Προς το περιεχόμενο

Τι τρέχει με τα Amilo 1667 ;

sp357

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ήθελα να ρωτήσω αν έχει τύχει σε κανέναν που έχει κάνει αναβάθμιση μνήμης το παρακάτω ή αν ξέρει τίποτα σχετικά με αυτό.

Αγόρασα ενα SODIMM Kingston και ενα Transcend του 1GB έκαστο (PC2700). Όταν τα βάζω να δουλέψουν μαζί το laptop (AMILO 1667G) δεν βγάζει ούτε καν την boot screen και αν τελικά μετά απο 50 προσπάθειες ξεκινήσει κολλάει καθώς φορτώνει τα Windows.

Όταν τα βάζω το καθένα μόνο του δουλεύουν όλα ρολόι.

Μήπως κάνω κάτι λάθος ή υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας;

Υπάρχει τρόπος να το ελέγξω;

• Απαντ. 827
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ψαξε για το memtest.Το γραφεις σε 1 δισκακι,μπουταρεις απο αυτο και ελεγχει την μνημη του Η/Υ.Τρεξε το με την καθε 1 χωριστα πρωτα και μετα και με τις 2 μαζι.Να δεις τουλαχιστον που σου βγαζει σφαλμα!

Υ.Γ. Πρωτο post απο το κινητο! Ζητω το WI-FI!

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Έτρεξα το memtest (πολύ χρονοβόρο btw) και δεν έβγαλε κανένα error για όλες τις περιπτώσεις.

Κατα τ’άλλα η συμπεριφορά η ίδια. Με την κάθε μνήμη ξεχωριστά όλα καλά, όμως άμα τις βάλω και τις 2 μαζί πάνω (1 kingston & 1 transcend) κολλάει μετά από λίγο ή δεν ξεκινάει καθόλου.

Παρεπιπτόντως παρατήρησα με το speedfan πως η θερμοκρασία του core σε idle είναι γύρω στους 70C και φτάνει και 80C σε 100% χρήση. Πολύ δεν είναι;

Το άνοιξα αλλά δεν μπορούσα να ξεβιδώσω τις βίδες του επεξεργαστή, επομένως δεν μπορούσα να δώ και την κάρτα γραφικών (κάτω απο τις μικρές βιδούλες αν δεν απατώμαι). Skullman είχες αναφέρει στο παρελθόν πως το είχες ανοίξει σωστά; Πώς το είχες καταφέρεις;

Είμαι στο τσακ να αγοράσω ενα DIMMακι Kingston ή Transcend για να τα βάλω να δουλέψουν ζευγάρι, απλά θέλω να εξαντήσω όλα τα ενδεχόμενα. Οποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη.

Κάτι τελευταίο που δεν έχω αναφέρει είναι πως έχω τα VISTA εγκατεστημένα.

Ευχαριστώ και πάλι! :)

Δημοσ.

Παραξενεύομαι που δεν σου βγάζει πρόβλημα στο memtest με τις 2 μνήμες πάνω, ενώ δεν δουλεύει....

Κανονικά πρέπει να δουλέψει κανονικά.

Για το speedfan, δεν είναι απόλυτες οι μετρήσεις, καθότι εμένα γράφει άλλα των άλλων. Οπότε μην αγχώνεσαι, πιο πολύ βάζε το χέρι σου από πίσω στην εξαγωγή αέρα να δεις την θερμοκρασία. Σε παιχνίδια θα ζεσταίνεται αρκετά, αλλά όχι όσο να μην μπορείς να την αντέξεις.

Την ψύκτρα του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών, γιατί θέλεις να την βγάλεις? Αν θυμάμαι σωστά, οι βίδες του επεξεργαστή βγαίνουνε κανονικά αριστερόστροφα. Με 1 καλό κατσαβίδι ph2 θα τις βγάλεις εύκολα. Μετά βέβαια πρέπει να ξαναβάλεις πάστα στον επεξεργαστή καθώς και τα thermal pads στην κάρτα γραφικών. Χωρίς αυτά δεν ακουμπάει η ψύκτρα στην κάρτα. Αν δεν έχεις καλό λόγο να την βγάλεις, απόφυγέ το.

Τέλος, δοκίμασε να αντιστρέψεις τις μνήμες στα sockets. Δηλαδή βάλε την μια από κάτω, την άλλη από πάνω και μετά αντέστρεψέ τις!

Ελπίζω να σου δουλέψει!

Δημοσ.
Na sas pw re paidia To 1667g1 pairnei mnimi me 184 pin ?i me 200 pin?

Tha tairiaksei lete?Perimeno 2X1 GB so dimm 200 Pin!

Sto pdf manual den anaferei gia ta Pin!

Skullman! dwsmouta fwta sou!!!

Τι έγινε τελικά πατρίδα? Τις έβαλες απάνω τις μνήμες?

Gus: Βρήκες τελικά λύση στο πρόβλημά σου?

Επισκέπτης
Δημοσ.
Τι έγινε τελικά πατρίδα? Τις έβαλες απάνω τις μνήμες?

Gus: Βρήκες τελικά λύση στο πρόβλημά σου?

αλειθια τι εγινε τελικα

Δημοσ.

παιδιά καλησπέρα. Λέω να βάλω τα windows vista ultimate 64 bit και θα ήθελα να μου πει κάποιος που ξέρει τι drivers χρειάζεται να κατεβάσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελευταια ανεβαζε θερμοκρασιες το λαπτοπ και το ανοιξα για να το καθαρισω. Εκπληκτος ειδα αυτο:

amilois8.th.jpg

το μισο και παραπανω ειναι καλυμενο? ειναι φυσιολογικο?

Δημοσ.

Να σε παραθέσω σε προηγούμενο post μου εδώ?

Σαν επισήμανση, να σου αναφέρω οτι είναι φυσιολογικό, το χρησιμοποιεί η FSC σαν μέθοδο για πιο αθόρυβο ανεμιστήρα, αλλά ένώ πράγματι αυξάνεται ο θόρυβος όταν ο ανεμιστήρας δουλεύει σε φούλ στροφές, το λάπτοπ κρατά χαμηλότερες θερμοκρασίες και ξεπυρώνει πιο γρήγορα. Φίλος με το ίδιο λάπτοπ, που δεν το έχει αφαιρέσει, δεν έχει κανένα πρόβλημα απολύτως, οπότε είναι καθαρά δικό σου θέμα τι θέλεις!

Δημοσ.

Οφείλω να ομολογήσω πάντως οτι για τα λεφτά του ήταν τεράστια επιτυχία το laptop αυτό.

Έχω το 1667G1 και (φτού να μην το ματιάσω) λειτουργεί άψογα!

Τώρα σκέφτομαι και γω να αλλάξω τις μνήμες και να το πάω στα 2 GB.

Έχει δοκιμάσει κανείς τίποτα SODIMMs που να δουλεύουν standard?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γενικά για sodimm, εγώ έχω μία ιδιαίτερη προτίμηση στις corsair, καθώς είναι οι μόνες (απ' όσες έχω δοκιμάσει) που παίζουν σε σχεδόν όλα τα laptops. Γενικά μπορείτε να ρίξετε και μία ματιά στα sites εταιριών π.χ. corsair, kingston κ.λπ, τα οποία έχουν και αναζήτηση βάσει μοντέλου φορητού.

Δημοσ.

Αναφορικά να συμπληρώσω οτι έχω βάλει 2 x 512MB Corsair 400Mhz και δουλεύουνε απροβλημάτιστα. Λογικά θα δουλέψει κανονικά με τις ίδιες σε 2 x 1GB!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικα δοκιμασε κανεις αν δουλευουν οι pc3200 (1GΒ); θελω να κανω και εγω μια αναβαθμιση στο laptop... Αλήθεια γιατι οι pc3200 ειναι πιο φθηνες από τις pc2700; Και γιατι οι ddr (90e) ειναι πολυ πιο ακριβες από τις ddr2 (45e);

Δημοσ.

επειδη δεν βρισκονται πλεον σε παραγωγη,οτι παρεις στοκ ειναι,ειναι δυσευρετες και γι αυτο ακριβες

εγω προτεινω παντα να παρει κανεις μνημη μεσα απο την σελιδα της crucial.

100% συμβατες ή τα λεφτα σου πισω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...