SSS787878 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 καλημερα, εχω το εξης περιεγο προβλημα: αποφασισα να αλλαξω tower και ετσι πηρα ενα καινουργιο οπου και μετεφερα οτι ειχα στο προηγουμενο. το προβλημα μου ειναι το εξης: κουμπωνοντας στο πρωτευον ide τους 2 σκληρους (σαν μαστερ τον ενα και slave τον αλλο)που εχω δεν ξεκινανε τα win και στο boot μου γραφει primary disk fail και στο bios sto main μου δειχνει στο primary master την ενδειξη sd και οχι τον σκληρο και στο primary slave δεν μου δειχνει κανενα δισκο απλα το auto. αν τωρα ξεκουμπωσω την καλωδιοταινια απο τον ενα δισκο τοτε στο bios φαινεται κανονικα και αν ειναι ο δισκος που μπουταρει τοτε ξεκινανε τα win κανονικα. δοκιμασα τα παντα, αλλαξα καλωδιοταινια κουμπωσα τον master στο ακρο της καλωδιοταινιας και τον slave στην μεση, τιποτα, το εκανα αντιστροφα παλι τιποτα, ξερει κανεις τιποτα πανω σε αυτο γιατι πραγματικα εχω κολλησει????
activex Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 efoson ton ena disko ton blepei kanonika otan einai monos tou (upotheto pos kai ton allon disko mono tou ton blepei epishs opote den exoun problima oi diskoi...) to mono pou fantazome einai oti preipei na peksis ligo me ta tsamperakia ton diskon.. an baleis tis antistixes epiloges gia master kai slave den tha exeis problima....
SSS787878 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 efoson ton ena disko ton blepei kanonika otan einai monos tou (upotheto pos kai ton allon disko mono tou ton blepei epishs opote den exoun problima oi diskoi...) to mono pou fantazome einai oti preipei na peksis ligo me ta tsamperakia ton diskon..an baleis tis antistixes epiloges gia master kai slave den tha exeis problima.... οσο και αν επαιξα με τα jumperakia το αποτελεσμα ηταν ιδιο δυστυχως!
giorgos th. Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 dokimases kai me ta jumpers sto cable select?
dpolal Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Βάλε τα jumpres των δίσκων στην επιλογή cable select και μετά βάλε τους δίσκους ΑΛΛΑ με συγκεκριμένη σειρά. Το καλώδιο λογικά θα έχει χρωματισμένους connectors. Ο μπλέ μπαίνει πάνω στην μητρική πάντα, ο primary δίσκος που είναι και τα win θα μπεί στην άκρη του καλωδίου (για να το δει σαν primary master) και ο δεύτερος δίσκος στην μέση του καλωδίου (για να τον δει σαν slave)... Αυτή είναι η σωστή σειρά.
SSS787878 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 dokimases kai me ta jumpers sto cable select? μετεφερα τα παντα απο το ενα κουτι στο αλλο χωρις να πειραξω τιποτα , οποτε λογικο ειναι να μην χρειαζεται να πειραξω κατι στα τζαμπερακια των σκληρων γιατι πριν δουλευαν ολα κανονικα με την ιδια μητρικη. το μονο που αλλαξε κατα την μεταφορα απο το ενα κουτι στο αλλο ειναι οτι χαθηκε η ρυθμιση ωρας και μου εδειχνε 12 μετα, απο κει ψιλιαζομαι μηπως ειναι καποια ρυθμιση απο το bios η οποια χαθηκε οπως και η ωρα
Green Dragon Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Να συμπληρώσω σε αυτά που σου είπαν και οι άλλοι, δες και στο site του κατασκευαστή των δίσκων σου, με ποιό τρόπο πρέπει να βάλεις τα jumpers στους συγκεκριμένους δίσκους για να παίζουν σαν master και slave. Γιατι ορισμένοι κατασκευαστές έχουν κάποια ιδιαιτερότητα σε αυτό το σημείο.
dpolal Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 μετεφερα τα παντα απο το ενα κουτι στο αλλο χωρις να πειραξω τιποτα , οποτε λογικο ειναι να μην χρειαζεται να πειραξω κατι στα τζαμπερακια των σκληρων γιατι πριν δουλευαν ολα κανονικα με την ιδια μητρικη. το μονο που αλλαξε κατα την μεταφορα απο το ενα κουτι στο αλλο ειναι οτι χαθηκε η ρυθμιση ωρας και μου εδειχνε 12 μετα, απο κει ψιλιαζομαι μηπως ειναι καποια ρυθμιση απο το bios η οποια χαθηκε οπως και η ωρα AN το BIOS έχασε τις ρυθμίσεις του τότε πρέπει να μπεις και να δηλώσεις την επιλογή auto σε όλα τα ide κανάλια προκειμένου να αναγνωρίσει κανονικά τις συσκευές που έχεις.
SSS787878 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 AN το BIOS έχασε τις ρυθμίσεις του τότε πρέπει να μπεις και να δηλώσεις την επιλογή auto σε όλα τα ide κανάλια προκειμένου να αναγνωρίσει κανονικά τις συσκευές που έχεις. αυτο δεν το εκανα. θα το κοιταξω ομως αυριο και θα σας πω το αποτελεσμα γιατι μολις εφυγα. απο το μυαλο μου τωρα που το σκεφτομαι ακομα περνα μηπως κατι απο την μητρικη ακουμπα πανω στο κουτι και βραχυκυκλωνει ολο το ide πραγμα που ουτε καν θελω να το σκεφτομαι, τελωςπαντων.
SSS787878 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 αυτο δεν το εκανα. θα το κοιταξω ομως αυριο και θα σας πω το αποτελεσμα γιατι μολις εφυγα.απο το μυαλο μου τωρα που το σκεφτομαι ακομα περνα μηπως κατι απο την μητρικη ακουμπα πανω στο κουτι και βραχυκυκλωνει ολο το ide πραγμα που ουτε καν θελω να το σκεφτομαι' date=' τελωςπαντων.[/quote'] τελικα μετα απο πολλες δοκιμες και βγαλε-βαλε ειδα τελικα οτι ακουμπαγε σε ενα σημειο η μητρικη πανω στο κουτι, ευτυχως δεν μου καψε τιποτα! ευχαριστω παντως για την βοηθεια σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.