nobleman Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Μπράβο γκάις που κρατάτε ζωντανό το θρεντ! Είχα καιρό να μπω... καμιά αναβάθμιση;
bgeorgalas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 skullman (και όσοι απο εσάς έχουν βάλει επάνω hitachi δίσκους), προσπαθόντας να συνεφέρω τον σκληρό τους φορητού της κοπελιάς (είχε πάνω έναν hitachi) φόρτωσα κατα λάθος ένα προγραμματάκι της μαμάς εταιρίας (http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm) το feature tool.... αν αδειάσεις ρίξε μια ματιά στο manual γιατί έχει μερικα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του acoustic management και αλλαγές στο advanced power management) λες να μπορεί να δώσει και άλλο ο 7200? (ή να βοηθήσει στο να κρατήσει παραπάνω η μπαταρία?)
skullman Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Το είδα φίλε μου, αλλά οι ίδιες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν και από το Notebook Hardware Control! Τα διαγνωστικά προγράμματα έχουν ενδιαφέρον, αλλά τις ίδιες πληροφορίες μπορείς να τις δεις μέσω SMART με το HDtune που χρησιμοποιώ! Σε επιδόσεις, δεν νομίζω να δω διαφορά! Το transfer rate που μου είχε βγάλει, είναι το μέγιστο για αυτούς τους δίσκους! Ενδιαφέρουσα σκέψη όμως, για όλους τους άλλους που δεν χρησιμοποιούν τα προγράμματα που έχω βάλει εγώ! (Το παρόν συγγράφηκε με την βοήθεια και συμβολή του φίλου johnny 81!)
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Το είδα φίλε μου, αλλά οι ίδιες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν και από το Notebook Hardware Control! Τα διαγνωστικά προγράμματα έχουν ενδιαφέρον, αλλά τις ίδιες πληροφορίες μπορείς να τις δεις μέσω SMART με το HDtune που χρησιμοποιώ! Σε επιδόσεις, δεν νομίζω να δω διαφορά! Το transfer rate που μου είχε βγάλει, είναι το μέγιστο για αυτούς τους δίσκους! Ενδιαφέρουσα σκέψη όμως, για όλους τους άλλους που δεν χρησιμοποιούν τα προγράμματα που έχω βάλει εγώ! (Το παρόν συγγράφηκε με την βοήθεια και συμβολή του φίλου johnny 81!) ειληκρινα μπραβο σας παντος για την προσπαθεια :cool::cool:
bgeorgalas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Το είδα φίλε μου, αλλά οι ίδιες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν και από το Notebook Hardware Control! Τα διαγνωστικά προγράμματα έχουν ενδιαφέρον, αλλά τις ίδιες πληροφορίες μπορείς να τις δεις μέσω SMART με το HDtune που χρησιμοποιώ! Σε επιδόσεις, δεν νομίζω να δω διαφορά! Το transfer rate που μου είχε βγάλει, είναι το μέγιστο για αυτούς τους δίσκους! Ενδιαφέρουσα σκέψη όμως, για όλους τους άλλους που δεν χρησιμοποιούν τα προγράμματα που έχω βάλει εγώ! (Το παρόν συγγράφηκε με την βοήθεια και συμβολή του φίλου johnny 81!) για τα διαγνωστικά υπάρχει το Drive fitness test με το οποίο έσωσα τον 60αρη Hitachi της κοπελιάς (βλέπε Post στις μονάδες αποθήκευσης) για τις επιδόσεις μόλις αδειάσω θα κάνω ένα συγκριτικό για το transfer rate γιατί ο καινούργιος της κοπελιάς (ενας 100αρης Hitachi στις 7200) είχε το APM κάπου στην μέση και το άφησα όπως ήτανε λογικά θα μπορεί να ανέβει και άλλο.... αν αδειάσω σήμερα το απόγευμα θα σας πω το βράδυ.... το πλαστικάκι έφυγε και από τον δικό μου και με θερμοκρασίες δωματίου 30° μετά από 3ώρα παιχνιδιού χτυπάει 5-6 βαθμούς χαμηλότερα από πριν (αν το speedfan τις δείχνει σωστά πάντα) με βάση και ανεμιστήρια (πριν χτύπαγε 85άρια τώρα μένει σταθερά γύρω στους 75-78 ) να σας πω σκέφτομαι για μια αναβάθμιση μνήμης αλλά επειδή δεν έχω τα λεφτά για να το πάω στα 2gb έλεγα να το ανεβάσω στο 1,5gb να το τολμήσω ή θα τα κάνω χειρότερα?
skullman Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Για ΧΡ είσαι μια χαρά και με το 1 gb πιστεύω, για αυτό άλλωστε δεν έχω αναβαθμίσει ακόμα την μνήμη (μόνο 400άρες τις έκανα). Για τα Vista υπάρχει το ReadyBoost, οπότε και πάλι είσαι καλυμμένος! Προσωπική άποψη βέβαια, αλλά έχει την λογική της! Εσύ κρίνεις και αποφασίζεις!
bgeorgalas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Για ΧΡ είσαι μια χαρά και με το 1 gb πιστεύω, για αυτό άλλωστε δεν έχω αναβαθμίσει ακόμα την μνήμη (μόνο 400άρες τις έκανα). Για τα Vista υπάρχει το ReadyBoost, οπότε και πάλι είσαι καλυμμένος! Προσωπική άποψη βέβαια, αλλά έχει την λογική της! Εσύ κρίνεις και αποφασίζεις! Με τις 400άρες είδες καμμία διαφορά? για τα ΧP θα συμφωνήσω ότι είναι μια χαρά (τα Vista δεν τα θέλω καθόλου).... για τα ΧΡ + Neverwinter nights 2 ή XP+Silent hunter III+GWX 1.03 και τις ρυθμίσεις γραφικών στο minimum ψιλοσέρνεται.... επειδή 95 ευρά μπορώ να τα διαθέσω και η 512 που θα βγει θα πάει στον φορητό της κοπελιάς (toshiba sattelite M30-604) που έχει πάνω 2χ256 (γιατί γκρινιάζει ότι της σέρνεται και μου έχει φάει τα αυτιά) με δελεάζει σαν σκέψη....από την άλλη βρίσκω μόνο PC3200 (οι pc 2700 έρχονται 150 ευρώ/1Gb) (http://www.essedi.it/scheda_art.htm?SID=&ID=51289&ID_MCAT=0&ID_CAT=17&SHOP=148&LST=_OM_&PRT=) σε αυτές τις τιμές και φοβάμαι μήπως δεν τα πάει καλά με την 512mb PC2700 που θα μείνει πάνω.... PS. skullman τις παλιές σου (μνήμες) τις έδωσες? αν σου έχει μείνει καμμία μπορεί και να με ενδιαφέρει (για την κοπελιά πάντα....) Τελικά το thread Καλά κρατάει.... "...666 the number of the beast...."
skullman Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δυστυχώς δεν τις δοκίμασα καθόλου τις 333. Το παρέλαβα κατευθείαν με 400άρες (συμφωνία με το μαγαζί - τις κράτησε αυτός). Οπότε δεν ξέρω να σου πω διαφορές. Αν πάντως μπεις στην όλη διαδικασία, βάλε 2 χ 1gb 400mhz να ξεμπερδεύεις μια και καλή και τις 2 χ 512mb βάλε τις στην κοπελιά. Μετά σκοτώνεις τις 2 χ 256mb στις αγγελίες! Έτσι μπορεί να σου πιάσει κάτι παραπάνω, αλλά και το δικό σου λάπτοπ αλλά και της κοπελιάς θα απογειωθούνε, ενώ πλέον σταματάς να ασχολείσαι με την λέξη αναβάθμιση! (Εκτός και αν κάνουμε καμμιά καλή με την κάρτα γραφικών! ) (Μόλις είδα οτι πήρα τον καταραμένο αριθμό! Θού κύριε! Άντε να τα χιλιάσουμε τα posts!)
bgeorgalas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2007 λοιπόν παίδες τους την έσκασα από την δουλειά και ετοιμάστηκα να κάνω τα test στον δισκο με το feature tool ετοιμάσα το cdaki έκανα ένα Defrag και....: Πολύ απλά ο δικός μου δεν υποστηρίζει αλλαγές στο APM (ΗΤΕ721010G9AT00).... φτου και πάλι φτου! αν τα καταφέρω θα το τρέξω στο lapto της κοπελιάς που φοράει έναν HTS721010G9AT00 και άπο ότι είδα και στο manual το υποστηρίζει και θα σας πω.... Συγγνώμη για το ξεσήκωμα....
bgeorgalas Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Παιδιά καλημέρα μια και συνεχίζω να το ψάχνω για την αναβάθμιση μνήμης (θέλω να το πάω στα 2gb) βρήκα αυτές: http://www.pny.it/memory_configurator.php που έρχονται πολύ φτηνότερα από τις corsair και τις kingston (τα 2 Χ1gb θα πάνε γύρω στα 120 ευρώ), έρχονται με εγγύηση 10 χρόνια αντί για Lifetime (το laptop σίγουρα δεν θα την βγάλει την 10ετία οπότε δεν με απασχολεί), απλά ήθελα να ρωτήσω αν κανείς απο εσάς τις έχει δουλέψει σαν μνήμες ή αν έχει ακούσει εντυπώσεις.... Thanx! Update: Καλημέρες! Ακόμα σε διακοπές είστε? άντε πια! Με έπιασε ένα αμοκ την περασμένη εβδομάδα για shopping και προχώρησα στην αναβάθμιση....έβαλα πάνω 2χ1gb της PNY PC2700 και η όλη δουλειά πήγε στα 130 ευρά.... Διαφορά μεγάλη στις επιδόσεις δεν έχω δει (δεν φορτώνει ΄τιποτα πιο γρήγορα) ΑΛΛΑ τα παιχνίδια τρέχουν πιο ομαλά και ο δίσκος δουλέυει πολύ λιγότερο με αποτέλεσμα χαμηλότερες θερμοκρασίες (3-4 βαθμούς κάτω ο δίσκος) κατά τα αλλά 5 μέρες τώρα που είναι πάνω και μετά από memtest + windows memory testing δεν έχει βγάλει προβλήματα.... Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται για αναβάθμιση ας έχει υπόψη του και την συγκεκριμένη εταιρία....
Deco Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Σύντροφοι, συντρόφισσες Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω ότι η αναβάθμιση της κάρτας γαρφικών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μια καινούργια GeForce Go 7600 (256 MB) κοσμεί πλέον το μηχάνημα αφού η Χ700 κάηκε απο τις πυρκαγιές. Η εγκατάσταση είναι πανεύκολη. Εγκατέστησα τα drivers απο το internet και ολα καλά. Γρηγορότερη επανεκκίνηση, γρηγορότερα windows και φυσικά γρηγορότερα παιχνίδια. Την κάρτα την πήρα από τον μάστορα στο mxm-upgrade.com (250 euro και 1 χρόνο εγγύηση). Για τις θερμοκρασίες δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται, μάλλον τα ίδια με την Χ700. Το ανεμιστηράκι δουλεύει κανονικά. Πάντως μια χαρά δουλεψε ένα μηνα τώρα εκτός απο τις 2 πρώτες μέρες που είχε κολλήσει 2 φορές. Ότι και να ήταν του πέρασε πάντος (είχε και 2-3 μήνες να δουλέψει). Αυτά. Ακούω λοιπόν προτάσεις απο σας για μνήμες καί δίσκο σε καλές τιμές.
bgeorgalas Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Deco, Πόλύ απλά: Μπράβο! αν έχεις καιρό στείλε μας έναν οδηγό για το πως και κανένα benchmark.... ρε παιδια, να σας πω θέλω να βγάλω τις ψύκτρες για να ρίξω ένα καθάρισμα και το σκέφτομαι και για αλλαγή πάστας....μπορεί κανένας απο εσας να μου δώσει λεπτομερείς οδηγίες για το πως και το τι? (γιατί έψαξα στο net για service manual και δεν βρήκα τίποτα και η όλη κατασκευή με τα heatpipes με φοβίζει λίγο....)
skullman Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Μην τρομάζεις, είναι πολύ εύκολη διαδικασία. Μόλις την ξεβιδώσεις βγαίνει πολύ εύκολα. Λίγη προσοχή απαιτείται όταν την ξαναβιδώνεις. Σημεία που πρέπει να προσέξεις. Πάστα όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας. (Εγώ χρησιμοποιώ Arctic Silver 5). Τα heatpads που υπάρχουν στην κάρτα γραφικών θα σου χρειαστούν ξανά. Δεν εφάπτεται απευθείας με την ψήκτρα, αλλά κάνει επαφή με τα heatpads (μπλέ χρώμα). Οπότε δώσε βάση όταν τα βγάζεις για το που και πως μπαίνουν. Οτι άλλο χρειαστείς εδώ είμαι!
skullman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Σύντροφοι, συντρόφισσες Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω ότι η αναβάθμιση της κάρτας γαρφικών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μια καινούργια GeForce Go 7600 (256 MB) κοσμεί πλέον το μηχάνημα αφού η Χ700 κάηκε απο τις πυρκαγιές. Να δεις που θα μου τις ξαναβάλει τις μπρίζες για αναβάθμιση! Ακούω λοιπόν προτάσεις απο σας για μνήμες καί δίσκο σε καλές τιμές. Τώρα μόλις είδα οτι ζήτησες πληροφορίες! Μάλλον έχω αρχίσει να γερνάω και να μη βλέπω καλά! Για μνήμες λοιπόν, στα λάπτοπ, μια σταθερή λύση είναι οι Corsair. Άριστη συμβατότητα, καθότι δεν είναι οτι καλύτερο να βάλεις κάποιες άλλες απάνω και να μην παίζουν! Πάντως ο bgeorgalas λίγο πιο πάνω αναφέρει καποιες πιο φθηνές μνήμες, οι οποίες παίξανε με επιτυχία. Όποιες και αν διαλέξεις πάντως, φρόντισε να είναι 2 χ 1 Gb στα 400Mhz. Μετά θα σταματήσεις να σκέφτεσαι την λέξη μνήμες μαζί με την λέξη αναβάθμιση για χρόνια. Σχετικά με τον σκληρό: Προτίμησε Hitachi αντί για Seagate - είναι λίγο πιο γρήγοροι (ελάχιστα), λίγο πιο θορυβώδεις (ελάχιστα), αλλά αποτελούν μια δοκιμασμένη λύση από πολλούς εδώ μέσα. Μην τσιγκουνευτείς, βάλε 100άρη δίσκο, θα σου φανεί χρήσιμος στην πορεία, ειδικά αν βάλεις και Vista με dual boot. Μην συμβιβαστείς με κάτι κάτω από 7200 rpm. Η διαφορά στις επιδόσεις θα ναι η μέρα με την νύχτα! Και έχε υπόψη σου οτι το λαπτοπάκι μας παίρνει ATA HDD και όχι Sata. Εδώ μπορείς να δεις τον ίδιο με τον δικό μου δίσκο. Μια σημείωση ακόμα, ο συγκεκριμένος είναι και πιο ψυχρός σαν δίσκος από αυτόν που είχε απάνω! Ελπίζω να σε κάλυψα! Οτι άλλο θες εδώ είμαστε!
Deco Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2007 Thanks skullman για τα info. Tώρα οι μνήμες ενα περίπου πόσο κοστίζουνε οι 2 x 1 GB 400MHz? Και τι διαφορά στις αποδόσεις θα δώ (υποθέτω οτι εσυ έχεις ήδη κάνει την αναβαθμιση σωστα?). Όσο αφορά τον δίσκο με κάλυψες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.