liberto Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Γειά και χαρά λοιπόν έχω το παρακάτω πρόβλημα: πήρα πρόσφατα το us robotics 9108 το έστεισα μια χαρά όλα δούλεψαν ρολόι. το λαπτοπ (ασύρματο) έβλεπε κανονικά το επιτραπέζιο (καλωδιο). μετά κάτι άλλαξε και πλέον το ένα δεν βλέπει το άλλο. οταν όμως συνδέω το λαπτοπ με καλώδιο όλα δουλεύουν. έβαλα ασύρματη κάρτα σε ένα επιτραπέζιο που έχω και πάλι τό ένα δεν έβλεπε το άλλο. απ' ότι κατάλαβα μάλλον το πρόβλημα είναι μεταξύ του ασύρματου και του ενσύρματου δικτύου μέσα στο 9108. κάνω Ping απο τον έναν στον άλλον υπολογιστή αλλά τζίφος. απο τον επιτραπέζιο βλέπω το λάπτοπ άλλα δεν μπορώ να μπώ διότι μου βγάζει πως η διαδρομή δεν υπάρχει. όλα έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. firewall ZA (το έχω απενεργοποιήσει άλλα τίποτα) laptop acer 4101wlmi ρίξτε λίγο φώς pls. ευχαριστώ.
Costinio Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 δεν την πολυκατάλαβα τη συνδεσμολογία σου αλλά υποψιάζομαι ότι κάπου έχεις μπλέξει τα IP. Ρύθμισε τις κάρτες δικτύου και τις ασύρματες σε αυτόματη απόδοση IP (θα τους δίνει το 9108 μέσω dhcp). Ή ψάξε να βρεις μηπως έχεις βάλει 2 φορές το ίδιο IP. Επίσης παίζει να έχεις IP που είναι σε διαφορετικά subnet πχ 192.168.0.1 kai 192.168.1.1. Αν βάλεις τις ip μόνος σου φρόντισε να είναι στο subnet του 9108 (192.168.1.*) ελπίζω να βοήθησα
liberto Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 η συνδεσμολογία είναι απλή: το μόντεμ δίνει παροχή ιντερνετ σε όλους τους υπολογιστές, (αστερας) δεν υπάρχει σερβερ. δεν έχω βάλει καμία ιρ, το άφησα default, να τις βάζει μόνο του. Ο κάθε υπολογιστής έχει διαφορετική ip, το τσεκάρισα. αυτό με το subnet δεν το κατάλαβα, αλλά έτσι και αλλιώς το 9108 δεν τη βάζει μόνο του? (είναι 255.255.255.0) σκέφτομαι μήπως πρέπει να βάλω κάποια ρύθμιση στο 9108, αλλά λέω και το άλλο: μήπως έχει χαλάσει?
spirosta Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 κοίταξε τα win αν έχεις σωστό workgroup και βάλε χειροκίνητα τις IP σωστά να είναι κάτω υπό το σωστό subnet mask
liberto Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Είναι στο ίδιο group. submask 255.255.255.0?
billypan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Otan les ''egine kati'' ti ennoeis? Mipws allakses esy kapoia rithmisi sto router i sto laptop? Exw akrivws to idio kai afou to egatestisa kai ekana tis aparaithtes rithmiseis gia na mpw sto net doulepse kanonika.Sth synexeia anoigwntas to fotito mou xwris na kanw kamia alli rithmisi mphka kai apo ekei sto internet.Ston stathero ekana share enan folder kai to idio kai ston forito kai meta apo restart eixan kai diktyo metaksy tous.Egw den ekana kamia alli rithmisi.San esxati lisi proteinw na to apegatasthseis entelws kai na to ksanaegatastiseis h na to kaneis kana reset...
liberto Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 billypan: δεν θυμάμαι να πείραξα κάτι, αλλά ξέρεις πως είναι αυτά τα πράγματα... πάντα κάτι πειράζουμε. έκανα reset αρκετές φορές στο μόντεμ, τι να απεγκαταστήσω? τις ρυθμίσεις του μόντεμ?
billypan Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 billypan: δεν θυμάμαι να πείραξα κάτι' date=' αλλά ξέρεις πως είναι αυτά τα πράγματα... πάντα κάτι πειράζουμε. έκανα reset αρκετές φορές στο μόντεμ, τι να απεγκαταστήσω? τις ρυθμίσεις του μόντεμ?[/quote'] Κανε απεγατασταση ολο το usr configuration και ξαναεγκατεστησε το.Υπαρχει και επιλογη reset κατα την οποια κρατωντας πατημενο το reset button για 5 δευτερα κανει ταυτοχρονα και επαναφορα του στις αρχικες εργοστασιακες ρυθμισεις του.Για ξαναδοκιμασε... PS Αμα κατι δουλευει μην το πειραζεις περισσοτερο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.