Προς το περιεχόμενο

Τι τρέχει με τα Amilo 1667 ;

sp357

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 827
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Έχω τον 1667 G2 και όταν τον πήρα για 1-2 μήνες ήταν τελείως αθόρυβος. Έκτοτε όμως του ανεμιστηράκι του κάνει πολύ θόρυβο. Σε σημείο που να ακούγεται έντονα στο δωμάτιο, μάλιστα πιο δυνατά και από το σταθερό που ήταν αρκετά θορυβώδης και εκείνος. Συμβαίνει και σε άλλους; υπάρχει καμία λύση;

Αν και απαντώ καθυστερημένα, απ' ότι βλέπω δεν έχει απαντήσει και κάποιος άλλος.

Όπως το ακούω το πρόβλημα, βλέπω 2 πιθανά αίτια.

1ον) Έχει μαζέψει σκόνες το ανεμιστηράκι της ψύκτρας, με συνέπεια την κακή αποβολή θερμότητας. Οπότε ανεβάζει θερμοκρασίες το μηχάνημα και δουλεύει ο ανεμιστήρας συνέχεια σε πολλές στροφές.

2ον) Ελλατωματικός ανεμιστήρας, οπότε πας για αντικατάστασή του!

Δημοσ.

Skullman γεια, το ανεμιστηράκι απ' έξω είχε λίγη σκόνη αλλά δεν άλλαξε κάτι με το καθάρισμα, τώρα αν είναι προβληματικό δεν ξέρω πάντως στην αρχή ήταν τελείως αθόρυβο. Είναι και το δικό σου αθόρυβο ή ακούγεται αρκετά;

Όσο για τη θερμοκρασία της CPU και το NHC δε δουλεύει σε μένα. Έβαλα όμως το Everest Ultimate Edition 2006 και αυτό εμφανίζει από μόνο του θερμοκρασία δίσκου και CPU κάτω αριστερά. Δοκίμασέ το αν θες δε χρειάζεται ιδιαίτερες ρυθμίσεις, ούτε να μπαίνεις σε υπομενού, όπως λες για το NHC.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση οτι το είχα βάλει κάποια στιγμή, αλλά και πάλι δεν μου έδειχνε σωστή θερμοκρασία επεξεργαστή (κολλημένο στα 50 C!).

Σχετικά με το ανεμιστηράκι είναι αρκετά ήσυχο το δικό μου, εκτός και αν κάνει το λάπτοπ καμμιά βαριά δουλειά που ανεβάζει στροφές.

Για πές μου όμως, ο θόρυβος που κάνει το ανεμιστηράκι το δικό σου, πως ακριβώς θα τον περιέγραφες?

Σαν τουρμπίνα λόγω πολλών στροφών? Η ακούγεται σαν να βρίσκει κάπου?

Αν είναι το δεύτερο, πιθανότατα να είναι έτοιμο να τα φτύσει!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Τώρα μου το παρουσίασε, υποθέτω μετά που έβαλα τους drivers της AMD.Πριν δεν νομίζω να χα πρόβλημα (έπαιζα παιχνίδια κανονικά). Αλλά δεν μπορώ να τους ξηλώσω με τίποτα! Κάποια στιγμή θα πέσει φορματάκι και θα σας πώ μετά τι έγινε!

Τελικά μετά από καιρό κατάφερα να κάνω το φορματάκι και αυτό λόγω ανωτέρας βίας (κάτι δεν μου καλοδούλευε στο δίκτυο.)!

Τελικά τζίφος! Στην μπαταρία και πάλι κολλημένο το μηχάνημα στους 800mhz. Καμμιά φαεινή ιδέα κανείς?

Επίσης μήπως έχετε να μου προτείνετε καμμιά καλή βάση με ανεμιστήρες για το λαπτοπάκι, αρκετά μεγάλη ώστε να πατάει καλά?

Δημοσ.

Μάλλον δεν φταίνε οι drivers, καθότι με το φορματ ξηλωθήκανε με το έτσι θέλω!

Τώρα τι μου φταίει, ιδέα δεν έχω. Πάντως μπορείς να το δείς με κάποιο πρόγραμμα που μετράει την ταχύτητα του επεξεργαστή, όπως το tinyresmeter, ή το AMD Clock. Κανονικά πρέπει να δουλεύει στα 800 και όταν απαιτηθεί μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύς να ανεβαίνει μέχρι τα 2600.

Δες το και πες μας, μήπως είναι γενικό το πρόβλημα!

Δημοσ.

ρε skullman και εμένα τα ίδια μου κάνει (και εγψ έχω τους κοιανούργιους drivers) αλλά νομίζω ότι είναι φυσιολογικό...αν δεν κάνω λάθος αν αλλάξεις τις ρυθμίσεις ενέργειας στο always on και μετά το βγάλεις από την πρίζα και το αφήσεις μόνο με την μπαταρία δουλέυει κολλημένο στα 2600.....αλλά θα το ξανακοιτάξω το απόγευμα μόλις πάω σπίτι και θα σας πω.....

Δημοσ.

Εμένα πάλι δεν το κάνει αυτό, κατεβαίνει αμέσως στα 800. Αλλά έιχα την εντύπωση οτι με τους drivers της εταιρίας δούλευε κανονικά. Δυστυχώς και μετά το φορμάτ το ίδιο κάνει.

Και από το Notebook hardware control να αλλάξω την ρύθμιση σε dynamic switching ή always on, τα ίδια κάνει!

Δημοσ.

Agorasa apo ebay gia 16 eurw apo germania laptop cooler tis TITAN

Einai to monadiko pou vrika me 4 anemistires k douleuei mia xara sto

1667 pou exw.O skliros menei girw stous 38-39....Travaei aera apo tin vasi tou laptop.Episis einai poli kalo na vgaleis ta kalimata sklirou k mother gia kaliteri apagwgi thermotitas ..Egw sti thesi tous evala plegma gia na prostateuontai cpu psiktra karta grafikwn...

Δημοσ.
Τελικά μετά από καιρό κατάφερα να κάνω το φορματάκι και αυτό λόγω ανωτέρας βίας (κάτι δεν μου καλοδούλευε στο δίκτυο.)!

Τελικά τζίφος! Στην μπαταρία και πάλι κολλημένο το μηχάνημα στους 800mhz. Καμμιά φαεινή ιδέα κανείς?

Επίσης μήπως έχετε να μου προτείνετε καμμιά καλή βάση με ανεμιστήρες για το λαπτοπάκι, αρκετά μεγάλη ώστε να πατάει καλά?

Skullman κοίτα εδώ

Και εγώ έχω το ίδιο prob ακριβώς.

Δημοσ.

Έχει μιλήσει κανείς με την εταιρία για το αν είναι φυσιολογική λειτουργία,γενικό πρόβλημα ή κάτι άλλο? Το χουμε όλοι αυτό το πρόβλημα?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

έχω bios 1,06c χρειάζομαι αναβάθμιση; και εάν χρειάζομαι πως μπορώ να την κάνω;Επίσης χρειάζομαι και καινούριους drivers για την κάρτα γραφικών; ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...