johnny81 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Εψαξα για εργαλεία και πληροφορίες η στανταρ τιμή είναι γύρω στα 200 με 220 για τον 80ρη που εχω.Απο οτι καταφερα να βγαλω ακρη. Αν καταλαβαινω καλα από τη στιγμή που τον εδωσα δυσκολευει το να ζητησω χρηματα πισω. Το spin up ειναι οχρονος που ο δίσκος από ηρεμια πιανει τις φουλ στροφες του. Εκει ηταν και μενα αλλα ξεκινησε απο 180 επεσε στα 171 και καθε μερα εριχνε μια δυο μοναδες. Αμα κατι δεν παει καλα με αυτο σημαινει οτι πιθανον εχει προβλημα το μοτερ του δισκου. παντως θα επιμεινω οτι ο θορυβος δεν ειναι νορμαλ. Οι δεικτες κατω perfomance και fitness σε τι επίπεδα βρίσκονται?
skullman Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Offtopic: Exei kaneis dokimasei ta Vista sto 1667? "Trexoun" kala? Logika de tha exei provlima, alla pou na ksereis ama de dokimaseis Τα έβαλα τελικά τα Vista (32 bit) χθες σε 1 15άρι partition, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, "νόμιμα" κατά τον συνήθη τρόπο, και εξεπλάγην ευχάριστα όσον αφορά τους drivers! Αναγνώρισε τα πάντα πάνω στο λάπτοπ! Δεν τα χω δουλέψει ακόμα εκτενέστερα για να δω τι παίζει με τα προγράμματα που χρησιμοποιώ και τα λοιπά, αλλά η πρώτη εντύπωση ήταν οτι είναι σταθερότατα! Μετά από 1 ώρας χρήσης, τα Xp μου φάνηκαν "φτωχά" οπτικά μετά! Όποιος ενδιαφέρεται και θέλει πληροφορίες, ας στείλει pm, ή ας με βρεί κάποια στιγμή στο Msn. Στοιχεία στο προφίλ μου.
bgeorgalas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Η άποψη μου είναι ότι το ότι τον έδωσες πίσω δεν δυσκολεύει καθόλου τα πράγματα....Η αγορά έγινε μέσω ιντερνετ έτσι δεν είναι? πολύ απλά αν τους γνωρίζεις πάρε τους ένα τηλέφωνο και ρώτα τους τι έγινε με τον δίσκο και πες τους ότι μια και δεν βγάζετε άκρη (ή αν τους είδες απρόθυμους να σε εξυπηρετήσουν από την αρχή) θα τους κάνεις το γράμμα και ότι απλά ήθελες να τους ενημερώσεις...... τους δείκτες που λες από που μπορώ να τους διαβάσω? ένα ένα μου έρχονται.....αν και στο ξαναείπα....και επιστροφή χρημάτων να σου αρνηθούν αν ο δίσκος είναι καινούργιος σε καλύπτει η εγγύηση της Ηitachi οπότε στην χειρότερη βγάζεις ενα RMA από το site της Hitachi και στον αντικαθιστούν αυτοί.....είναι μεγαλύτερη ταλαιπωρία αλλά πάλι τα λεφτά σου δεν τα χάνεις.....έλα και μην μου στεναχωρίεσαι......
bgeorgalas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Skullman να σου επιστήσω την προσοχή (αν βρεις χρόνο) στο post μου #563?
skullman Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 τους δείκτες που λες από που μπορώ να τους διαβάσω? Αν τρέξεις το hdtune έχει μια καρτέλα INFO που σου δείχνει τα στοιχεία του δίσκου από το SMART. Υπάρχουν και άλλα προγράμματα που διαβάζουν αυτά τα στοιχεία, όπως το Speedfan και το Notebook Hardware Control 2.0. Εκεί έχει πρόβλημα ο Γιάννης στο Spin up time νομίζω. Εκτός αυτού, μόλις μιλήσαμε στο τηλέφωνο και φαίνεται να του κράσαρε το λάπτοπ και όλο το λειτουργικό, στον παλιό δίσκο! Ψάχνεται και υποθέτω θα ποστάρει αργότερα σχετικά!
skullman Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Skullman να σου επιστήσω την προσοχή (αν βρεις χρόνο) στο post μου #563? Αν δεν με απατά η μνήμη μου (Άστα να πάνε, 16ΜΒ-15hz έχει ο εγκέφαλός μου! ) το βιβλιαράκι χρήσης του λάπτοπ, είχε οδηγίες για αλλαγή μνήμης και σκληρού. Πρέπει να το χω ακόμα θαμμένο κάπου στο σπίτι. Αν ισχύει (θα το ψάξω το απόγευμα) λογικά μπορείς να τα αλλάξεις ο ίδιος.Δεν είναι άμεση επέμβαση και δεν νομίζω να χεις ιστορίες. Εγω δεν ενημέρωσα σχετικά, αλλά χάρην συγκυριών έχω "πλάτες" με την εταιρία στην Ελλάδα. Οπότε και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα. Εσύ τους πήρες τηλέφωνο να τους ρωτήσεις αν υπάρχει πρόβλημα (σε έντονο ύφος επαγγελματία με χρόνια πείρας)? Λογικά και αυτοί θα χουνε να ασχοληθούν με άλλα πράγματα από το να αλλάζουνε σκληρούς σε ιδιώτες, οπότε με λίγη πίεση θα σου πούνε ΟΚ.
johnny81 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μολις καταφερα να τον συνεφερω ( η ετσι ελπιζω).Οφειλω να δωσω και απο εδω να απονειμω τα ευσημα στο καλο φιλο skullman για τις τρομερες εμπνευσεις του. Αφου δοκιμασα το live των ubuntu να βεβαιωθω οτι ζει μου προτεινε να βγαλω τον δισκο και να τον ξαναβαλω μηπως και δεν εκατσε καλα και προς μεγαλη μου εκπληξη δουλεψε. Γιωργο αν δεν ησουν εσυ θα τον ειχα πεταξει απο το μπαλκονι.Παιζει το ενδεχομενο ο 7200 να εχει πιο χοντρες ακιδες και να ανοιξαν λιγακι οι επαφες η σε λιγο να ξανακρεμασει ποιος ξερει? Bgeorgalas ευχαριστω για τις συμβουλες ειναι πολυ χρησιμες. Μεχρι στιγμης δεν εχω προβλημα συννενοησης με αυτους και ευγενικοι ειναι και απαντανε και στα μαιλ απο το σερβις αλλα σου δινουν μεγιστο οριο 10ημερο για να τον ελεγξουν. Παντως αμα με ζαλισουν υπαρχει παντα και η μαμα εταιρια. Πλεον δεν με στενοχωρει ο δισκος ειδικα μετα το σημερινο.
skullman Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Μολις καταφερα να τον συνεφερω ( η ετσι ελπιζω).Οφειλω να δωσω και απο εδω να απονειμω τα ευσημα στο καλο φιλο skullman για τις τρομερες εμπνευσεις του. Υπερβάλλεις Γιάννη, απλά έμαθα οτι με τους υπολογιστές και τις βλάβες, δεν υπάρχει λογική! Λίγο κανάκεμα και παραχάιδεμα θέλουνε! Γιωργο αν δεν ησουν εσυ θα τον ειχα πεταξει απο το μπαλκονι. Δεν υπάρχει περίπτωση! Είσαι εξίσου ερωτευμένος με το λάπτοπ σου, όσο και εγώ! Bgeorgalas ευχαριστω για τις συμβουλες ειναι πολυ χρησιμες. Μεχρι στιγμης δεν εχω προβλημα συννενοησης με αυτους και ευγενικοι ειναι και απαντανε και στα μαιλ απο το σερβις αλλα σου δινουν μεγιστο οριο 10ημερο για να τον ελεγξουν.Παντως αμα με ζαλισουν υπαρχει παντα και η μαμα εταιρια. Πλεον δεν με στενοχωρει ο δισκος ειδικα μετα το σημερινο. Πιστεύω και γω οτι δεν θα χεις πρόβλημα. Αν δουν το SMART και τον θόρυβο του δίσκου, θα στον αλλάξουν. Στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν ζημιώνονται οι ίδιοι, απλά επιστρέφουνε τα ελαττωματικά στην εταιρεία.
johnny81 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δεν πειραζει ασε να υπερβαλλω. Δε λεω με τα πολλα εστω και απο τυχη θα το δοκιμαζα αλλα με γλιτωσες απο πολυτιμο χρονο.Ασε που ειχα μεινει με τη διπλωματικη ανα χειρας. Και αμα μπλεξουμε παλι με σερβις 1 μηνα παρανοια. Παντως μου δινετε συνεχως νεα επιχειρηματα για το δισκο δεν πιστευω οτι θα εχω προβλημα οποτε υπομονη
skullman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 (θα το ψάξω το απόγευμα) Όπως κατάλεβες, χρόνος μηδέν και δεν το ψαξα ακόμα! Εσύ bgeorgalas τι έκανες τελικά? Άλλαξες τον δίσκο, πήγες Ιταλία?
bgeorgalas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 τον δίσκο τον έχω αλλάξει από τα Xmass....αλλά δεν ξαναασχολήθηκα με το θέμα....άμα βγάλει καμμία ζημιά σκεφτόμουνα να ξαναβάλω πάνω τον παλιό και να τους τον στείλω για να μην έχω γρίνες....Το μόνο μου άγχος είναι μήπως υπάρχει κάνενας sensor για Chassis detection και εγώ δεν το ξέρω και καταλάβουν ότι το μηχάνημα έχει ανοιχθεί.....εσύ έχεις τίποτα υπόψη σου για το συγκεκριμένο μοντέλλο? Πάντως το βιβλιαράκι έχει σίγουρα οδηγίες (το Checkara πριν ακόμα αγοράσω τον δίσκο)....το ζήτημα είναι ότι από το Helpdesk μου είπαν να τον στείλω πακέτο με τον δίσκο να κάνουν αυτοί την αλλαγή και ας επέμενα εγώ για το βιβλιαράκι....άβυσος!
irahara Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Γεια σας παιδία. Είμαι και εγώ ένας κάτοχος A1667G και θα ήθελα να σας ρωτήσω για τις θερμοκρασίες. Ο υπολογιστής μου ανεβάζει ανεβάζει θερμοκράσεις, με απλή χρήση και ενεργοποιημένο το silent mode που ρίχνει την συχνότητα σε 800 MHz, περί 43-51 ενώ σε κανονική λειτουργία (π.χ παίζοντας FEAR) το έχω δει και 65 βαθμούς. Το πρόβλημα όμως είναι στην κάρτα γραφικών που όταν ζορίζεται και ειδικά το καλοκαίρι ανεβάζει τέτοιες θερμοκρασίες που κάνει δύσκολη την πληκτρολόγηση. Μάλιστα για άγνωστο λόγο έχω παρατηρήσει ότι η οπή από την οποία πέρνει αέρα ο ανεμιστήρας είναι καλλυμένος κατά 3/4 από μία ζελατίνα που εμποδίζει την ελεύθερη εισροή και σκοπεύω κάποια στιγμή να την αφαιρέσω ενώ δεν πρέπει καν να σκεφτείς να το' χεις στα γόνατα. Εσείς έχετε προσέξει κάτι παρόμοιο στον δικό σας; Σκέφτομαι να αφαιρέσω το πλαστικό χωρίς βέβαια να γνωρίζω κάτι ειδικά γι' αυτό. Υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να προσέξω;
skullman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Αστους να λένε! Δεν νομίζω οτι θα 'χεις πρόβλημα. Μην ξεχνάς οτι τον δικό μου τον έστειλα για service με 400 mhz μνήμες αντί 333 που είχε και γω είχα ανοίξει το μεγάλο καπάκι για να βγάλω το foil του ανεμιστήρα! Όχι μόνο δεν μου είπανε τίποτα, χαμπάρι δεν πήρανε και ας αλλάξανε το μισό λάπτοπ! Δεν νομίζω να καταλάβουνε καν οτι έχει άλλο σκληρό!
skullman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Γεια σας παιδία. Είμαι και εγώ ένας κάτοχος A1667G και θα ήθελα να σας ρωτήσω για τις θερμοκρασίες. Ο υπολογιστής μου ανεβάζει ανεβάζει θερμοκράσεις, με απλή χρήση και ενεργοποιημένο το silent mode που ρίχνει την συχνότητα σε 800 MHz, περί 43-51 ενώ σε κανονική λειτουργία (π.χ παίζοντας FEAR) το έχω δει και 65 βαθμούς. Το πρόβλημα όμως είναι στην κάρτα γραφικών που όταν ζορίζεται και ειδικά το καλοκαίρι ανεβάζει τέτοιες θερμοκρασίες που κάνει δύσκολη την πληκτρολόγηση. Μάλιστα για άγνωστο λόγο έχω παρατηρήσει ότι η οπή από την οποία πέρνει αέρα ο ανεμιστήρας είναι καλλυμένος κατά 3/4 από μία ζελατίνα που εμποδίζει την ελεύθερη εισροή και σκοπεύω κάποια στιγμή να την αφαιρέσω ενώ δεν πρέπει καν να σκεφτείς να το' χεις στα γόνατα. Εσείς έχετε προσέξει κάτι παρόμοιο στον δικό σας; Σκέφτομαι να αφαιρέσω το πλαστικό χωρίς βέβαια να γνωρίζω κάτι ειδικά γι' αυτό. Υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να προσέξω; Φίλε Irahara, καλωσόρισες στο Insomnia! Aν ανατρέξεις στις προηγούμενες σελίδες, θα δεις οτι έχω βγάλει το πλαστικό αυτό της οπής και πράγματι είχα μεγάλη βελτίωση στην θερμοκρασία. Μια ερώτηση, τις θερμοκρασίες με τι πρόγραμμα τις μετράς? Πάντως ακούγονται αρκετά καλές για το συγκεκριμένο μοντέλο. Για την κάρτα γραφικών, λίγα μπορείς να κάνεις. Βοηθάει η αφαίρεση του πλαστικού της οπής καθότι έχουν κοινή ψύκτρα με τον επεξεργαστή. Απλά καλό θα ήτανε να δωθεί μια σχετική προσοχή όταν θα το βγάζεις, καθότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Για να μην αναφέρω καν το γεγονός οτι "τυπικά" παραβιάζεις την εγγύηση. Μια ακόμα παρενέργεια της αφαίρεσης του πλαστικού, είναι ο ελαφρώς δυνατότερος θόρυβος του ανεμιστήρα σε μεγάλες στροφές, αλλά σπάνια θα ανεβαίνει σε τόσες στροφές και για λιγότερη ώρα από πρίν. Ελπίζω να σε βοήθησα επαρκώς στην πρώτη σου απορία!
bgeorgalas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2007 Φίλε Irahara, καλωσόρισες στο Insomnia! Μια ερώτηση, τις θερμοκρασίες με τι πρόγραμμα τις μετράς? Skullman είχα ξαναποστάρει και παλιότερα (Post #551 αν σου έχει ξεφύγει και για την βάση δες εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1440704&postcount=28) , εγώ έχω εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του speedfan και νομίζω ότι δουλέυει (όσων αφορά τις θερμοκρασίες) αν έχεις καιρό για δοκίμασε το και τα ξαναλέμε..... Πάντως και εμένα χτυπάει τέτοιες θερμοκρασίες και φτάνει μέχρι τους 75-80 όταν παίζω.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.