Προς το περιεχόμενο

ο browser ζορίζει την cpu

geovard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γειά.

Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό μέρος,αλλά το πρόβλημα είναι το εξής.

Με το πού ανοίγω σελίδες από Ινσόμνια καί ενώ έχουν φορτωθεί πλήρως, η θερμοκρασία τού επεξεργταστή ανεβαίνει στα ύψη καί μένει εκεί.Αυτό συμβαίνει μόνο στις σελίδες τού Ινσόμνια.Παρακαλώ δώστε μου μιά εξήγηση.

Θερμοκρασία idle γιά την εποχή έχω 35 βαθμούς, prescott 3,2 ghz.

Ανεβαίνει όπως είπα στούς 54 βαθμούς με απλή περιήγηση στο ιντερνετ αλλά μόνο σε σελίδες τού φόρουμ.

Με φορτωμένη την σελίδα ο task manager δείχνει κολλημένο τον επεξεργαστή στο 100%.

Δημοσ.

Μη σκοτίζεστε δεν φταίει κανένα site.Απλά είχα κάτι ενοχλητικά σκουλήκια πού βασσάνιζαν τον explorer.Τελικά καί άλλες σελίδες φαινόταν να έχουν πρόβλημα καί όχι μόνο τού Ινσόμνια.

Δημοσ.

Δυστυχώς επανήλθε το πρόβλημα δεν φαίνεται να οφείλεται σε σκουλήκια καί ζιζάνια,σελίδα πού λέει ότι ολοκληρώθηκε όμως απασχολεί το 50% τού επεξεργαστή,καί πολλές φορές το 100% κολλημένο εκεί.

Το ερώτημά μου είναι.Τι δραστηριότητα είναι αυτή σε μιά φορτωμένη σελίδα ώστε ο επεξεργαστής να μένει σε δράση συνέχεια?

Έκανα μιά επαναφορά συστήματος χρονικά κοντινή δηλαδή σε σημείο πριν από μιά βδομάδα αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα.

Νομίζω κάποιος πού γνωρίζει καλά τις διεργασίες πού συμβαίνουν κατά το φόρτωμα μιάς σελίδας δεν θα έχει πρόβλημα να μού δώσει τα φώτα του.

Ετσι γιά μην πάω σε format καί έπειτα ποιός κάθεται να ξαναβάλει όλα αυτά τα προγράμματα.

Δημοσ.

Στο task manager ποια διεργασια σου λεει οτι τρωει τον περισσοτερο επεξεργαστη? Εμενα μου τρωει πολυ επεξεργαστη ο firefox οταν φορτωνει αλλα το δικο σου ειναι περιεργο και για δυνατο επεξεργαστη οπως ο δικος σου. Εμενα τρωει 100% οταν η σελιδα εχει κανα flash αλλα με p3 800Mhz. Δοκιμασε και κανα αλλον browser μηπως φταει αυτο.

Δημοσ.

Να επισημάνω κάτι που ειπώθηκε για τον firefox. Ο αγαπημένος μας browser έχει memory leaks από την πρώτη στιγμή που πρωτοπαρουσιάστηκε μέχρι ακόμα και σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι αν ανοίξεις κάποια tabs θα διαπιστώσεις ότι η μνήμη που καταναλώνει η process του firefox μετά από 5 λεπτά π.χ. είναι μεγαλύτερη από την μνήμη που δέσμευε για τα ίδια tabs 5 λεπτά πριν .

Δημοσ.

Οντως πρεπει να εχει memory leaks.Με 128ΜΒ το διαπιστώνεις ευκολα...Και παρολο που ειναι πιο ευχρηστος σε αργα μηχανηματα ειναι πιο αργος απο τον explorer,ιδιως αν ανοιξεις πολλα tabs.

Δημοσ.

Φορτωσα ένα image τού partition πού είχα σε εξωτερικό δίσκο καί φαίνεται πως τώρα είναι εντάξει.Αλλά ρε γμτ σ' αυτές τις περιπτώσεις το σημαντικό είναι να μαθαίνει κανείς το πρόβλημα καί όχι να ακολουθεί κάθε φορά τον εύκολο δρόμο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά αφού παρακολούθησα γιά καιρό τον υπολογιστή είδα ότι το πρόβλημα επιμένει καί ό επεξεργαστής τρελένεται όταν επισκέπτομαι σελίδες στο Ινσόμνια.Μόλις κλείσω τον browsser(IE),αμέσως η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα.Δεν συμβαίνει αυτό σε καμμία άλλη περιήγηση στο web.Γιατί άραγε έτσι;Είναι πραγματικά άξιο απορίας.

Τo ζόρισμα στην cpu δεν αρχίζει αμέσως μόλις εισέρχομαι στο φόρουμ αλλά μετά από κανένα τρίλεπτο.Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αυτό το γεγονώς γιατί αφιέρωσα αρκετό χρόνο γι' αυτές τις παρατηρήσεις.Όποιος μπορεί ας σκεφτεί ότιδήποτε να προτείνει πριν φωνάξω τον ιερέα της ενορίας γιά καμμιά ευχή:oops:

Δημοσ.

καλα, άσε τις θερμοκρασίες*

το προβλημά σου ειναι το 100% cpu utilization.

το ιδιο κάνει με ολους τους browsers? μπηκες με opera, kai IE ?

μπες στο σαιτ με απενεργοποιημένο (ή τελειως αφαιρεμένο το Flash plugin),

και μετά μπες με τελειως απενεργοποιημένη τη javascript (δεν εγραψα java! :) )

τι συμπεριφορά βλέπεις?

-----------------------------------------------

*και για τα temps, αν ανεβαινει πολύ η θερμοκρασία απλα με 100% cpu, μηπως εχεις δοκιμασει να παιξεις για μιση ώρα ενα σύνχρονο παιχνίδι? τι γινεται τότε; βγάζει καπνούς?

ή δεν ειναι σωστα τοποθετημένη η ψυκτρα στη cpu,

ή δεν εχει πάστα -φλώρα- ανάμεσα (ή εχει παρα πολύ πάστα),

ή .. απλά ειναι πρέσκοτ. 29 κατασκευαστές ψησταριών συστήνουν Ίντελ :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...