kleidokratwr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Λοιπόν είχα μια GeForce 4 mx440 64mb αλλα λόγο του οτι κάηκε χρειάστηκε να αλλάξω κάρτα.:neutral: Έτσι αναγκάστηκα να βάλω νέα κάρτα και πήρα μια radeon 9550. Όταν έπαιζα το NFS Underground με την παλιά κάρτα, ανάμεσα στις πίστες [δηλαδή μόλις επέλεγα αγώνα κξαι εφευγα απο το μενού, ή μόλις τέλειωνε ο αγώνας και με έβγαζε στο εξωτερικό μενού] έκανε η οθόνη το κλασικό κλάτς [*] που κάνει όταν της αλλάζεις ανάλυση ή όταν της αλλάζεις refresh rate . Η κάρτα κάηκε επάνω σε μια τέτοια αλλαγή. δηλαδή έπαιζε ο αδερφός μου, κάνει το κλάτς και μαυρίζει στιγμιαία, αλλα αυτή τη φορά παρέμεινε μόνιμα έτσι. Η προηγούμενη κάρτα [ήταν ολόιδια απλά μου την αντικατέστησαν λόγο εγγύησης] είχε καεί πριν απο 2 χρονια όταν πάλι έπαιζα το nfsu πάλι σε παρόμοιο σημείο. Το ίδιο πρόβλημα το έχω και τώρα με την radeon 9550. Το παιχνίδι το έχω ρυθμίσει να τρέχει σε 1024x768 32bit και το ίδιο είναι και τα windows. Υπάρχει τρόπος να κοπούν αυτά τα κλάτς κλάτς[*]; Εκτός απο το οτι είναι άκρως σπαστικά έχω την αίσθηση οτι μου καίνε τις κάρτες.. [ή έστω την συγκεκριμένη κάρτα..] Επίσης στο counterstrike μου κάνει απίστευτα σπασίματα όταν παίζω. Με την παλιά κάρτα ήταν χίλιες φορές καλύτερα. Μάλλον παίζει να είναι καμια ρύθμιση την οποία και δεν μπορώ να βρω. Στις ρυθμίσεις του CS έχει για renderer να επιλέξεις ανάμεσα σε D3D και OpenGL [default είναι το OpenGL και έπαιζε μια χαρά η παλιά κάρτα,δηλαδή χωρίς σπασίματα]. Αντίστοιχα στις ρυθμίσεις της κάρτας στα windows βρήκα Direct3D και OpenGL. Πρέπει να επιλέξω το OpenGL στην κάρτα ώστε να παίζει καλύτερα το CS? Ή είναι καμια άλλη ρύθμιση την οποία και δεν βρίσκω; βοήθεια κανείς; ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Οθόνη έχω μια παλιά Hitachi CM615 ρυθμισμένη στα 75hz. [*]=Δηλαδή κλείνει στιγμιαία κάνει έναν ήχο και προσαρμόζει τις νέες ρυθμίσεις. Χεχε ακούγεται γελοίο σαν "κλάτσ κλάτσ" αλλα δεν ξέρω πως λέγεται αυτή η προσαρμογή. Μόλις βρώ πως λέγεται θα το αντικαταστήσω.
giannhsg Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 mipos tin exeis clockarei?eixa thn m440 kai twra exo tin 9550 kata simptosi. pote den eixa provlimata mauta ta klats pou les:)
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Το "κλάτς" που αναφέρεις είναι φυσιολογικό, ανάλογα με την οθόνη που έχεις. Μερικές οθόνες το κάνουν πιο αθόρυβα, και μερικές πιο ηχηρά. Αυτό γίνεται, όπως ανέφερες, στις αλλαγές των αναλύσεων και στις αλλαγές των συχνοτήτων (refresh rates). Η κάρτα σου ήταν να καεί φαίνεται. Εννοείται φυσικά πως τρέχεις τους τελευταίους Ε Π Ι Σ Η Μ Ο Υ Σ catalyst, και λέω επίσημους γιατι παλαιότερα είχα προβληματάκια με κάτι omega... Στο CS επιλέγεις OpenGL.
kleidokratwr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 mipos tin exeis clockarei? Οχι δεν ήταν clockαρισμένη. Στο CS επιλέγεις OpenGL. Είναι ήδη επιλεγμένο το OpenGL απο τις default ρυθμίσεις του CS. εννοείς να επιλέξω στις ρυθμίσεις της κάρτας OpenGL;
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Επαναλαμβάνω οτι πρέπει να κατεβάσεις τους τελευταίους Catalyst 6.1 Πήγαινε στις ρυθμίσεις opengl τις κάρτας και θέσε τον κάθετο συγχρονισμό στο "πάντα κλειστό", για να αυξήσεις λίγο τα fps σου.
kleidokratwr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Επαναλαμβάνω οτι πρέπει να κατεβάσεις τους τελευταίους Catalyst 6.1Πήγαινε στις ρυθμίσεις opengl τις κάρτας και θέσε τον κάθετο συγχρονισμό στο "πάντα κλειστό"' date=' για να αυξήσεις λίγο τα fps σου.[/quote'] Με τους παρόντες catalyst ρύθμισα να μην έχει κάθετο συγχρονισμό αλλα παρόλα αυτά στο CS πάλι έχει προβλήματα. Τώρα κατεβάζω τους τελευταίους και βλέπουμε.
kleidokratwr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Ωραία και επανήλθαμε στην προηγούμενη κατάσταση.. Ας τα πάρουμε απο την αρχή: Καίγεται η παλιά κάρτα και ο τρόπος που κάηκε ήταν : εκεί που έπαιζε ο αδερφός, μαυρίζει η οθόνη και αυτόματα μπαίνει σε standby Mode η οθόνη, ενώ ο πύργος δείχνει να δουλεύει κανονικά. Κάνει reset αναγκαστικά στο μηχάνημα και ακούει ένα μακρύ μπιιιιπ το οποίο σημαίναι hardware failure. Με τα πολλά παίρνω μια νέα κάρτα. την τοποθετώ επάνω έχοντας ξεχάσει να αφαιρέσω τους drivers της nvidia. To ξανακάνει αυτό δηλαδή μπαίνει αυτόματα σε standby mode η οθόνη και ο πύργος συνεχίζει να δουλεύει. Παρόολα αυτά με ένα reset ξαναξεκινάει μια χαρά και όλα δουλεύουν ρολόι. Αφαιρώ τους nvidia drivers, μπαίνω ιντερνετ και κατεβάζω ενα detonator remover και detonator RIP, και απο κείνο το σημείο και μετά δεν το ξανακανε. Χθές βράδυ πάω να κατεβάσω τους τελευταίους drivers απο την ati. Βρίσκω λοιπόν display drivers 6.1 catalyst control center [το τελευταίο απο την ati] και δεν βρίσκω πουθενά το Ati control panel [μόνο μέσω αυτού μπορούσα να ρυθμίσω τον κάθετο συγχρονισμό.]. Μόνο αυτό βρήκα http://downloads.guru3d.com/download.php?det=513 Μήπως λεγόταν παλιά Control panel και τώρα το άλλαξαν σε CCC? Βάζω αυτά που κατέβασα απο την ati και φέρνω το cd της να βάλω απο κει το control panel ε, απο τότε τρώω πάλι τέτοιες άκυρες μαυρίλες. Δηλαδή μαυρίζει η οθόνη, μπαίνει σε standby και τα win ξαναεκινάνε μόνο μετά απο reset. Τα βγάζω πάλι και πλέον αυτή τη στιγμή είμαι με τους display drivers 6.1 μόνο. Οι δύο τελευταίες ήταν σε ένα back του maxthon και σε αλλαγή tab πάλι στον maxthon. Σκεφτόμουνα να πάω σε format αλλα αν δεν βρώ ποιές είναι οι stable εκδόσεις για τους drivers στο σύστημα μου δεν αξίζει να χάσω τόσο χρόνο τσάμπα. το σύστημα δεν φαίνεται να έχει προβλήματα αλλού. Δεν είχε πριν καεί η κάρτα και συνεχίζει να μην έχει σε άλλους τομείς. Σόρυ για τα πολλά edit αλλα χρειάστηκε να τα γράψω διπλάσιες φορές. Χώρια τις 4-5 επανασυνδέσεις με την 56άρα.
giorgos th. Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 oson afora tin othoni epeidi exo kai go tin CM621F ta klats klats einai fisiologika.exei enan diakopti mesa i othoni gia tin douleia auti kai gi`auto akougetai.den einai tipota.
kleidokratwr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Μάλλον το πρόβλημα ήταν γιατι είχα και το Catalyst Control Center και το Ati Control Panel επάνω στο pc. Τελικά το Ati control Panel που είχε μέσα το cd της κάρτας *μαλλον* ήταν η προηγούμενη έκδοση του catalyst control center. Απλά εγώ ήμουν αρκετά άσχετος ώστε να μην παρατηρήσω οτι ήταν τόσο βλάκες που είχαν ρυθμίσει δύο "view modes" για το CCC.. Στην απλή μορφή δεν σου είχε να κάνεις καμία ρύθμιση.. Ισα να ανοίξεις το πρόγραμμα, να πεις΄ένα "ααα, τι ωραία προγραμματάκι.." και τέρμα.. Τελικά το ρύθμισα σε "advanced mode" και βρήκα να ρυθμίσω τον κάθετο συγχρονισμό. Παρόλα αυτά το CS πιάνει τα 72fps αλλα τα "σπασίματα στα γραφικά" παραμένουν όταν κινείς τον παίχτη.
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Παίζεις με το steam στο internet να υποθέσω;;; Έψαξα το πρόβλημά σου το net. Απεγκατέστησες τελείως τους παλιούς drivers όταν άλλαξες την κάρτα;;; Κατέβασε από το site της ΑΤΙ το cat-uninstaller και τρέξ'το. βγάλε μετά από το add-remove programms ό,τι έχει να κάνει με την ATI. κάνε reboot. Μετά το reboot λογικά το pc θα μπεί στα windows με την πιο άθλια ανάλυση.. και μετά πέρνα ξανά τους τελευταίους drivers με το control center....
kleidokratwr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Όχι δεν παίζω με steam online. Είμαι με 56άρα ακόμα. Το uninstall έγινε κανονικά με το cat-uninstaller όλες τις φορές. αυτή τη στιγμή είναι με τους display 6.1 και με το CCC. Απο το τελευταίο μου πόστ ευτυχώς δείχνει να δουλέύει σωστά δηλαδή χωρίς να κάνει απότομα reset.
kleidokratwr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Το πρόβλημα επανήλθε πάλι χθές και σήμερα το πρωι, οπότε αποφάσισα να κάνω format. Κατα την διάρκεια του format όλα καλά. Σε κάποια φάση όμως το ξαναέκανε.οπότε 1)Υπάρχει περίπτωση να μην έκανα κάτι σωστα στην εγκατάσταση της κάρτας στο μηχάνημα; Δεν πείραξα τίποτα. 'Οπως την πήρα έτσι την έβαλα επάνω. Χρειαζόταν να βάλω τίποτα θερμοαγώγιμες πάστες και λοιπα; Επάνω στο κουμπί φαίνεται να έχει κουμπώσει καλά, ε΄ναι μια χαρά βιδωμένη και δεν κουνιέται καθόλου.. Πάντως για καλό και για κακό το ξαναέλεγξα απο την τελευταία φορά που έκανε το reset [έκανε ενα reset κατα το τέλος της διαδικασία του φορμάτ] και απο τότε δεν το χει ξανακάνει. 2) απο πίσω η κάρτα είχε δύο εξόδους. Ενα που έχει γράφει crt [στο οποίο και έβαλα την οθόνη] και ένα άλλο που γράφει dvi νομίζω. Μάλιστα μέσα στο κουτί της είχε και έναν αντάπτορα που έπαιρνε σαν εισοδο το κλασίκο βύσμα που βγαζει η crt μου και έβγαζε ένα που ταίριαζε σε αυτό το dvi. Μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω αυτόν τον αντάπτορα και να την βάλω στην άλλη υποδοχή; 3)Τα reset τα κάνει μόνο όταν δουλεύω maxthon/firefox και πάω να αλλάξω tab ή να κάνω back στο browsing μου. δηλαδή στον browser τις στιγμές που θα αλλάξει αυτόματα η εικόνα που προβάλει. Είναι πολυ κουφό για μένα απλά όλες τις φορές που έχει resetάρει το pc είναι σε τέτοιο σημείο. Δεν πα να παίζω παιχνίδι, δουλεύει μια χαρά, δεν πα να αλλάζω παράθυρα σαν τρελός έτσι για δοκιμή, πάλι τίποτα. ακόμα και όταν σέρνω ενα τυχαίο παράθυρο δεξιά αριστερά [κάτι που υποτίθεται οτι είναι βάρβαρο, δηλαδή αν είναι απασχολημενο το pc κολλάει σε μια τέτοια διαδικασία] πάλι δεν παθαίνει τίποτα. Παίδες όποιος ξέρει τίποτα ας βοηθήσει διότι είναι απίστευτα εκνευριστικό. ευχαριστώ.
giannhsg Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 paste na valeis gia pio logo? mono an allakseis psixtra.. den einai kai toso diskolo na valeis mia karta. mhn anxonese, kati allo fteei.
giorgos th. Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 3)Τα reset τα κάνει μόνο όταν δουλεύω maxthon/firefox και πάω να αλλάξω tab ή να κάνω back στο browsing μου. δηλαδή στον browser τις στιγμές που θα αλλάξει αυτόματα η εικόνα που προβάλει. Είναι πολυ κουφό για μένα απλά όλες τις φορές που έχει resetάρει το pc είναι σε τέτοιο σημείο. Δεν πα να παίζω παιχνίδι, δουλεύει μια χαρά, δεν πα να αλλάζω παράθυρα σαν τρελός έτσι για δοκιμή, πάλι τίποτα. ακόμα και όταν σέρνω ενα τυχαίο παράθυρο δεξιά αριστερά [κάτι που υποτίθεται οτι είναι βάρβαρο, δηλαδή αν είναι απασχολημενο το pc κολλάει σε μια τέτοια διαδικασία'] πάλι δεν παθαίνει τίποτα. den dokimazeis me kanan IE6 na deis?
kleidokratwr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 paste na valeis gia pio logo? mono an allakseis psixtra..den einai kai toso diskolo na valeis mia karta. mhn anxonese' date=' kati allo fteei.[/quote'] Βασικά είπα να δοκιμασω να βγάλω την ψύχτρα της παλιάς. Και διαπίστωσα οτι αποκάτω είχε πάστα. Η νέα ήταν ήδη πάνω αλλα και πάλι δεν θα ρίσκαρα να δοκιμάσω να βγάλω την ψύχτρα της. Anyway πιστεύω οτι αν ήταν θέμα έλειψης ψύξης θα είχα πολύ χειρότερα προβλήματα. πχ τώρα είναι πολλές ώρες ανοιχτό και παρόλα αυτά δεν έχει κάνει τίποτα. den dokimazeis me kanan IE6 na deis? ε,αν ειναι να γυρίσω στον ΙΕ γιατι οι άλλοι δύο μου χτυπάνε την κάρτα τότε τι να πω.. Παραείναι τραβηγμένο. :|
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.