκριμενα quotes out of context? Μου θυμιζεις κατι παλικαρια στα φορουμ του WoW που κατι ελεγε ο lead designer σε 10 γραμμες και αυτοι εκαναν quote την πρωτη γραμμη αγνοωντας εντελως τα υπολοιπα. Ριξε τις σαλτσες σου. Δεν πειραζει. Και για την διαφορά της 8800GTX με την 295GTX σου δώσαμε τους αριθμούς, βάλε το μυαλουδάκι σου να δούλεψει κι αυτό λίγο. Το να περάσεις από τα 18fps στα 46 είναι τεράστια διαφορά. Και επειδή δεν είχες ούτε την μια κάρτα, ούτε την άλλη, άσε να μιλήσουν όσοι τα έζησαν από πρώτο χέρι αυτά! Μπορει να μην τις εχω σπιτι μου αλλα ζω καθημερινα με αυτες. Thank you very much. Και οπως ειπα και παλι, για αλλη μια φορα, εχουν περασεις 2 χρονια και 2 γενιες καρτων. Το αποτελεσμα μεταξυ της μιας και της αλλης δεν ειναι το αναμενομενο. Δεν ειμαι και φωστηρας της "καταστασης" αλλα υπαρχουν παραδειγματα για να συγκρινω μεταξυ του crysis και των αλλων παιχνιδιων. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:15 ---------- Ακριβως το ιδιο λεμε και εμεις. Στειλε email διαμαρτυριας στην ATI και Nvidia που οταν βγηκε αυτο το καταπληκτικο παιχνιδι που λεγεται Crysis και τους εσκισε τα ραμματα δεν εκατσαν να στρωσουν τον κωλο τους και να βγαλουν την επομενη γενια καρτων με πραγματικη 2χ αποδοση ωστε να παιζει νερακι και το Crysis.(οχι στα 1024χ768 που ειναι γελία αναλυση-και που την αναφερεις με πιανουν γελια-αλλα σε HD). Μαλιστα, δηλαδη επειδη -μονο- και -ενα- παιχνιδι δεν τρεχει σωστα φταιει το hardware. Προφανως δεν φταιει ο "δρομος" που εχει τις τρυπες και τις γουρνες, εσυ φταις που δεν τις αποφευγεις. To software υπαρχει. Το hardware εχει μεινει πισω. (βλ. κονσολες-πειρατεια) Να δω μολις ο Carmak βγαλει του χρονου τη δικη του μηχανη τι θα λεμε τοτε. και επιτελους -ελεος - εχεις γινει πολυ κουραστικος /εκνευριστικος- γυρνα στις κονσολες σου και μη κλαιγεσαι αλλο Σου θιξαμε τον εγωισμο κιολας φιλαρακι? Συζητηση κανουμε. Αν δεν γουσταρεις μην απαντας και μην συμετεχεις.
Psycho_Warhead Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Καλα ο Carmack ειναι Top απλα....Δηλαδη αυτον μπορεις να τον πεις προγραμματιστη τελος.... Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2009 από Psycho_Warhead
liakjim Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 1. Ειναι πλεον φανερο οτι εχεις στερεψει απο επιχειρηματα. Πες μας ενα. -ΕΝΑ- Για να μην απαντας μαλλον θα ψαχνεις. Γιατι κατι μου λεει οτι δεν θα βρεις? (παλι αερολογιες μας πετας)
Προτεινόμενες αναρτήσεις