skullman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2007 Ρε παιδιά, το σκέφτομαι να κάνω την ματσακωνιά να βάλω απάνω μια 7900gs. Σίγουρα αξίζει από άποψη γραφικών, αλλά δεν ξέρω αν θα την παλέψει θερμικά το laptop και σίγουρα θα χρειαστεί μια μόντα στις τρύπες της ψύκτρας για να την πάρει. Τροφοδοσία καίει περίπου όσο και η 6800 οπότε λογικά δεν θα χει πρόβλημα το τροφοδοτικό. Για πείτε καμμιά γνώμη και σεις! (Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσω κάτι τέτοιο, πριν το καλοκαίρι, λόγω περιορισμένου χρόνου!)
nobleman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Από το Σάββατο μου κάνει restart μετά από λίγη ώρα λειτουργίας, χωρίς να μπορώ να διαγνώσω κάποιο ιδιαίτερο λόγο... Όλα ξεκίνησαν όταν μου ζήτησε να εγκαταστήσω το τελευταίο update της Μ$... πάντα το έκανα, χωρίς πρόβλημα, παρότι έβγαλα τα δικά του Home και έβαλα Pro, από την πρώτη στιγμή... καμιά ιδέα;
johnny81 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μια απορία καθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ανοιξα θέμα στα μέσα αποθήκευσης αλλά καλύτερα να το αναφέρω και εδώ. Πριν μια εβδομάδα άλλαξα τον σκληρό για ένα hitachi 7200 χωρ/τας 80GB. αλλά από οταν τον έβαλα πάνω είναι αρκετά θορυβώδης όταν διαβάζει και ελέγχοντας με κάποια προγράμματα το smart του δίσκου βλέπω το spin up time του να πέφτει από μέρα σε μέρα. επίσης πέφτει και ο δείκτης του performance και του fitness. Ειμαι με δυο γνώμες της επιστροφής και της υπομονής μέχρι να (αν) τα παίξει. αν κάποιος διαθέτει αντίστοιχο μοντέλο θα ηθελα τις εντυπώσεις του όσον αφορά το θόρυβο.
skullman Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Από το Σάββατο μου κάνει restart μετά από λίγη ώρα λειτουργίας, χωρίς να μπορώ να διαγνώσω κάποιο ιδιαίτερο λόγο... Όλα ξεκίνησαν όταν μου ζήτησε να εγκαταστήσω το τελευταίο update της Μ$... πάντα το έκανα, χωρίς πρόβλημα, παρότι έβγαλα τα δικά του Home και έβαλα Pro, από την πρώτη στιγμή... καμιά ιδέα; Κλασσικά system restore για να τον επαναφέρεις σε φυσιολογική λειτουργία, αν και εφόσον είσαι σίγουρος οτι είναι θέμα software και όχι hardware failure. Μετά ξαναεγκατέστησε το update και δες αν στο ξανακάνει. Κατόπιν των βημάτων αυτών, το ξανασυζητάμε με οτι νέο έχει προκύψει!
nobleman Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Ναι, τα βασικά τα έχω κάνει... προχώρησα και λίγο παρακάτω και έκανα restore με το acronis... πάντα κάνω ένα backup αμέσως μετά από κάθε φορμάτ και αφού έχω εγκαταστήσει drivers & βασικό software...δεν έτυχε ποτέ να το χρησιμοποιήσω μέχρι σήμερα... να όμως που χρειάστηκε...!!! Μέσω Bios, με F11, μόλις ξεκίνησε ξανά τα ίδια, restart... Μπήκα windows και ξεκίνησα από κει το acronis recovery και ω του θαύματος, εν μέρει κάτι πέτυχα... δεν ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού λίγο πριν το τέλος έβγαλε μήνυμα με «λαθάκια» αλλά όμως εδώ και μερικές ώρες το θρυλικό Α1667G1 λειτουργεί κανονικά... τώρα του έδωσα και επεξεργασία video με το pinnacle και έφυγα πριν εκραγεί, καθόσον «χαλάει» τον κόσμο από τη φασαρία... επιστρέφοντας στο γραφείο θα σας πω νέα...
bgeorgalas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 johny και ο δικός μου Hitachi στις 7200 ακούγεται όταν δουλέυει (καμμιά σχέση ε αυτόν που είχε πάνω)....τώρα για τους χρόνους spin up που λες....ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς? για δοκιμασε ένα disk error από το hd tune...(θυμάμαι ότι κάποια προγράμματα έβγαζαν errors απο το SMART για το τίποτα ή σου έλεγαν ότι ο δίσκος θα τα παίξει σε 2 μέρες αλλά συνέχιζε να δουλέυει για χρόνια μετά από αυτό.....)
johnny81 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δοκίμασα 2 -3 προγράμματα speed fan, hdtune,notebook hardware control. εμένα έκανε αρκετή φασαρία ώστε να τον ακούω να κροταλίζει σε απόσταση 5 μέτρων χωρίς να υπερβάλω.Είχα ακούσει και το δίσκο του skullman σε λειτουργία και ήταν αισθητά πιο ήσυχος.Η παράμετρος spin up time τι τιμή σου δίνει? Εμένα κάθε μέρα έπεφτε. Σήμερα δεν άντεξα καθώς δεν είμαι και ο πιο υπομονετικός άνθρωπος και τον έδωσα πίσω. Τώρα θα περιμένω. Αν έκανα λάθος και είναι οκ θα έκανα τεράστια εξυπνάδα καθώς θα πάρω ένα δίσκο ταλαιπωρημένο από μεταφορες.
nobleman Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Ποτέ μην μετανιώνεις για κάτι που έκανες, είναι διπλό λάθος, μια γιατί το κανες και μια γιατί το μετάνιωσες... Αν δεν σου καθόταν καλά, σίγουρα είχε πρόβλημα... αυτό πιστεύω εγώ...
skullman Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Γιάννη, ξέρω δεν το συζητήσαμε εκτενέστερα προχθές (ήμουν άρρωστος και εξαντλημένος από την κούραση), οπότε δεν σκεφτόμουνα καθαρά! Δε μου λες, σκέφτηκες να βγάλεις καμμιά εκτύπωση το smart disk status από κάνα-δυό προγράμματα και να τους το πας μαζί με τον δίσκο? Όχι οτι θα έκανε την διαφορά σε κάτι, απλά και μόνο για να μη σε βγάλουνε και τρελό! Από την άλλη εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος! Χθες έκανα 4 ταινίες από avi σε dvd στον 3700+ desktop μου, έγραφα πάνω και 2 ταινίες με nero (αρχεία από σκληρό) και ταυτόχρονα μέσω δικτύου, έφτιαχνα άλλες 4 ταινίες στο λάπτοπ, με τα αρχεία για αυτές τις ταινίες στον 3700+! Μια χαρούλα την παλέψανε! Το πρωί που σηκώθηκα, όλα είχανε γίνει στην εντέλεια!
skullman Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Ναι, τα βασικά τα έχω κάνει... προχώρησα και λίγο παρακάτω και έκανα restore με το acronis... πάντα κάνω ένα backup αμέσως μετά από κάθε φορμάτ και αφού έχω εγκαταστήσει drivers & βασικό software...δεν έτυχε ποτέ να το χρησιμοποιήσω μέχρι σήμερα... να όμως που χρειάστηκε...!!! Μέσω Bios, με F11, μόλις ξεκίνησε ξανά τα ίδια, restart... Αν έχεις τον χρόνο, προτείνω να επαναλάβεις την διαδικασία, αλλά με τον 4200 σκληρό που έχεις εξωτερικό (ώστε να μην "στείλεις" την εγκατάσταση που δουλεύει τώρα), να δεις αν θα ξανακάνει τα ίδια! Όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, απλά για έλεγχο σταθερότητας.
johnny81 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Καλημέρα. Nobleman έχεις δίκιο εφόσον δεν μου φαινόταν οκ δεν μετανιώνω που τον έδωσα. Αμα αμφιβάλλω ο ίδιος δεν πρόκειται να πείσω ούτε αυτούς που απευθύνομαι. Γιώργο δύο τρεις εκτυπώσεις τις έκανα τις πήρα μαζί μου τις έδωσα αλλά γιατί πιστεύω οτι δεν θα φτάσουν εκεί άραγε?? Εχω τα αρχεία εννοείται αλλά δεν κράτησα δυστυχώς από δυο διαφορετικά διαστήματα για να αποδείξω του λόγου το αληθές και το smart δεν είχε φτάσει σε κρίσιμα σημεία. Αν ζορίσει η ιστορία θα τα στείλω με mail. Περιμένω πάντως δηλώσεις περι αξιοπιστίας του smart οπότε θα τους ζορίσω στο θέμα του θορύβου γιατί παραπάνω θόρυβο ασφαλώς και περίμενα αλλά να κάνει το τρακτέρ πάει πολυ. Για επιστροφή χρημάτων κάνανε τους κινέζους Για ποσο καιρό μετα την αγορα δικαιούται κάποιος να ζητησει επιστροφή? 14 μέρες η παραπάνω
skullman Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Για αγορές μέσω Internet, ισχύει επιστροφή χρημάτων μέσα σε 10 μέρες από την αγορά, no questions asked. Αν το ψάξεις λίγο, ο paredwse είχε δώσει όλον τον σχετικό νόμο. Τύπωσε τον και πήγαινε με αυτόν στο μαγαζί. Έτσι δεν θα χουνε κάτι να στηριχτούνε. Αν σου κάνουνε νερά, στείλε επιστολή με φαξ και mail, ώστε να είσαι καλυμμένος σαν ημερομηνία. Αν αποφασίσεις ότι θα κινηθείς νομικά (το απεύχομαι) θα έχεις αποδείξεις.
johnny81 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Ναι αλλά από τη στιγμή που τον έδωσα χτες πρέπει πχ να πάω μέχρι την παρασκευή που συμπληρώνονται 10 μέρες να ζητήσω τα χρήματα πίσω? Η μπορώ με το δελτίο που πηρα οτι το παρέδωσα χτες να τα ζητήσω αργότερα αν μου κάνουν νούμερα? Δεν νομίζω να γίνεται το δεύτερο αλλά είπα να ρωτήσω
skullman Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Έψαξα λίγο τον νόμο χωρίς να καταφέρω να τον βρώ, αλλά πάντως αν περάσουν οι 10 μέρες χωρίς να απαιτήσεις τα χρήματά σου, δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη!
bgeorgalas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2007 Για τον νόμο σχετικά με τις αγορές μέσω net στα μέρη μου ισχύει ότι πρέπει μέσα στις 10 μερες πρέπει να τους στείλεις γράμμα και το προϊον (συστημένο με απόδειξη παραάδοσης) και αν θέλεις fax ή email με το οποίο να ζητας τα λεφτά σου πίσω (χωρίς αιτιολόγηση)....στα μέρη μου η νομοθεσία προβλέπει ότι είναι υποχρεωμένοι να μου επιστρέψουν τα χρήματα σε 1 μήνα από την ημερομηνία που θα πάρουν την αίτηση αν δεν κάνω λάθος..... Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει το spin up εμένα όπως θα δείς και από την attached fotο είναι στο 160....τωρα τι σημαίνει.... βρε Johny μήπως θα σου ήταν πιο εύκολο να το ψάξεις και μέσω της Hitachi κατευθείαν αν έχει δίκα της Tools για κατέβασμα κτλ. που σου δίνουν πληροφορίες για τον δίσκο.....?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.