Προς το περιεχόμενο

Επιπλεον μνημη + win98 ...No Go!

qspock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια σπαζοκεφαλια απο αυτες που μονο τα PC μπορουν να προσφερουν:

Σε celeron 1.7 με μνημη 384 (256+128 PC 2100 ολα) προσθεσα τις προαλλες ενα ακομη 128ρι, PC 2100 κι αυτο. Πηγα ετσι στα 512 RAM. Ολα καλα στα XP, ομως ειχα dual boot με win98 SE. Μη ρωτατε γιατι, για ευνοητους λογους, μονο και μονο για τα παιχνιδια τα οποια παιζουν καλυτερα στα 98 που τα εχω και τελειως γυμνα.

Το προβλημα ειναι, οτι απο τοτε που εβαλα τη μνημη, τα 98 τα εχουν παιξει, πετανε συνεχεια registry error, τρωνε τρελλα κοληματα και blue screens.

Εκανα format τα 98 (στο C), τα ξαναεστησα (φτηνοντας αιμα να κρατησω τo dual boot χωρις να ξαναστησω και τα winXP, τα guides στο net ειναι ολα λαθος, οσα εχω δει τουλαχιστο). Αλλα παλι τα ιδια. Ξανα φορματ, ξανα στησιμο, στο στησιμο τωρα blue screens!!

Τα XP δεν εχουν προβλημα. Αναγκαστηκα και εστησα δευτερο λειτουργικο τα win Millennium τα οποια δε φαινονται να εχουν το προβλημα.

Το μονο το οποιο σκεφτηκα ειναι μηπως τα win98 δε σηκωνουν τα 512, αλλα αυτο απο οσο ξερω δεν ισχυει.

Τι εγινε ρε παιδια, η μνημη μια χαρα φαινεται να ειναι, ετρεξα και ενα προγραμμα με boot CD που την τεσταριζε 4 ωρες σερι χωρις errors...

Ακουω προτασεις απο οσους εχουν ψηλιαστει τι παιζει.

Δημοσ.

ΕΝδιαφερον, ωστοσο τα παιδια αναφερονται μονο στην περιπτωση που εχεις πανω απο 512Μb μνημη. Εγω εχω ακριβως 512.

Δημοσ.

Ναι, το αναφερα στο πρωτο μου ποστ, ετρεξα ενα τεστ επι 4 ωρες και δεν εβγαλε προβλημα.

Επισης προσθεσα την γραμμη για τη μνημη που αναφερεται στο παραπανω link και παλι τα ιδια κανει:

"To warn Windows that you have more than 512MB of memory installed, add the following line to the [VCache] section of your win.ini file: MaxFileCache = 524288."

Παω να στησω κατι, κανει windows is updating its database για να στηθουν οι drivers της μητρικης και ..τσουπ! "blue screen of death!" :evil:

Δημοσ.

Egw douleva epi ena xrono windows 98se ellinika me 512 ram dual channel 400mhz kai me alla timings(2 dimmakia) meta evala kai gia ligo kairo allo ena dimmaki 256 sta 400 sunolo diladi 768mb kai ola meli gala,oute provlimata oute tipota.O upologisths kuriolektika petage(barton 2600).

Gia dokimase na allakseis thesh sta dimmakia stin mother...mu xei tyxei kai afto..epishs tsekare apo to bios ta timings tis ram kai rythmise ta etsi pou na ''volevoun'' to kathe dimmaki kai px 2.5-3-3-6 h 2.5-3-3-7 kai kane ena test sta win 98.An exeis agglika windows yparxei unofficial service pack...an pali exeis ellinika koita na vreis an einai apo tis teleftaies ekdoseis twn Second Edition.

Δημοσ.

Αγγλικα ειναι, θα στησω το unoficial service pack αλλα το προβλημα ειναι οτι οι μπλε οθονες πεταγονται απο το setup των win.

To συγκεκριμενο Bios δεν επιτρεπει ρυθμιση για τη μνημη, μια ρυθμιση που εχει δεν μπορει να επιλεχτει. Τι εννοεις με το παραδειγμα για τα timmings?

Το μονο που μενει ειναι να παιξω με τα dimακια.

EDIT: Μετα απο αλλαγες στις μνημες και δοκιμαζοντας ολους τους συνδιασμους το προβλημα παραμενει... Το ιδιο και με στησιμο του unofficial service pack.

Δημοσ.

Ennow oti mporei na dimiourgetai kapoio conflict an ta timings tou enos dimm einai px 3-3-3-8 kai tou allou 2.5-3-3-6 gia afto sou eipa na paikseis me ta timings kai na vreis ena sundiasmo sta metra kai twn 2 dimm.Dokimase na afaireseis thn ram na deis an to provlima paramenei?exeis kai pm...

Δημοσ.

Χρησιμοποιωντας ενα win προγραμματακι ειδα οτι τα timmings ειναι τα ιδια για ολες. Δυστυχως το BIOS δεν εχει ρυθμιση για τις μνημες, ειναι σε καποιο σημειο μια αναφορα στις μνημες αλλα δεν επιλεγεται! Δε ξερω αν και πως ξεκλειδωνει αυτο, ατζαμπεροτα δεν ειναι τα καινουργια?

Τελως παντων, αφου με εσκασε την εβγαλα και τωρα ολα δουλευουν ρολοι. Τα win98 ειναι πλεον μια χαρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...