Προς το περιεχόμενο

Επιθεση hacker στην adsl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια. Εχω συνδεση adsl και συνδεομαι με μοντεμ usb. Η συνδεση ειναι προπληρωμενη για 6 μηνες και 24 ωρες το 24ωρο.

Το θεμα ειναι το εξης.

Μπηκα σε μια ''περιεργη'' σελιδα και κολλησε ο υπολογιστης μου για μερικα δευτερα αλλα δεν εδωσα σημασια. Μετα ομως παρατηρησα το dial phοne. Μπηκε ενας περιεργος αριθμος (00003445 κατι τετοιο). Υπαρχει περιπτωση να χρεωθει το τηλεφωνο ή απλα μου εκλεβε kb?

Α να πω επισης οτι εχω βαλει και φραγη στις διεθνεις κλησεις.

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε και καλώς ηρθες στο φόρουμ.

Τα dsl μοντεμ δεν έχουν την δυνατότητα να καλέσουν τηλεφωνικό νούμερο, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να χρεωθείς κάτι ύποπτο στον τηλεφωνικό λογαριασμό.

Απλά στην "περίεργη σελίδα" που μπήκες κόλλησες προφανώς κάποιον dialer και σου άλλαξε στο εικονίδιο στο usb μοντεμ σου που πατάς για να συγχρονίσει η γραμμή (κάπως έτσι είναι τα USB μοντεμ, δεν είχα ποτέ μου usb μοντεμ για να ξερώ αλλά από φίλο που έχει crypto f200)

Τώρα μένει να καθαρίσεις τον υπολογιστή σου με προγράμματα antispyware,antidialer ένα πολύ καλό και δωρεάν είναι το microsoft antiSpyware

Κατεβασε το από εδώ:

http://download.microsoft.com/download/8/1/5/815d2d60-49b5-44dc-ae35-fca2f2c6f0cc/MicrosoftAntiSpywareInstall.exe

και βαλέ και ένα firewall για να αποτρέψεις στο μέλλον να το ξαναπαθεις!

Αυτά!!

Δημοσ.

Α σε ευχαριστω. ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ.

Επειδη δεν ειχα καποιο firewall εκανα format. Ειχα κατεβασει ενα virus scan και απλα εκανε search.

Το αποτελεσμα? Kαμια 500αρια spyware,adware,trojan κ.τ.λ.

Παντως απο τοτε που το επαθα εχω παθει ψυχωση. Κανω καθε βδομαδα format.

Δημοσ.
Α σε ευχαριστω. ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ.

Παντως απο τοτε που το επαθα εχω παθει ψυχωση. Κανω καθε βδομαδα format.

An sinexiseis etsi...poli sintoma 8a anakoufistei kai o diskos sou!!!

Δημοσ.
Γεια. Εχω συνδεση adsl και συνδεομαι με μοντεμ usb. Η συνδεση ειναι προπληρωμενη για 6 μηνες και 24 ωρες το 24ωρο.

Το θεμα ειναι το εξης.

Μπηκα σε μια ''περιεργη'' σελιδα και κολλησε ο υπολογιστης μου για μερικα δευτερα αλλα δεν εδωσα σημασια. Μετα ομως παρατηρησα το dial phοne. Μπηκε ενας περιεργος αριθμος (00003445 κατι τετοιο). Υπαρχει περιπτωση να χρεωθει το τηλεφωνο ή απλα μου εκλεβε kb?

Α να πω επισης οτι εχω βαλει και φραγη στις διεθνεις κλησεις.

Αντί να κάνεις φορμάτ καλύτερα να μάθεις πως να προστατεύεσαι λίγο καλύτερα. Κάνε deny policy στα cookies, javascript, activex και θα κολλάς δυσκολότερα spyware. Τέλος, ένας βολικός browser για να τα κάνεις αυτά είναι ο firefox (πειράζεις τα preferences, active-x δεν παίζουν, βάζεις το extention no-script, ή prefbar).

Αυτά, και καλωσήρθες.

Δημοσ.

Αν έχεις κανένα 56k modem συνδεμένο στην τηλεφωνική γραμμή πάλι καλεί ο dialer! Παιδιά προσοχή στους hackers τελευταια έχουν γίνει επικίνδυνοι και θέλουν να πλουτίσουμε τον ΟΤΕ! :P

Δημοσ.

Oxι δεν εχω 56κ μοντεμ. Απλα την ειχε πατησει φιλος μου με 56κ μοντεμ οπου ειχε χρεωθει 600.000 δρχ και αποφασισα να βαλω adsl. Απλα εγινε αυτο το περιστατικο που σας ειπα και φοβηθηκα(μαλλον χεστηκα πανω μου :mrgreen: )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...