Προς το περιεχόμενο

Τι τρέχει με τα Amilo 1667 ;

sp357

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω....έχει αποπειραθεί κανείς να αλλάξει το πληκτρολόγιο στο laptop μας? Είναι δύσκολο να το κάνεις μόνος?

Στο internet βρήκα οδηγίες για ένα άλλο Amilo και είναι πολύ απλό....

μου έχει τελειώσει η εγγύηση και σκέφτομαι να κάνω την αλλαγή μόνος.

Βρίσκω πληκτρολόγιο από Ebay με 17$....(καινούργιο εννοέιται)

• Απαντ. 827
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

όχι δεν έχω δοκιμάσει να αλλάξω/βγάλω το πληκτρολογίο

απλά απαντώ για να δείτε ότι ακόμα ακολουθώ το thread....

φιλιά!

Δημοσ.

Αν και εγώ έχω απαρνηθεί το 1667, το παρακολουθώ το thread πάντα. Οφείλω να δηλώσω οτι το 1667 είναι από τα καλύτερα μηχανάκια που έχω δουλέψει! Σε απάντηση στην ερώτηση σου, δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αλλάξει αν θυμάμαι σωστά. Μόλις βγάλεις το μεγάλο καπάκι από κάτω, πρέπει να φαίνονται οι βίδες που αποδεσμεύουν το πληκτρολόγιο. Προσοχή χρειάζεται στην αποσύνδεση της καλωδιοταινίας που το ενώνει με την μητρική.

Ελπίζω να σε βοήθησα!

Δημοσ.

παιδιά καλησπέρα. Αντιμετωπίζω ενα περιέργο πρόβλημα με το pc. Πριν από μερικές μέρες όταν το άφηνα ανοικτό για μεγαλό διάστημα άρχιζε η οθόνη να μου κάνει κόλπα δηλαδή αλλοιώνονταν τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, χάνονταν αρχεία, κρύβονταν επιλογές κτλ κτλ κτλ. Νομίζοντας ότι είναι πρόβλημα software μετά από πολλά avtivirus scans από τα οποία τα περισσότερα βγήκαν καθαρά, αποφάσισα να κάνω ενα format, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να ιφυσταται. Το περίεργο είναι ότι με μια επαννεκίνηση το πρόβλημα διορθώνεται για όσο διαστημα είμαι μπροστά στο pc αλλά μολις το αφήσω στην αναμονη το βράδυ π.χ. να κατεβάζει ,αρχίζει πάλι τα ίδια. Πολύ φοβάμαι ότι είναι πρόβλημα hardware και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό καθώς η εγγύηση έχει λήξει και η αντιπροσωπεία είναι στου διαόλου τη μάνα. Έχει κανείς καμιά ιδεά για το τι μπορεί να συμβαίνει μπας και γλυτώσω κανά χλμ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

φίλε Mavronasel μάλλον Hardware πρόβλημα είναι οπότε δύσκολα να αποφύγεις την αντιπροσωπεία. Κουράγιο.

Εγώ το πήγα στην αντιπροσωπία 1 μέρα πριν λήξη η εγγύηση για το πληκτρολόγιο και μου το έχουν 1 βδομάδα+ εκεί και ακόμα δεν ξέρουν πότε θα έρθει το πληκτρολόγιο από Γερμανία. (από το ebay να το έπαιρνα εγώ πιο γρήγορα θα ερχόταν). Και μου λένε τώρα μετά το Πάσχα....

Ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

δεν μπορώ να δουλέψω!!!!

μου φαίνεται θα το αλλάξω μόνος....

ευχαριστώ πολύ skullman για την απάντηση.θα περιμένω 1-2 μέρες ακόμα και μετά θα ακυρώσω την παραγγελία από την PCsystem....

Δημοσ.

Μη σε πάρω στον λαιμό μου....:)

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος οτι λύνει έτσι και δεν έχω εδώ το λάπτοπ να το τσεκάρω!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα,

δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχουν ακόμα το μηχανάκι, εγώ λόγο έλειψης οικονομικών εξακολουθώ να το δουλευω αν και θα ήθελα να πάω σε κάτι πιο "δυνατό" από άποψης κάρτας γραφικών κυρίως....

όπως και να έχει:

μιας και αρχίζουν πάλι οι ζέστες θέλω να ρωτήσω πως μπορεί να γίνει το εξής:

Κάθως τα περισσότερα παιχνίδια που πάιζω τώρα τελευταία δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά από άποψη επεξεργαστή αλλά για κάποιον λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Powerplay (η συχνότητα του επεξεργαστή μένει μόνιμα στα 2.6ghz) ήθελα να ρωτήσω αν κανείς έχει υπόψη του πως μπορεί να επιτευχθεί το παρακάτώ:

"Κλείδωμα" τησ συχνότητας του επεξεργαστή στα 1.6 ghz (step 2) χώρίς να πειραχτούν οι συχνότητες της ATI.

Υπενθυμίζω ότι όταν το βάζει σε silent mode o επεξεργαστής κλειδώνει στα 800Mhz και ρίχνει και την συχνότητα της Χ700 κατά 100mhz.

Εγώ θέλω να έχω την κανονική συχνότητα στην ATI και τον επεξεργαστή στα 1.6ghz ουτώς ώστε και τα παιχνιδάκια να παίζουν (σε silent mode έχω πολύ χαμηλό Fps) και το σύστημα να μην καταπονείτε....

Ιδεές?

Δημοσ.

Μου τον έφερε τον 1667 το αδερφάκι μου χθες για συντήρηση. Χάλι μαύρο τον είχε κάνει! Γεμάτη σκόνη η ψύκτρα, το λειτουργικό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, το καπάκι του σκληρού να χει στραβοκάτσει (μάλλον από κάνα χτύπο).... Απελπίστηκα που το βρήκα έτσι....

Τέσπα, το συνεφέραμε πάλι....

Δεν νομίζω οτι υπάρχει τρόπος να "κλειδώσει" στο step 2. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις για την καλύτερη δυνατή ψύξη του.

α) Βγάζεις το καλυμματάκι το μαύρο από την εισαγωγή του αέρα από κάτω, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

β)Σηκώνεις το πίσω μέρος ώστε να παίρνει πιο εύκολα και πιο δροσερό αέρα η εισαγωγή.

γ)Βγάζεις την ψύκτρα, την καθαρίζεις από τυχόν σκόνες με κάνα blower και την ξανατοποθετείς με νέα θερμοαγώγιμη πάστα (κατά προτίμηση Arctic Silver 5). Μην ξεχάσεις να ξανατοποθετήσεις κάτι thermal pads μπλέ χρώματος που υπάρχουν για κάτι τσιπάκια από κάτω.

Αν τα κάνεις αυτά, το λάπτοπ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, καθότι πέρισυ το καλοκαίρι το δούλευα σε encoding (μία ώρα στο 100%) χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ελπίζω να βοήθησα!

Δημοσ.

το πλαστικο έχει φύγει από πέρυσι και κάθε δίμηνο περίπου καθαρίζω την ψύκτρα εσωτερικά για σκόνες και τέλος υπάρχει βάση με ανεμιστήρια ιδιοκατασκευή....

Το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμα από αυτά που προτείνεις είναι η αλλαγή πάστας....Βασικά φοβάμαι με τα heatpads.... σκεφτόμουνα να αγοράσω καινούργια από το mxm upgrade γιατί φοβάμαι ότι βγάζοντας την ψύκτρα θα κοπούν και μετά τρέχα γύρευε....

Με την βάση δεν έχω πρόβλημα ιδιαίτερο γιατί σε παιχνίδια μένω σταθερά στους 68-70 βαθμούς και ο δίσκος στους 43 οποότε....

Απλά ήθελα να αποφύγω την extra καταπόνηση και τις extra σκόνες που τρώει από τα ανεμιστήρια....και μου φαινόταν ο πιο έξυπνος τρόπος για να το επιτύχω....

Δημοσ.

Βασικά επειδή δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη στον αδερφό μου, σκεφτόμασταν με τον Johnny81 να πιάσουμε να βγάλουμε τα heatpads και να τα αντικαταστήσουμε με "πλακάκια" χαλκού γυαλισμένου και φυσικά θερμοαγώγιμη.

Αν το κάνουμε αυτές τις μέρες θα σου σφυρίξουμε!

Απλά θέλει προσοχή στο βίδωμα να μην το παρακάνεις! Δεν υπάρχει η ελαστικότητα των pads!

Φυσικά αν και εφόσον γίνει αυτή η πατέντα, θα σας κοινοποιηθεί πλήρες φωτογραφικό υλικό και how to!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχει καταφερει κανεις να εγκαταστησει τους official drivers της ATI (χ700) σε WINXP σε αυτο το μηχανημα? Ολες οι εκδοσεις που εχω δοκιμασει λενε να κοιταξω το site του κατασκευαστη οπου φυσικα το τελευταιο update ειναι το ...2005. Ειμαι με Οmega drivers τωρα οι οποιοι δουλευουν μια χαρα.

Δημοσ.

Οι drivers της ΑΤΙ μεχρι τον απριλη τουλαχιστον που τους χρησιμοποιούσα μπορούσε να γίνει εγκατάσταση ωστόσο δεν φαινόταν να δουλεύει το powerplay ακομα και οταν αυτο ειναι σε μπαταρία

Δημοσ.

εγώ πάλι μόνο με τους drivers που ήταν στο μαμίσιο cd έχω βγάλει άκρη. Όποια πιο καινούργια έκδοση και να έβαλα θα είχα κάποιο πρόβλημα....

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

χαλοου, ενιπατι χομ?

Παιδες, αυτή η μνήμη τι λέει? Ταιριάζει στο 1667?

Αυτή εδώ τι λέει? Ποια απο τις 2 να προτιμήσω?

Λέω να το αναβαθμίσω και πάω για αλλαγή δίσκου. Το πιο δύσκολο όμως είναι το keyboard? Ξέρετε που μπορώ να βρώ?

Δημοσ.

Θα προτιμούσα την Corsair για την οποία έχει διαπιστωθεί οτι δουλεύει κανονικά στο λάπτοπ. Για το keyboard είναι λίγο ζόρικο αν δεν βγάλεις άκρη με την αντιπροσωπία. Ίσως στο e-bay?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...